Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


Μηνύματα
3.525
Reaction score
11.652
Δεν γίνονται στο τηγάνι. Είναι κατ' εξοχήν βραστόψαρα. Εναλλακτικά στον φούρνο.
Έχω φάει 2κιλο χριστόψαρο (φιλεταρισμένα κομμάτια) στο τηγάνι , όταν το άκουσα, είπα το κατέστρεψαν το ψάρι !!
Ε λοιπόν ήταν απο τις λίγες φορές που εντυπωσιάστηκα απο τον εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος -εντυπωσιάστηκα-

Υ. Γ.
ο τύπος ήταν χονδρεμπορος ψαριών στη σκάλα Κερατσινίου ;) και αφενός ήξερε….αφετέρου ήταν πανφρεσκο.
 


Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
24.154
Reaction score
40.512
Δεν γίνονται στο τηγάνι. Είναι κατ' εξοχήν βραστόψαρα. Εναλλακτικά στον φούρνο.

Το ξέρω, για ψαροσουπα τα πήρα που είναι καταπληκτικά. Αλλά επειδή πήρα πολλά, και όχι μόνο χριστοψαρα (χελιδονι, πεσκανδριτσα, σκορπινες) είπα δυο να τα δοκιμάσω στο μαντεμι που πεινουσαμε. Νόστιμα ήταν πάντως.

IMG_20230506_201839_edit_200263313649650.jpg
 




Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
31.058
Reaction score
90.432
@costas EAR πήγα να ελέγξω εκεί που θα πας την Δευτέρα. Εντάξει όλα, πήγαινε ελεύθερα. 😎

Διάφορα θαλασσινά, σε όλες τις πιθανές μορφές. Δεν τα πρόλαβα όλα

IMG_5005.jpeg
IMG_5006.jpeg
IMG_5007.jpeg
IMG_5008.jpeg
IMG_5009.jpeg

IMG_5010.jpeg


Και ωραία cocktails

IMG_5012.jpeg
IMG_5013.jpeg
IMG_5016.jpeg
IMG_5017.jpeg

IMG_5018.jpeg
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
9.964
Reaction score
33.755
2κιλο χριστόψαρο
Τέτοιο μέγεθος νταξ, είναι εξαίρεση. Μπορείς να τηγανίσεις φέτες.
Όπως, αντίστροφα, μια γλώσσα σχεδόν κιλού που δεν την κάναμε τηγανιτή, αλλά ψητή.
Όπως και οι μεγάλοι μπακαλιάροι που γίνονται ωραιότατοι στη θράκα.
 






Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
19.023
Reaction score
53.476
Σίγουρα θα έχετε δει αρκετά βίντεο από κάτι τύπους με δήθεν δική τους συνταγή, που φτιάχνουν κάτι τεράστια σάντουϊτς.
Παίρνουν ένα ψωμί ολόκληρο, το ανοίγουν στη μέση, το βουτυρώνουν, το ψήνουν και ...

- τό 1986 , δίπλα στην 16ΕΜΑ Καρωτή-Εβρος , υπήρχε ένα μαγειρείο ο "Πασχάλης" νομίζω , που άδειαζε τό καρβέλι από την ψίχα και τό γέμιζε με ότι μαγειρευτό υπήρχε , πχ μοσχάρι γιουβέτσι , κοτόπουλο ξεκοκαλισμενο με πατάτες , φρικασέ κλπ ... Μαγεία , η φόρμα βέβαια γινόταν πουτ@ν@ ...

... - έλα μωρέ ένα σαντουιτσακι έφαγα για μεσημέρι :rolleyes:
 


Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
9.964
Reaction score
33.755
- τό 1986 , δίπλα στην 16ΕΜΑ Καρωτή-Εβρος , υπήρχε ένα μαγειρείο ο "Πασχάλης" νομίζω , που άδειαζε τό καρβέλι από την ψίχα και τό γέμιζε με ότι μαγειρευτό υπήρχε , πχ μοσχάρι γιουβέτσι , κοτόπουλο ξεκοκαλισμενο με πατάτες , φρικασέ κλπ ... Μαγεία , η φόρμα βέβαια γινόταν πουτ@ν@ ...

... - έλα μωρέ ένα σαντουιτσακι έφαγα για μεσημέρι :rolleyes:
Κι εσύ ΤΘ?
 



Μηνύματα
1.842
Reaction score
7.441
- τό 1986 , δίπλα στην 16ΕΜΑ Καρωτή-Εβρος , υπήρχε ένα μαγειρείο ο "Πασχάλης" νομίζω , που άδειαζε τό καρβέλι από την ψίχα και τό γέμιζε με ότι μαγειρευτό υπήρχε , πχ μοσχάρι γιουβέτσι , κοτόπουλο ξεκοκαλισμενο με πατάτες , φρικασέ κλπ ... Μαγεία , η φόρμα βέβαια γινόταν πουτ@ν@ ...

... - έλα μωρέ ένα σαντουιτσακι έφαγα για μεσημέρι :rolleyes:
Πολύ σωστά θυμάσαι Πασχάλης Στεφανίδης λεγόταν. Μπαίνοντας στην Καρωτή μετά το γεφυράκι αριστερα ήταν το μαγαζί του.
 
Last edited:


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Μηνύματα
3.030.648
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss
Top