Τι παθανε οι χωροφυλακες και γραφουνε αβερτα?

Reaction score
14
Απάντηση: Τι παθανε οι χωροφυλακες και γραφουνε αβερτα?

Και όμως, οι βάσεις για τις σχολές της Αστυνομίας είναι υψηλότατες.

Reaction score
164
Εδώ εμένα με έχουν γράψει γιατί πάρκαρα μπροστά από το πάρκινγκ ΜΟΥ, μου έχουν πάρει το αυτοκίνητο με γερανό ο οποίος τυχαία περνούσε από μέρος που δεν εμπόδιζα και το άφησα για 3 λεπτά, κυριολεκτικά και με έχουν γράψει στο χώρο στάθμευσης video club γιατί τον θεώρησαν παράνομο (έχω 8 χρόνια το αυτοκίνητο, με έγραψαν 4 φορές για παράνομο παρκάρισμα σε διάστημα ενός μηνός και ποτέ άλλοτε :142:).

Reaction score
264

Και όμως, οι βάσεις για τις σχολές της Αστυνομίας είναι υψηλότατες.
Για δωσε ενα παραδειγμα να δουμε ΠΟΣΟ υψηλους βαθμους χρειαζεται ενας για να γινει μπατσος?Για τις γυναικες μπορει να θελει να γραψεις και 16 μεσο ορο αλλα για τα αγορακια με κανενα 10-10,5 περασες!!!Και παντα μηλαμε για αστυφυλακες,δηλ,τους αγραμματους και οχι σχολη αξιωματικων αστυνομιας ετσι?

Reaction score
164
Για δωσε ενα παραδειγμα να δουμε ΠΟΣΟ υψηλους βαθμους χρειαζεται ενας για να γινει μπατσος?Για τις γυναικες μπορει να θελει να γραψεις και 16 μεσο ορο αλλα για τα αγορακια με κανενα 10-10,5 περασες!!!Και παντα μηλαμε για αστυφυλακες,δηλ,τους αγραμματους και οχι σχολη αξιωματικων αστυνομιας ετσι?
Η βάση ήταν πέρυσι 15088. Όσο πχ της Διοίκησης επιχειρήσεων, των Μαθηματικών και Φιλολογίας Κρήτης...

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Τι παθανε οι χωροφυλακες και γραφουνε αβερτα?

Η βάση ήταν πέρυσι 15088. Όσο πχ της Διοίκησης επιχειρήσεων, των Μαθηματικών και Φιλολογίας Κρήτης...
Επειδι εγω ειμαι της παλαιας σχολης,με τις δεσμες πειτε μου με αριστα το 20 ποσο πρεπει να γραψει καποιος?Και παντα για σχολη αστυφυλακων ετσι?Το 1995 που μπεικανε για πρωτη φορα στις πανελαδικες εξετασεις οι σχολες αστυφηλακω και αξιωματικων,εμπενες απο πρωτη δεσμη για αστυφηλακας με μεσο ορο βαθου το 3,5 και αξιωματικων με 13

Reaction score
14

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μιας και οι βάσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα:

Ενδεικτικά

• Η βάση της Νομικής Αθηνών προβλέπεται να φθάσει στα 18.500 μόρια (πέρυσι 18.133)
  • η βάση του Μαθηματικού Αθήνας θα φθάσει τα 15.700 μόρια (από 15.468)
  • η Ιατρική Αθηνών θα φθάσει τα 19.300 (από 19.233)
  • Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ τα 18.800 μόρια (από 18.648)
και

• η σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ προβλέπεται να έχει βάση στα 18.500 μόρια (από 18.169).
http://www.e-enosh.gr/modules.php?name=News&file=print&sid=1429

Reaction score
14

Τώρα έχουν αλλαξει τα πράγματα, αφού το μόνο που νοιάζει είναι άμεση και σταθερή επαγγελματική και οικονομική αποκατάσταση.

