Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το πιπερι (αν δεν το κανεις ετσι)
να το βαζεις την ωρα που μαγειρευεις...
και στο τελος να θες συμπληρωνεις στο πιατο..........

D

Deleted member 23222

Guest
το πιπερι (αν δεν το κανεις ετσι)
να το βαζεις την ωρα που μαγειρευεις...
και στο τελος να θες συμπληρωνεις στο πιατο..........
Βάζω καυτερές ξερές πιπερίτσες.
Στο σερβίρισμα είμαι κακός, ίσως γιατί ταΐζω τον εαυτό μου...
Ο bretsos πχ είναι άπαιχτος σε αυτό!!!

Συνήθως επειδή δεν μπορώ τα καυτά, τα βάζω απέναντι στο a/c όταν ρίχνω πιπέρι με το μύλο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.829
Στο σερβίρισμα είμαι κακός, ίσως γιατί ταΐζω τον εαυτό μου...
Ο bretsos πχ είναι άπαιχτος σε αυτό!!!
Σαν ειδικός λοιπόν:D θα πρότεινα καλύτερο φωτισμό στη φωτογράφιση, για να γίνει όμως αυτό θέλει εγκράτεια στη πείνα.:p
Η ποσότητα στο πιπέρι είναι πολύ προσωπικό θέμα.
Συνήθως βάζω μισή ποσότητα στο μαγείρεμα και όποιος θέλει προσθέτει στο πιάτο, πάντα όμως φρεσκοτριμμένο σε μύλο, το έτοιμο τριμμένο που έχουμε συνηθίσει και αγοράζουμε για εμένα δεν είναι πιπέρι, είναι μια ξεθυμασμενη σκόνη.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.644
Το Guanciale, το αλλαντικό που απαιτεί η αυθεντική συνταγή καρμπονάρα, αυτό που φτιάχνεται από τα μάγουλα και το προγούλι του χοίρου, με αηδιάζει. Είναι υπερβολικά λιπαρό και έχει ιδιαίτερη μυρωδιά και υφή που με χαλάνε.

Το αγαπημένο μου εναλλακτικό συστατικό είναι η πανσέτα (αλλαντικό) κι αν δεν βρω καταλήγω στο μπέικον.

Η μέθοδος ψησίματος του μπέικον που περιέγραψε ο marydaughter δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.577
Το Guanciale, το αλλαντικό που απαιτεί η αυθεντική συνταγή καρμπονάρα, αυτό που φτιάχνεται από τα μάγουλα και το προγούλι του χοίρου, με αηδιάζει. Είναι υπερβολικά λιπαρό και έχει ιδιαίτερη μυρωδιά και υφή που με χαλάνε.

Το αγαπημένο μου εναλλακτικό συστατικό είναι η πανσέτα (αλλαντικό) κι αν δεν βρω καταλήγω στο μπέικον.

Η μέθοδος ψησίματος του μπέικον που περιέγραψε ο marydaughter δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Άσχετο, αλλά άλλαξε avatar. Κιτρινίζει πολύ. :p:D

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ενα φιλαρακι απο το ψυχικο ....(πριν 21 χρονια)
με μεγαλη εμπειρια στο ται.....(τρωγαμε οτι πιο καυτο)
μου ειχε πει την πιο καυτερη κουζινα την ειχαν στην κενυα....μαζι με το φαγητο φερναν ενα γιαουρτι απο κατσικα...
Εφαγα αυτο το μπαχαρι (σαν πιπερι με κυμινο)
απο εκει και μετα τα πολο πιρι πιρι των πορτογαλων (αναλογα το ποσο καιει) ειναι μεσα στο πιο δυνατα.
Οσο αφορα την καρμποναρα.....οπως πολλα φαγητα ....απο αλλου ξεκινησε και αλλου πηγε........

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.829
Στο σπιτι μου παντως την ωρα του πρωινού, ειδικά την ώρα του μεσημεριού κάποιος με παρακολουθεί...
Το όνομα αυτού Σκάρ, πανέξυπνος και πολύ φιλικός.
Έχω γίνει εξπέρ στο σημάδι για χάρη του, πετάω στο τέλος του φαγητού πάντα ένα καλό κέρασμα.

Ζουμ έξω από το παράθυρο στη παρακάτω φώτο, είναι η ώρα που μαγειρεύω και έχει το νου του συνέχεια...
20180922_115925.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.829
Σαλάτα ρόκα με τόνο, λιαστή ντομάτα, κρουτον κλπ.
Κόλαση!!

20180922_131211-01.jpeg

Κυρίως πιάτο τραχανάς γλυκός χειροποιητος φυσικά.:drinks:

20180922_131708-01.jpeg

Για τους λάτρεις του τραχανά το λάδι το βάζουμε πάντα στο τέλος της βρασης, 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.829
Δεν μπορεί να αρέσει μόνο σε μένα και να τον τρώω 2-3 φορές τη βδομάδα και το χειμώνα συνήθως για πρωινό....όλο και κάποιος άλλος θα υπάρχει, του φούστη δλδ.:D

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.829
Τον λατρεύω, με άπειρη φέτα! :hi:Τρώμε αρκετά συχνά το χειμώνα, αλλά πρώτη φορά στη ζωή μου έφαγα πριν 6-7 χρόνια. :D
Πρώτη φορά έφαγα όταν ήμουν 6-7 χρόνο, όσο μεγαλώνω το βάζω όλο και πιο συχνά στο τραπέζι.
Ο ξινός τραχανάς δεν μου αρέσει όσο ο γλυκός αλλά τον τρώω που και που και αυτόν.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.829
Με αηδιάζει σε όλες του τις μορφές.
Δεν γίνεται να αρέσουν ολα σε όλους, αλλιώς θα ήμασταν ενας κόσμος αγγελικά πλασμένος.
Απο μια λαχταριστή ζουμερή χοιρινή μπριτζόλα άνετα επιλέγω ενα πιάτο καυτό γλυκό τραχανά. :)
Εμενα 2 φαγητα με αηδιαζουν, ολα τα ψαρια και το χωριατικο κοτοπουλο, σε οτι αλλο απλα μου αρεσει ή περισσοτερο ή λιγοτερο.

D

Deleted member 23222

Guest
Λατρεύω τον ξινό τραχανά...
Ο γλυκός δεν μου αρέσει το ίδιο, επιπροσθέτως μου κάθεται πιο δύσπεπτος.
Το μόνο φαγητό που δεν πολυτρώω, είναι οτιδήποτε έχει σουπιές...
Όλα τα άλλα....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος