Το παράδοξο του zoglair

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Δηλαδή έχουμε ίδιες φωνητικές χορδές?...

Τέλος πάντων, το παράδειγμα το έθεσα για να καταλάβουμε ότι το live δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την στερεοφωνία. ΚΑΜΙΑ.

Η στερεοφωνία είναι ένας απλός συμβιβασμός, με τον οποίον προσεγγίζεται η κατάσταση.

Δεν μπορεί επομένως να διέπεται από τους ίδιους κανόνες και έτσι δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη. Η σύγκριση έχει να κάνει περισσότερο με συγκινησιακούς παράγοντες παρά με την πιστότητα αναπαραγωγής. Με άλλα λόγια μετράει περισσότερο το περιεχόμενο, από τον τρόπο μετάδοσης. Κατά τα άλλα, μέρα με την νύχτα, καθώς τα ταπεινά μηχανάκια μας το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν ψευδαίσθηση του πραγματικού (μια από τις πολλές εναλλακτικές version), με όρους πολύ πολύ διαφορετικούς από το live και φυσικά συγκεκριμένους και απόλυτα καθορισμένους, (δύο ηχεία, ενισχυτής, πηγή).
 

Μηνύματα
48
Reaction score
0
Γιαυτό εξαρχής ξεκαθάρισα ότι μιλάμε για εντελλώς ιδανική κατάσταση.

Η πληροφορία είναι άσχετη από τον τρόπο μετάδοσης. Αν μιλήσουμε για blind test, θεωρώντας ότι αναπαράγουμε ακριβώς την ίδια μουσική (δηλαδή τα ίδια ηχητικά κύματα) θα προκαλέσουν τα ίδια συναισθήματα με το Live. Το stereo είναι ένας τρόπος προσέγγισης, πολύ πιθανόν με κάποιον άλλο τρόπο να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε ακόμα πιο πολύ το ιδανικό.

Όλο το νόημα του θέματος είναι να βρεις ποια είναι η θεωρητική προσσέγγιση, τι παραδοχές κάνεις και πόσο κοντά είναι στην πραγματικότητα. Αυτό είναι η επιστημονική προσέγγιση σε κάθε θέμα.
 

Μηνύματα
14.213
Reaction score
1.842
Χαιρετώ τα μέλη του ενδιαφέροντος :bravo: φόρουμ.

Στο παράδειγμα υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβα :confused:, στον ένα χώρο οι μουσικοί θα ακούγονται unplagged; Ή θα ακούγονται μέσω ενισχυτικών;
Αν ισχύει το 1ο λίγοι είναι αυτοί που δεν θα καταλάβουν τη διαφορά.
Αν το 2ο, μόνο αυτοί που έχουν συχνή επαφή με ζωντανές εκτελέσεις θα καταλάβουν διαφορές. Όσοι έχουν "κλαμπάτη" μουσική εμπειρία, δεν .....

:happy_4: for the time being :lol:
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.278
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top