Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


Μηνύματα
3.541
Reaction score
11.725
Δεν γίνονται στο τηγάνι. Είναι κατ' εξοχήν βραστόψαρα. Εναλλακτικά στον φούρνο.
Έχω φάει 2κιλο χριστόψαρο (φιλεταρισμένα κομμάτια) στο τηγάνι , όταν το άκουσα, είπα το κατέστρεψαν το ψάρι !!
Ε λοιπόν ήταν απο τις λίγες φορές που εντυπωσιάστηκα απο τον εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος -εντυπωσιάστηκα-

Υ. Γ.
ο τύπος ήταν χονδρεμπορος ψαριών στη σκάλα Κερατσινίου ;) και αφενός ήξερε….αφετέρου ήταν πανφρεσκο.
 


Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
24.327
Reaction score
40.737
Δεν γίνονται στο τηγάνι. Είναι κατ' εξοχήν βραστόψαρα. Εναλλακτικά στον φούρνο.

Το ξέρω, για ψαροσουπα τα πήρα που είναι καταπληκτικά. Αλλά επειδή πήρα πολλά, και όχι μόνο χριστοψαρα (χελιδονι, πεσκανδριτσα, σκορπινες) είπα δυο να τα δοκιμάσω στο μαντεμι που πεινουσαμε. Νόστιμα ήταν πάντως.

IMG_20230506_201839_edit_200263313649650.jpg
 




Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
31.490
Reaction score
91.396
@costas EAR πήγα να ελέγξω εκεί που θα πας την Δευτέρα. Εντάξει όλα, πήγαινε ελεύθερα. 😎

Διάφορα θαλασσινά, σε όλες τις πιθανές μορφές. Δεν τα πρόλαβα όλα

IMG_5005.jpeg
IMG_5006.jpeg
IMG_5007.jpeg
IMG_5008.jpeg
IMG_5009.jpeg

IMG_5010.jpeg


Και ωραία cocktails

IMG_5012.jpeg
IMG_5013.jpeg
IMG_5016.jpeg
IMG_5017.jpeg

IMG_5018.jpeg
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
10.066
Reaction score
34.180
2κιλο χριστόψαρο
Τέτοιο μέγεθος νταξ, είναι εξαίρεση. Μπορείς να τηγανίσεις φέτες.
Όπως, αντίστροφα, μια γλώσσα σχεδόν κιλού που δεν την κάναμε τηγανιτή, αλλά ψητή.
Όπως και οι μεγάλοι μπακαλιάροι που γίνονται ωραιότατοι στη θράκα.
 






Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
19.056
Reaction score
53.664
Σίγουρα θα έχετε δει αρκετά βίντεο από κάτι τύπους με δήθεν δική τους συνταγή, που φτιάχνουν κάτι τεράστια σάντουϊτς.
Παίρνουν ένα ψωμί ολόκληρο, το ανοίγουν στη μέση, το βουτυρώνουν, το ψήνουν και ...

- τό 1986 , δίπλα στην 16ΕΜΑ Καρωτή-Εβρος , υπήρχε ένα μαγειρείο ο "Πασχάλης" νομίζω , που άδειαζε τό καρβέλι από την ψίχα και τό γέμιζε με ότι μαγειρευτό υπήρχε , πχ μοσχάρι γιουβέτσι , κοτόπουλο ξεκοκαλισμενο με πατάτες , φρικασέ κλπ ... Μαγεία , η φόρμα βέβαια γινόταν πουτ@ν@ ...

... - έλα μωρέ ένα σαντουιτσακι έφαγα για μεσημέρι :rolleyes:
 


Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
10.066
Reaction score
34.180
- τό 1986 , δίπλα στην 16ΕΜΑ Καρωτή-Εβρος , υπήρχε ένα μαγειρείο ο "Πασχάλης" νομίζω , που άδειαζε τό καρβέλι από την ψίχα και τό γέμιζε με ότι μαγειρευτό υπήρχε , πχ μοσχάρι γιουβέτσι , κοτόπουλο ξεκοκαλισμενο με πατάτες , φρικασέ κλπ ... Μαγεία , η φόρμα βέβαια γινόταν πουτ@ν@ ...

... - έλα μωρέ ένα σαντουιτσακι έφαγα για μεσημέρι :rolleyes:
Κι εσύ ΤΘ?
 



Μηνύματα
1.858
Reaction score
7.538
- τό 1986 , δίπλα στην 16ΕΜΑ Καρωτή-Εβρος , υπήρχε ένα μαγειρείο ο "Πασχάλης" νομίζω , που άδειαζε τό καρβέλι από την ψίχα και τό γέμιζε με ότι μαγειρευτό υπήρχε , πχ μοσχάρι γιουβέτσι , κοτόπουλο ξεκοκαλισμενο με πατάτες , φρικασέ κλπ ... Μαγεία , η φόρμα βέβαια γινόταν πουτ@ν@ ...

... - έλα μωρέ ένα σαντουιτσακι έφαγα για μεσημέρι :rolleyes:
Πολύ σωστά θυμάσαι Πασχάλης Στεφανίδης λεγόταν. Μπαίνοντας στην Καρωτή μετά το γεφυράκι αριστερα ήταν το μαγαζί του.
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Μηνύματα
3.039.210
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp
Top