Το πρωτο μου diy project

D

deleted user 10898

Guest
Που θα μου πει εμενα ο κωστααυτιας οτι δεν εχω εμπειριες απο diy...

ειδατε γυαλαδα ε?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Το πρωτο μου diy project

Γραψε λεπτομεριες, ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι :118:

D

deleted user 10898

Guest
Hypex SMPS600 είναι αυτό. Άρα έφτιαξες NCore.
Welcome to the Dark Side. :p
εχεις να γραψεις κανα χρονο και ηρθες να μας πεις και τι προτζεκτ φτιαξαμε...
και αυτη η θυρα rs232 τι ρολο βαραει?
(ευχαριστω για το καλωσορισμα...)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
εχεις να γραψεις κανα χρονο και ηρθες να μας πεις και τι προτζεκτ φτιαξαμε...
και αυτη η θυρα rs232 τι ρολο βαραει?
(ευχαριστω για το καλωσορισμα...)
Οι αδυναμίες δεν κρύβονται! :116:

Η RS-232 μπορεί να είναι οτιδήποτε (ένα απλό trigger για το SMPS ή για διασύνδεση με κάποιο βοηθητικό κύκλωμα ή ακόμα και με τον microprocessor που έχουν επάνω τα NCore - για τους πιο γενναίους).

D

deleted user 10898

Guest
καλα το πας, απλως το κουτι ηταν απο ελεγκτη! cd transport! και το αφησα...
οταν τον κανω 2 μονομπλοκ θα το βγαλω...
η μαλλον θα το αφησω να το συνδεσω στον "microprocessor που έχουν επάνω τα NCore" να τους κανω firmware update...
:613::605:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
η μαλλον θα το αφησω να το συνδεσω στον "microprocessor που έχουν επάνω τα NCore" να τους κανω firmware update...
:613::605:
Όχι μόνο... Αλλά θα τα δεις μετά αυτά. Κάτσε να στρώσει πρώτα. :p

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Απάντηση: Re: Το πρωτο μου diy project

Οι αδυναμίες δεν κρύβονται! :116:

Η RS-232 μπορεί να είναι οτιδήποτε (ένα απλό trigger για το SMPS ή για διασύνδεση με κάποιο βοηθητικό κύκλωμα ή ακόμα και με τον microprocessor που έχουν επάνω τα NCore - για τους πιο γενναίους).
Και χάθηκε μια USB? Hi end σου λέει μετά...

Άκου RS232. Όχι ρε, καλύτερα centronics...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Το πρωτο μου diy project

Και χάθηκε μια USB? Hi end σου λέει μετά...

Άκου RS232. Όχι ρε, καλύτερα centronics...
Αναφέρομαι σε κάποια pins της πλακέτας που "δεν πρέπει" να τα πειράζεις, διότι αφορούν τον μικροελεγκτή και, θεωρητικά, δεν είναι interface που απευθύνεται στον τελικό χρήστη.
Αν "παίξεις" με αυτά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός (ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι καταγεγραμμένη πουθενά η χρήση τους). Προφανώς βάζεις ό,τι σύνδεση σε βολεύει - εγώ είπα RS-232 γιατί αυτό είδα στο κουτί του Nίκου.

Τι να λέει ο wizzy και ένας φίλος εδώ που παλεύουν με τα RS-232 στους Lyngdorf...! :S

D

deleted user 10898

Guest
λογω του οτι η dual mono ειναι προσωρινη "εκδοση" ολα ειναι λιγο στριμωχτα και τσαπατσουλικα, αλλα γενικα με προσοχη στα στριψιματα και στις "κακες" διασταυρωσεις.
Ως αποτελεσμα ... κανενας θορυβος κλπ αλλα κακα απο βρογχους κλπ κλπ κλπ
το κουτι ειναι πλεξιγκλας και απο ζεστη ειμαστε σουπερ για την ωρα...

