Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;






Μηνύματα
1.823
Reaction score
2.789
Κατεβάζω από την φωτιά τα μακαρόνια πριν αρχίσουν να ξερνάνε το άμυλο , βάζω αρκετό νερό ανακατεύοντας ώστε να σταματήσει η βράση και τα ρίχνω στο σουρωτήρι, κατόπιν σε μεγάλο τάπερ μιας και έχουν χλιαρώσει και αρκετό ελαιόλαδο. Είτε τα φάω εκείνη την ώρα, είτε την επόμενη μέρα αφού βγουν από το ψυγείο και ζεσταθούν στα μικροκύματα, η υφή είναι ακριβώς η ίδια.
 







Μηνύματα
30.113
Reaction score
29.848
Κατεβάζω από την φωτιά τα μακαρόνια πριν αρχίσουν να ξερνάνε το άμυλο , βάζω αρκετό νερό ανακατεύοντας ώστε να σταματήσει η βράση και τα ρίχνω στο σουρωτήρι, κατόπιν σε μεγάλο τάπερ μιας και έχουν χλιαρώσει και αρκετό ελαιόλαδο. Είτε τα φάω εκείνη την ώρα, είτε την επόμενη μέρα αφού βγουν από το ψυγείο και ζεσταθούν στα μικροκύματα, η υφή είναι ακριβώς η ίδια.
Ελαιόλαδο στα μακαρόνια? Τα γμσες.
Λίγο βούτυρο , και τέλος.
Τα μακαρόνια θέλουν ειδικό χειρισμό . Οχι ότι νάναι .
Ακόμα και Al dente , με την σάλτσα ανακάτωμα γμιούνται . Η σάλτσα πρέπει να μπαίνει λίγο πριν το σερβίρισμα.
Οχι να μπαίνει και μετά στο ψυγείο .
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
48.906
Reaction score
103.205
Σήμερα έχω καταπληκτικό Μπουρανί με κότα!!
Και που είναι η φωτο; :biggrin:
Τι, δεν με πιστεύεις?
Όχι σε πιστεύει σε πιστεύει
Μέχρι να τα βρείτε, να βάλω συνταγή κότας με φωτό;




















Μην παραλείψετε το πρώτο βήμα... :roflmao:
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.677
Reaction score
54.911
Όχι σε παρακαλώ
Κοίτα, τη τελευταία φορά και με το σχόλιο απελπισίας για το μπουρανίμ σε λυπήθηκε η ψυχήμ, το ακούω και το σέβομαι, δεν πρόκειται να ποστάρω ξανά Μπουρανί :biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
59.154
Reaction score
145.311
Μαγείρεψα. Καρπατσιο. Ένα για μένα, ένα για την σύζυγο.

1000009829.jpg


Κρέας Γαλλίας, χωρίς λίπος. Φιλέτο.

Μικρά κομμάτια κρέας, τα πατάω με ένα σίδερο που έχω όπως πατάς το σνίτσελ, να απλώσουν. Σπαν έτσι οι ίνες, γίνεται πολύ μαλακό.

Λίγο λάιμ στιβω, ίσα ίσα.

Λάδι τρούφας, αλάτι πιπέρι, βαλσαμικο με κεράσι.

Άγρια ρόκα, και φύλλα παρμεζάνας.

3 σως στην άκρη, η μία μαγιονέζα με μαύρη τρούφα, η δεύτερη σως μπύρας, και η τρίτη μια καυτερή με τζίντζερ.

1000009833.jpg


1000009832.jpg



Μαγείρεψα κι ένα πιάτο ακόμα, ταρτάρ. Για μένα.

1000009830.jpg


Τα περισσότερα συστατικά ίδια, αλλά δεν έχει μέσα βαλσαμικο, έχει λίγο παραπάνω λάιμ, έχει ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 κρόκους αβγών.

Μια κουταλιά μαγιονέζα με μαύρη τρούφα και λάδι τρούφας.

Καλό ανακάτεμα, και είναι σα γλυκό κουταλιού.
 






Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.307
Μηνύματα
3.048.704
Members
38.540
Νεότερο μέλος
Ionianpower
Top