Τι Surround για 7.1 με τα 800D & HTM1D μπροστά.

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Το ερώτημα είναι απλό η μπροστινή τριάδα είναι Β&W 800D, HTM1D και θέλω να συμπληρώσω το σύστημα σε διάταξη 7.1.

Για τα πίσω surround έχω αποφασίσει ότι δεν θέλω δίπολα οπότε μιλάμε για κανονικά ηχεία, αλλά για τα πλαϊνά δεν έχω αποφασίσει αν θέλω δίπολα ή μονόπολα. Τα δίπολα της σειράς 800 είναι τα DS8S και ο προβληματισμός μου είναι κατα πόσο θα ακολουθήσουν σωστά τα 800D τα οποία αυτή τη στιγμή επιβάλονται στα δίπολα που έχω (KEF IQ8Ds) με κάθε τρόπο που μπορείτε να φανταστείται. Σίγουρα δεν έχει σχέση το DS8S με το KEF IQ8 αλλά εμένα μου φαίνεται "ασθενικό" σε σχέση με τα μπροστινά μου. Το θετικό με αυτό το ηχείο είναι ότι
μπορεί να λειτουργεί και ως μονόπολο και σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγεις ανάλογα με το περιεχόμενο που πάιζεις.

Αν έχει ακούσει κανείς το DS8S θα ήθελα τις εντυπώσεις σας γιατί δεν βρίσκω πολλές πληροφορίες στο google.

Τέλος για τα μονόπολα πίσω ηχεία (και τα πλαϊνά αν πάω σε μονόπολα) ποι θα προτείνατε από τη σειρά 800? Τα 805S μου φαίνονται μικρά οπότε τα επόμενα είναι τα 804s ή αν πραγματικά αξίζει τον κόπο τα 803D για να ταιριάξουν τα tweeter άψογα.

Σίγουρα τα πλεονεκτήματα τον 804s & 803D θα είναι εμφανή όταν ακούω multichannel music όπου και 6χ 800D να έχεις δεν πάνε χαμένα. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν ακούω SACD αλλά κανονικά, ενώ το σύστημα χρησιμοποιείται καθημερινά για ταινίες.

Τι λέτε αξίζουν τα towers?
 

Μηνύματα
35
Reaction score
0
Συγγνωμη φιλαρακο,αλλα εδω μιλαμε για χιλιαδες ευρω!Απο τα λεγομενα σου ,αντιλαμβανομαι πως υπαρχει το χρημα μα οχι οι γνωσεις.Γιατι λοιπον, αφου εδωσες τοσα χρηματα για να τα αγορασεις δεν δινεις λιγα ακομη σε εναν ειδικο, να ερθει να μελετησει τον χωρο σου και τα συνοδα ενισχυτικα ,ουτος ωστε να μην παει χαμενη η αγορα ( μεγεθος-διαρρυθμιση-ισχυς γιατι αυτα θα επρεπε πρωτα-πρωτα να σε απασχολουν και υστερα ο τυπος κ.τ.λ );Το μονο σιγουρο ειναι, πως ιδανικα τα ηχεια θα πρεπει να ταιριαζουν τονικα,αρα της ιδιας σειρας αν αυτο ειναι εφικτο,αλλα ειναι και αλλα πολλα που πρεπει να λαβεις υπ'οψιν σου.
 

Μηνύματα
904
Reaction score
239
Φιλε Jargon θα σου συνιστουσα να μην ξοδεψεις τοσα χρηματα. η διαφορα που θα παρεις δεν θα ειναι μεγαλη και τα ηχεια θα ειναι ουσιαστικα αχρησιμοποιητα. εγω πιστευω να πας σε 805 και να προσθεσεις ακομα ενα sub η διαφορα θα ειναι τεραστια. Εχω βαλει και εγω αρκετα μεγαλα ηχεια πισω και τωρα ειμαι στην διαδικασια να τα αλλαξω με inwall γιατι ουσιαστικα πανε χαμενα. αυτο μιλωντας παντα για ταινειες, με πολυκαναλη μουσικη δεν εχω ασχοληθει καθολου οποταν δεν ξερω.

επισης τα 805 ειναι ηχεια που φευγουν ευκολα, μου εκανε εντυπωση το ποσο γρηγορα πουληθηκαν μερικα ζευγαρια που μπηκαν στις αγγελιες
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
manosgtc,

Έχω είδη ρωτήσει "διάφορους ειδικούς" αλλά μου αρέσει να ρωτάω και να διαβάζω πολύ πριν ξοδέψω.
Τους ενισχυτές τους έχω είδη (Electrocompaniet NEMO) και απλά θα προσθέσω άλλον ένα για το κεντρικό.


Μέχρι στιγμής από την έρευνα που έχω κάνει οι απόψεις και εμπειρίες συγκλίνουν ως εξής:

Α) Για πολυκάναλη μουσική όσο πιο κοντά είναι τα ηχεία σε ομοιότητα τόσο το καλύτερο. Π.Χ. 7χ800D. Έτσι ισχυρίζονται από δημοσιογράφοι του Stereophile μέχρι χρήστες τύπου....



B) Στις ταινίες όπως λέει και ο φίλος pambs η διαφορά είναι πολύ μικρότερη (για ευνόητους λόγους) και οι περισότεροι πρότειναν μεταξύ 805 και 804s.


Το άλλο μεγάλο θέμα είναι ο χώρος φυσικά...αλλά γι'αυτό υπάρχει και το room correction.
 

Μηνύματα
904
Reaction score
239
Ριξε μια φωτο του χωρου κοιταζοντας στην αντιθετη πλευρα της οθονης. εχω δει μερικες αλλα ολες ειναι μπροστα. σαν sub εχεις το κεφ ακομη? πιστευω εκει με μια σωστη επενδυση και τοποθετηση θα παρεις πολυ καλυτερα αποτελεσματα και σαν suround βαζεις τα μικρα. αν θυμαμε καλα καποιος εχει setup με 805 πισω η εδω στο φορουμ η σε ενα αρθρο στα ελληνικα περιοδικα

εγω παντως τωρα ψαχνω για inwall λυσεις, εχοντας ακουσει την διαφορα, πιστευω πως ενα inwall μπορει να μου προσφερει παρομοια αποτελεσματα στον ηχο και καταπληκτικο αποτελεσμα οσο αφορα καλαισθησια
 

Μηνύματα
7.219
Reaction score
4.602
το θεμα ειναι ποσα θελεις να δωσεις !
συνοδα , καλωδια ?
θα παρεις και αλλους νεμο δηλαδη ?
με πηγη , προ τι εκανες ?
υγ . παρε με τηλ οποτε μπορεις σημερα ...
 

Μηνύματα
35
Reaction score
0
Καλησπερα φιλε jargonGR.Απο τις φωτο που παραθετεις ειναι εμφανες πως το setup ως προς την τοποθετηση των surr. back-center back ειναι εντελως λαθεμενη, διοτι πρωτα-πρωτα η θεση ακροασης ειναι στο κεντρο του setup οσο αυτο ειναι δυνατο .Ναι ειπαμε οτι το room correction βοηθα κατα πολυ στην ισορροπια αλλα τι να τα κανεις τα θηρια ως surr. αν ειναι να τα υποβαθμιζεις και να λειτουργουν στο ρελαντι προκειμενου να μην σου πεταξουν τα τυμπανα?Χιλιες φορες να εχεις τα 805 και τα DS8S και να αισθανεσαι πραγματικα τον ηχο να σε περιβαλει. Βεβαια καλο θα ειναι να μας δειξεις και φωτο απεναντι απο την οθονη οπως πολυ σωστα ειπε ο φιλος pambs για να βοηθεισουμε καλυτερα.Πρεπει εδω να σου πω πως για εμενα προσωπικα το set που εχεις ειναι θε'ι'κο και θα ειναι κριμα να μην το αξιωποιησεις σωστα.
 


Μηνύματα
35
Reaction score
0
Oντως ,τα frond ειναι οι ναυτιλοι αλλα εσυ που ειδες τις εικονες που αναφερεις? και γιατι δειχνει αυτες ?
 


Μηνύματα
35
Reaction score
0
Ρε παιδια,ακομα και τα εικονιζομενα να μην ειναι (που δεν απεχουν και πολυ)οι κανονες ισχυουν για ηχεια 100-100.000 ευρω!Τα πραγματα ειναι απλα μπορει να μην εχω το set αυτης της κατηγοριας τιμης αλλα σιγουρα δεν μπορει καποιος να με χαρακτηρισει ''χρηστη τυπου..''την στιγμη που εχω αφιερωσει αμετρητες ωρες για το χομπι μου οπως ειμαι σιγουρος και παρα πολλοι φιλοι που υπογραφουν σε αυτο το forum.E τοτε λοιπον πιστευω πως οι περισοτεροι θα πρεπει να χαρακτηριστουν ετσι και αφου ειμαστε ''χρηστες τυπου...''γιατι καποιοι ζητανε συμβουλες?
 

Μηνύματα
904
Reaction score
239
μα δεν ειπα κατι τετοιο. απλα αναφερα οτι αυτο δεν ειναι το setup του jargon

επισης γνωριζοντας τα μηχανηματα που εχει γιατι εχω διαβασει παλιοτερα ποστς, πιστευω οτι μπορει να παρει καλυτερα αποτελεσματα περνοντας ενα καλυτερο σαμπ απο αυτο που εχει, δεν εχω δει ομως ποτε πως ειναι ο χωρος του
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Ok ok! To set up μου δεν είναι αυτό της φωτογραφίας βρε παιδιά σαν παράδειγμα υπερβολής το έφερα.

Εγώ έχω τα 800D, το κεντρικό της φωτογραφίας HTM1D και προς το παρόν παίζω με τα KEF γύρω γύρω. Πίσω surround έχω βάλει τα KEF IQ9 και στα πλάγια κάνω δοκιμές μεταξύ IQ8Ds και IQ3 για να δω αν θέλω δίπολα ή όχι. Το SUB μου είναι το KEF PSW3500 και φυσικά πάει για άλλαγμα.

Όσον αφορά τα SUB έχω πάρει είδη το Velodyne SMS-1 για τις ρυθμίσεις και θα πάω σε δύο SVS PB13-Ultra. Για ενισχυτές σκεφτομαι να πάρω άλλον ένα NEMO (AW600) για το κεντρικό για τρεις λόγους: α) Για να έχω ακριβώς τους ίδιους μπροστά (χροιές, levels κτλ) β) Στο πολύ μέλλον αν αποφασίσω να ασχοληθώ σοβαρά με multichannel music και πάω και σε επιπλέον 800D τότε απλά συμπληρώνω. γ) Η διαφορά τιμής με τον AW400 δεν είναι τεράστια για αυτό το επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή οδηγώ το HTM1D με έναν Bryston 14BSST που σε περίπτωση αγοράς εξτρα NEMO θα μείνει ελεύθερος για πιθανά Tower στο πλάϊ.

makis1973
Παίζω ακόμα με τον Onkyo 905 αλλά για προ μουσικό κατέληξα σε δύο λύσεις τις οποίες και θέλω να σκεφτώ. Η θα πάω σε Electrocompaniet (EC 4.8 ή 4.9) ή κατευθείαν στον SOVEREIGN ο οποίος όμως θα αργήσει μιας και έχει 10 χιλιάρικα.

Αυτό που θα κάνω πριν τον μουσικό προ είναι να αλλάξω τον Onkyo σε κάτι όπως ο Marantz 8003 σαν λύση ενδιάμεσει που θα με ικανοποιεί καλύτερα και σε μουσική μέχρι να πάρω το σωστό μουσικό προ μου.

Δεν βιάζομαι και προκειμένου να πάρω το βέλτιστο αποτέλεσμα ας κάνω όσο χρόνο χρειαστεί για να το ολοκληρώσω το σύστημα. Το πρόβλημα είναι ότι με την πιθανή αύξηση κατά 20% από 1η Μαρτίου στα
B&W μάλλον πρέπει να βιαστώ με τα ηχεία παρά το γεγονός ότι π.χ. τα sub θα μου έδιναν μεγαλύτερα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή.


Τέλος να πω ότι η παγκόσμια οικονομία είναι σε κακό χάλι και είμαι σίγουρος ότι μήνα με το μήνα θα εκπλαγείτε με τις ευκαιρίες που θα προκύψουν σε High-End υλικό ανά τον κόσμο. Είδη στο εξωτερικό τα δείγματα είναι πολλά!

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω photos αργότερα.
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Photo αν και δεν είναι καλή θα πάρετε μια γεύση. Τα sub θα μποθν μεταξύ των δύο 800D. Έχει πολύ δουλειά ακόμη ο χώρος (μαζέματα/διακόσμηση/καλώδια κτλ.) και πρέπει να δω τι θα κάνω και με καμιά πολυθρόνα αλλά αυτό θα το αναλάβει ειδικός μιας και τον έχω στην οικογένεια.



και μια ακόμη

 

Μηνύματα
904
Reaction score
239
επδ ο χωρος σου ειναι αρκετα ανοιχτος, πρεπει να δοκιμασεις πριν παρεις οτιδιποτε. αν θα πας σε 4 800 τοτε να στα φερουν στο σπιτι να τα ακουσεις μιας και εχει να κερδισει πολλα ο πωλητης! τι τιμη εχουν τωρα?

καλα τοσο καιρο εβλεπες και ακουγες απ τους πλαινους καναπεδες?
 



Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Νομίζω ότι θα πάω σε ένα ζευγάρι 803D για τα πλαϊνά και 805S πίσω ή πίσω 803D και 805S στο πλάι.

Αν βρω δε και ένα pre/pro που να με αφήνει να βάζω τα πίσω μόνο για surround σε υλικό 5.1 και να έχω τα πλαϊνά μόνο σε 7.1 για side surround μιας και είναι και πολύ κοντά στη θέση ακρόασης τότε θα ήταν ιδανικά τα πράγματα. θα ψάξω και τα THX Ultra 2 modes λίγο καλύτερα να δω τι γίνεται όταν κάνουν το 5.1>7.1 όσον αφορά την πληροφορία ανά κανάλι.


To be continued....
 

Μηνύματα
904
Reaction score
239
τα 803 πισω και τα 805 μεσεα, κοιτα αν μπορεις να βρεις κανενα λεξικον. στο 7.1 δεν πεζοντε αλλα δεν θα χεις τα καινουργια φορματ
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Καλά αν είναι να πάρω Lexicon με τόσα που έχει τσιμπάω κι έναν pre/pro Onkyo με τα ρέστα (πλάκα κάνω). Έχω όμως και τον Onkyo 905 έτσι κι αλλιώς.

Ερευνώ πάνω στο θέμα όμως...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.119
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top