Reaction score
3

Και αυτό τι διασφαλίζει;

Reaction score
264

Και σαν να μην εφτανε που εχουμε καει απο τους μπατσους εδω και μια εβδομαδα,ηρθε σημερα και μια φωτια που καιει στο βορειο τμημα του νησιου,αναμεσα στα χωρια Ποταμος και Αγια Πελαγια.Ελικοπτερα αεροπλανα πηροσβεστες κ.α δουλευουνε φουλ.Αυτη η φωτια παντος,με αφορμη και την αγανακτιση του κοσμου απο τις κλησεις,εχει δωσει ωραιες ιδεες σε μερικους οσον αφορα την αντιμετωπισης τρομοκρατιας απο την αστυνομια:137:

Reaction score
1.846

.... (έχω 8 χρόνια το αυτοκίνητο, με έγραψαν 4 φορές για παράνομο παρκάρισμα σε διάστημα ενός μηνός και ποτέ άλλοτε ).
Μετά έκανες τρισάγιο, πονηρούλη! :125:
Δε μπορώ να γράψω τη γνώμη μου για τη συμπαθή τάξη των τροχονόμων, γιατί μπορεί η Ο.Δ. να με στείλει για bannιο.

Ένα ωραίο που θυμήθηκα:

Με σταματάει μπλόκο βαρέως τύπου, 5-6 γράφανε και ο "μεγάλος" πιο πίσω. Μπροστά μου γράφουν Kawasaki παλιό. Οδηγός μακρύ μαλλί λαδωμένο και αναμαλισμένο (δεν φορούσε κράνος). Τα χώνει στο όργανο.
- Δουλεύουμε όλη μέρα και κάνετε μια έτσι και μας παίρνετε τα λεφτά μέσα απ' το παντελόνι.
Το όργανο δεν απαντά και ο οδηγός συνεχίζει χωρίς σταματημό. Κάποια δεν αντέχει, το όργανο και λέει
- Τι θες να κάνουμε, τη δουλειά μας κάνουμε.
- Δεν είναι δουλειά αυτή που κάνεις, ν' αλλάξεις! :142:

Reaction score
7
Τα όρια ταχύτητας, το φωσφόριζε γιλέκο, το παράνομο πάρκινγκ, η έλλειψη κράνους και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ καλό είναι να τα προσέχουμε και να μην κράζουμε τους αστυνομικούς που μας γράφουν. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ...

Και εγώ τρέχω πολλές φορές και επειδή κάνω τρελά χιλιόμετρα (περίπου 130.000 τον χρόνο) έχω φάει 5-6 κλήσεις στα τελευταία 5 χρόνια για όρια ταχύτητας. Δεν μου μίλησαν άσχημα ποτέ και εκτός μιας φοράς μου χαρίστηκαν κιόλας.

Αν στην Ελλάδα είναι αυστηροί οι μπάτσοι μάλλον δεν έχετε δει σε άλλες χώρες τι γίνεται...

Μην παραπονιόμαστε για αυστηρότητα στην Ελλάδα. Είναι αστείο. Έχουμε από τις πιο soft Αστυνομίες στον κόσμο...

Το πρόβλημά μας είναι ότι είμαστε ΕΝΤΕΛΩΣ άναρχοι, ειδικά στον δρόμο και όταν πάει κάποιος να μας βάλει σε ένα, ΣΩΣΤΟ, καλούπι, τότε γινόμαστε επαναστάτες...

Υ.Σ. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ηλίθιοι αστυνομικοί αλλά αυτό δεν είναι προνόμιο τους. Στην Ελλάδα η ηλιθιότητα είναι πολύ διαδεδομένο σπορ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.747

Φιλε gordonas συμφωνω με τα λεγομενα σου αλλα,μολις τα φυντανια μας παρουν εντολη απο τους ανωτερους να φερουν κλησεις για ζωνες και κρανη,φονος να γινει διπλα τους ...αυτοι περι αλλων τυρβαζουν γιατι βλεπουν μονο τις εισπραξεις.
Αν εχουν σκοπο να σε γραψουν ....θα σε γραψουν!

