Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Μηνύματα
3.044
Reaction score
10.100
Ο αντί-μπρέτσος:

View attachment 215885
αμαν βρε Δημήτρη , είπαμε να είναι rare, αλλά αυτό στο κέντρο είναι … κρύο :lol: … έχει … παλμό …. βελάζει😍






Πρωινό με την κόρη
Ρυζόγαλο της συζύγου (χωρίς κορν φλάουρ ) Τέλειο
7416AC08-08EB-4ED5-84AC-AD1A6BF4ECB3.jpeg

με κανέλα κεϋλάνης.
 


Μηνύματα
3.044
Reaction score
10.100
Και τα ψάρια medium rare τα τρώμε
View attachment 215892

(Τούνα, φωτογραφία αρχείου)

View attachment 215891
Είμαι στο medium με ένα τσικ προς το ψημένο
Δεν μαρεσει το rare επειδή είναι «κρύο» (σοβαρά το λέω) και αυτό με ενοχλεί.
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.625
Reaction score
83.101
Είμαι στο medium με ένα τσικ προς το ψημένο
Δεν μαρεσει το rare επειδή είναι «κρύο» (σοβαρά το λέω) και αυτό με ενοχλεί.
Αυτό είναι το και το δικό μου βασικό πρόβλημα. Η θερμοκρασία. Χλιαρά και κρύα (μαγειρεμένα/ψημένα) φαγητά δεν τρώω.

Προτιμώ να φάω ένα καλό άπαχο μοσχαρίσιο κομμάτι αλά καρπάτσιο, παρά να το ψήσω και να είναι "δροσερό".

Το medium λοιπόν είναι το ελάχιστα αποδεκτό ψήσιμο για να είναι ζεστό εσωτερικά κι αρκετά ζουμερό/τρυφερό ταυτόχρονα.

Γι' αυτό επιλέγω πιο λιπαρά κομμάτια ώστε να παραμείνουν αφράτα και ζουμερά με το ψήσιμο που θα δώσει τη μίνιμουμ αποδεκτή θερμοκρασία.
 




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.094
Reaction score
124.644
Το στάνταρ μου, είναι μιντιουμ.

Ωστόσο, παίζει με το κρέας.
Άλλα είδη κρέατος τα προτιμώ μίνιμουμ-ρερ, κι άλλα μιντιουμ-γουελ.

Λίγα κρέατα είναι κατά την προσωπική μου γεύση για ρερ, και σίγουρα μόνο από τις λίστες μεγάλης ωρίμανσης.

Καρπατσιο ναι, με τα 1000.

Για γουελ νταν, είναι μόνο κάνα χοιρινό.
Μοσχάρι γουελ νταν, είναι κατεστραμμενο κρέας.
 





rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.151
Reaction score
93.263
καλα, φατε μια στην Εβορα που ναι σπεσιαλ και θα μας πειτε μετα.

ΚΡΥΑΔΕΣΣ , ακους εκει....
Στην Εβόρα ψήνουν το κρέας όπως θέλεις, ή μόνο όπως θέλουν;
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.625
Reaction score
83.101
Μοσχάρι γουελ νταν, είναι κατεστραμμενο κρέας.
Ακριβώς!
Ειδικά αυτό το γκρι-μπεζ χρώμα που έχει μέσα όταν το σερβίρουν στις παλιές χασαποταβέρνες και είναι έτοιμο για σόλα γαλότσας. Μην πω για τη ρίγανη που ρίχνουν και γίνεται ...Afroso.
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.134
Reaction score
26.691
Είχατε και στα χωριά σας medium rare μπαστουνόβλαχοι!
Έτσι την σερβίρουν την προβατίνα στα πανηγύρια.

Ακριβώς!
Ειδικά αυτό το γκρι-μπεζ χρώμα που έχει μέσα όταν το σερβίρουν στις παλιές χασαποταβέρνες και είναι έτοιμο για σόλα γαλότσας. Μην πω για τη ρίγανη που ρίχνουν και γίνεται ...Afroso.
Για τη ρίγανη συμφωνώ και επαυξάνω.
Μα ούτε εσύ έχεις πάει στα φιλετακια της Πεύκης?? :o :o :o
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.625
Reaction score
83.101
Έτσι την σερβίρουν την προβατίνα στα πανηγύρια.


Για τη ρίγανη συμφωνώ και επαυξάνω.
Μα ούτε εσύ έχεις πάει στα φιλετακια της Πεύκης?? :o :o :o
"Το Ψαρονέφρι" λες; Αν ναι, είναι αρκετά κοντά μου και πήγαινα παλιά. Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά έχει καλό vfm.
 


gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.601
Reaction score
4.135
Είμαι στο medium με ένα τσικ προς το ψημένο
Δεν μαρεσει το rare επειδή είναι «κρύο» (σοβαρά το λέω) και αυτό με ενοχλεί.
Αυτό είναι το και το δικό μου βασικό πρόβλημα. Η θερμοκρασία. Χλιαρά και κρύα (μαγειρεμένα/ψημένα) φαγητά δεν τρώω.

Προτιμώ να φάω ένα καλό άπαχο μοσχαρίσιο κομμάτι αλά καρπάτσιο, παρά να το ψήσω και να είναι "δροσερό".

Το medium λοιπόν είναι το ελάχιστα αποδεκτό ψήσιμο για να είναι ζεστό εσωτερικά κι αρκετά ζουμερό/τρυφερό ταυτόχρονα.

Γι' αυτό επιλέγω πιο λιπαρά κομμάτια ώστε να παραμείνουν αφράτα και ζουμερά με το ψήσιμο που θα δώσει τη μίνιμουμ αποδεκτή θερμοκρασία.


Κρέας στους 50° δεν είναι κρύο, τα θέματα είναι ότι:
1) Ελάχιστα κομμάτια ή ποιότητες κρέατος μπορούν να γίνουν σωστό rare (πρέπει να είναι ''τίγκα'' στο ενδομυϊκό λίπος για να λιώσει γρήγορα και να θερμάνει ομοιόμορφα το κρέας)
2) Είναι το πιο δύσκολο ψήσιμο καθότι πρέπει να βγει στη σωστή θερμοκρασία και να στο φέρουν στο χρόνο που πρέπει να για να μην κρυώσει. Προσωπικά ακόμα και τώρα θα αποτύχω 9 στις 10 φορές.

Το (1) είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι λογικό ( εξαιρετικά ακριβό και δύσκολο να βρεθεί). Είμαι αρνητικός να ζητήσω rare σε οποιοδήποτε μαγαζί. Ή τουλάχιστον σε αυτά που αντέχω να πληρώσω (δεν αμφιβάλω ότι το MATSUHISA έχει εκπλητικό Wagyu αλλά ..).
Οπότε medium όπου έχουν τη δυνατότητα και medium rare αν υπάρχει δυνατότητα να δω το κομμάτι προ του ψησίματος.
Έτσι την σερβίρουν την προβατίνα στα πανηγύρια.
Επιτέλους, γνώστης!
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.031
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top