- Μηνύματα
- 46.964
- Reaction score
- 23.701

ΛινγκουίνιΑ με κιμά (σόγιας).
Τι μπρέτσο?Μπρέτσοοοοοο"?
Info please.
Μπρέτσο, τεστ covid κάνε. Δύο συνεχόμενα post χωρίς μπάμιες δεν δικαιολογούνται.
Συγκριτικό με άλλα γνωστά στέκια παίζει;Στο Kitchen Lab του Πετρετζίκη, στη Γλυφάδα.
Ενα συγκριτικό με juicy grill κάνε μας!Συγκριτικό με άλλα γνωστά στέκια παίζει;
Μετά από Αυτή τη συνταγή, άρχισα να τον συμπαθώ κάπως τον Πετρετζατζίκη.Στο Kitchen Lab του Πετρετζίκη, στη Γλυφάδα.
Να σου πω...Συγκριτικό με άλλα γνωστά στέκια παίζει;
To Juicy Grill, του φίλου μου Δημοσθένη, είναι καλό! Και ως αυθεντικό μπεργκεράδικο είναι εκτός συναγωνισμού από του Πετρετζίκη που που είναι πιο γενικού ενδιαφέροντος. Η μόνη μου ένσταση είναι στο μπιφτέκι που έχει ελληνοποιημένη συνταγή για να είναι αφράτο και του λείπει η αυθεντική κρεατίλα που δυστυχώς απαιτεί ακριβό κρέας.Ενα συγκριτικό με juicy grill κάνε μας!
Χθες ήμουν. Δεν ήξερα ότι είναι γνωστός σου.... Την επόμενη φορά θα σε αναφέρω.To Juicy Grill, του φίλου μου Δημοσθένη, είναι καλό! Και ως αυθεντικό μπεργκεράδικο είναι εκτός συναγωνισμού από του Πετρετζίκη που που είναι πιο γενικού ενδιαφέροντος. Η μόνη μου ένσταση είναι στο μπιφτέκι που έχει ελληνοποιημένη συνταγή για να είναι αφράτο και του λείπει η αυθεντική κρεατίλα που δυστυχώς απαιτεί ακριβό κρέας.
Στα συνοδευτικά είναι κορυφή.
Στο σπίτι φτιάχνω μπέργκερ με μπιφτέκι black angus από τον Μπούμπα. Ακριβό κρεοπωλείο αλλά όλα είναι διαλεχτά.
Τον γνώρισα στο μαγαζί. Είμαι πελάτης από τα εγκαίνιά του.Χθες ήμουν. Δεν ήξερα ότι είναι γνωστός σου.... Την επόμενη φορά θα σε αναφέρω.
Μόλις διάβασα τις σκέψεις μου και τις απόψεις μου στο κείμενο σουΝα σου πω...
Το burger είναι πονεμένη ιστορία. Τα φαστφουντάδικα το υποβάθμισαν και σε χώρες, σαν την Ελλάδα, που δεν το είχαν στην κουλτούρα τους, θεωρήθηκε "βρόμικο" και φτηνό φαγητό. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Όταν πριν καμιά δεκαριά χρόνια άρχισαν να ανοίγουν πιο ψαγμένα μπεργκεράδικα, αντί να κρίνουν την ποιότητα τα θεωρούσαν ακριβά. Όταν έχεις μάθει στα 2-3€ τα 8+€ σου φαίνονται πολλά. Κι ως γνωστό ο πολύς κόσμος θέλει ποσότητα σε χαμηλή τιμή. Η ποιότητα είναι δευτερεύουσα, πολύ περισσότερο για ανθρώπους που δεν νιώθουν γιατί δεν έχουν μέτρο σύγκρισης.
Γιατί τα λέω όλα αυτά;
Ο μαγαζάτορας μπορεί να έχει γνώσεις, μεράκι και καλή διάθεση. Το κατάστημα όμως είναι επιχείρηση. Για να βγει κέρδος πρέπει να έχει πολλούς πελάτες και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις τους. Άρα σερβίρει αυτό ακριβώς που θέλουν οι πολλοί, σε τιμή που δεν θα στραβώσουν. Το χάσαμε το παιχνίδι.
Στο burger το 50% είναι το μπιφτέκι και το άλλο 50% όλα τα υπόλοιπα.
Στο Kitchen Lab το πρώτο παίρνει 5/10 και το δεύτερο 8/10. Πολύ καλός βαθμός για Ελλάδα.
Το καλύτερο μπιφτέκι το είχε παλιότερα το Burger Joint με 6,5/10. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αλλάξει κρέας και έχει πέσει η βαθμολογία.
Εξηγούμαι ότι το αυθεντικό burger μπιφτέκι έχει μόνο μοσχαρίσιο κιμά (με 20-30% λίπος), αλάτι και πιπέρι. Μόνο έτσι απολαμβάνουμε το καλό κρέας. Ψωμιά, ρίγανες, κρεμμύδια, μαϊντανούς, αβγά κτλ μπορεί να βάζει η γιαγιά στο χωριό αλλά στο burger δεν έχουν θέση.