Reaction score
1.846

.... Αν στην Ελλάδα είναι αυστηροί οι μπάτσοι ....
Αν ψάξεις στα προηγούμενα μηνύματα να βρεις τη λέξη αυστηροί και όλες τις συναφείς, θα δυσκολευτείς.

Άρα μάλλον δεν έχεις πιάσει το πνεύμα των προηγούμενων. Χωρίς ίχνος επιθετικότητας.
:107:

Reaction score
1.213
Επειδη μου εχει τυχει να χτυπησω μηχανακι (ευτυχως μονο υλικες οι ζημιες),και το τελευταιο που θα ηθελα να βιωσω ειναι να δω χυμενα μυαλα στην ασφαλτο και εξαγριωμενους συγγενεις να με κυνηγανε,θελω η αστυνομια να ειναι οχι απλως αυστηρη σε αυτο το ζητημα αλλα να κατασχει και τα παρανομουντα δικυκλα ει δυνατον.
Οποιος δεν θελει κρανος,ας παρει λεωφορειο,να γλυτωσει και τα ασφαλιστρα και τις βενζινες,δεν θα με βαλει εμενα φυλακη.

Πως θα σε βαλει φυλακη καποιος που δεν φοραει κρανος και τον χτυπησεις (αν εχεις προτεραιοτητα βεβαια και εισαι σε ολα νομιμος ) ?

Αυτο δεν το πολυκαταλαβα...

Reaction score
1.213
Για μενα τα πραγματα ειναι απλα.

Αν εισαι παρανομος σε γραφουν αν εισαι νομιμος σε αφηνουν.

Ολα τα αλλα ειναι συνθετα.Πολιτικη ευθυνη , μισθοι ,οικονομικη αποκατασταση εκπαιδευση στη σχολη , ξανα εκπαιδευση για την αντιμετωπιση διαφορων καταστασεων ,μαθηματα ψυχολογιας , καλυψη απο την νομοθεσια σε περιπτωση χρησης βιας ,ξανα πολιτικη ευθυνη οταν καποιοι δεν κανουν καλα τη δουλεια τους κλπ κλπ κλπ.

Reaction score
1
Re: Το πιο ακραίο που μου έχει συμβεί...

Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, πιθανότατα πάνω από είκοσι, γιατί θυμάμαι ότι το περιστατικό έγινε σε ένα τμήμα της Ερμού που δεν είχε γίνει ακόμα πεζόδρομος. Εγώ λόγω του ότι είχα δική μου μεγάλη μοτοσικλέτα από τα δεκάξι μου (λάθος μου φυσικά) και πέρασα δύο αυτόφωρα δικαστήρια λόγω της έλλειψης διπλώματος, έβγαλα απευθείας δίπλωμα μοτοσικλέτας αμέσως μόλις συμπλήρωσα τα δεκαοχτώ, δηλαδή δεν έβγαλα ποτέ δίπλωμα για τα μηχανάκια των 50 κυβικών εκατοστών.

Κινούμαι που λέτε με το πενηντάρι παπί μου επί της Ερμού και πέφτω σε ένα μπλόκο από έναν χαμηλόβαθμο τροχονόμο, πιθανότατα με καταγωγή κάπου από Λάρισα, με τη χαρακτηριστική βαριά προφορά, καθώς και έναν ανώτερο αξιωματικό. Ο τροχονόμος με σταματάει και μου ζητάει άδεια και δίπλωμα, εκείνα τα χρόνια δεν ζητούσαν οι περισσότεροι να τους δείξεις ασφαλιστήριο συμβόλαιο παρόλο που ήταν υποχρεωτικό, για κράνος φυσικά ούτε συζήτηση!

