Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
17.429
Μανιτάροσούπα με 262 είδη βρώσιμων μανιταριών και με κάστανα μέσα….

IMG_1124.jpeg

IMG_1127.jpeg

Markklößchen Suppe

IMG_1130.jpeg

IMG_1132.jpeg

Φιλέτο τόνου με ειδική μυστική σως .
View attachment 316455

IMG_5072.jpeg

IMG_1131.jpeg

Την εβδομαδα την πέρασα εσωκλειστο σε υπεραγορές….
IMG_1133.jpeg
IMG_1128.jpeg

Last edited:

Reaction score
1.279
Ήθελα ψητό μπιφτέκι σήμερα από την ώρα που ξύπνησα. Βαριόμουν να ανάψω κάρβουνα και πήγα και πήρα μια γκριλοιερα της τεφαλ optigrill και τα έφτιαξα εκεί(θα της δώσω άλλη μια ευκαιρία. Σα το κάρβουνο δεν έχει). Μέσα έβαλα κρεμμύδι ψημένο, ρόκα, σπανάκι, ντομάτα, μοτσαρέλα,πατάτα φούρνου

Attachments

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
γκριλοιερα της τεφαλ optigrill και τα έφτιαξα εκεί(θα της δώσω άλλη μια ευκαιρία. Σα το κάρβουνο δεν έχει)
τι ήταν αυτό που σου έλειψε από το κάρβουνο;

Reaction score
1.279
Σίγουρα το άρωμα και κάτι με ψιλό ενοχλεί στη γεύση. Στην αρχή όταν πήγα να τα βγάλω ενώ είναι σχεδιασμένη η σχάρα να βγάζει τα υγρά του φαγητου έξω σε ένα λεκανακι που εχει η κάτω μεριά από τα μπιφτέκια ήταν σαν να ήταν βραστά. Σαν να μην έφευγαν τα υγρά παρόλο που έφευγαν. Οπότε τα γύρισα μια για να πάρουν χρώμα και από κάτω. Θα δοκιμάσω ξανά να δω αν έκανα κάτι λάθος αν και έβαλα 3 διαφορετικές παρτίδες και τις 3 φορές το ίδιο. Το είχα στο αυτόματο πρόγραμμα. Θα ψήσω την επόμενη στο χειροκίνητο να δω...

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
Φαντάζομαι ότι έκανες τη διαδικασία σωστά, να την αφήσεις να ζεσταθεί στο πρόγραμμα που έχεις επιλέξει μέχρι να κάνει μπιμπ να ανοίξεις καλά την ψησταριά να βάλεις τα μπιφτέκια και να την κλείσεις ώστε να αρχίσει το ψήσιμο και να σου κάνει μετά μπιμπ σε κάθε φάση του ψησίματος. Πολύ πιθανό να χρειαστεί να βρεις το βέλτιστο σημείο της για κάθε περίπτωση, αυτό θέλει λίγη δουλίτσα που δεν είναι εύκολη (ίδια ακριβώς μπιφτέκια σε σύσταση και σε θερμοκρασία κάθε φορά, το κρέας να είναι ίδιας ωρίμανσης κλπ...δύσκολα πράγματα) αλλά στο 95% έστω και με το μάτι θα βρεις άκρη αν ψήνεις τα ίδια πράγματα κάθε φορά.

Αυτό με τα υγρά μπορώ να το φανταστώ τις περιπτώσεις να πατίκωσες πολύ τα μπιφτέκια όταν την έκλεισες με αποτέλεσμα να εισχώρησε ο κιμάς στα λούκια της σχάρας και να μην άφηνε τα ζουμιά να φύγουν ή να μην έγινε σωστή προθέρμανση και να ήταν "κρύα" η σχάρα για κάμποση ώρα.

Εγώ πλέον δεν την αλλάζω με τίποτα.

Reaction score
1.279
Την άφησα ζεστάθηκε έκανα ότι διάβασα στις οδηγίες. Δεν έκλεισαν τα λουκια από κάτω. Θα δοκιμάσω με μπριζόλες σύντομα...
Πάντως μεγάλη ευκολία. Ψήνεις τσακ μπαμ και καθαρίζει πανευκολα.
Ψήνεις στο αυτόματο πρόγραμμα που επιλέγεις τι έχεις βάλει μέσα η στο χειροκίνητο που επιλέγεις τη θερμοκρασία;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
Στο αυτόματο είμαι εντάξει, για μπιφτέκια και μπριζόλες (μοσχάρι) βασικά.
Βέβαια βλέποντας πάλι τη φωτό που έβαλες καταλαβαίνω ότι πας για very well done (μήπως είναι με χοιρινό κιμά; ). Εχω την εντύπωση ότι η γκριλιέρα δουλεύει το πρόγραμμα της για μοσχαρίσιο κιμά, ίσως παίζει κάποιο ρόλο αυτό.
Σίγουρα το manual είναι μια καλή εναλλακτική για να το πας το ψήσιμο κάθε φορά εκεί που θέλεις.

Το μόνο πρόβλημα που έχω παρατηρήσει είναι οι μπριζόλες με κόκκαλο. Αυτές τις ξεχνάς, ειδικά στο αυτόματο δεν πρόκειται να γίνουν σωστά. Ο λόγος είναι ότι η γκριλιέρα καταλαβαίνει το πάχος του κρέατος από τη γωνία που κάνει το πάνω μέρος στο κλείσιμο. Στη μπριζόλα με κόκκαλο όμως το κλείσιμο σταματάει όταν βρει κόκκαλο και το κρέας είναι πιο κάτω και όταν ψηθεί λίγο θα συρρικνωθεί και άλλο και θα απομακρυνθεί περαιτέρω, δηλαδή δεν θα έρχονται σε επαφή με το κρέας οι πλάκες ψησίματος. Εκεί μόνο με manual ψήσιμο ότι καταφέρεις. Εγώ πλέον τις ξεκοκκαλίζω πάντα και στο αυτόματο δουλεύει μια χαρά.
Δεν έχω δοκιμάσει κομμάτια που έχουν το κόκκαλο μέσα π.χ. μπούτια κοτόπουλο, εκεί φαντάζομαι θα γίνεται σωστά η δουλειά.

Edit: Α, και τα λουκάνικα τα κάνει πολύ ωραία, τουλάχιστον όπως μου αρέσουν, τα πάει πολύ πολύ αργά στο ψήσιμο.

Last edited:

Reaction score
1.279
Όχι είναι μοσχαρίσιος. Βγήκαν έτσι γιατί όπως είπα τα γύρισα όλα και από την άλλη μεριά για να πάρουν χρώμα.οποτε παραψηθηκαν εξωτερικά περισσότερο, μέσα ήταν αρκετά ζούμερα ( σίγουρα όμως τα ήθελα μέτρια ψημένα)
Οπότε άκυρες οι σταβλισιες που πήρα με κόκκαλο.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
Οπότε άκυρες οι σταβλισιες που πήρα με κόκκαλο.
manual ή ξεκοκκάλισμα (δοκίμασε και τα δύο να δεις διαφορές).

Εγώ αν θέλω ντε και καλά να ψήσω με κόκκαλο βγάζω το σχαροτηγανο ή την πλάκα-γκριλιέρα πάνω στην κεραμική εστία.
Βγήκαν έτσι γιατί όπως είπα τα γύρισα όλα και από την άλλη μεριά για να πάρουν χρώμα
επίσης αυτό δεν παίζει, κάπου το γράφει και μέσα στις οδηγίες νομίζω. Αν ανοίξεις την γκριλιέρα αρκετά χάνει τη ρύθμιση της. Αν για παράδειγμα θέλεις να κάνεις νέα παρτίδα ψησίματος πρέπει να την κλείσεις (off) και μετά πάλι (on) με κλειστές τις πλάκες να διαλέξεις πρόγραμμα και θα δώσει σχεδόν αμέσως σήμα ότι είναι έτοιμη για ψήσιμο οπότε τότε ανοίγεις τέρμα πάνω, βάζεις τα προς ψήσιμο κομμάτια, κλείνεις και αφήνεις να ψήσει.

Reaction score
1.279
επίσης αυτό δεν παίζει, κάπου το γράφει και μέσα στις οδηγίες νομίζω. Αν ανοίξεις την γκριλιέρα αρκετά χάνει τη ρύθμιση της. Αν για παράδειγμα θέλεις να κάνεις νέα παρτίδα ψησίματος πρέπει να την κλείσεις (off) και μετά πάλι (on) με κλειστές τις πλάκες να διαλέξεις πρόγραμμα και θα δώσει σχεδόν αμέσως σήμα ότι είναι έτοιμη για ψήσιμο οπότε τότε ανοίγεις τέρμα πάνω, βάζεις τα προς ψήσιμο κομμάτια, κλείνεις και αφήνεις να ψήσει.
Ναι το διάβασα αν και δε το αποσαφηνίζει αν πρέπει να κλείσεις και να ανοίξεις από το κουμπί. Επειδή δε βρήκα άλλο τρόπο, αυτό έκανα και εγώ αν και το θεωρώ χαζό. Έπρεπε να έχει άλλο τρόπο για να καταλαβαίνει νέο κύκλο ψησίματος . Όταν τα γύρισα αυτό έκανα για να συνεχίζει να ψήνει. Αλλιώς σταματαει

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
Επίσης τα κρέατα σε θερμοκρασία δωματίου και όχι κατευθείαν από το ψυγείο (αυτό ισχύει για όλα τα ψησίματα βέβαια).
Εριξα μια ματιά πάλι στις οδηγίες. Μάλλον δεν χρειάζεται το on-off αρκεί όταν βγάλεις την πρώτη παρτίδα να κλεισεις τελείως τις σχάρες. Προφανώς από τον αισθητήρα γωνίας καταλαβαίνει ότι δεν έχει φαγητό και τότε αναβοσβήνουν τα προγράμματα για να επιλέξεις πρόγραμμα και να ξεκινήσει η φάση προθέρμανσης πάλι (η οποία θα κρατήσει πιο λίγο χρόνο προφανώς).

Screenshot 2023-12-23 at 20.15.36.png

Last edited:

Reaction score
1.279
Νομίζω δε με άφηνε να επιλέξω πρόγραμμα με αυτό το τρόπο. Με έβαζε στο χειροκίνητο.Θα το ξαναδώ με σιγουριά την επόμενη φορά

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
Από ότι τα διαβάζω πάλι τώρα γράφει τα εξής,

1. Για βέλτιστο αποτέλεσμα μην ανοίγετε και μην αλλάζετε θέση στο φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος
2. Αν θέλετε να ψήσετε σε διαφορετικό βαθμό ψησίματος κάποιο από τα κομμάτια που έχετε βάλει τότε ανοίξτε την γκριλιέρα βγάλτε το κομμάτι και ξανακλείστε. Θα συνεχίσει το πρόγραμμα από κει που είχε μείνει.
3. Αν μετά τη φάση preheating μείνει για πολύ ώρα ανοιχτή η γκριλιέρα τότε θα σβήσει αυτόματα για λόγους ασφαλείας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut