Μία φάρμα αγροτουρισμου στον Ταξιάρχη, στα βόρεια της Χαλκιδικής, χιονισμένα είναι τώρα, στους - 5 η θερμοκρασία χθες που πήγα.
Έχει αρκετά σπιτάκια για ενοικίαση να μείνεις, πετροχτιστα όμορφα με τζάκι κλπ, και έχει πισιναρα ωραία για το καλοκαίρι να αράζεις εκεί.
Επίσης έχει καλό φαγητό.
Ντοματινια πεντανοστιμα ντόπια με Κατσικίσιο τυρί
Φάβα πραγματικά ακόμα μου τρέχουν τα σάλια, πολύ νόστιμη η ρημάδα
Μανιτάρια επισης σπέσιαλ στη γεύση
Και κάτι τυριά Κατσικίσια με μέλι κλπ και πάμε στα δυσκολα:
Καβουρμάς ιδιοκατασκευης με αυγά από πάνω, σε φέτα ξεροψημενη ψωμιού
Πολύ κρεπαλη.
Και πάμε στο κορυφαίο, χοιρινή μπριζόλα καπνιστή.
Δεν περιγράφεται.
Η καλύτερη χοιρινή που έχω φάει εβερ.
Τεράστια, χοντρή, τέλεια ψημενη, τρυφερή, ζουμερή, πολύ πολύ έντονα καπνιστή
Πολύ κρέας, όχι αστεία. Μιλάμε για 700-800γρ καθαρό κρέας, ποσότητα.
Η φωτογραφία το αδικεί στο χρώμα, ήταν όλο ροζ και δεξιά εντελώς κόκκινο, αίμα.
Χοιρινή τηγανιά με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Από μπαχαρικά έχει ρίγανη, πιπέρι μαύρο, πάπρικα καπνιστή, κουρκουμά και μπόλικο μπούκοβο πολύ καυτερό.
Πατατούλες, μαρούλι, φέτα και πίτες ελαιωμένες.
Πίτες περέκ με κατσικίσιο τυρί και χόρτα η μια και κασέρι μανιτάρια και ντομάτα η άλλη, πεντανόστιμες (ίσα που πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες), σπεσιαλιτέ του εστιατορίου. Υπάρχουν και πολλές άλλες εκδοχές.
Μανιτάρια με σουτζούκι και κασέρι και Φούστερο με καβουρμά
Ντολμαδάκια Γιαλαντζί και σαλάτα
Κρέας μαύρου χοίρου (εκτροφής του κτήματος) ψητό με πατάτες φούρνου...Καταπληκτικό!!!
Χυλοπίτες με κατσικίσιο τυρί και στο βάθος κιοφτέδες με πατάτες φούρνου.