Του χαραξαν το αυτοκινητο απ'ακρη σ'ακρη... Τι κανει τωρα?

Reaction score
786
Φιλος ειχε την δυσαρεστη εμπειρια να βρει σημερα το πρωι το καινουριο του αμαξακι, για το οποιο χρωσταει ακομα 47 δοσεις, χαραγμενο με κλειδι απο μπροστα ως πισω... Ο αλητης εκανε "καλη" δουλεια, η χαραγματια ειναι βαθια και το χρωμα εχει φυγει τελειως...

Μηπως ξερει καποιος πως επισκευαζεται μια τετοια ζημια? Υπαρχει αλλος τροπος εκτος απο στοκο και ολικο βαψιμο? Καλυπτει η μικτη ασφαλεια αυτην την περιπτωση?

Reaction score
164
Η μικτή δεν τον καλύπτει, τον καλύπτει όμως η ασφάλεια κακόβουλων πράξεων.
Για πες στο φίλο σου να ρίξει μια ματιά στο www.chipsaway.gr

Reaction score
786
Ευχαριστω unforgiven για την πληροφορια. Ειχα ακουσει για κατι τετοιο αλλα δεν ηξερα λεπτομερειες.

Μηπως εχεις εμπειρια απο δουλεια τους και αν πραγματοποιουν οσα υποσχονται?

Reaction score
164
Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια. Ιδίως αν το αυτοκίνητο είναι καινούριο και δεν έχει ξεθωριάσει το χρώμα, δεν πιστεύω ότι θα φαίνεται κάτι. Το μόνο παράπονο που έχω ακούσει είναι ότι οι τιμές είναι κάπως τσιμπημένες. Αλλά στην περίπτωση του φίλου σου, δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές, πέρα από το βάψιμο όλης της πλευράς.

Reaction score
49
Η μικτή δεν τον καλύπτει, τον καλύπτει όμως η ασφάλεια κακόβουλων πράξεων.
Για πες στο φίλο σου να ρίξει μια ματιά στο www.chipsaway.gr
Πιστεύω ότι ο unforgiven σου έδωσε την καλύτερη λύση......
Αυτή θα σου πρότεινα αλλά με πρόλαβε!!!
Θεμιστοκλή δεν έχω δει δουλειά τους αλλά θα το προτιμούσα σε σχέση με ολικό βάψιμο!!
Άλλωστε αν τους επισκευθεί μπορεί να δει δείγμα της δουλειάς τους!!

Άτυχος ο φίλος σου......... :( :( :(

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Κι εμένα τα ίδια μου κάνανε και πάει για ολικό βάψιμο, καλύπτεται φυσικά από την πλήρη μικτή ασφάλεια που έχω και η οποία περιλαμβάνει ίδιες ζημίες και από κακόβουλες ενέργειες.

Πήγα στην ασφαλιστική, ήρθε πραγματογνώμων και όλα είναι ΟΚ, κανονίστηκε τιμή βαψίματος στην αντιπροσωπεία, (περίπου 1500 ευρώ), και αφού το βάψω θα πάρω τα χρήματα από την ασφαλιστική. Συνολικά θα μου βγει 45 ευρώ, συν φυσικά την ταλαιπωρία...

Το αυτοκίνητό μου είναι 1,5 έτους πάντως, και σε λίγο θα είναι ΣΑ καινούριο!

Reaction score
786
Τελικα η ασφαλιστικη πληρωσε, αξιωνοντας ενα μικρο ποσο (10%) ως συμμετοχη.

Το πιο σημαντικο ομως ειναι οτι τα παιδια στο ChipsAway εκαναν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλεια και μαλιστα μεσα σε μια μερα και με λογικοτατο κοστος! Πραγματικα δεν πιστευα οτι θα ειχε τοσο καλο αποτελεσμα αυτη η τεχνικη (την οποια δεν σου αποκαλυπτουν καθως ειναι πατενταρισμενη). Παντως μετα απο αυτο που ειδα τους συστηνω ανεπιφυλακτα, σε οποιον εχει την ατυχια να βρει την περιουσια του χαραγμενη ή με κανενα μικρο χτυπηματακι...

Reaction score
49
Τελικα η ασφαλιστικη πληρωσε, αξιωνοντας ενα μικρο ποσο (10%) ως συμμετοχη.
Αυτά διαβάζω για τις κ***ασφαλιστικές και τα παίρνω!!!
Γιατί να του κόψουν το 10%?
Στα ασφάλιστρα του κάνουν έκπτωση 10%? :? :(

Τουλάχιστον το αποτέλεσμα ήταν σωστό! Και ο φίλος σου έμεινε ευχαριστημένος!!!
(και πολύ γρήγοροι.........) :D :D

Reaction score
0
Το πιο σημαντικο ομως ειναι οτι τα παιδια στο ChipsAway εκαναν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλεια και μαλιστα μεσα σε μια μερα και με λογικοτατο κοστος! Πραγματικα δεν πιστευα οτι θα ειχε τοσο καλο αποτελεσμα αυτη η τεχνικη (την οποια δεν σου αποκαλυπτουν καθως ειναι πατενταρισμενη). Παντως μετα απο αυτο που ειδα τους συστηνω ανεπιφυλακτα, σε οποιον εχει την ατυχια να βρει την περιουσια του χαραγμενη ή με κανενα μικρο χτυπηματακι...
Καλησπέρα,

Μήπως μπορείς να μου πείς πόσο του στοίχισε αυτή η επισκευή; Σήμερα το έκαναν και στο δικό μου αμάξι (καθώς και σε άλλα 2 της γειτονιάς) και είναι όλη η αριστερή πλευρά 1 κλειδιά και το καπώ της μηχανής και των αποσκευών έχει αρκετές μικρές :(:(:(:(

Reaction score
0
Εμένα παιδιά το αυτοκίνητο ήταν μιας μέρας όταν το έπαθα. Βέβαια δεν ήταν τόσο μεγάλη η γρατζουνιά ( γύρω στο 1,5 μέτρο ) , και πήγα στην chipsaway οπου πραγματικά τα παιδιά κάνανε πολύ καλή δουλειά. Το έμπειρο μάτι βέβαια καταλαβαίνει ότι έχει ξαναβαφτεί αλλά το θέμα είναι ότι δεν βάφεται όλη η πλευρά και κυρίως δεν ξηλώνεται τίποτα με ότι αυτό συνεπάγεται κυρίως στο θέμα της μεταπόλησης. Μετά από ένα χρόνο και συνεχή πλυσίματα η επισκευή παραμένει σαν καινούργια , άλλωστε δίνουν 2 χρόνια εγγύηση. Τώρα Γιάννη όσον αφορά τις ασφαλιστικές νομίζω ότι όταν γίνεται ενός χρόνου το αμάξι πληρώνεις συμμετοχή όπως ακριβώς και με το bonus malus, πέφτει και έχεις έκπτωση. Υπάρχουν και περιπτώσεις σαν και την δικιά μου παλιότερα, όπου με αμάξι δύο μηνών πάτησα λάδια σε επαρχιακό δρόμο με αποτέλεσμα να μου φύγει το αμάξι και να χτυπήσω σε δέντρο. Είχα πληρώσει μία δόση της μικτής ασφάλειας (400 euro) και μου πληρώσανε το σύνολο της ζημιάς ( 14000 euro).

Reaction score
786
Η επισκευη (ηταν μια χαραγματια αρκετα βαθια απο μονό κλειδι, απο το πισω φτερο μεχρι το μπροστινο) ειχε στοιχισει γυρω στα 600 ευρω

Reaction score
0
Καλημέρα,

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πήγα στην ChipsAway και μου είπαν οτι η γρατζουνιά από εμπρος φτερό μέχρι πίσω πάει 240 ευρώ. Τα 2 καπώ δεν μπορούν να τα φτιάξουν οι ίδιοι επειδή έχουν πολλαπλές γρατζουνιές, αλλά αν τα πάω σε δικό τους φαναρτζή πάει άλλα 260 ευρώ, σύνολο 500 ευρώ. Μάλλον θα προτιμήσω τη λύση της αντιπροσωπείας (700 ευρώ για ολικό βάψιμο σε όλα) γιατί το μωρό μου είναι καινούριο και δεν θέλω να υπάρχει το παραμικρό :cry:.

Reaction score
1
Και ποιός σου είπε ότι η "αντιπροσωπεία" κάνει καλύτερη δουλειά από κάποιο άλλο φανοποιείο;
Έλα να δεις δουλειά που μου έκαναν σε ένα απλό βάψιμο πόρτας στο αυτοκίνητό μου (Crysler Stratus Cabrio) και μετά θα μου πεις.
Ο φαναρτζής είναι μάλλον "λαχείο" και καλύτερα να πας σε κάποιον που να έχεις δει την δουλειά του.

Reaction score
5
Δεν ξέρω τι ισχύει ακριβώς στην ελληνική αγορά, αλλά εγώ αυτοκίνητο ξαναβαμμένο δεν θα αγόραζα μεταχειρισμένο. Δηλαδή στο εξωτερικό χρησιμοποιούν paint thickness meters, για να δουν αν το χρώμα είναι εργοστασιακό (πιο παχύ) ή έχει μπει μετά (πιο λεπτό). Και σίγουρα ξαναβαμμένο αυτοκίνητο σημαίνει τρακάρισμα. Ισως με το chipsaway αποφύγεις αυτό, αφού από ότι ξέρω περνάνε ένα γυαλιστικό και ελαφρύ διαλυτικό για να απλά 'απλώσουν' το υπάρχον χρώμα.
Τώρα αν εδώ στο ελλάντα δεν πειράζει τον κόσμο ένα ξαναβαμμένο αυτοκίνητο, τότε προχώρα άφοβα.

Reaction score
14
Μερικές φορές πειράζει, άλλες δεν πειράζει. Ανάλογα τον αγοραστή και για ποιό λόγο θέλει να πέρει το αυτοκίνητο. λ.χ. αν το θέλει για κάποιον που είναι νέος οδηγός, μια ξαναβαμμένη πόρτα δεν είναι πρόβλημα. ΄
Βασικά δεν ξέρω αν και αυτό έχει σχέση με το "Ελλάντα" αλλά πιστεύω είναι προσωπική υποθεση κανενός.

GTX

Reaction score
39
Δεν ξέρω τι ισχύει ακριβώς στην ελληνική αγορά, αλλά εγώ αυτοκίνητο ξαναβαμμένο δεν θα αγόραζα μεταχειρισμένο. Δηλαδή στο εξωτερικό χρησιμοποιούν paint thickness meters, για να δουν αν το χρώμα είναι εργοστασιακό (πιο παχύ) ή έχει μπει μετά (πιο λεπτό). Και σίγουρα ξαναβαμμένο αυτοκίνητο σημαίνει τρακάρισμα. Ισως με το chipsaway αποφύγεις αυτό, αφού από ότι ξέρω περνάνε ένα γυαλιστικό και ελαφρύ διαλυτικό για να απλά 'απλώσουν' το υπάρχον χρώμα.
Τώρα αν εδώ στο ελλάντα δεν πειράζει τον κόσμο ένα ξαναβαμμένο αυτοκίνητο, τότε προχώρα άφοβα.
Έχω αγοράσει και πουλήσει αρκετές φορές αμάξι στην Αγγλία και μπορώ να πω οτι δε χρειάστηκε paint thickness meter ποτέ, άλλα είναι αυτά που κοιτάνε εκεί οπως το παρελθόν service του αυτοκινήτου και το MOT (KTEO) οπώς και δω άλλωστε, κανενός νομίζω δε του αρέσει η ιδέα της αγοράς ενός ξαναβαμένου αυτοκινήτου. Αυτοί που ξέρουν πάντως και στο Ελλάντα και στο Αγγλία το βαμένο αμάξι το βλέπουν απο μακριά δε θέλουν τέτοια gadgetακια για να το βρούνε.
Είπαμε είμαστε πίσω αλλά μη το παρακάνουμε πια με το Ελλάντα.

