- Reaction score
- 78.589
Τους κουραμπιέδες ξέχασες Τριανταφυλλένιε.
Σλουρπ!

Αν τους έβγαζα, δεν θα προλάβαινα ούτε μισό...Τους κουραμπιέδες ξέχασες Τριανταφυλλένιε.Σλουρπ!
Διαφημιστής είναι ο άνθρωπος και βρήκε τον ιδανικό συνδυασμό χόμπι/δουλειάς.Στου παπαζυμουρη το site δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποιους περιορισμούς που έχει, ορατούς και ξεκάθαρους. Για να βγάλει αυτή η δραστηριότητα το κόστος της και να αφήσει και κάτι υπάρχουν χορηγοί και διαφημιζόμενο προϊόντα. Για παράδειγμα διαφημίζει τα αντικολλητικό σκεύη fest. Αυτό σημαίνει οτι θα χρησιμοποιήσει το αντίστοιχο σκεύος και ας μην είναι το ιδανικό για κάθε περιπτωση.
Από κει και πέρα καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας οτι αυτά έχουν σκοπό να απευθυνθούν σε ένα ευρύ κοινό, όσο μεγαλύτερο γίνεται. Όποτε καλό είναι να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού οτι δεν μπορούν να έχουν όλοι τα κατάλληλα εξειδικευμένα εργαλεία κάθε φορά.
Όσον αφορά το μπιφτέκι, προτιμώ το american style (χωρίς ψωμιά κτλ) αλλά εδώ είναι Βαλκάνια..
Υ..Γ Το Sous Vide είναι θεϊκό, αλλά χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Ακόμα και τα ερασιτεχνικά μηχανάκια κάνουν πολύ καλή δουλεία για ένα γεύμα 3-4 ατόμων, για να κάνεις τσιμπούσι θες €€€.
Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές παρασκευές. Το κλασσικό burger από τη μία και το ελληνικό "μαμαδίστικο" μπιφτέκι από την άλλη το οποίο μπορεί, πέρα από τη σχάρα ,να μαγειρευτεί και στο φούρνο με πατατούλες και να γίνει λουκούμι.Οι κιμάδες αγνώστου προέλευσης, με υφή αλοιφής λόγω των πολλών περασμάτων από τη μηχανή και τα "ευφάνταστα" πρόσθετα, είναι για χοντρές νοικοκυρές που θαυμάζουν τον Μαμαλάκη.![]()
Οι καρτέλες με τα χαπάκια βοηθάνε κάπου ντίαρ?Έβρασα φακές σε νερό.
Έφτιαξα πιλάφι μπασμάτι( το αγαπημένο μου)
Κρεμμύδι ωμό,δυο μικρές πράσινες πιπεριές ( δεν είχα κάτι άλλο έξτρα)
Ξύδι μήλου, μπόλικο κύμινο, ρίγανη ,μπόλικη ταχίνι, γιαούρτι και πάπρικα του κερατά...
Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα...
View attachment 110159
Είναι γνωστό πλέον ότι μου ανεβάζεις την πίεση.Οι καρτέλες με τα χαπάκια βοηθάνε κάπου ντίαρ?![]()
Άργησες, αλλά τουλάχιστον το(ν) κατάλαβες!Είναι γνωστό πλέον ότι μου ανεβάζεις την πίεση.![]()
Το "μαμαδίστικο" αρκεί για να προσπεράσω.Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές παρασκευές. Το κλασσικό burger από τη μία και το ελληνικό "μαμαδίστικο" μπιφτέκι από την άλλη το οποίο μπορεί, πέρα από τη σχάρα ,να μαγειρευτεί και στο φούρνο με πατατούλες και να γίνει λουκούμι.
Και τα δύο ,αν και τελείως διαφορετικά φαγητά ,μπορούν να είναι νοστιμα με τα κατάλληλα υλικά.
Φυσικά και είναι εύγευστο...View attachment 110220
Σήμερα βρήκα αυτό το λαχταριστό ψάρι με τ όνομα καλκάνι η σκάκι,η Scophthalmus maximus,η psetta maximus.Σκεφτομαι πως να το ψήσω...όμως από μόνο του ( λίγο βούτυρο,ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και λεμονι)είναι εύγευστο.
http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.article&id=2309
Παναγια μου ... σα να το 'σκασε απ' το τζουρασικπαρκ ειναι ...View attachment 110220
Σήμερα βρήκα αυτό το λαχταριστό ψάρι με τ όνομα καλκάνι η σκάκι,η Scophthalmus maximus,η psetta maximus.Σκεφτομαι πως να το ψήσω...όμως από μόνο του ( λίγο βούτυρο,ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και λεμονι)είναι εύγευστο.
http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.article&id=2309
Μου αρέσει το όλο σκηνικό, αν και οι σουπιές είναι το ένα από τα δύο φαγητά που ΔΕΝ τρώω με τίποτα, (το άλλο είναι το κουνέλι)...Μαρουλοσαλατα με ροκα , ηλιοσπορους και ξυδι μπαλσαμικο
View attachment 110241
Σουπιες κρασατες με καστανο ρυζι
View attachment 110243
Like και στα δύο πιάτα!!Μαρουλοσαλατα με ροκα , ηλιοσπορους και ξυδι μπαλσαμικο
View attachment 110241
Σουπιες κρασατες με καστανο ρυζι
View attachment 110243