Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;




bretsos

Μπάμιας Ρεβιθούλης Τσουκνιδούλης Φετούλης
Μηνύματα
4.800
Reaction score
14.941
Μπρέτσοοοοοο"?
Τι μπρέτσο?
Δεν βλέπεις, το κατέστρεψε ο/η μάγειρας το φαγητό, παρά βρασμένο, σχεδόν για πέταμα.
Σηκώνει τρελή νουθεσία για το αμάρτημα αυτό...
 



rose.athens

S 4 Mod
Super Moderator
Μηνύματα
37.472
Reaction score
63.966

bretsos

Μπάμιας Ρεβιθούλης Τσουκνιδούλης Φετούλης
Μηνύματα
4.800
Reaction score
14.941
Μπάμιες έφαγα εψέ το μεσημέρι παρέα με φασολάκια και λίγο Μπουρανί.
Θεώρησα σωστό να μη ποστάρω... Δεν θα ξανά επαναληφθεί :lolsign: :roflmao:
 





bretsos

Μπάμιας Ρεβιθούλης Τσουκνιδούλης Φετούλης
Μηνύματα
4.800
Reaction score
14.941
Στο Kitchen Lab του Πετρετζίκη, στη Γλυφάδα.
Μετά από Αυτή τη συνταγή, άρχισα να τον συμπαθώ κάπως τον Πετρετζατζίκη.
Κάντο λίγο εικόνα, ταινία, ποπ κορν μπάμιας και Jack bottled in bond... :party:
 

xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
25.285
Reaction score
43.318
Συγκριτικό με άλλα γνωστά στέκια παίζει;
Να σου πω...

Το burger είναι πονεμένη ιστορία. Τα φαστφουντάδικα το υποβάθμισαν και σε χώρες, σαν την Ελλάδα, που δεν το είχαν στην κουλτούρα τους, θεωρήθηκε "βρόμικο" και φτηνό φαγητό. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όταν πριν καμιά δεκαριά χρόνια άρχισαν να ανοίγουν πιο ψαγμένα μπεργκεράδικα, αντί να κρίνουν την ποιότητα τα θεωρούσαν ακριβά. Όταν έχεις μάθει στα 2-3€ τα 8+€ σου φαίνονται πολλά. Κι ως γνωστό ο πολύς κόσμος θέλει ποσότητα σε χαμηλή τιμή. Η ποιότητα είναι δευτερεύουσα, πολύ περισσότερο για ανθρώπους που δεν νιώθουν γιατί δεν έχουν μέτρο σύγκρισης.

Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Ο μαγαζάτορας μπορεί να έχει γνώσεις, μεράκι και καλή διάθεση. Το κατάστημα όμως είναι επιχείρηση. Για να βγει κέρδος πρέπει να έχει πολλούς πελάτες και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις τους. Άρα σερβίρει αυτό ακριβώς που θέλουν οι πολλοί, σε τιμή που δεν θα στραβώσουν. Το χάσαμε το παιχνίδι. :D

Στο burger το 50% είναι το μπιφτέκι και το άλλο 50% όλα τα υπόλοιπα.

Στο Kitchen Lab το πρώτο παίρνει 5/10 και το δεύτερο 8/10. Πολύ καλός βαθμός για Ελλάδα.
Το καλύτερο μπιφτέκι το είχε παλιότερα το Burger Joint με 6,5/10. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αλλάξει κρέας και έχει πέσει η βαθμολογία.

Εξηγούμαι ότι το αυθεντικό burger μπιφτέκι έχει μόνο μοσχαρίσιο κιμά (με 20-30% λίπος), αλάτι και πιπέρι. Μόνο έτσι απολαμβάνουμε το καλό κρέας. Ψωμιά, ρίγανες, κρεμμύδια, μαϊντανούς, αβγά κτλ μπορεί να βάζει η γιαγιά στο χωριό αλλά στο burger δεν έχουν θέση.
 

xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
25.285
Reaction score
43.318
Ενα συγκριτικό με juicy grill κάνε μας!
To Juicy Grill, του φίλου μου Δημοσθένη, είναι καλό! Και ως αυθεντικό μπεργκεράδικο είναι εκτός συναγωνισμού από του Πετρετζίκη που που είναι πιο γενικού ενδιαφέροντος. Η μόνη μου ένσταση είναι στο μπιφτέκι που έχει ελληνοποιημένη συνταγή για να είναι αφράτο και του λείπει η αυθεντική κρεατίλα που δυστυχώς απαιτεί ακριβό κρέας.
Στα συνοδευτικά είναι κορυφή.

Στο σπίτι φτιάχνω μπέργκερ με μπιφτέκι black angus από τον Μπούμπα. Ακριβό κρεοπωλείο αλλά όλα είναι διαλεχτά.
 

Μηνύματα
982
Reaction score
2.000
To Juicy Grill, του φίλου μου Δημοσθένη, είναι καλό! Και ως αυθεντικό μπεργκεράδικο είναι εκτός συναγωνισμού από του Πετρετζίκη που που είναι πιο γενικού ενδιαφέροντος. Η μόνη μου ένσταση είναι στο μπιφτέκι που έχει ελληνοποιημένη συνταγή για να είναι αφράτο και του λείπει η αυθεντική κρεατίλα που δυστυχώς απαιτεί ακριβό κρέας.
Στα συνοδευτικά είναι κορυφή.

Στο σπίτι φτιάχνω μπέργκερ με μπιφτέκι black angus από τον Μπούμπα. Ακριβό κρεοπωλείο αλλά όλα είναι διαλεχτά.
Χθες ήμουν. Δεν ήξερα ότι είναι γνωστός σου.... Την επόμενη φορά θα σε αναφέρω.
 


xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
25.285
Reaction score
43.318
Χθες ήμουν. Δεν ήξερα ότι είναι γνωστός σου.... Την επόμενη φορά θα σε αναφέρω.
Τον γνώρισα στο μαγαζί. Είμαι πελάτης από τα εγκαίνιά του. :)

Σύντομα ανοίγει κι αυτό που εκ των προθέσεων ακούγεται υποσχόμενο. Με smash burgers. Απλά φοβάμαι μην τα χρεώνει πιο ακριβά από ένα rib-eye.

 


Μηνύματα
437
Reaction score
1.243
Να σου πω...

Το burger είναι πονεμένη ιστορία. Τα φαστφουντάδικα το υποβάθμισαν και σε χώρες, σαν την Ελλάδα, που δεν το είχαν στην κουλτούρα τους, θεωρήθηκε "βρόμικο" και φτηνό φαγητό. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όταν πριν καμιά δεκαριά χρόνια άρχισαν να ανοίγουν πιο ψαγμένα μπεργκεράδικα, αντί να κρίνουν την ποιότητα τα θεωρούσαν ακριβά. Όταν έχεις μάθει στα 2-3€ τα 8+€ σου φαίνονται πολλά. Κι ως γνωστό ο πολύς κόσμος θέλει ποσότητα σε χαμηλή τιμή. Η ποιότητα είναι δευτερεύουσα, πολύ περισσότερο για ανθρώπους που δεν νιώθουν γιατί δεν έχουν μέτρο σύγκρισης.

Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Ο μαγαζάτορας μπορεί να έχει γνώσεις, μεράκι και καλή διάθεση. Το κατάστημα όμως είναι επιχείρηση. Για να βγει κέρδος πρέπει να έχει πολλούς πελάτες και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις τους. Άρα σερβίρει αυτό ακριβώς που θέλουν οι πολλοί, σε τιμή που δεν θα στραβώσουν. Το χάσαμε το παιχνίδι. :D

Στο burger το 50% είναι το μπιφτέκι και το άλλο 50% όλα τα υπόλοιπα.

Στο Kitchen Lab το πρώτο παίρνει 5/10 και το δεύτερο 8/10. Πολύ καλός βαθμός για Ελλάδα.
Το καλύτερο μπιφτέκι το είχε παλιότερα το Burger Joint με 6,5/10. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αλλάξει κρέας και έχει πέσει η βαθμολογία.

Εξηγούμαι ότι το αυθεντικό burger μπιφτέκι έχει μόνο μοσχαρίσιο κιμά (με 20-30% λίπος), αλάτι και πιπέρι. Μόνο έτσι απολαμβάνουμε το καλό κρέας. Ψωμιά, ρίγανες, κρεμμύδια, μαϊντανούς, αβγά κτλ μπορεί να βάζει η γιαγιά στο χωριό αλλά στο burger δεν έχουν θέση.
Μόλις διάβασα τις σκέψεις μου και τις απόψεις μου στο κείμενο σου :oops:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
157.074
Μηνύματα
2.430.613
Members
35.484
Νεότερο μέλος
smurfitsa80s
Top