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Ισως δεν έγινα αντιληπτός, και η ChipsAway τα 2 καπώ θα τα στήλει σε βαφείο για ολικό βάψιμο, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Οπότε στο Ελλάντα μπορεί να μην παίρνουν βαμμένο αμάξι ξανά, το θέμα είναι οτι το αμάξι είναι 3 μηνών και δεν έχω σκοπό να το πουλήσω μετά από 5-6 χρόνια (και ΑΝ το πουλήσω, το προηγούμενο αμάξι μου ακόμα το έχω).

Reaction score
5
Απλά το θέμα είναι πόσο το ψάχνει ο κάθε αγοραστής. Εδώ τα μεταχειρισμένα κρατάνε την τιμή τους πολύ περισσότερο από όσο στην ευρώπη, και για να πάρεις φθηνό, πρέπει αν έχει κανα δυο τρακαρισματάκια, να έχει χάσει μερικά service κλπ. Αγγλία/Γερμανία που ξέρω καλά, δεν 'ακουμπάει' κανείς ξαναβαμμένο αυτοκίνητο, αν δεν του κόψεις 10%-50% της τρέχουσας τιμής που κάνει, ανάλογα με την έκταση της προηγούμενης ζημιάς βέβαια. Εδώ πολύς κόσμος αγοράζει 'γουρούνι στο σακί', ακόμα και από εμπόρους. Απλά ενημέρωση χρειάζεται και εκπαίδευση, τίποτε παραπάνω. Αν ξαναβάψεις ολόκληρο αυτοκίνητο, καλύτερα έχε μερικά πειστήρια του γιατί το έκανες (φωτογραφίες, αποδείξεις συνεργείου, γράμματα ασφάλειας κλπ), αυτή θα ήταν η συμβουλή μου.

Reaction score
5
Έχω αγοράσει και πουλήσει αρκετές φορές αμάξι στην Αγγλία και μπορώ να πω οτι δε χρειάστηκε paint thickness meter ποτέ, άλλα είναι αυτά που κοιτάνε εκεί οπως το παρελθόν service του αυτοκινήτου και το MOT (KTEO) οπώς και δω άλλωστε, κανενός νομίζω δε του αρέσει η ιδέα της αγοράς ενός ξαναβαμένου αυτοκινήτου. Αυτοί που ξέρουν πάντως και στο Ελλάντα και στο Αγγλία το βαμένο αμάξι το βλέπουν απο μακριά δε θέλουν τέτοια gadgetακια για να το βρούνε.
Κοιτάνε και άλλα. Τουλάχιστον HPI check (αν είναι κλεμμένο, αν χρωστάς δόσεις κλπ). Εχεις πάρει ποτέ ΑΑ ή RAC vehicle examination? Αυτοί έρχονται με paint thickness meter, και το γράφουν και στο report. Βέβαια τρακαρισμένα αυτοκίνητα φαίνονται και από τα διαστήματα στις πόρτες, φτερά κλπ, αλλά για να είσαι εντάξει το ψάχνεις σωστά. Εχουν δει πολλά τα μάτια μου...και έχω αγοράσει και πουλήσει ακριβά αυτοκίνητα που η διαφορά είναι μεγάλη.
Υπάρχει άραγε εδώ ΕΛΠΑ έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου;

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος