Τι σειρά ήσασταν στον στρατό και πού υπηρετήσατε τη "μαμά" πατρίδα;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.812
EDIT: Εννοώ πως η μεγάλη πλειοψηφία δε μαθαίνει τίποτα ουσιώδες εκτός του ψέματος και της λούφας, άντε και του βασικού χειρισμού όπλων (που χρειάζεται 1-2 μέρες).
Η μειοψηφία των ειδικών δυνάμεων τουλάχιστον μαθαίνει καλά τα όπλα. Και την ξεφτίλα του καψονιού.
Συν το ότι αναγκάζεσαι να "επικοινωνείς" με άτομα που στον έξω κόσμο δεν θα ήθελες καν να δεις.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.593
Συν το ότι αναγκάζεσαι να "επικοινωνείς" με άτομα που στον έξω κόσμο δεν θα ήθελες καν να δεις.
Αυτό έχει συχνά πλάκα.

Σκεφτόμουν όμως πριν λίγο πόσο αποδοτικότερος και οικονομικότερος θα ήταν ένας πραγματικός στρατός με το 30-40% των στρατιωτών του σημερινού αλλά με μισθούς και σοβαρή εκπαίδευση. Αντί για 500 στρατόπεδα όπου να 'ναι, 50 εκεί που πρέπει.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.812
Σκεφτόμουν όμως πριν λίγο πόσο αποδοτικότερος και οικονομικότερος θα ήταν ένας πραγματικός στρατός με το 30-40% των στρατιωτών του σημερινού αλλά με μισθούς και σοβαρή εκπαίδευση. Αντί για 500 στρατόπεδα όπου να 'ναι, 50 εκεί που πρέπει.
Είναι το ίδιο ακριβώς θέμα με το Δημόσιο στην Ελλάδα. :)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.350
Σιγά... εγώ πήγα τρεις φορές από μια ώρα και μπορώ να σου μιλάω ένα μήνα.
Θα μου πεις, άλλο να το ζεις και άλλο να το βλέπεις.
πάντως ο στρατός είναι από τα λίγα πραγμάτα στη ζωή μου για τα οποία χαίρομαι που δεν τα έζησα !
.. αν εστιαζεις στο καμαρι.. δες το "καμαρι" χαριτολογω .. στο παρων νημα ειναι αρκετα ξεκαθαρο :) -δε θα παρω το στρατο στα σοβαρα τουλαχιστων οχι ακομα.. πες πτι το αντιμετωπιζω με την μικρουητα που του αρμοζει-
Δεν θα πω κατι τετοιο.. αγαπητε.. ισα ισα που εχει μεγαλητερο ενδιαφερων κ ειναι πιο σπανιο καποιος να μην παει, αλλα εισερχεται σε προσωπικα ζητηματα.. Νομιζω καταλαβαινομαστε (...), κ χαιρομαι εξισου :)
Με πιασες !! ..Ι was born for drama.... μεταξυ μας δεν της πηρα μονο το μαντηλι... (...) ^^ - αλλα μη βγει παραεξω.. με εχεμηθια στο χωρο σας πανω απ 'ολα..
δεν νομίζω πως ειμαστε οι καταλληλοι να κρινουμε πώς πρεπει να λειτουργει ο στρατός.Εγω ημουνα σε στρατοπεδο ειδικων δυναμεων και δεν ειδα καψόνια,εκτος αν θεωρείται καψόνι να βαζεις τον αλλον να κανει πουσάπς.Τα περισσοτερα παιδια που γνωρισα εγω ηταν καλα παιδιά και εκανα και φιλους.
Νομιζω το βασικο στον στρατό είναι για μικρους σε ηλικία που δεν εχουν δουλέψει και δεν εχουν μαθει να υπακούνε σε διαταγες.Οσον αφορα τις στρατιωτικες ικανότητες αυτά που πολλοι τα κανουν με ευχαριστηση στη ζωη τους,δηλαδη να κυνηγάνε,σκοποβολη κλπ,η να ζησουν στο υπαιθρο σε τεντες σε κάμπινγκ,στο στρατο αν το παρεις στραβα είναι ταλαιπωρια,αλλα αλλιως είναι διασκεδαση.
Δεν ειναι ετσι .. αναφερθηκαμε στο επισημο κοινονικο/θεσμικο πλαισιο σε pdf μαλιστα νωριτερα. Η εφαρμογη του ειναι σχετη φαρσα (λεξικο : αθλια πραξη..που σκοπο εχει να γελιοποιησει..κοκ... μεσα σε ορια κοκ)
Αν θα κρινω ή θα σατηρισω .. ειναι εταιρο θεμα κ μαλιστα ειναι πολυ υποκοιμενικο.. διασκεδαση ειναι κ το "αγγουρι". :)
...πιο βασικο ειναι η ισοτητα..ισονομια...ισοτιμια..ισολογισμος..κοκ αυτο πανω στο για μικρους.. το μικροτερος ή μεγαλυτερος ..πολυ σχετικο.. δε νομιζεις ?
*ξαναλεω οτι δεν κρινω ..δεν μου παει αλλωστε..σα μαιμου με φρατζα κ γυαλια ειμαι... η κριση δε φοριεται..τρε μπαναλ..
:)

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Εμένα ένα πράμα μου έμεινε απο τη 18μηνη θητεία.

"Μη γ@μ@τε γκατζόλες, γεννούνε ΕΠΥ."

Last edited by a moderator:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.368
Έχει κι από αυτά...ο μπαξές
μωρέ απ'όλα έχει...απλά αυτά μου λένε συνοριοφύλακες.;)
έχουμε και ντόπια παραγωγή να φαν και οι κότες...ειδικά Σαμοθράκη..:laugh:

Reaction score
62
92 Γ" ΕΣΣΟ Νεα Σαντα με μεταβολες οκλαδον κ υπνο κατω απο τα κρεβατια (Αχ αυτος ο υπνος ρε παιδια), μεχρι πυρ κ κινηση στην Σαμο.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.350
Για την υποκατασταση της αληθειας, ντρεπομαι -αλλα δεν ειχα αλλη επιλογη εκεινη τη στιγμη- 2002 Γεναρη (17 μηνο ή οσο εκανα) . Πολεμικο ναυτικο. TΠΒλημα (τι αλλο..) σε πυραβλακατο combadande ii..κτλ νομιζω η απολυτα μετρια θητεια. Εγιναν διαφορα. ...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
gperdik