Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
14.362
Από νωρίς στην λούτσα στο εξοχικό για δουλειές στο σπίτι, κ πήγαμε σε φίλο δίπλα στην ραφήνα να φάμε για μεσημέρι..
Κ φάγαμε λαβράκι τεράστιο στην σχάρα το οποίο πρίν ψηθεί αλείφτηκε ελαφρά με λαδολέμονο μουστάρδας, κ χοντρό αλάτι!!
Φυσικά υπήρχε χταπόδι το οποίο ακολούθως μπήκε κ αυτό στην σχάρα, η απαραίτητη χειροποίητη σκορδαλιά, χωριάτικη κλπ. κλπ.
Κ το λαβράκι κ το χταπόδι είχαν πιαστεί από τον πεθερό του φίλου μας εχθές ο οποίος ψαρεύει επαγγελματικά στην ραφήνα,.

DSC_01250 (1).jpg

DSC_01250 (2).jpg

DSC_01250 (3).jpg

DSC_01250 (4).jpg

Reaction score
15.469
Καλησπερα αδελφια,
πηρα μια σπαλα να τηνε βαλω στο φουρνο.Σε βαθυ ταψι (δεν εχω γαστρα).Να τη σκεπασω με αλουμινοχαρτο ? Στους 200 για κανα μισαωρο και μετα 160 για κανα δυωρο ?
Τι λετε ?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.734
Καλησπερα αδελφια,
πηρα μια σπαλα να τηνε βαλω στο φουρνο.Σε βαθυ ταψι (δεν εχω γαστρα).Να τη σκεπασω με αλουμινοχαρτο ? Στους 200 για κανα μισαωρο και μετα 160 για κανα δυωρο ?
Τι λετε ?
Αυτό θα κάνεις, στο κέντρο του αλουμινόχαρτου εγώ θα έκανα 3-5 τρύπες με μια οδοντογλυφίδα, εφόσον το αλουμινόχαρτο σφραγίσει καλά το ταψί, αλλιώς μην κάνεις.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
Καλησπερα αδελφια,
Τι λετε ?
Ποσά κιλά είναι; Κόκκαλο;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.529
Εμείς συνήθως το Σάββατο τρώμε ψάρι, αλλά είχα καιρό να ψήσω κρέας σε σχάρα (βολική γαρ η ψησταριά αερίου) και είπα να αλλάξω το πρόγραμμα.

Ορίστε για να ζηλέψει ο Μελίδης :p

Χοιρινές και μια βαρβάτη χοντρή μοσχαρίσια για δύο (πριν με "μαλώσετε" για τα φαινομενικώς καμένα, είναι απλώς η μαρινάδα που άρπαξε)

απλά πράγματα, συνοδεία πατατοσαλάτας (με μικρές πατάτες τυλιγμένες μία-μία σε αλουμινόχαρτο ψημένες στην άκρη για μια ώρα και κάτι, ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κρέμα μπαλσάμικο), ψητής μελιτζάνας με φέτα, ψητού καλαμποκιού και σαλατούλας.

Νομίζω τη μοσχαρίσια την πέτυχα στο ψήσιμο που ήθελα, ζουμερή και ελαφρώς ρόδινη μέσα (εδώ στο πιο λεπτό της)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.243
αυριο

ο χωρος μου ειναι 3 επι 5
το ενισχυτικο μου 125 βατ
τα ηχεια 91 ντιμπι
ο χωρος αφροντιστος

οτι θες πες μου ...

:drinks:
:roflmao:

είχα ένα άγχος μην το θες για απόψε :wink:

Βάλτο στο ταψί, ρίξτου αρκετό αλάτι σαν να έκανες αντικριστό, βάλε μέσα, αν θέλεις και σου αρέσουν, κομμένα λεμόνια ή lime στα 4 για τη μυρωδιά, άντε και κάνα ψιλομυρωδικό σε κλωνάρι (θυμάρι, θρούμπι) σφράγισε το με το αλουμινόχαρτο.
Ρίξτο στο φούρνο κατά τις 5 το πρωί στους 130-140, κατά τις 12 άνοιξ' το και βάλτο στο γκριλ στο τέρμα, λίγο από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα. Εναλλακτικά για τελείωμα φτιάξε μια bbq sauce (ή πάρε έτοιμη) και άλειψε το άσ' το σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει, repeat 2-3 φορές και καλή όρεξη :drinks:.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef