Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

D

Deleted member 23222

Guest
Έβρασα φακές σε νερό.
Έφτιαξα πιλάφι μπασμάτι( το αγαπημένο μου)
Κρεμμύδι ωμό,δυο μικρές πράσινες πιπεριές ( δεν είχα κάτι άλλο έξτρα)
Ξύδι μήλου, μπόλικο κύμινο, ρίγανη ,μπόλικη ταχίνι, γιαούρτι και πάπρικα του κερατά...

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα...

00183021-0202-45B2-80DF-A14885CD57B5.jpeg

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.760
Στου παπαζυμουρη το site δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποιους περιορισμούς που έχει, ορατούς και ξεκάθαρους. Για να βγάλει αυτή η δραστηριότητα το κόστος της και να αφήσει και κάτι υπάρχουν χορηγοί και διαφημιζόμενο προϊόντα. Για παράδειγμα διαφημίζει τα αντικολλητικό σκεύη fest. Αυτό σημαίνει οτι θα χρησιμοποιήσει το αντίστοιχο σκεύος και ας μην είναι το ιδανικό για κάθε περιπτωση.
Από κει και πέρα καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας οτι αυτά έχουν σκοπό να απευθυνθούν σε ένα ευρύ κοινό, όσο μεγαλύτερο γίνεται. Όποτε καλό είναι να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού οτι δεν μπορούν να έχουν όλοι τα κατάλληλα εξειδικευμένα εργαλεία κάθε φορά.
Διαφημιστής είναι ο άνθρωπος και βρήκε τον ιδανικό συνδυασμό χόμπι/δουλειάς. :)

Τον παρακολουθώ από τότε που είχε συνεταιρικό blog, τον παραδέχομαι για την όρεξη για ψάξιμο, αλλά αρκετές φορές διαφωνώ. Ειδικά σε προτάσεις εστιατορίων που είναι κάθε άλλο παρά αντικειμενικός, δείχνοντας ότι θέλει να σπρώξει πρόσωπα και καταστάσεις.

Όσον αφορά το μπιφτέκι, προτιμώ το american style (χωρίς ψωμιά κτλ) αλλά εδώ είναι Βαλκάνια.. :D

Υ..Γ Το Sous Vide είναι θεϊκό, αλλά χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Ακόμα και τα ερασιτεχνικά μηχανάκια κάνουν πολύ καλή δουλεία για ένα γεύμα 3-4 ατόμων, για να κάνεις τσιμπούσι θες €€€.
:thumbsup:

Μπιφτέκι με προσμίξεις και ιδιαίτερα πρασινάδες, δεν είναι μπιφτέκι. Αν θες να ευχαριστηθείς τον καλό κιμά το κάνεις σκέτο. Μόνο αλάτι και πιπέρι.
Οι κιμάδες αγνώστου προέλευσης, με υφή αλοιφής λόγω των πολλών περασμάτων από τη μηχανή και τα "ευφάνταστα" πρόσθετα, είναι για χοντρές νοικοκυρές που θαυμάζουν τον Μαμαλάκη. :D

Υ.Γ. Μου θυμίσατε το sous-vide. Θα το βγάλω από το ντουλάπι για καμιά ψαγμένη δοκιμή. :)

Reaction score
30.455
Οι κιμάδες αγνώστου προέλευσης, με υφή αλοιφής λόγω των πολλών περασμάτων από τη μηχανή και τα "ευφάνταστα" πρόσθετα, είναι για χοντρές νοικοκυρές που θαυμάζουν τον Μαμαλάκη. :D
Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές παρασκευές. Το κλασσικό burger από τη μία και το ελληνικό "μαμαδίστικο" μπιφτέκι από την άλλη το οποίο μπορεί, πέρα από τη σχάρα ,να μαγειρευτεί και στο φούρνο με πατατούλες και να γίνει λουκούμι.
Και τα δύο ,αν και τελείως διαφορετικά φαγητά ,μπορούν να είναι νοστιμα με τα κατάλληλα υλικά.
Σε ότι αφορά το πέρασμα του κιμά από τη μηχανή ,συμφωνώ μαζί σου πως πρέπει να γίνεται μια φορά και για τις δύο εκδοχές.
[DOUBLEPOST=1542446820][/DOUBLEPOST]
Έβρασα φακές σε νερό.
Έφτιαξα πιλάφι μπασμάτι( το αγαπημένο μου)
Κρεμμύδι ωμό,δυο μικρές πράσινες πιπεριές ( δεν είχα κάτι άλλο έξτρα)
Ξύδι μήλου, μπόλικο κύμινο, ρίγανη ,μπόλικη ταχίνι, γιαούρτι και πάπρικα του κερατά...

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα...

View attachment 110159
Οι καρτέλες με τα χαπάκια βοηθάνε κάπου ντίαρ?:p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.760
Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές παρασκευές. Το κλασσικό burger από τη μία και το ελληνικό "μαμαδίστικο" μπιφτέκι από την άλλη το οποίο μπορεί, πέρα από τη σχάρα ,να μαγειρευτεί και στο φούρνο με πατατούλες και να γίνει λουκούμι.
Και τα δύο ,αν και τελείως διαφορετικά φαγητά ,μπορούν να είναι νοστιμα με τα κατάλληλα υλικά.
Το "μαμαδίστικο" αρκεί για να προσπεράσω. :D

Reaction score
14.362
Λοιπόν φίλοι μου καλοί, επειδή από εχθές έχουμε έρθει στο εξοχικό στην λούτσα σήμερα φτιάξαμε τα εξής..

Κλασσικό καγιανά το οποίο περιλαμβάνει πέρα από τα συνηθισμένα έξτρα κομματάκια χοιρινού παστού (από καλαμάτα που έχουμε φέρει)..

DSC_2234 (1)_2048_1536.jpg

Ετοιμάστηκε κ ένα ψητό με βάση το κεμπάπ στο φούρνο το οποίο έχει τα εξής..
Μία βάση με ανάμεικτο κιμά χοιρινό κ μοσχαρίσιο κ λίγο αρνί το οποίο το πήραμε από εδώ (λούτσα) με όλα τα μυρωδικά που μπαίνουν στην βάση του κεμπάπ..
Δηλαδή βάλαμε στην ζύμη λίγο σουμάκ, σκόρδο, κάρυ, κουρκουμά, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, κ στο τέλος βάζω λίγο ζωμό από κρεμμύδια, κ λίγο πελτέ ντομάτας γιατί μου αρέσει να κοκκινίζει λίγο.. κ φυσικά λίγη καλά στυμμένη ψίχα ψωμιού, για να δέσει καλύτερα η ζύμη!!
Αυτό λοιπόν αφού ζυμωθεί καλά μπαίνει σαν βάση σε ένα ταψί, κ αφού ψηθεί μόνο του αρκετά, μετά σε δεύτερη φάση από πάνω του βάζουμε φέτες μοτσαρέλα κ φέτες ντομάτας, κ το ψήνουμε λίγο ακόμη ίσα που να λιώσουν το τυρί κ η ντομάτα..
Απαιχτη συνταγή!:tongue:

DSC_2234 (2)_2048_1365.JPG

Κ φυσικά ενόσω εγώ έφτιαχνα το κεμπάπ η γυναίκα κ η κόρη έφτιαξαν απίστευτα μικρά κεκάκια σοκολάτας βουτηγμένα σε μείγμα τσέρι κ κονιάκ!!

DSC_2234 (3)_2048_1365.JPG

Reaction score
17.444
EE3E5251-261D-4BAF-A135-C3CAF103F48C.jpeg

Σήμερα βρήκα αυτό το λαχταριστό ψάρι με τ όνομα καλκάνι η σκάκι,η Scophthalmus maximus,η psetta maximus.Σκεφτομαι πως να το ψήσω...όμως από μόνο του ( λίγο βούτυρο,ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και λεμονι)είναι εύγευστο.

http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.article&id=2309

D

Deleted member 23222

Guest
View attachment 110220

Σήμερα βρήκα αυτό το λαχταριστό ψάρι με τ όνομα καλκάνι η σκάκι,η Scophthalmus maximus,η psetta maximus.Σκεφτομαι πως να το ψήσω...όμως από μόνο του ( λίγο βούτυρο,ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και λεμονι)είναι εύγευστο.

Φυσικά και είναι εύγευστο...
Εγώ δεν θα έβαζα βούτυρο...

Καλή όρεξη!!!

Reaction score
15.469
View attachment 110220

Παναγια μου ... σα να το 'σκασε απ' το τζουρασικπαρκ ειναι ...

Reaction score
17.444
Πραγματικά...το έπιασα με τα χέρια μου -φυσικά με σεβασμό - και η υφή του είναι όντως Πετρωτη (Steinbutt) από τη μια πλευρά.Η άλλη πλευρά κρύβει εκπληξη: Mάτι έχει μόνο από τη δεξιά πλευρά του ενώ η άλλη, η κάτω πλευρά είναι λευκή.

FF1EDF25-0903-4A30-B06A-4F54AD7B3E89.jpeg

735599CC-78BD-461E-B608-E5B176FD58B7.jpeg

3E9D31CC-6684-43D1-BAD2-D35DF376D788.jpeg

80A22BF2-9D9E-402D-9E3C-0A32CC014E06.jpeg

877DF157-1A47-4840-A6F8-F763261600AA.jpeg

Χρησιμοποίησα ότι βρήκα στο σπίτι από λαχανικό και πατάτες: Κρεμμύδια,Σκορδά,κόκκινη πιπεριά,φοινοκιο,ντοματάκια από τον κήπο μου!,μισό κολοκύθι,ρίζα μαϊντανού,λίγο πράσο κι ένα είδος μανιταριού ( συγγενή του πλευρώτους ). Ελαιόλαδο,λεμόνι,άσπρο κρασί,αλατοπίπερο και λίγο τσίλι....

D

Deleted member 23222

Guest
Μαρουλοσαλατα με ροκα , ηλιοσπορους και ξυδι μπαλσαμικο
View attachment 110241

Σουπιες κρασατες με καστανο ρυζι
View attachment 110243
Μου αρέσει το όλο σκηνικό, αν και οι σουπιές είναι το ένα από τα δύο φαγητά που ΔΕΝ τρώω με τίποτα, (το άλλο είναι το κουνέλι)...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.948
Μαρουλοσαλατα με ροκα , ηλιοσπορους και ξυδι μπαλσαμικο
View attachment 110241

Σουπιες κρασατες με καστανο ρυζι
View attachment 110243
Like και στα δύο πιάτα!!
Αυτή τη σαλάτα τη φτιάχνω συνέχεια, με τη προσθήκη τόνου απογειώνεται σαν πιάτο και θρεπτική αξία.
Αν και τα ψάρια γενικά τα σιχαίνομαι (και το κουνέλι επίσης) η σουπιά παίζει στα αγαπημένα πιάτα, ειδικά με σπανάκι!!
Great cooking my friend!!:thumbsup:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster