Τι συσκευη για παιξιμο mp3 στο hifi μου ??

Reaction score
74
Θελω στο δευτερο μου συστημα που ειναι ενισχ. Advance Acoustic M105 με CD MONRIO και ηχεια τα Μ1 της B&W να εχω μια συσκευη που να της βαλω του USB στικακι μου με τα mp3 και να τα ακουω απο τον ενισχυτη μου.
Αν καταλαβα καλα δεν το κανουν τα DACs με usb εισοδο (σωστα καταλαβα ?).
Τι θα μου προτεινατε σε λογικο κοστος εως 300 €

Reaction score
5.929

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Τα dacs με usb είσοδο είναι για να συνδέεται υπολογιστής σε αυτήν και να υποκαθίσταται η κάρτα ήχου του pc, άρα δεν κάνει γι'αυτό που ζητάς. Βέβαια, αν δεν σε πειράζει να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου σαν πηγή, είναι μια καλή λύση. Ακόμα και ένα ξεχασμένο laptop μπορεί να κάνει τη δουλειά άνετα. Ή μπορείς να αγοράσεις ένα usb dac και ένα mini pc το οποίο pc δεν θα είναι για να τρέχεις photoshop ας πούμε, αλλά επειδή αυτά δεν έχουν ανεμιστήρες και λειτουργούν με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, είναι μια χαρά για αναπαραγωγή μουσικής.

Reaction score
74
Παιδιά σας ευχαριστω πολύ για τις προτάσεις σας.
Για να πω την αλήθεια θα ήθελα ενα μηχανακι κατι σαν το Project https://www.skroutz.gr/s/2447850/Pro-Ject-Audio-Media-Box-S.html που προτάθηκε απο τον Γιάννη γιατι δεν με ελκύει η λύση του λαπτοπ και της σύνδεσης του μιας και ειναι και γνωστά
τα προβληματα συνδεσης λαπτοπ και DAC με το Jitter κλπ κλπ.
Προτιμώ μαι εννιαία συσκευή που θα συνδέσω το στικακι και θα παιξει... αλλα απο την αλλη πλευρα πολυ σωστα θα μου πειτε
πως θα κανεις ευκολα την επιλογη κομματιου ή φακέλου..?
Αλλα και πάλι η γνωμη του Γιαννη οτι δεν αξιζει τα λεφτά του που δεν ειναι λιγα... με κανει πολυ σκεφτικό...

Μιας και λαπτοπ διαθεσιμο υπάρχει και η λυση του iFi https://www.skroutz.gr/s/10803942/iFi-Audio-nano-iDSD-LE.html?from=drop
ειναι της τάξης των ~150 ευρω ενω το καλυτερο https://www.skroutz.gr/s/5606726/iFi-Audio-Nano-iDSD.html ειναι στα 225 ευρω
αρχιζω και το βαζω στο παιχνίδι της επιλογής.

Αν επιλέξω τελικά τη λύση του λαπτοπ εκτός απο το iFi έχετε να προτεινετε και κατι αλλο ποιοτικό σε τετοια συσκευή..?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Να σου πω... αντι για στικακια usb δεν τα βαζεις σε sd και να τα παιζεις με ενα Fiio που εχουν και αξιοπρεπεστατο ντακ και παιζουν τα παντα ολα; Το παιρνεις και μαζι σου στο αυτοκινητο, στο δρομο, παντου

Reaction score
74
Να σου πω... αντι για στικακια usb δεν τα βαζεις σε sd και να τα παιζεις με ενα Fiio που εχουν και αξιοπρεπεστατο ντακ και παιζουν τα παντα ολα; Το παιρνεις και μαζι σου στο αυτοκινητο, στο δρομο, παντου
Δεν εχω προβλημα να χρησιμοποιησω SD
αν θα ήθελες μπορεις να προτεινεις μοντελο ...? Φανταζομαι οτι θα μπορει να συνδεεται στον ενισχυτη ... σωστά..?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ειχα το πρωτο Χ5, εξαιρετικο. Το συνεδεα στον ενισχυτη και ακουγοταν τελεια. Ακομη στο αυτοκινητο, ή σε βολτα με ακουστικα. Παιζει flac και υψηλης αναλυσης (θα ξεχασεις τα mp3, που τα παιζει βεβαια). Τωρα ειναι στην τριτη γενια, πολυ εξελιγμενο και ακριβουτσικο, αλλα νομιζω οτι και με το Χ3 θα εισαι πολυ ευαριστημενος. Ισως το ξαναπαρω μεσω ebay αν προλαβω! Στην Αθηνα εχει αντιπροσωπο πλεον νομιζω (στην εκθεση ηταν)

Reaction score
74
Ειχα το πρωτο Χ5, εξαιρετικο. Το συνεδεα στον ενισχυτη και ακουγοταν τελεια. Ακομη στο αυτοκινητο, ή σε βολτα με ακουστικα. Παιζει flac και υψηλης αναλυσης (θα ξεχασεις τα mp3, που τα παιζει βεβαια). Τωρα ειναι στην τριτη γενια, πολυ εξελιγμενο και ακριβουτσικο, αλλα νομιζω οτι και με το Χ3 θα εισαι πολυ ευαριστημενος. Ισως το ξαναπαρω μεσω ebay αν προλαβω! Στην Αθηνα εχει αντιπροσωπο πλεον νομιζω (στην εκθεση ηταν)
To Fiio X5 δυστυχως ξεφευγει υπερβολικά (~500)
Το Χ3 που ειναι στα ~230 απότι βλέπω https://www.skroutz.gr/c/568/mp3-kai-media-players.html?keyphrase=Fiio+X3
ειναι μεσα στα οικονομικα πλαισια αλλα θα μπορουσες να μου πεις πως συνδεται με τον απλό ενισχυτη που εχω
ADVANCE ACOUSTIC MAP-105 ..?
Το παρακάτω κείμενο ειναι απο τα διαφημιζομενα χαρακτηριστικα του ... αλλα για να ειμαι ειλικρινής δεν καταλαβαινω πως
θα μπορουσε να συνδεθει στον απλο ΜΑΡ-105
http://ihodomi.com/gr/categories/portable-audio/portable-players/fiio-x1-2nd-gen-2068.html
Το X3iii διαθέτει επίσης μια εξισορροπημένη έξοδο 2,5 χιλιοστών για να σας βοηθήσει να επωφεληθείτε από ένα ευρύτερο ηχητικό επίπεδο. Υπάρχει ακόμα μια θύρα εξόδου μονής λήψης 3,5 χιλιοστών σε αυτό το μοντέλο, καθώς και έξοδος SPDIF. Αυτό καθιστά το X3iii ένα από τα πιο αποδοτικά DAP της αγοράς που διαθέτουν και DAC και ισορροπημένη έξοδο.

Δηλαδή υπάρχει κάποιο ειδικο καλώδιο που θα μπει σε καποια απο τις εξόδους του Χ3 και θα καταλήξει σε δυο RCA που θα πανε
σε μια απο τις εισόδους του ΜΑΡ-105 ..?

Reaction score
2.429
Παντως απο την στιγμη που υπαρχει λαπτοπ δεν βλεπω το λογο να ψαχνεσαι με στικακια και καρτες μνημης,οταν μπορεις να εχεις στο σκληρο σου οση μουσικη εσυ θελεις και τα 300 αυτα ευρω να τα δωσεις να παρεις ενα dac καινουργιο η ακομα καλυτερα ενα μεταχειρισμενο το οποιο θα σε αποζημιωσει με την ποιοτητα του αφου λογικα θα ειναι και μεγαλυτερης κατηγοριας τιμης.

Reaction score
74
Σας ευχαριστω πολυ όλους για την συνεισφορά σας στο ψάξιμό μου.
Ησασταν κατατοπιστικοι και βοηθήσατε πολύ.
Νομίζω ότι η λύση του ηδη υπάρχοντος λαπτοπ και η επιλογη ενός ικανοποιητικού DAC αρχίζει και κερδιζει έδαφος
στη σκέψη μου...

καλο σας βράδυ

Reaction score
2.429
Σας ευχαριστω πολυ όλους για την συνεισφορά σας στο ψάξιμό μου.
Ησασταν κατατοπιστικοι και βοηθήσατε πολύ.
Νομίζω ότι η λύση του ηδη υπάρχοντος λαπτοπ και η επιλογη ενός ικανοποιητικού DAC αρχίζει και κερδιζει έδαφος
στη σκέψη μου...

καλο σας βράδυ
Εαν καταληξεις σε αγορα dac ριξε μια ματια στο Denon.

https://www.skroutz.gr/s/4609560/Denon-DA-300USB.html

Το εχω ακουσει και ειναι πολυ καλο για τα χρηματα του και τα κανει ολα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Dac + PC (laptop , nuc) η καλυτερη λυση. Το μοναδικο "μειον" οτι εχεις το pc(...) με μια οθονη ακομη στον χωρο, που αν ειναι και μακρια δεν ειναι ευκολοχρηστη. Εγω ...αμολησα καλουμπα (καλωδιο) κατω απο τον καναπε κι εχω την οθονη μπροστα μου (αν υπηρξε γκρινια; φυσικα - στην αρχη, οπως παντα, μετα...:))

Reaction score
74
Καλημέρα σας

Επειδή με το σπορ μουσικη απο λαπτοπ σε HI/FI δεν το κατεχω καθόλου και δεν το δοκιμασα μεχρι τωρα
συγχωρέστε μου μια ΧΑΖΗ ερωτηση (για τους επαιοντες) ... στα πλαίσια του ψαξιματος μου που σας ρωτησα
παραπάνω.

Παιζοντας με το Foobar2000 το "α" αρχείο μουσικής το σήμα πάει στην εξοδο της μητρικής του λαπτοπ (jack 2.5 πχ)
που ειναι για ακουστικά .. οκ.
Στη έξοδο του USB πάει απο default ...? ώστε να το δει το οποιο DAC η πρεπει κάπου να δηλωθει αυτό.....??
στα win-7 που έχω ... η στο προγραμμα Foobar2000 η άλλο ανάλογο...?

Ποια ειναι η γνωμη σας για το 3R USB Renaissance της IDEON AUDIO που μπορει να μπει πριν το DAC..?
Εχουν γραφει πολυ καλα σχόλια για το gadget αυτο διόρθωσης του jitter της USB μεταφοράς data.

http://www.ideonaudio.com/index.php/products/3r-usb-renaissance

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.708
Members
38.602
Νεότερο μέλος
Panagiotis I.