Τι σας λεει το Skoda Octavia 1,6TD 105ps???

Reaction score
38
Απάντηση: Τι σας λεει το Skoda Octavia 1,6TD 105ps???

καταρχην εσυ μιλας μονο για 2-3 κινητηρες vag 1.4tsi fiat 1.4multiair,αντε να βαλουμε και τον 1.6t της opel (δεν ξερω αν μου ξεφευγη κανενας) ενω εγω μιλαω για ολα τα diesel.

ακομα ομως και αυτους να παρουμε που θελεις εσυ εγω βρισκω
διαφορες πανω απο 40% στη ροπη.

ακομα ομως και 30% να ηταν που λες εσυ δεν την θεωρης τεραστια διαφορα;

ποση δηλ. διαφορα θα ηταν τεραστια για σενα;

και μου λες οτι κανω λαθος κιολας.
Τι να σου πω; Πραγματικά είσαι επίμονος!

Οι 2-3 κινητήρες σύμφωνα με την άποψή σου είναι πρακτικά οι κινητήρες όλων των ευρωπαίων κατασκευαστών:
Group VAG : 1,2+1.4+1.8 TSi
Opel : 1.4+1.6T
Ford : 1.6T
Peugeot : 1.6T
Renault : 1.2+1.4 TCE
Group Fiat : 1.4+1.8 T
Αυτή η "μικρή" λίστα αποτελεί απλώς αναφορά μόνο στον κυβισμό (και όχι τις διαφορετικές εκδόσεις) των κινητήρων που βρίσκονται ήδη στην παραγωγή (έρχονται αρκετοί ακόμα) κάτω από τα 2000 κ.εκ. από τους ευρωπαίους γενικούς κατασκευαστές μόνο. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις ότι ΟΛΟΙ έχουν διαθέσιμους τουλάχιστον καναδυό κινητήρες.

Όσο για τις διαφορές σε ροπή, βεβαίως μπορεί να βρεις και 40%, αλλά και μπορείς να βρεις και 20%. Το 30% είναι ένας αρκετά ρεαλιστικός μέσος όρος.

Αν τώρα το 30% είναι τεράστια διαφορά, μπορεί να εξαρτάται από την οπτική (ή τις προκαταλήψεις) καθενός, αλλά δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις μετρήσεις των επιδόσεων, όπως σου έγραψα.

Μερικές φορές πρέπει να ξέρουμε πότε οι γνώσεις μας δεν επαρκούν και να μην κολλάμε στην αποσπασματική γνώση που έχουμε ή στα "παράσημα" του παρελθόντος...

Reaction score
384

Diesel παιρνεις γιατι ειναι οικονομικο, οι κινητηρες ζουν περισσοτερο, γιατι πληρωνεις λιγοτερα τελη, κλπ.
Το οτι εχουν και γαιδουρινη ροπη ερχεται με το πακετο του diesel κινητηρα. Απλα αυτη η ροπη κανει πιο ευχαριστη την οδηγηση, αφου δε χρειαζεται να κατεβαζεις ταχυτητα για να ''τραβηξει.''
Φορτωμενος και σε ανηφορικο δρομο θα εχεις 6η και θα προσπερνας κιολας. Ροπη=μυικοτητα :138:

Reaction score
49

Παιδάκια, harisma23 & back, χαλαρώστε λιγάκι βρε.......
Είπαμε....Ένα S2000 χρειαζόμαστε :142:

Reaction score
1.772

Τι να σου πω; Πραγματικά είσαι επίμονος!

Οι 2-3 κινητήρες σύμφωνα με την άποψή σου είναι πρακτικά οι κινητήρες όλων των ευρωπαίων κατασκευαστών:
Group VAG : 1,2+1.4+1.8 TSi
Opel : 1.4+1.6T
Ford : 1.6T
Peugeot : 1.6T
Renault : 1.2+1.4 TCE
Group Fiat : 1.4+1.8 T
Αυτή η "μικρή" λίστα αποτελεί απλώς αναφορά μόνο στον κυβισμό (και όχι τις διαφορετικές εκδόσεις) των κινητήρων που βρίσκονται ήδη στην παραγωγή (έρχονται αρκετοί ακόμα) κάτω από τα 2000 κ.εκ. από τους ευρωπαίους γενικούς κατασκευαστές μόνο. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις ότι ΟΛΟΙ έχουν διαθέσιμους τουλάχιστον καναδυό κινητήρες.

Όσο για τις διαφορές σε ροπή, βεβαίως μπορεί να βρεις και 40%, αλλά και μπορείς να βρεις και 20%. Το 30% είναι ένας αρκετά ρεαλιστικός μέσος όρος.

Αν τώρα το 30% είναι τεράστια διαφορά, μπορεί να εξαρτάται από την οπτική (ή τις προκαταλήψεις) καθενός, αλλά δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις μετρήσεις των επιδόσεων, όπως σου έγραψα.

Μερικές φορές πρέπει να ξέρουμε πότε οι γνώσεις μας δεν επαρκούν και να μην κολλάμε στην αποσπασματική γνώση που έχουμε ή στα "παράσημα" του παρελθόντος...
νομιζω οτι εχει καταντηση κουραστικο να λεμε το ιδιο πραγμα
και να μην συμφωνουμε.

εσενα το 30% σου φαινεται λιγο ενω εμενα πολυ.

