P
panag 505
Guest
Εάν θυμάσαι έντονα ροζ- πορτοκαλί χρώματα στα μάγουλα ίσως, εάν ήταν σταχτί προς το μαύρο τότε σίγουρα, πάντως το σχήμα της δηλώνει την καταγωγή της. Τσίρος – σκουμπρί πάει στο τηγάνι. Στο δια τάυτα τώρα όταν και εγώ κάνω παραγγελία απαγορεύω στον εστιάτορα (αφού πρώτα δω τη φωτιά στα καρβουνά του) να βάλει μαιντανούς κρεμύδια λάδια λεμόνια κλπ, στο ψάρι, λαδελέμονο ξεχωριστά. Να είσαι καλά τέτοια ταβερνάκια που περιγράφεις είναι ιδανικά.Τσιρος καλέ..
Κοίτα, πρόκειται για μικρή ταβέρνα δίπλα στο κύμα. Απ'εξω αραγμενες ψαροβαρκες, και δεξιά αριστερά, προβλήτες για ψαράδικα.
Πήγα στο ψυγείο αφού πρώτα με διαβεβαίωσε ότι δεν είναι ιχθυοτροφείου. Είχε ένα τεμάχιο κοντά στο κιλό, κι ένα κοντά στο 1,5 κιλό, μου φάνηκε μικρό του κιλού, ζύγισε το άλλο 1,7 λέω οκ βάλτο. Πιο μικρά δεν είχε, τα είχε δώσει. Μετά είχε μια συναγρίδα 2 κιλη κι ένα ακόμα πιο μεγάλο σε άλλο ψυγείο, ούτε το είδα. Δεν είχε άλλα ψάρια, μόνο κάτι ψιλά για τηγάνι.
Λες να ήταν ιχθυοτροφείου; Μπορεί, δε τον κόβω κιόλας. Ωστόσο το έφαγα χωρίς λαδολέμονο, ήταν σκέτο όνειρο.
Άνοιξα κεφάλι, έφαγα μάτια μυαλά, όλα σούπερ σκέτο άρωμα λέμε, και ψάρι στάνταρ τρώω με μαχαιροπίρουνο, ποτέ δε λερώνω χέρι, ούτε αφήνω να μου το καθαρίσουν..
Έχουμε και μια α εμπειρία..
Τιμή, 50 το κιλό. Φτηνό δε το λες.
Ευχαρίστως θα ξαναπάω.