Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Ποιο ήταν το κόστος ανά άτομο ;

Δες το μενού, έχει τιμές.

Τραχανότο με γλυκαδια, σλουρπ! ❤

Επίσης η 30-ήμερη μπριζόλα, άμα τη βγάζουν σε μπλου, θα είναι σούπερ. Φαλακρέ, πως ξεγλίστρησες από αυτά, δε ξέρω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Ο τραχανάς είναι θκόσμ, άρα τσαμπαντάν!!
Άμα είναι τσαμπαντάν, στείλε 20 κιλά. 🤪😂🤣😁

Τι; τσαμπαντάν δεν είναι; Ε, στείλε.

Δεν έχεις 20 κιλά; Ε, φτιάξτο και στείλτο. Τσαμπαντάν είναι. 🤣😂🤪

ΥΓ. Το καλό το παλικάρι, υπολογίζει κόστος υλικών συν κόστος εργατοώρας, συν κόστος ενέργειας (κουζίνα) και καθαριότητας μετά, από πλύσιμο κουζινικών και πιατικών μέχρι δαπέδου πάγκου κλπ.
Για τα ψώνια, είναι συν κόστος χρόνου πήγαινέλα, καυσίμων, κλπ.
Για κηπευτικά, συν κόστος εργασίας και συντήρησης κήπου.
Όλα έχουν κόστος εργατοώρας. Ανεξαιρέτως.
Αν είναι ακριβός ο χρόνος σου, όλα είναι ακριβά. 😎

Τίποτα δεν είναι "τσαμπαντάν". 👋

Άμα είναι τσαμπαντάν, έλα τσαμπαντάν να μου μαγειρεύεις, να μου φτιάχνεις κήπο, να πηγαίνεις για ψώνια και να καθαρίζεις την κουζίνα, να ποτίζεις και να ξεχορταριάζεις. 😁

Τέλος πάντων, το νόημα είναι πως για τον ντιμιφουτ είναι τσαμπαντάν να φάει τραχανότο με γλυκαδια στο Όλυμπος Νάουσα, σε σχέση με το να φτιάξει μόνος του τραχανά και να μαγειρέψει κάτι ανάλογο (ίδιο δε μπορεί) στο σπίτι του.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν οι καινούριες κουζίνες στα εστιατόρια έχουν μάτια και φούρνους... :whistling: :biggrin:
Επειδή το κυνηγάω, έχω φάει απίστευτη ποικιλία ψαριών εντελώς ωμά, από σφυρίδα και φαγκρί, μέχρι κιτρινόπτερο τόνο και παλαμίδα. Δε μιλάμε για τα συνηθισμένα, τσιπούρα και λαυράκι, σου λέω για πολύ ψάρι.

Πραγματικά απορώ γιατί τα μαγειρεύουν.

Κλάσεις πιο νόστιμα ωμά, κομμένα σε καρπατσιο. Αλλά θα πρέπει να είναι θεόφρεσκα, ειδάλλως καρπατσιο γιοκ.

Επίσης, σα χρόνος προετοιμασίας, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, είναι σημαντικά πιο χρονοβόρο για τον σεφ να σου βγάλει ένα φαγκρί του ενός κιλού σε καρπατσιο, παρά να στο φέρει ψητό. Το ψητό είναι ελάχιστος χρόνος απασχόλησης, το καρπατσιο έχει δουλειά...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Το βλέπω και για μένα στο σπίτι.

Σαφώς περισσότερο χρόνο και ενασχόληση απαιτεί να ετοιμάσω ένα πιάτο καρπατσιο από μοσχάρι, ακόμα και 200 gr, παρά να ψήσω μια μπριζολαρα του κιλού.

Για να κάνω 1 κιλό καρπατσιο; ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω, κουράστηκα και με τη σκέψη. Μέχρι 350 γρ το έχω πάει, και το μετάνιωσα. Και πληθώρα υλικών, και πάτημα, και ένα ένα, άσε, έχει δουλειά, όπως και το ταρτάρ. Χίλιες φορές να ψήσω μπριζόλες για 4 άτομα, παρά να τους ετοιμάσω ωμά. Τι λες τώρα..

Φυσικά το κόστος του εξειδικευμένου προσωπικού για τέτοια γούστα, είναι τρελά υψηλό, οι μισθοί δε συγκρίνονται με το κόστος ενέργειας, είτε ρεύματος είτε φυσικού αερίου και κάρβουνου. Τι λες τώρα..

Reaction score
11.652
Δοκιμάζω γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά στη γάστρα
Ιδωμεν
Σε 5 ώρες περίπου θα ξέρουμε το αποτέλεσμα :thumbsup:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος