Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.664
Εγώ σήμερα το μεσημέρι την πάτησα!
Έβαλα σε ένα ταψί μερικά μπιφτέκια να φάμε.

μπιφτεκ.JPG

Άναψα τον φούρνο να προθερμανθεί και την ώρα που ήταν να τα βάλω μέσα και βλέποντας ειδήσεις, μου τράβηξε την προσοχή για λίγο και ξέχασα να τα βάλω μέσα.
Κατέβηκα πάλι στο μαγαζί και όταν γύρισα μετά από 45 λεπτά περίπου, διαπίστωσα ότι ήταν ακόμα έξω από τον φούρνο! :mad:
Τα έβαλα μέσα και περιμέναμε άλλο τόσο να ψηθούν.
Μυαλό φελιζόλ.

Reaction score
11.671
Εγώ σήμερα το μεσημέρι την πάτησα!
Έβαλα σε ένα ταψί μερικά μπιφτέκια να φάμε.

View attachment 320350
Άναψα τον φούρνο να προθερμανθεί και την ώρα που ήταν να τα βάλω μέσα και βλέποντας ειδήσεις, μου τράβηξε την προσοχή για λίγο και ξέχασα να τα βάλω μέσα.
Κατέβηκα πάλι στο μαγαζί και όταν γύρισα μετά από 45 λεπτά περίπου, διαπίστωσα ότι ήταν ακόμα έξω από τον φούρνο! :mad:
Τα έβαλα μέσα και περιμέναμε άλλο τόσο να ψηθούν.
Μυαλό φελιζόλ.
Απ το να τα ξεχνούσες και να τα έκαιγες, πιο καλά που τα ξέχασες να τα βάλεις στο φούρνο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.970
Μια σωστή medium well, γιατί έτσι ήθελε αυτή η κοπή. Rib eye Αυστραλίας, αγαπημένο.

Τι α κάεις...😜🤣😁🤪

1000010317.jpg

Βέβαια ήταν πεντανόστιμη, ζουμερή με κρατσανιστή κρούστα. Ως προβλέπεται.

Αφού ψήθηκε γερά (2 φορές των 2' από κάθε πλευρά γιατί ήταν χοντρή) στους 850°C, βγήκε πριν μαυρίσει όλη, και ξεκίνησε θερμομέτρηση πάνω σε ξύλινο σκεύος, με αρχική θερμοκρασία πυρήνα μόλις στους 45°C (ήταν medium rare), θερμοκρασία που σιγά σιγά ανέβαινε, οπότε μόλις ξεπέρασε τους 53°C, έφυγε από medium και μπήκε πλέον στα χωράφια του medium well:

1000010311.jpg

Με λίγη ακόμα υπομονή, έφτασε τους 57,5°C:

1000010320.jpg

Οπότε ήταν έτοιμη, medium well, και γρήγορα γρήγορα, πριν πάει 58°C, κόπηκε κατευθείαν σε φέτες ώστε να μην ψηθεί παραπάνω και γίνει αυτό το αηδιαστικό που το αποκαλούν ευφημικά ως "well done" σαν δήθεν ταχαμου να'ναι κάτι "καλό" (οπότε είναι μετά για να πάει για πέταμα..)

Να, εξαιρετικό medium well:

1000010321.jpg

Παραπάνω ψήσιμο, είναι για κάνα κοτόπουλο.
Ή για χοιρινή, οκ.
Ειδάλλως, σε μοσχάρι, θα είναι για πέταμα, το κατέστρεψες, έφυγε όλη η γεύση.

Εγώ πάω με τις μετρήσεις, και το αποτέλεσμα πραγματικά με δικαιώνει. Εσείς, κάντε ότι νομίζετε. 🤣😁🤪

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members