Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.

Reaction score
2.484
Με ενοχλεί που το βινύλιο «επιστρέφει» σε νέους χαμηλού εισοδήματος..

Είναι καθαρή τάση αρπαχτής σαν δήθεν « life style και άποψη-τέχνη(?)» στερώντας πολύτιμο κεφάλαιο από νέους , μπλέκοντας σε πικαπ και εξοπλισμούς νέα παιδιά που ζουν σε γκαρσονιέρες και με περιορισμένο χαρτζηλήκι.

Αντίθετα σέβομαι κάποιους που είναι πιά στην τρίτη ηλικία και η συλλογή βινυλίων είναι χόμπυ αρκετών δεκαετιών που δύσκολα κόβεται.

Δεν έχω κανένα θέμα επίσης με κάποιο εύπορο χαιεντά που έχει ένα σούπερ σύστημα και παράλληλα διατηρεί και σούπερ σύστημα βινυλίου για την πλάκα του και συλλέγει δίσκους. Μου αρέσει κιόλας και καλά κάνει και το προτιμώ να το βλέπω στο σπίτι του (πολύ περισσότερο από ένα μαρμάρινο μπαρ – γκλαμουριά).

Δυστυχώς βέβαια η επιχείρηση "επιστροφή" στοχοποιεί την μεγάλη μάζα των νέων .
Αυτοί αναμένεται να τσιμπήσουν γιατί οι άλλες κατηγορίες γηρασμένων και χαιεντάδων είναι ασήμαντη οικονομικά μερίδα.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.125
Από τα βινύλια ξεκινήσαμε, περάσαμε στο χόρτο και πάμε φουλ για τα μαρμαροκιτσαριά. Δε μπορεί! Ή θα πλακώσει εδώ μέσα ή δίωξη ναρκωτικών, ή θα μας βγάλει στο γυαλί η Τατιάνα.

Και καλά η Τατιάνα. Αλλά να μας την πέσει κανένας ντετέκτιβ κι εκ των υστέρων να μας πει, άι σιχτίρ μαλάκες, κι εγώ που νόμιζα ότι είχα πχχχχχ βρρρρ γιγρ4ρρρ4 τζίτερ πιάσει λαβράκι, αυτό πάει πολύ. :D

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.612
Το βινύλιο κανει περιπου το 5% του συνολικού τζίρου των μέσων :gotcha:.

View attachment 97721

- πόσα όμως βινύλια διακινούνται κατά μόνας ή ως συλλογές ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και δεν είναι μετρήσιμα ; . . .

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.612
- όπως προαναφέρθηκε ως μόδα επανήλθε , απλά πλέον υπάρχουν και νέες κυκλοφορίες που πρίν 15-20 χρόνια σπάνιζαν , τώρα εάν οι εκμεταλλευτές ανεβάζουν τιμές ; . . . κανένα πρόβλημα , ας μην αγοράσουμε

- προσωπικά δεν βιώνω κάποια αλλαγή επί του θέματος , αγόραζα και αγοράζω 2-3 δίσκους τον μήνα , ακούω κατά 40% περίπου βινύλιο και το υπόλοιπο cd , ψηφιακά αρχεία . . . μ΄αρέσουν και τα δύο για διαφορετικούς λόγους

. . . ά και τώρα που επανήλθε το βινύλιο τα Εξάρχεια έχουν 10-15 δισκάδικα έναντι 50 και βάλε που ήσαν στις αρχές του 2.000 τότε που δεν ήταν στην μόδα . . . ok σε αυτό φταίει και η όλη λαίλαπα του 2.008 και μετά

Reaction score
2.584
Εμενα παλι δεν με ενοχλει καθολου το βινυλιο, ουτε η επιστροφη του, με τη μπιζνα εχω προβλημα και με το οτι καθε τρεις και λιγο με καροτο την "νεα τεχνολογια" και την καλυτερη ποιοτητα μου πουλανε οχι μονο το ιδιο προϊον σε κονσερβα διαφορετικη καθε φορα, αλλα με αναγκαζουν να αγοραζω και το νεο τεχνολογικα ανοιχτηρι για να την ανοιξω... :)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.612
. . . ένα ¨μέσο¨, το οποίο φθείρεται στο χρόνο με τη χρήση , είναι ακόμα δυσεύρετο στην επαρχία και όταν το ακούς σηκώνεσαι κάθε 5-10´ , για να αλλάξεις κομμάτι...και ζείς με το άγχος μη τελειώσει ο δίσκος και σου ¨φάει ¨ την κεφαλή....χώρια που κάθε λίγο και λιγάκι πρέπει να ανακατεύω τα εξώφυλλα, για να βρώ τον επόμενο που θα βάλω για να ακούσω...άσε που τα πικάπ με τις κεφαλές , αλλιώς παίζουν το χειμώνα , αλλιώς το καλοκαίρι . . .
- για κάποιους αυτά είναι από τα προτερήματά του . . . εμού συγκαταλεγομένου

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.125
Βάλε καλώδιο κεραίας, να δεις πως φεύγει το τζίτερ!
Θα σωθείς.
Παλιόγρια...:p:p:p
Δε λέω, καλό το καλώδιο κεραίας, και με ελάχιστο κόκκο, αλλά το ύψος της στερεο-φονικής εικόνας είναι πολύ χαμηλό... :D

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.125
Το βινύλιο, που δεν έφυγε ποτέ, επέστρεψε. Τουλάχιστον για τους υπόλοιπους.

Εργοστάσια ανοίγουν, back catalogues επανεκδίδονται αυτούσιοι, ένα τρελό πάρτυ έχει ξεκινήσει.

Γενικώς ακούγονται παράπονα, για την ποιότητα των επανεκδόσεων, του ήχου, την διάθεση σε ακριβές τιμές, για τις επανεκδόσεις ως κίνηση κλπ.

Κάποιοι είστε του "σπορ" οπότε έχετε άποψη.

Πιστεύετε ότι τα πράγματα είναι μια χαρά ή πρέπει να βελτιωθούν;

Κι αν ναι τι μπορεί να γίνει?
Κύριε Γιάννη, τί να σας πω! Είστε μεγάλο φυτίλι!

C

chrispo

Guest
..νομίζω ότι η κουβέντα είναι ανώφελη και ούτε οδηγεί πουθενά. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και βλέπει το θέμα από την μεριά του. Το βινύλιο σίγουρα δεν είναι για ¨πέταμα¨, αλλά σίγουρα δεν είναι και όπως θέλουν μερικοί να το παρουσιάζουν. Είναι ένα παλιό μέσο , ξεπερασμένο με εμφανείς αδυναμίες . Οι αρετές του έχουν να κάνουν κυρίως, με την πυροδότηση συναισθημάτων , λόγω ενθύμησης παλαιότερων εποχών και συνυφασμένου τρόπου ζωής. Αλλά , μέχρι εκεί ....μην τρελαθούμε κιόλας με ένα μέσο που έχει εγκαταλειφθεί από την παγκόσμια βιομηχανία του hifi, για πολλά χρόνια..(μην τσιμπάτε από τους hiendάδες και τα hiend show..η παγκόσμια μάζα το απορρίπτει κατηγορηματικά). Είναι παλιό και θα παραμείνει έτσι, να θυμίζει ¨άλλες¨ εποχές.

.......απορώ πάντως, με αρκετούς που απορρίπτουν εν ριπή οφθαλμού ενισχυτές/προ ενισχυτές , γιατί δεν έχουν τηλεκοντρόλ.....ενώ δεν τους πειράζει η γυμναστική που κάνουν (σήκω-κάτσε...πέρα-δώθε...πάνω-κάτω), όταν ακούν πικάπ......:errwhat::headbang:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.574
[...]

2.Θελεις εσυ τιποτα να σου βρω φθηνοτερα πριν εξαφανιστει και επιστρεψει 3 φορες πανω;
Θέλω πολλά, θα τα πούμε σε pm.

Reaction score
1.656
2 πρόσφατα παραδείγματα σχετικά με το θέμα. Στη δουλειά είναι μια κοπέλα 27 χρονών που μαζεύει βινύλια. Μου έκανε εντύπωση ότι απορρίπτει τα σύγχρονα (σε αυτή) μέσα και προτιμά τα απαρχαιωμένα (της δικής μου εποχής). Αγοράζει από την ιαπωνία! Βρήκε ένα διπλό δίσκο εδώ στην Ελλάδα στα 200+ ευρώ που παλαιότερα τον αγόραζες με 25-40 ευρώ και δεν μπορεί να το αγοράσει. Το έχω σε βινύλιο και σε CD! Της λέω, "να στο γράψω σε CD"q "Όχι, θα το βρω"! Έχω και άλλη μία που κάνει το ίδιο με το αγόρι της αλλά είναι 40+ και δεν πιάνονται οι γέροντες :)

Άλλο παράδειγμα, φίλος μου Γερμανός ήρθε στο σπίτι μου στην Ελλάδα με την οικογένεια του. Είχαν τρελαθεί να τους βάλω το πικαπ. Μου λέει μόνος του: "high-end"! Και γυρίζει στα παιδιά του και τους λέει: "είδατε πόσο ωραία παίζει"; Τους έβαλα ένα άλμπουμ της Dynaudio με γυναικείες φωνές και μου φαινόταν κι εμένα καταπληκτικό σαν ήχος, καλύτερο και από CD :)

Προσωπικά έχω φορτώσει πολλές από τις αναμνήσεις μου στους δίσκους μου. Το CD ακούγεται σωστότερα, δυναμικότερα, καλύτερα. Το youtube το ίδιο, φαντάζομαι και τα διάφορα συνδρομητικά. Ποιος όμως μπορεί να αντικαταστήσει την καλλιτεχνική αξία ενός καλοσχεδιασμένου εξώφυλλου; Που μπορεί να χωρέσει η πληροφορία για το μουσικό γεγονός; Πως θα γίνει κάτι "δικό" σου μέσα στη θάλασσα με τα terrabytes; Έχω γράψει σε άλλο νήμα ότι η αίσθηση που παίρνω όταν ακούω όλο το άλμπουμ του Λοίζου "Γράμματα στην αγαπημένη" , με τις αφιερώσεις μέσα, τους συντελεστές κτλ δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Το είχα το άλμπουμ σε άυλη μορφή και απλά το άκουγα. Η τελευταία δουλειά του Μάνου, όλα τα όργανα παίζονται από τον ίδιο, που να το διαβάσω αυτό στο άυλο; Με το δίσκο μπαίνω μέσα στο μουσικό γεγονός. Ποιος μπορεί να έχει CD των Pink Floyd ή ακόμη χειρότερα mp3? Η μισή αξία είναι στο κονσεπτ του εξώφυλλου!

Τελικά όσο κάτι είναι δύσκολο, τόσο πιο απολαυστικό γίνεται. Στην καταναλωτική κοινωνία που ζούμε απλά καταναλώνουμε. Με την κασετούλα και το δισκάκι συμμετείχαμε. Δεν φταίει το μέσο, εξαιρετικά είναι τα ψηφιακά, φταίει η εποχή που απομακρύνει από την ουσία και οδηγεί μόνο στη κατανάλωση. Βλέπω νέους σήμερα, βλέπω τον εαυτό μου, συνεχώς το χέρι στο επόμενο κομμάτι είναι! Ακούμε λίγα δευτερόλεπτα, τα ίδια κομμάτια και μετά στο.....επόμενο! Η χαρά που έπαιρνε κάποιος όταν ηχογραφούσε κασέτα από το ραδιόφωνο ήταν πολύ μεγαλύτερη από τα σημερινά καταναλωτικά χαπάκια της μουσικής βιομηχανίας. Το τσάμπα του mp3 τελικά υποβάθμισε τη ποιότητα της μουσικής παραγωγής.

Reaction score
4.587
Εμένα το βινύλιο σαν μπίζνα δε με ενοχλεί και τόσο. Ούτε κι αυτοί που λένε πως τους ακούγεται καλύτερα, μπορεί όντως να ισχύει για αυτούς κυρίως αν είναι προχωρημένης ηλικίας. Για παράδειγμα πιο πολύ με ενοχλούν οι εκδόσεις άλμπουμ του 50 και του 60 σε 24bit 192KHz. Τα βινύλια υποτίθεται πως θα "εξαπατήσουν" πιτσιρικάδες και στενόμυαλους, τα Hi Res όμως προορίζονται να εξαπατήσουν καταρτισμένους ανθρώπους.

EDIT: σαν μπίζνα βέβαια με συμφέρει καθώς πουλάω βινύλια που αγόρασα πριν 25 χρόνια 1000 δραχμές στα 50-60 και βάλε ευρώ.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
- πόσα όμως βινύλια διακινούνται κατά μόνας ή ως συλλογές ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και δεν είναι μετρήσιμα ; . . .
Σωστό κι αυτό, αλλά από την άλλη,
αν υπολογίσουμε πόσο μουσικό "bandwidth" καταναλώνεται στο youtube
παγκοσμίως σε κάθε δεδομένη στιγμή,
συν το πόσα πετα-μπάιτς (παρανόμως) κατεβασμένης μουσικής
αλλάζουν χέρια επίσης σε κάθε δεδομένη στιγμή,

τότε μπορούμε εύκολα να συνάγουμε το υποκειμενικό συμπέρασμα πως,
στην πραγματικότητα, η χρήση (όχι ο τζίρος) του βινυλίου σήμερα,
μπορεί και να ανάγεται σε επίπεδα εκατομμυριοστού η και
δισεκατομμυριοστού της μονάδος επί τοις εκατό...

Οπότε συμφωνώ με εκείνους τους προλαλήσαντες,
που είπαν πως το βινύλιο σήμερα, αφορά μόνο

1) Εμένα, που έχω 1000 κάτι δίσκους από τα παλιά,
και τους ακούω στο πιονεράκι, τεκνικσάκι, προτζεκτάκι κλπ
και την περισσότερη ώρα, αναπολώ πώς, πότε και που τους αγόρασα,
κι αναρωτιέμαι πως να μοιάζει τώρα εκείνη η πωλήτρια που μου
έβρισκε τα "LP" της Ντόιτσε, της Σούπραφον και της Μελόντια
για μισό - ένα δολλάριο το κομμάτι, για τα μάτια (αυτιά) μου μόνο... :cry:

2) Εσάς, τους επίσης παλιούς που κρατήσατε και βελτιώσατε
τα ακριβά σας αναλογικά συστήματα (και καλά κάνατε), και γουστάρετε
να τα ακούτε για το δικό σας συνδυασμό προσωπικών λόγων και αφορμών,
και τα χαίρεστε, ΑΛΛΑ

το βινύλιο δεν αφορά τους Νέους
(λέω τώρα, δε θα τους το απαγορεύσω κιόλας).

Κανένας νέος άνθρωπος σήμερα δεν μπορεί να φτιάξει
αχανείς μουσικές συλλογές σε βινύλιο,
(όχι εδώ σε μας, ούτε στο μπέβερλυ χίλς).

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα (συλλέκτες 8-) )
που για τα δεδομένα της νεότητάς μου, έχουν TERRAτώδεις συλλογές
ψηφιοποιημένων cd, sacd, vinylrip γραμμένα από εξίσου "τερατώδη"
αναλογικά συστήματα,
συλλογές που θα έκαναν αυτές της ερτ, της ακαδημίας και τού ιδρύματος
πολιτισμού μαζί, να ωχριούν...

Αυτοί οι μουσικόφιλοι - συλλέκτες θα μας πάρουν με τις πέτρες αν τους πούμε
πόσο πιο όμορφη (και βολική :D:D ) θα γίνει η ζωή τους, αν
επενδύσουν 5-10 εκατομμύρια ευρώ, για να κάνουν τα 100.000+
ψηφιακά άλμπουμ τους, αναλογικά ξανά... :errwhat:

Αυτοί τέλος, που δεν ανήκουν σε καμιά απ' τις πιο πάνω
τρείς κατηγορίες,
αυτοί που πρώτη τους φορά, είδαν φως και μπήκαν,
είναι αυτοί που στηρίζουν το ντόρο αλλά και την ελπίδα των εμπόρων.
Ίσως γι αυτό τους λένε χίπστερς...
Αν και παραδέχομαι, πως δεν είναι μόνο αυτοί που αγόρασαν κάποιο LP
στα τελευταία 5 χρόνια...:oops:

Προσωπικά πάντως, δεν νομίζω πως θα αποκτήσουν ποτέ "κρίσιμη μάζα"... :cool:

:drinks:

Last edited:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.002