- Μηνύματα
- 3.045
- Reaction score
- 10.107
αμαν βρε Δημήτρη , είπαμε να είναι rare, αλλά αυτό στο κέντρο είναι … κρύο … έχει … παλμό …. βελάζει
Πρωινό με την κόρη
Ρυζόγαλο της συζύγου (χωρίς κορν φλάουρ ) Τέλειο
με κανέλα κεϋλάνης.
αμαν βρε Δημήτρη , είπαμε να είναι rare, αλλά αυτό στο κέντρο είναι … κρύο … έχει … παλμό …. βελάζει
Είμαι στο medium με ένα τσικ προς το ψημένοΚαι τα ψάρια medium rare τα τρώμε
View attachment 215892
(Τούνα, φωτογραφία αρχείου)
View attachment 215891
Αυτό είναι το και το δικό μου βασικό πρόβλημα. Η θερμοκρασία. Χλιαρά και κρύα (μαγειρεμένα/ψημένα) φαγητά δεν τρώω.Είμαι στο medium με ένα τσικ προς το ψημένο
Δεν μαρεσει το rare επειδή είναι «κρύο» (σοβαρά το λέω) και αυτό με ενοχλεί.
Medium-Well ...στην ανάγκη!!
- rare
Αν είχες φάει "φιλετάκια" στην Πεύκη δεν θα το έλεγες αυτό.Μοσχάρι γουελ νταν, είναι κατεστραμμενο κρέας.
Πάλυ υπερτροφία κάνεις σήμερα?
Στην Εβόρα ψήνουν το κρέας όπως θέλεις, ή μόνο όπως θέλουν;καλα, φατε μια στην Εβορα που ναι σπεσιαλ και θα μας πειτε μετα.
ΚΡΥΑΔΕΣΣ , ακους εκει....
Ακριβώς!Μοσχάρι γουελ νταν, είναι κατεστραμμενο κρέας.
Έτσι την σερβίρουν την προβατίνα στα πανηγύρια.Είχατε και στα χωριά σας medium rare μπαστουνόβλαχοι!
Για τη ρίγανη συμφωνώ και επαυξάνω.Ακριβώς!
Ειδικά αυτό το γκρι-μπεζ χρώμα που έχει μέσα όταν το σερβίρουν στις παλιές χασαποταβέρνες και είναι έτοιμο για σόλα γαλότσας. Μην πω για τη ρίγανη που ρίχνουν και γίνεται ...Afroso.
"Το Ψαρονέφρι" λες; Αν ναι, είναι αρκετά κοντά μου και πήγαινα παλιά. Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά έχει καλό vfm.Έτσι την σερβίρουν την προβατίνα στα πανηγύρια.
Για τη ρίγανη συμφωνώ και επαυξάνω.
Μα ούτε εσύ έχεις πάει στα φιλετακια της Πεύκης??
Είμαι στο medium με ένα τσικ προς το ψημένο
Δεν μαρεσει το rare επειδή είναι «κρύο» (σοβαρά το λέω) και αυτό με ενοχλεί.
Αυτό είναι το και το δικό μου βασικό πρόβλημα. Η θερμοκρασία. Χλιαρά και κρύα (μαγειρεμένα/ψημένα) φαγητά δεν τρώω.
Προτιμώ να φάω ένα καλό άπαχο μοσχαρίσιο κομμάτι αλά καρπάτσιο, παρά να το ψήσω και να είναι "δροσερό".
Το medium λοιπόν είναι το ελάχιστα αποδεκτό ψήσιμο για να είναι ζεστό εσωτερικά κι αρκετά ζουμερό/τρυφερό ταυτόχρονα.
Γι' αυτό επιλέγω πιο λιπαρά κομμάτια ώστε να παραμείνουν αφράτα και ζουμερά με το ψήσιμο που θα δώσει τη μίνιμουμ αποδεκτή θερμοκρασία.
Επιτέλους, γνώστης!Έτσι την σερβίρουν την προβατίνα στα πανηγύρια.