Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.469
:roflmao:

είχα ένα άγχος μην το θες για απόψε :wink:


Βάλτο στο ταψί, ρίξτου αρκετό αλάτι σαν να έκανες αντικριστό, βάλε μέσα, αν θέλεις και σου αρέσουν, κομμένα λεμόνια ή lime στα 4 για τη μυρωδιά, άντε και κάνα ψιλομυρωδικό σε κλωνάρι (θυμάρι, θρούμπι) σφράγισε το με το αλουμινόχαρτο.
Ρίξτο στο φούρνο κατά τις 5 το πρωί στους 130-140, κατά τις 12 άνοιξ' το και βάλτο στο γκριλ στο τέρμα, λίγο από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα. Εναλλακτικά για τελείωμα φτιάξε μια bbq sauce (ή πάρε έτοιμη) και άλειψε το άσ' το σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει, repeat 2-3 φορές και καλή όρεξη :drinks:.
Να 'τανε καθημερινη θα το 'κανα, αλλα κυριακη ... ε να κοιμηθω μεχρι τσι επτα ... να το καμω ετσι ... στους 180 ? 7,30 με 12,30 ?

για μαριναρισμα δε λεει κανεις τιποτα ... δε πιστευετε σ' αυτο ? ή δε λεει ?
 



VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Μηνύματα
8.073
Reaction score
14.057
Καλησπερα αδελφια,
πηρα μια σπαλα να τηνε βαλω στο φουρνο.Σε βαθυ ταψι (δεν εχω γαστρα).Να τη σκεπασω με αλουμινοχαρτο ? Στους 200 για κανα μισαωρο και μετα 160 για κανα δυωρο ?
Τι λετε ?
χοιρινη ?
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
48.705
Reaction score
102.569
χοιρινη ?
...μπριζόλα. :p:laugh:
Πες γρήγορα, γιατί πρέπει να πάει για ύπνο, να ξυπνήσει στις 4, να βάλει το φαγητό στον φούρνο, να φάει το μεσημέρι.

Εφιάλτης έγινε το Σαββατοκύριακο. Δεν θα βλέπει την ώρα για την Δευτέρα. :lol:
 

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Μηνύματα
8.073
Reaction score
14.057
χοιρινο? χαχαχαχα !!!!!!!!

Βαλτο πριν κοιμηθεις αποψε, μιση ωρα στους 220 και μετα στους 100 και πεσε για υπνο.

Τυλιγμενο σε λαδοκολλες και το ταψι τυλιγμενο με αλουμινοχαρτο.

Αν εχεις γαστρα σφραγισε την με ζυμαρι (αλευρι - νερο ) .

Για μαριναδα μουσταρδα λαδι ειναι τα βασικα για χοιρινο. Μπορεις να το αλειψεις και με μαυρη ζαχαρη για κρουστα.

Εχω καιρο να το κανω και δεν τα θυμαμαι ολα.


Το πρωι θα εισαι ετοιμος. Αλλα μην κανεις τρυπες γιατι αν φυγει ο ατμος θα φυγουν τα υγρα και θα ξεραθει.

Καλη επιτυχια !!!!!!
 
Last edited:


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.092
Reaction score
30.662
Εμείς συνήθως το Σάββατο τρώμε ψάρι, αλλά είχα καιρό να ψήσω κρέας σε σχάρα (βολική γαρ η ψησταριά αερίου) και είπα να αλλάξω το πρόγραμμα.

Ορίστε για να ζηλέψει ο Μελίδης :p

Χοιρινές και μια βαρβάτη χοντρή μοσχαρίσια για δύο (πριν με "μαλώσετε" για τα φαινομενικώς καμένα, είναι απλώς η μαρινάδα που άρπαξε)
Ζήλεψα γμτ.
 







xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.755
Reaction score
97.529
Μου έχει λείψει το μέλος που έλεγε ότι αλλού πεινάνε κι εμείς τρώμε καλά... :gamer:
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.469
Ειχα ολη τη καλη διαθεση,το ετοιμασα το φασκιωσα το ριξα στο φουρνο στσι 200 ενα μισαωρο , κατεβασα στους 160 και πηρα τα βουνα.Επιστρεφοντας διαπιστωνω πως ειχε κοπει το ρευμα στο χωριο ... ηντα να καμω το βαλα στσι 250 γιατι οι αμαχοι ειχανε σηκωσει επανασταση-επεινουσανε ... βγηκε αυτο
IMG_20181021_134044.jpg

νοστιμο,μαλακο,ζουμερο ...
αλλα δεν ηκαμε το μπαμ ...
:(
 



Μηνύματα
2.308
Reaction score
2.420
Ξεκιναμε το πρωινο μας με ενα ποτηρι κεφιρ που το φτιαχνουμε με κατσικισιο γαλα.

20181008_224513.jpg



Συνεχιζουμε με ροφημα σοκολατας που το κανουμε με κατσικισιο γαλα και σοκολατα μαυρη 81% και τριβουμε κανελλα Κευλανης

20181016_075048.jpg


και το πρωινο τελειωνει με ταχινι ολικης αλεσεως απο το Μεσοροπη Καβαλας που γινεται με τον παραδοσιακο τροπο με επιλεγμενα σουσαμια.

20181018_111534.jpg
 



Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Μηνύματα
3.031.638
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef
Top