ομως απο εκει μεχρι να με κατηγορεις (ευγενικα

ομολογουμενος)για προκαταληψη

και αποσπασματικες γνωμες παει πολυ.

τουλαχιστον εγω μπορω να σου βρω οσο νουμερα θελεις

με διαφορες απο 30-70%(20 δεν βρηκα)

εσυ το μονο που μας λες τοση ωρα ειναι η υποκειμενικη

σου αποψη.

σταματαω εδω μια και δεν εχει νοημα πλεον.

Reaction score
264

Νομιζω πως ο κατοχος diesel αυτοκινητου δεν ειναι απο εκεινους που ειναι εθισμενοι στα τρελα γκαζια.θελει οικονομια καυσιμου και ξεκουραστη οδιγηση χωρις ανεβοκατεβασματα στις ανηφορες. Στην εποχη μας ομως βλεπουμε,πως και τα dieselκια πανε αρκετα γρηγορα, σε σχεση με την προηγουμενη πενταετια.

Reaction score
49

Μήτσο μ', επέτρεψέ μου μια διαφωνία....
Υπήρχαν πάντα γρήγορα diesel
Όχι με την έννοια του 0-100 στο οποίο πάντα "τσιμπάνε" οι Έλληνες, αλλά σε πραγματικές συνθήκες που σημαίνει ρεπρίζ.
Θα το καταλάβεις όταν πάρεις το δικό σου & σε ανοιγματα σε κίνηση (πχ προσπέραση κοκ) θα ξεκολλάς εύκολα χωρίς ζόρισμα

Απλά τόσα χρόνια δεν υπήρχαν diesel στην Ελλάδα & οι βόλτες με τα ταξί δεν είναι αντιπροσωπευτικά παραδείγματα γιατί οδηγούν οικονομιικά

Reaction score
1.772

Όχι με την έννοια του 0-100 στο οποίο πάντα "τσιμπάνε" οι Έλληνες, αλλά σε πραγματικές συνθήκες που σημαίνει ρεπρίζ.
Θα το καταλάβεις όταν πάρεις το δικό σου & σε ανοιγματα σε κίνηση (πχ προσπέραση κοκ) θα ξεκολλάς εύκολα χωρίς ζόρισμα

Απλά τόσα χρόνια δεν υπήρχαν diesel στην Ελλάδα & οι βόλτες με τα ταξί δεν είναι αντιπροσωπευτικά παραδείγματα γιατί οδηγούν οικονομιικά
+1

ειδικα στην ανηφορα και στα πολλα π.χ.140-180

Reaction score
38

Οταν λες 'πολλα' μηπως εννοεις 200-260?
:137:
Έκαστος στο είδος του. Κι εγώ αν είχα τρίλιτρο εξακύλινδρο diesel (και πειραγμένο) και ζούσα και στη Γερμανία, αυτές τις ταχύτητες θα εννοούσα...

Αλήθεια, εσύ πώς εννοείς αυτές τις ταχύτητες, ζώντας στην πηγμένη από ραντάρ Καποτία;

Reaction score
1.772

εγω ζω σε νησι.

σε αυτους τους δρομους που εχουμε εδω ειναι πολλα.:102:

Reaction score
1.077

εγω ζω σε νησι.

σε αυτους τους δρομους που εχουμε εδω ειναι πολλα.:102:
μπαααα μην το λες...:136: θέληση αν υπάρχει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

κι Αυστραλία νησί είναι, ε?

Reaction score
264

Καλα εχετε παλαβωσει?????????:111:
Τι νουμερα τρελα ειναι αυτα?????Προσεχετε γιατι ο διαολος εχει πολλα ποδαρια.Κριμα ειναι να παθει κατι το σοβαρο καποιος,που θα εχει ατυχημα με νουμερα των 200+ χλμ/ωρα.Εγω τρακαρισα με υπερβολικα λιγοτερα χλμ και παλι το αμαξι μου εγεινε αχρηστο.

Reaction score
264

Γιαννη μ' ,εχω προσεξει οτι την τελευταια 5ετια τα γκαζια που ειχε το αμαξι με το 2λιτρο και θορυβοδες πετρελαιοκινητηρα,τα εχουνε σημερα αυτο/τα των 1.600-1.700 cc παλι με diesel.Βλεπουμε μια ραγδαια ''επανασταση'' στο θεμα κινητηρας diesel.Αν με ρωταγες πριν απο 2 χρονια αν θα αγοραζα ντιζελοκινητο θα σου ελεγα οχι.Τις τελευταιες ημερες ψαχνω να βρω ποιος προσφερει τον καλητερο επαναπρογραματισμο εγκεφαλου,για ενα αυτοκινητο dieseλ,που ακομα δεν εχω παρει στα χερια μου.:139:
Ποσα αλογα εχει το alfa romeo σου γιαννη μ' ???????:143:

Reaction score
384

Στην Αγγλια αν σε πιασουν με 180+ πας μεσα επι τοπου. Ο περισσοτερος κοσμος κινειται με 100-130 που ειναι και λογικο φυσικα. Με τις ιδιες ταχυτητες κινουνται και οι μηχανες, ασχετα αν εχουν τελικες 300+.
Αν τρακαρεις με 250 θα δυσκολευτουν να κανουν και αναγνωριση πτωματος...:138:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.867
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef