Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;



Μηνύματα
30.212
Reaction score
29.985
Ερώτηση για τους γνώστες .
Εχω σπαλομίτα μοσχάρι , αλλά είναι κάπου 3 κιλά κομμάτι.
Θέλω να μαγειρέψω το μισό .
Πως το κόβουμε ? παράλληλα με τις ίνες , ή κάθετα?
Είναι μακρόστενο κομμάτι . Γερμανίας .
 









Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.214
Reaction score
30.865
Έλεγα να παραγγείλω κάνα σουβλάκι-καλαμάκια , τελικά έσιαξα μια τυρόπιτα στο τσάκα πίκο μπιρμπιλίκο με φέτα και ανθότυρο. View attachment 369472
Καλά η φέτα. Το ανθότυρο τι το θέλεις;
Τι προσφέρει;
 



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.896
Reaction score
55.345
Το λέω επειδή σαν τυρί είναι άνοστο και άγευστο σε σχέση με τα άλλα.
Έτσι είναι, κάνε μια δοκιμή σε αναλογία 30-70 και θα σε εκπλήξει πιστεύω ευχάριστα το αποτέλεσμα. Στο μείγμα τρίψε και λίγο φρέσκο πιπέρι, δίνει μια ωραία πικάντικη πουτ@νιά στη γεύση
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.214
Reaction score
30.865
Αν θέλω πουτανιά στην γεύση βάζω καπνιστό, ή ροκφόρ ή εκείνο το γαλλικό τυρί κρέμα, που βρωμάει, το Camembert και το ψήνεις μαζί με το ξύλινο κουτάκι του στον φούρνο.
Προτιμώ το President.
Camembert.png



Επίσης τρελαίνομαι για το Provolone Piccante, φοβερή γεύση, αλλά δεν το βρίσκω παντού.
jpg-97.jpg
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.896
Reaction score
55.345
Τα τυριά αυτά, ειδικά τα κίτρινα τυριά βγάζουν πολύ λάδι στο ψήσιμο, γίνεται πολύ αναγούλα το τελικό αποτέλεσμα.
Η τυρόπιτα έχει άσπρα τυριά, τέλος!!
 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
82.691
Reaction score
109.172

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.214
Reaction score
30.865
Τα τυριά αυτά, ειδικά τα κίτρινα τυριά βγάζουν πολύ λάδι στο ψήσιμο, γίνεται πολύ αναγούλα το τελικό αποτέλεσμα.
Η τυρόπιτα έχει άσπρα τυριά, τέλος!!
Αυτά τα τυριά δεν είναι για να φτιάχνεις πίτες.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.568
Μηνύματα
3.055.497
Members
38.574
Νεότερο μέλος
Red
Top