Του δίνω την άδεια και το δίπλωμά μου, τα ελέγχει και τι μου λέει βρε παιδιά, αν έχετε τον θεό σας: «Με αυτό το δίπλωμα (μοτοσικλέτας), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΟΔΗΓΑΣ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙ, ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙ»!!!!!!!!! :111:

Στην αρχή και για κάμποσα δευτερόλεπτα έμεινα κάγκελο, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω την π@π@ριά που μου είπε. Μετά δεν άντεξα, ξεκαρδίστηκα από τα γέλια και εκείνος έμεινε να με κοιτάζει απορημένος! Μετά του λέω: «Πήγαινε στον αξιωματικό σου και πέστου αυτό που μου είπες»!

Απορημένος εκείνος πάει στον αξιωματικό που ήταν στο περιπολικό, άκουσα κάτι μπινελίκια που του έριξε από μακριά και φυσικά μου επιστρέφει τα χαρτιά και μου λέει ότι μπορώ να φύγω.

Φανταστείτε βρε παιδιά να μην ήταν παρών ο αξιωματικός του, θα μου έκοβε κλήση κανονικότατα επειδή οδηγούσα πενηντάρι με δίπλωμα μοτοσικλέτας!!! :137:

Irene_K

Τάγμας
Reaction score
0

Εχω κανει παραβασεις ,κυριως οριου ταχυτητας, αλλα σχεδον παντα σε αδειους και ασφαλεις δρομους.
Εχω φαει μονο 4 κλησεις!
2 μεσα στην Αθηνα και 2 στην επαρχια.
Ηξερα οτι εχω αδικο και δεν ειπα κουβεντα.
Η συμπεριφορα των οργανων της ταξης ηταν αψογη και μαλιστα μου εκοψαν μονο ενα μικρο προστιμο.
Αυτό ακριβώς ήθελα να πώ και εγώ. Αν είσαι απέναντί τους ήρεμος και αναγνωρίσεις το λάθος σου, τότε είναι πάρα πολύ ευγενικοί και κοιτάνε να κόψουν όσο πιο μικρό πρόστιμο γίνεται. Δεν πουλάνε ούτε μαγκιές ούτε τσαμπουκάδες, ούτε κάνουν κατάχρηση εξουσίας. Αν όμως γίνεις εριστικός απένταντί τους τότε και αυτοί κάνουν τους νταήδες και ακολουθούν το γράμμα του νόμου. Μου έχει τύχει και εμένα. Τους είπα "συγνώμη έχετε δίκιο, έτρεχα" και ενώ έπρεπε να μου πάρουν δίπλωμα και πινακίδες μου έκοψαν πολύ μικρό πρόστιμο.

Reaction score
5
Νταξ, οι φίλοι μας οι μπλε έχουν μια αδυναμία στο ασθενές φύλο, είναι γνωστό αυτό...:114:

Irene_K

Τάγμας
Reaction score
0

Μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λές, αλλά πιστεύεις ότι αν άρχιζα τις φωνές και τους τσαμπουκάδες ενώ κατέγραψαν ότι έτρεχα με 140χιλ/ώρα με όριο ταχύτατας τα 80χιλ/ώρα θα μου έδειχναν αδυναμία? Δεν νομίζω...

Reaction score
5
Μα φυσικά. Λίγο απολογητικό ύφος, λίγο 'πωπω, τόσο πολύ έτρεχα ε;', λίγο 'συγγνώμη, πρώτη φορά είναι', λίγο 'είμαι μια μικρή και μόνη καουμπόυσα', λίγο χαμόγελο, λίγο χαριτωμενιά, σιγά μην πάρεις μεγάλη κλήση!
Δεν το λέω με κακία, και η δικιά μου τα ίδια κάνει (είναι κάπως βαριά στο γκάζι...) :114:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.897
Members
38.628
Νεότερο μέλος
hatzopou