D

deleted user 10898

Guest
back kf κλπ φυσικα περιμενω σχόλια...
τα βυσματα ειναι neutrik να παω σε κατι καλυτερο στα μονο?
το βυσμα τροφοδοσιας ειναι χειριστης ποιοτητας, να παω σε καλυτερο?

D

deleted user 10898

Guest
εχω ενωσει το xlr 1, το nampon, το "πλεγμα" του καλωδιου xlr και την βιδα/"γειωση" του smps μαζι χωρις γειωση απο το βυσμα τροφοδοσιας. δουλεουν αψογα ετσι (θυμιζω το σασι ειναι πλεξιγκλας)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Ψιτ, όλβιε, άμα δε βάλεις κολλητήρι πάνω σε πλακέττα, ντιούης δε γίνεσαι. Άστα αυτά και φτιάξε κανα προ με λάμπα. Άντε, παλιοτεμπέλη...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
back kf κλπ φυσικα περιμενω σχόλια...
Ο back περιμένει την επόμενη δόση της Merkel για να πάει σε NCore!

Αυτά μάνα μου τα ρωτάνε πριν τρυπήσουν! Αλλά γενικώς έχεις πρόβλημα χώρου οπότε κάποια θέματα δεν τα αποφεύγεις.
Υπομονή κι όταν πας σε monoblock θα τα διατάξεις έτσι:

Προσοχή στο orientation του module γιατί οι περισσότεροι που βλέπω στο net καταφέρνουν να το τοποθετούν με όλους τους "λάθος" τρόπους και, κατ'επέκταση, να μπερδεύουν τις καλωδιώσεις χωρίς λόγο.

Αν πας σε μακρόστενο κουτί και το SMPS είναι πίσω από το module (δηλ. κοντά στην πρόσοψη του κουτιού), θα περιστρέψεις λίγο προς τα πάνω το NCore, ώστε να "έρχονται" πάλι συμμαζεμένα τα καλώδια.
Δηλ. αν υποθέσουμε ότι στο παραπάνω γράφημα το NC400 κοιτάει στις "6 η ώρα", θα το γυρίσεις να κοιτάει στις 4.
Η διάταξη των βυσμάτων παραμένει, από αριστερά προς τα δεξιά και κοιτώντας το πίσω μέρος του κουτιού, ως εξής: Input, Speakers, IEC.

Γείωση δε χρειάζεται να βάλεις ούτε όταν πας σε μεταλλικό κουτί.
Αρκεί να δώσεις προσοχή στις οδηγίες που αναγράφονται στο manual/datasheet του SMPS600 σχετικά με το clearance που χρειάζεται να αφήσεις ώστε να φτιάξεις μία Class II κατασκευή.

Το nampon μπορείς να προβλέψεις να το γειώνεις και με διακόπτη στην πίσω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο βέβαια - εκτός αν είσαι μανιακός και θέλεις να ρυθμίζεις συνέχεια το DC offset (που είναι αμελητέο).
To pin1 του Neutrik XLR θα πηγαίνει μόνο πάνω στο σασσί, κολλητά δίπλα στο βύσμα - πουθενά αλλού.
Την ένωση του SMPS600 με το σασσί άσε τη να γίνεται μόνη της μέσω του standoff, όπως έχει προβλέψει ο κατασκευαστής.

Σε βύσματα δεν έχω καταλήξει - κάνω ακόμα ακροάσεις! (= άσε τα Neutrik εκεί που κάθονται... :p)

Reaction score
1.772

μη σου πω οτι περιμενη να αλλαξη χωρα ο Back για να παη σε ncore.

απο την αλλη ο Vet με class d :203:

τι αλλο θα δουμε.

και δεν μας λεει και πως του φαινονται.:142:

ασε εκει τα neutrik και βαλε και ενα καλο ρευματος.

οχι για να παιξη καλυτερα αλλα για να μην ειναι αθλιο.

τα υπολοιπα στα ειπε ο κωστακης που τα εχει κιολας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut