Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
17.772
Βρήκα αυτές τις παλιές συνταγές με τον τίτλο « Συνταγές για μακροζωία« και σκέφτηκα τον @Dimifoot.

IMG_7697.jpeg

Μετά τη βροχή των πέντε ημερων,ανακάλυψα το λουλούδι Στον κήπο!

IMG_7698.jpeg

IMG_7696.jpeg

Ετοιμάζω τα υλικά για την σούπα 🍜 από κολοκύθα Hokkaido.

IMG_7699.jpeg

Αυτή τη φορά δοκιμάζω με τα κομμάτια ψημένα πρώτα στο φούρνο με μυρωδικά.
IMG_7700.jpeg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.073
Γενικά, δώσε μου συκώτι, μαγειρεμένο όπως μου αρέσει (αναλόγως ζώου προέλευσης) και πάρε μου την ψυχή! Ειδικά μετά από αιμοδοσία, καταναλώνω 500γρ με 600γρ άνετα και χαλαρά!
Σωραίος!

Το συκώτι είναι πραγματικά υπερτροφή, και πολύ οικονομικό πιάτο.

Στάνταρ τρώω συκώτι μια φορά (τουλάχιστον) την εβδομάδα.

Επειδή έχω και καλές σχέσεις με τον σπεσιαλιτέ χασάπη εδώ πέρα, με παίρνει τηλέφωνο όταν παραλαμβάνει φρέσκο συκώτι από νεαρό μοσχάρι, πραγματικά "γάλακτος", και το κόβει όπως επιθυμώ, συχνά σε χοντρά κομμάτια (πάχος 2 δάχτυλα γεμάτα, σα μπριζολάρα λέμε) ώστε να γίνει ωραίο medium rare σε ελάχιστο χρόνο τηγανίσματος.

Ως τώρα το τηγάνιζα σε βούτυρο, αλλά πλέον είναι αφρός σε beef tallow, καθώς διατηρεί την πραγματική αυθεντική γεύση του μοσχαριού, κι αν θες βάζεις και μια φέτα βούτυρο να λιώσει από πάνω, όπως στη μπριζόλα.

Να γλύφεις τα δαχτυλάκια σου!

(Ρίχνω και 2-3 ψιλοκομμένες πατάτες στο beef tallow μετά το συκώτι, που είναι πιο νόστιμες από τις πιο νόστιμες πατάτες που έχεις φάει έβερ)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.685
Με τόσα "συμφωνώ" μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να σε ρωτήσω.
Τα φασουλάκια σου αρέσουν? :rolleyes:
Για τις μπάμιες, ξέρω...
Ναι ρε, τρώω φασόλια και φασολάκια, όλων των ειδών. Απλώς, δεν είναι η πρώτη μου επιλογή. :) Αν έχει κάτι άλλο, θα φάω το κάτι άλλο (εκτός κι αν το κάτι άλλο είναι μπάμιες!).
Σωραίος!

Το συκώτι είναι πραγματικά υπερτροφή, και πολύ οικονομικό πιάτο.

Στάνταρ τρώω συκώτι μια φορά (τουλάχιστον) την εβδομάδα.

Επειδή έχω και καλές σχέσεις με τον σπεσιαλιτέ χασάπη εδώ πέρα, με παίρνει τηλέφωνο όταν παραλαμβάνει φρέσκο συκώτι από νεαρό μοσχάρι, πραγματικά "γάλακτος", και το κόβει όπως επιθυμώ, συχνά σε χοντρά κομμάτια (πάχος 2 δάχτυλα γεμάτα, σα μπριζολάρα λέμε) ώστε να γίνει ωραίο medium rare σε ελάχιστο χρόνο τηγανίσματος.

Ως τώρα το τηγάνιζα σε βούτυρο, αλλά πλέον είναι αφρός σε beef tallow, καθώς διατηρεί την πραγματική αυθεντική γεύση του μοσχαριού, κι αν θες βάζεις και μια φέτα βούτυρο να λιώσει από πάνω, όπως στη μπριζόλα.

Να γλύφεις τα δαχτυλάκια σου!

(Ρίχνω και 2-3 ψιλοκομμένες πατάτες στο beef tallow μετά το συκώτι, που είναι πιο νόστιμες από τις πιο νόστιμες πατάτες που έχεις φάει έβερ)
Στην επόμενη επίσκεψή μου στα μέρη σου, δεν θα πάμε στο "Evora", θα φάω μοσχαρίσιο συκώτι σε beef tallow από τα χεράκια σου!:roflmao:

Reaction score
17.772
Hi! :D

IMG_0708.jpeg

Το σκουρο σιρόπι είναι είτε από ρόδι ή σόγια σως.
Το φρυγανισμένο ψωμί στο φούρνο είναι πασπαλισμενο με σταγόνες λάδιου από κύμινο και ζαταρ!

IMG_7702.jpeg

Reaction score
2.058
Εμείς πάντως φάγαμε καλά με @pankrok και @wizzy!!!

Είπαμε για τρέξιμο, τζελάκια, ποδήλατο, τρίαθλο, αγώνες, γαλακτικά κατώφλια - ότι δηλαδή δεν μπορούμε να πούμε με κανένα άλλο γιατί μας κοροϊδεύουν 😃 - και γελάσαμε! Εις άλλα με υγεία!

Attachments

Reaction score
25.737
Εμείς πάντως φάγαμε καλά με @pankrok και @wizzy!!!

Είπαμε για τρέξιμο, τζελάκια, ποδήλατο, τρίαθλο, αγώνες, γαλακτικά κατώφλια - ότι δηλαδή δεν μπορούμε να πούμε με κανένα άλλο γιατί μας κοροϊδεύουν 😃 - και γελάσαμε! Εις άλλα με υγεία!
-Μια σπαλομπριζολα
- βγαίνουν γύρω στα 700γρ
- οκ
- για τη μέση είναι καλά να σας φέρω
- ποια μέση; Αυτή είναι μόνο για μένα , τα παιδιά θα πάρουν δικές τους.

Μλκ τι είπε; 700γρ κρέας να το μοιραστούμε 3; Σοβαρά τώρα; Δείχνω εγώ τέτοιος άνθρωπος;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.685
Περάσαμε υπέροχα με @Tidal και @pankrok! Τρεις "πυροβολημένοι" :biggrin: να συζητάμε για όλα όσα ανέφερε ο @Tidal και για ηχοσυστήματα ούτε λέξη!

Φωτογραφίες από τα κρεατικά δεν έχουμε, γιατί πεινάγαμε σαν λύκοι κι οι τρεις, πού μυαλό για φωτογραφίες! :roflmao:

Το επιδόρπιο έβγαλα μόνο, ένα τσουρέκι/προφιτερόλ με σοκολάτα και παγωτό βανίλια στην κορυφή!

1000007261.jpg

Το "τσακίσαμε" με τον @pankrok, o @Tidal αντιστάθηκε!

Υ.Γ.: Εντελώς άκυρος ο σερβιτόρος με την σπαλομπριζόλα του @pankrok! Δηλαδή, σοβαρά τώρα, τον "έκοψε" για άνθρωπο που θα μοιραζόταν την μπριζόλα του; :roflmao::roflmao::roflmao:

Η κόντρα που πήρα εγώ βγήκε κι αυτή γύρω στα 700γρ, medium rare, μια χαρά ήταν. Πολύ καλό ήταν και το φιλέτο του @Tidal! Μόνο παράπονο από μένα ήταν ότι ο ψήστης είχε αλατίσει υπερβολικά - για τα γούστα μου - την μπριζόλα, θα προτιμούσα να την έφερνε "σκέτη" και να την αλάτιζα εγώ εάν ήθελα.

Πήγαμε στο "Γίδι", στη Μεταμόρφωση, μια χαρά ήταν, να πάτε!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.204
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe