Το νεο HiEnd compact μωρο της Olympus.

Reaction score
384
Απάντηση: Το νεο HiEnd compact μωρο της Olympus.

Απο το Simply Electronics. Απο εκει ειχα παρει και την Panasonic video camera και με ειχαν εξυπηρετησει αψογα.

Reaction score
1

ευχαριστώ, τώρα η τιμή της ανέβηκε στα 360 ευρώ.
Εκεί έχω βρει τον 35-100 φ/2 ζούικο στα 1673 ευρώ και το σκέφτομαι σοβαρά...

Reaction score
384

£295 κανει, δηλαδη 331 ευρο περιπου, και τα ταχυδρομικα ειναι δωρεαν εντος Αγγλιας. Φανταζομαι εσυ θα υπολογιζεις και τα εξοδα αποστολης προς Ελλαδα.
Τα καταστηματα την εχουν 400 λιρες, αρα η παραγγελια απο το ιντερνετ ηταν μονοδρομος αφου μιλαμε για διαφορα 115 ευρο, η οποια θεωρω οτι ειναι και τεραστια για ενα προιον τοσο φτηνο. Εαν αγοραζα εξοπλισμο 2-3 χιλιαρικα θα προτιμουσα το μαγαζι για τοσο μικρη διαφορα, αλλα εδω που τα λεμε, στα 3 χιλιαρικα θα εβγαινε μαλλον 700 ευρο φτηνοτερα το ιντερνετ.:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.048

ευχαριστώ, τώρα η τιμή της ανέβηκε στα 360 ευρώ.
Εκεί έχω βρει τον 35-100 φ/2 ζούικο στα 1673 ευρώ και το σκέφτομαι σοβαρά...
τελ μι εμπάουτ ιτ...

Reaction score
1

Τι να σε πω Κώστα μου.
Δες και μόνος σου:

http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll...66897&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_2147wt_1145

Πριν 10 μέρες ήρθε στα χέρια μου ο 14-35 και έχω πάθει την πλάκα μου.
Και τώρα ο 35-100 σε σούπερ τιμή. Είναι να μη φορτώσω την πιστωτική μου;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.048

Τι να σε πω Κώστα μου.
Δες και μόνος σου:

http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll...66897&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_2147wt_1145

Πριν 10 μέρες ήρθε στα χέρια μου ο 14-35 και έχω πάθει την πλάκα μου.
Και τώρα ο 35-100 σε σούπερ τιμή. Είναι να μη φορτώσω την πιστωτική μου;
την παρακολουθώ αυτή την καταχώρηση του 35-100, ξέρω πολύ καλά τι παίζει. Δυστυχώς, δεν έχουν βάλει τη δυνατότητα του "make offer", διότι, αν τη βάζαν, θα έμπαινα στον πειρασμό να το "χτυπήσω", αλλά κανα 200-άρι πιο κάτω.

από την άλλη, ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι "ανεκτίμητο εργαλείο παντός καιρού" είναι ο 14-35, (τον έχω στα χέρια μου εδώ και μπόλικο καιρό) και καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ τον ενθουσιασμό σου.

κι αυτό, διότι βγάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, από μια ακρίδα, από ένα λουλούδι, μέχρι πορτραίτα και συγκεντρώσεις, αλλά και μυστήρια σε εκκλησία, μέχρι τοπία, καθώς είναι αρκετά ευρυγώνιος για οτιδήποτε. Κι ούτε καμιά τρελή γκουμούτσα δεν είναι, ούτε ιδιαίτερο βάρος δεν έχει. Κουκλίστικος είναι.

Δυστυχώς, ο 35-100 δεν είναι (αντικειμενικά) το ίδιο "χρήσιμος", ούτε το ίδιο "συμμαζεμένος" σε διαστάσεις και βάρος. Είναι ένας φακός που κυρίως στόχο έχει το πορτραίτο, και οι "προεκτάσεις" του είναι μόδα και κάποια αθλητικά θέματα.

Αν σκεφτείς κιόλας πως στον 14-35 μπορείς να βάλεις τον διπλασιαστή και να έχεις ένα εξαιρετικό φακό 28-70 με σταθερό φ4, φαντάζει μικρή η χρησιμότητα του 35-100, ο οποίος είναι και τρελή γκουμούτσα σε μέγεθος...

ΙΜΗΟ πιο "χρήσιμη" αγορά αποτελεί ο σταθερός 150-άρης, με ιδιαίτερα συμμαζεμένο μέγεθος και βάρος, που δίνει κι άλλες δυνατότητες πέραν των αθλητικών γεγονότων (τέλειος) και του πορτραίτου (έστω κι αν θέλει λίγη παραπάνω απόσταση από το πρόσωπο, αλλά δεν είναι τρομερό το θέμα της απόστασης και το μποκέ του είναι "αλλού"), όπως φωτογράφιση πουλιών και πιο μακρινών θεμάτων (σα το φεγγάρι), ιδίως με τον δπλασιαστή πάνω, οπότε έχεις έναν 300-άρη φ4, με σταθερά ξυραφένια εικόνα (ο 150-άρης είναι ο πιο "ξυράφι" ζουίκος που υπάρχει).

ουσιαστικά, οι δυό ζουίκοι τελεκονβέρτορες (ο χ2 και ο χ1,4) κατασκευάστηκαν για τους σταθερούς τοπ-προ ζουίκους (ξέρεις καλά ποιοί είναι). Έτσι, ο 150-άρης, έχει ουσιαστικά 3 συνολικά χρήσιμα εστιακά μήκη: 150, 210 και 300 mm.

o 35-100 μαζί με τον διπλασιαστή γίνεται ένας κορυφαίος 70-200, που σίγουρα "σκοτώνει" τον γνωστό 50-200, αλλά με μεγάλο κόστος το συνολικό του μέγεθος και βάρος. Βέβαια, η ποιότητα είναι πιο σημαντική από το μέγεθος θα μου πεις. Σαν αντίποδα πάντως σε αυτό το "επιχείρημα αντικατάστασης του 50-200", μπορώ να σου πω ότι τον 50-200 τον δούλευα σχεδόν πάντα στα 200, και ο 150-άρης με τον 1,4 είναι στα 210mm, με φ 2,8, και ...καμιά σχέση.

τον 35-100, να σου πω την αλήθεια, δε νομίζω να τον πάρω, διότι δε βλέπω να τον χρειάζομαι. Τώρα, αν βρεθεί κανα τεμάχιο μεταχειρισμένο στο 1000-ρικο, δε ξέρω αν θα "ενδώσω".

Θα σου πρότεινα πάντως, να κυνηγήσεις τον 150-άρη, κι όχι τον 35-100. Α, να πάρεις και τους δυό τελεκονβέρτορες. Θα με θυμηθείς...

Reaction score
1

Συμφωνώ σε όλα όσα λες, αλλά πλέον ο 150 είναι απλησίαστος. Δεν τον έχω βρει κάτω από τα 2 χιλιάρικα. Από την άλλη ο 35-100 είναι βαρύς και ευμεγέθης, αλλά επειδή χρησιμοποιώ αρκετά έως πολύ τον 40-150 τον σκέφτηκα ως εναλλακτικό. Θα δούμε. Προς το παρόν παρακολουθώ ψύχραιμος και απολαμβάνω τον 14-35 ;)

Reaction score
239

υπαρχει κατι καλυτερο αυτη τη στιγμη σε compact? Η ακομη συνιστατε τη συγκεκριμενη

Επισης γνωριζετε αν μπορει να τραβηξει 120-240 καρε βιτεο? Τη θελω για κατι σκοπευτικα και διαφορα με ποδηλατο και τετοια επιπλεον απ την κανονικη χρηση

Reaction score
298

Η γενική αναφορά σε διάφραγμα ( πχ στην προκειμένη περίπτωση το 1.8 κτλ ) χωρίς να λέμε και το μέγεθος του αισθητήρα είναι δώρο άδωρο. Αυτό είναι γενική διαπίστωση που αφορά όλες τις μάρκες, όχι την Olympus μόνο. Οπότε, το να λέμε πως η μία compact έχει 1.8 και η άλλη 2.8 δεν μπορεί να μας δώσει αρκετές πληροφορίες για να κάνουμε επιλογή αγοράς, γιατί στις compact το μέγεθος του αισθητήρα ποικίλει εντόνως!

Reaction score
5.655
Re: Απάντηση: Το νεο HiEnd compact μωρο της Olympus.

υπαρχει κατι καλυτερο αυτη τη στιγμη σε compact? Η ακομη συνιστατε τη συγκεκριμενη

Επισης γνωριζετε αν μπορει να τραβηξει 120-240 καρε βιτεο? Τη θελω για κατι σκοπευτικα και διαφορα με ποδηλατο και τετοια επιπλεον απ την κανονικη χρηση
Όχι, δεν τραβάει 120 καρέ βίντεο. Το μέγιστο είναι 30 frames στα 720p.

Ο αισθητήρας της μηχανής έχει μέγεθος 1/1.63".

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.737
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo