Το AVSITE στην ΗΧΟΔΟΜΗ . Η συνάντησή μας !

Reaction score
250
Σήμερα η μεγάλη παρέα των φίλων από το site μας βρέθηκε στην ΗΧΟΔΟΜΗ . Ένα σπουδαίο κατάστημα που κοσμεί πέρα από κάθε αμφιβολία τον χώρο του ποιοτικού ήχου στην χώρα μας !

Θέλω να ευχαριστήσω τον Απόστολο και τους συνεργάτες του για την θερμή και εγκάρδια φιλοξενία τους . Είχα την χαρά να συναντήσω ξανά πολλούς και καλούς φίλους . Και είχαμε όλοι την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε ένα κορυφαίο Hi end σύστημα που αποτελούσε σύνθεση εξαιρετικών επί μέρους μονάδων-μηχανών.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που προκαλεί η Ηχοδομή έχει σαν αφετηρία την φιλοσοφία του Απόστολου. Μια φιλοσοφία που σκιαγραφείται από μια σπανίζουσα κεντρική ιδέα. Η υλοποίησή της αφορά στην επιλογή της επιχείρησης να μην εμπλακεί στην εισαγωγή και αντιπροσώπευση προιόντων σχετικών με τις δραστηριότητες της εταιρίας .

Η ηχοδομή προωθεί στην αγορά συσκευές που εισάγουν άλλοι. Τις συσκευές αυτές τις "ακούει" πρώτα σχολαστικά ο Απόστολος (που παραμένει ένας παθιασμένος χομπίστας παρά την χρόνια επαγγελματική εμπλοκή του) και μόνο αν μείνει ενθουσιασμένος τις βάζει στο χώρο της Ηχοδομής!

Επίσης στήνει μεθοδικά και προτείνει συστήματα που μπορεί να συντίθενται από συσκευές που προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς Έλληνες αντιπροσώπους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας αντιπρόσωπος συνήθως μεθοδεύει την σύνθεση των συστημάτων που προτείνει με βάση τις δικές του εταιρίες. Αυτό όμως ,σχεδόν πάντα , οδηγεί ,για τους γνωστούς λόγους , σε προτάσεις που η ηχητική τους συμπεριφορά αφίσταται του εξαιρετικού.

Παράλληλα στη ηχοδομή χορταίνει το μάτι . Σπάνια βλέπει κανείς συγκεντρωμένες τόσες audiophile υπερμηχανές. Η έκθεση θυμίζει έντονα χώρο που μπορεί κάποιος να δεί ταυτόχρονα Ferrari , Lamborghini , Porsche κ.λ.π supercars.......

Συγχωρέστε μου την μακροσκελή εισαγωγή ....Δίνω άμεσα τον λόγο στους φίλους που προτίθενται να κατγράψουν σχετικές θέσεις και εντυπώσεις !

Reaction score
250
Απάντηση: Το AVSITE στην HXODOMH . Η συνάντησή μας !

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Λοιπόν, σε μένα έλαχε να γράψω πρώτος. Θα είμαι σύντομος, διότι υποθέτω πως πρόκειται να ακολουθήσει ευρεία παρουσίαση της συνάντησης και των διαδραματισθέντων στο χώρο της ΗΧΟΔΟΜΗΣ από άλλους φίλους, μαζί με τις απαραίτητες φωτό, φυσικά.

Κατ' αρχάς να σταθώ στην φιλοξενία από τον Απόστολο. Δεν θα πω μεγάλες κουβέντες και πολλές φανφάρες. Με μια λέξη: Εξαιρετική!

Τα μηχανήματα σωστά στημένα και επιλεγμένα, για να οδηγήσουν τα Focal Stella Utopia, με το κορυφαίο CD Transport της Jadis, συνδεδεμένο με τον επίσης κορυφαίο λαμπάτο DAC της ίδιας και αυτά με τη σειρά τους συνδεδεμένα με έναν από τους κορυφαίους λαμπάτους προενισχυτές της ίδιας εταιρείας. Κι αυτός με τη σειρά του συνδεδεμένος με του κορυφαίους λαμπάτους μονομπλόκ τελικούς (200 WRMS/ch) της Jadis πάλι, εναλασσόμενος με το κλασσικό ζευγάρι των μεγάλων μονομπλόκ της Marc Levinson της σειράς 33x. Τα μοντέλα των συσκευών δεν τα σημείωσα, θα ακολουθήσει άλλωστε η αναλυτική παρουσίαση με όλα τα στοιχεία.

Η ακρόαση ήταν απόλαυση. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Απόστολο που με συγκίνησε, βάζοντας έντεχνη ελληνική μουσική με την απέριτη φωνή της Αλ. Καγιαλόγλου σε έργα Χατζιδάκη καθώς και με την ολιγόλεπτη ακρόαση της Οβερτούρας 1812 του Τσαϊκόφσκι, έργο σταθμός στην κλασσική μουσική και ίσως το πιο αγαπημένο μου.

Τα άλλα κομμάτια που ακούστηκαν, όλα προσεκτικά επιλεγμένα τόσο από τους φίλους που τα έφεραν μαζί τους, όσο και αυτά που έβαλε ο ίδιος ο Απόστολος, ήταν η συνέχεια της απόλαυσης σε ένα σύστημα εξαιρετικά αναλυτικό και αποκαλυπτικό, όσο και μουσικό.

Το δέυτερο τμήμα ήταν η μεγάλη αίθουσα του Home Theater, με ηχεία Paradigm (από τα αγαπημένα μου, εφού έχω ζήσει πολύ καιρό μαζί τους), οδηγούμενα από τον τελευταίο ρ/ενισχυτή της Anthem (από κάτω του, στο ρακ, δέσποζε ο Statement D2V) και με προβολικό πάλι της Anthem. Οι σκηνές από το BluRay του Avatar που είδαμε ήταν καθηλωτικές.

Στο τρίτο τμήμα με το πιο μικρό Home Theater δεν πρόλαβα να μπω και να το απολαύσω. Φαντάζομαι ότι κάποιος θα πει κάτι για αυτό.

Το τμήμα με τη μεγαλύτερη προσέλευση και ακρόαση/θέαση όμως δεν ήταν κανένα από τα παραπάνω. Ήταν το τμήμα Hi-masadiko-End, όπου όλες οι οι πιο γνωστές μάρκες ήταν παρούσες. Τις απαριθμώ, όσο θυμάμαι, μία-μία:
- Tyropitta-levinson, version trigonaki
- Kanapedaki-krell, version zamponaki
- Santouitsaki-conrad, version rokfor & version zamponaki
- κλπ. κλπ.
Τα συνοδά σύνδεσης των ανωτέρω συσκευών με τα ευγενή στομάχια των προσκεκλημένων ήταν: Fanta - 7up - Coke - H2O emfialomeno (και ίσως μου διαφέυγει κάτι, διότι με τόσα πολλά καλώδια κ.α. συνοδά, πού να τα θυμάσαι όλα, βρε παιδί μου).
:137:

Νάμαστε καλά να το ξανακάνουμε. Καλό βράδυ.
-

Reaction score
250

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Να συμπληρώσω:

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους του παρόντες φίλους για την εξαιρετική υποδοχή που μου επιφύλαξαν, όταν συστηνόμαστε ένας-ένας. Να τους ευχαριστήσω επίσης, διότι, χωρίς να το ζητήσω ή να το επιδιώξω, μου προσέφεραν την κεντρική θέση ακρόασης.

Τις εξαιρετικά ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στον Βασίλη τον Τσαντουλή, τόσο για την συγκινητική υποδοχή που μου επιφύλαξε, όταν συστηθήκαμε, όσο και για την ουσιαστική του παρέμβαση στην αρχή, κατά την παρουσίαση του συστήματος.

Και τέλος, τις ευχαριστίες μου επίσης στον Βλάση και στον Πέτρο για την ενημέρωση και τις φωτό, καθώς επίσης και στον Νίκο τον Αρβανιτάκη που μου έδειξε το δρόμο και με υποδέχτηκε μόλις έφτασα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Θα ανεβάσουν φωτό ο Πετρος ο νταλιπης και γω,απλά μπορώ αναγκαστικά αύριο .....να πάω στο κονακι μου προς Κόρινθο μεριά!

Ας μας πουν αρχικά οι φίλοι που παρεβρεθησαν τις εντυπώσεις τους....Άλλωστε νομίζω ότι αξίζει να πούμε πολλά για το set up που απολαύσαμε .....

Reaction score
777
Re: Το AVSITE στην HXODOMH . Η συνάντησή μας !

Λοιπόν θα βάλω εγώ τις πρώτες φωτογραφίες.
δέν είναι και τόσο καλές.απλά αυτός ο άτιμος ο Κοτσίδης μου είπε να παίξω με τα φώτα και έκανα πειραματισμούς.ουφ....

γενικότερα η συνάντηση έγινε κάτω απο άριστο κλίμα.
σε πρώτη φάση εξεπλάγην απο τη ποιότητα του καταστήματος.ηχεία και συστήματα για όλα τα γούστα, με κύριο στόχο την ευχαρίστηση του καταναλωτή.το προσωπικό άριστα εκπαιδευμένο και ειδικευμένο στο να βρεί το καλύτερο προιόν που χρειάζεσαι.
σε ένα χώρο που κυριαρχούν ατάκες όπως "πέτα το απο το παράθυρο" και "το δικό μου είναι το καλύτερο" είναι ευτυχές το να βλέπουμε τέτοια παραδείγματα.
οπότε ένα μεγάλο μπράβο απο εμένα.
βέβαια όπως είπε και ο Βασίλης
Η ηχοδομή προωθεί στην αγορά συσκευές που εισάγουν άλλοι. Τις συσκευές αυτές τις "ακούει" πρώτα σχολαστικά ο Απόστολος (που παραμένει ένας παθιασμένος χομπίστας παρά την χρόνια επαγγελματική εμπλοκή του) και μόνο αν μείνει ενθουσιασμένος τις βάζει στο χώρο της Ηχοδομής!
που αυτό πράγματι τα εξηγεί όλα.όταν ο στόχος είναι να φέρεις το καλύτερο τότε δέν σε νοιάζει να σπρώξεις τη βρώμικη μάζα.
απλά φέρνεις τα προιόντα που θεωρείς ως καλύτερα και συνεχίζεις.
ένα μπράβο λοιπόν στην Ηχοδομή!!!

Reaction score
777

Το δέυτερο ΜΠΡΑΒΟ φυσικά πηγαίνει στο avsite και στους οργανωτές της εκδήλωσης.
η εκδήλωση εκτός απο τα τυπικά του να γνωριστούμε περιελάμβανε και κάποια τεχνική εισήγηση στο σύστημα απο τον Βασίλη Τσαντουλή αλλα και απο τον Απόστολο της ηχοδομής.

η ακρόαση περιελάμβανε δύο ουσιαστικά φιλοσοφίες.ομως η βάση ήταν ένα ηχείο ριζοσπαστικό απο μία εταιρεία με όνομα στο χώρο.μία εταιρεία που γνωρίζει τα προβλήματα του hi-end χώρου αλλα παρ όλ αυτά προσπαθεί να σπρώξει την τεχνολογία στα άκρα.
έτσι ακούστηκαν δύο φιλοσοφίες.
ένα τρατζίστορ και μία λάμπα.

το ηχείο ήταν απλά ο ορισμός του σοκαρίσματος.είχε πολύ γρήγορο "παλμό" και ταχύτητα.πουθενά δέν τόνιζε στο φάσμα αλλα ούτε και έχανε.είμαι σίγουρα κακός στο να περιγράψω το τί ακούω αλλα σίγουρα το ηχείο αυτό μπήκε στη λίστα των κορυφαίων που έχω ακούσει.και βέβαια είναι...
παρότι λοιπόν το ηχείο αυτό δέν συγχωρεί σε παραμορφώσεις...στο συγκεκριμένο setup η λάμπα μου άρεσε περισσότερο.ίσως η αδράνεια που έδινε στον ήχο ταίριαζε παραπάνω αφού όπως είπα το ηχείο αυτό είχε άμεση απόσβεση των παλμών.

έχω βγάλει πολλές φωτογραφίες.θα βάλω όμως μία δύο γιατί δέν θέλω να είμαι ο βασικός φωτογράφος μιας και θεωρώ οτι ο dalipis θα έχει βγάλει απλά καλύτερες...:126:
οπότε βάζω μία δύο...

Reaction score
777

εδώ φαίνεται απο τα πλάγια το όλο σύστημα

ενώ εδώ είναι η εισαγωγή της ακρόασης οπου ο Απόστολος και ο Βασίλης μας αναλύουν τα του συστήματος...

αύριο θα αναρτήσω και τις υπόλοιπες φώτος...βάλτε εσείς τις καλές...και έρχομαι...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.740

Ένα μικρό δείγμα από την τεχνική ανάλυση των χαρακτηριστικών των Focal Stella Utopia. :107:

[YOUTUBE]0rAbxo6FpfU[/YOUTUBE]

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Άιντε βρε που είναι το ρεπορτάζ;;;;

Απ τις μέχρι στιγμής περιγραφές έχω σκάσει που δεν μπόρεσα να έρθω:434:

Καλημέρα σ όλους!!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Άιντε βρε που είναι το ρεπορτάζ;;;;

Απ τις μέχρι στιγμής περιγραφές έχω σκάσει που δεν μπόρεσα να έρθω:434:

Καλημέρα σ όλους!!
καλημερα και σε σενα, τα μαθαμε κ τα δικα σου δουλεψε ο ασυρματος:605:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Σε αυτο τον χωρο που ηθελημενα/αθελα μας εχουμε εμπλακει εχει
αναφερθει απειρες φορες πως αυτο που αξιζει περισσοτερο ειναι το ταξιδι
και οχι ο προορισμος.
Τα παιδια της Ηχοδομης εχουν καταφερει κατι που μονο πολυ λιγα
καταστηματα η αντιπροσωπειες εχουν την δυνατοτητα να κανουν.
Εφεραν, και συνεχιζουν να φερνουν, ακριβα και καλα μηχανηματα
ωστε να ικανοποιησουν και τον πλεον απαιτητικο ακροατη και θεατη.
Αυτο και μονο εμενα μου λεει παρα πολλα.
Διοτι επενδυσεις τετοιου ειδους σπανιως γινονται πια και στην χωρα μας.
Ο χωρος ηταν εξαιρετικος-ηταν η πρωτη φορα που επισκεφτηκα το καταστημα-
η φιλιξενια σπουδαια και η εν γενει παρουσια των τριων demo rooms,
αψογη!
Πολλα συγχαρητηρια λοιπον για το μερακι, τον κοπο, αλλα και τα
εξοδα των διοργανωτων ωστε να ικανοποιησουν κατα το δοκουν μια
διαδικτυακη κοινοτητα:444:

Νομιζω οτι ειμαστε παρα πολλοι χθες και περιμενω απο ολους σας
δυο λογια για την "επισκεψη" μας...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Θελω και γω απο την πλευρα μου να ευχαριστησω την ΗΧΟΔΟΜΗ και τον κ. Αποστολο, και ολους οσοι εργαστηκαν για να πραγματοποιηθει η χτεσινη συναντηση και να μπορεσουμε ολοι μας να εχουμε την ακουστικη εμπειρια ενος συστηματος τετοιας κλασης. Η φιλοξενια των ανθρωπων αψογη, η διαθεση των ενοντων ανεβασμενη και η ακουστικη εμπειρια μοναδικη.

Το εντυπωσιακο στοιχειο του Utopia οταν οδηγηθηκε απο τα solid state monoblock της mark levinson, ηταν ο απιστευτος συνδυασμος εκτασης-ελεγχου του χαμηλου το οποιο στα πρωτα λεπτα της ακροασης τρανταξε την αιθουσα. Οταν η ενισχυση αλλαξε με τα Jadis, θα επρεπε να εισαστε εκει για να ακουσετε την ζεστασια και την ανθρωπινη χροια στα γυναικεια φωνητικα. Στις υψηλες το ηχειο ειναι απλα χειρουργικο εργαλειο, υπεραναλυτικο και με τους 2 συνδυασμους ενισχυτικων οπως αποδειχτηκε στην πραξη.
Ευχαριστω επισης και τον επι τα παντα κ επι παντως επιστητου γυρολογο και dj-ολογο της εκδηλωσης Βλαση, ο οποιος καποια στιγμη και εν μεσω ακροασεων πολλων ειδων μουσικης, μου πεταξε το Yabay του Dhafer Youssef κ μ'εστειλε..:201::444:

Χαιρομαι που ειχα την ευκαιρια να γνωρισω κι αλλους αξιολογους συμφορουμιτες οι οποιοι επιβεβαιωσαν την καλη αποψη που ειχα για αυτους απο την παρουσια τους στο φορουμ.

Να μαστε καλα και παντα τετοια!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057

καλημερα σε ολους. χαρηκα που ξαναειδα φιλους και που εκανα καινουργιους.
ο χωρος εντυπωσιακος φροντισμενος τακτοποιημενος .
δυστυχως δεν προλαβα να ακουσω τα μαρκ.
τα ζαντις συμφωνα με την δικη μου ψυχοακουστικη υποοδηγουσαν.
επισης το πλει μπακ μου φανηκε καλυτερο με ελαφρα μειωμενα σωματα αλλα καλυτερο οβερ ολλ.
εξαιρετικη εμπειρια οπως και να εχει.
ευχαριστω και εγω τους οργανωτες και το καταστημα που μας ανεχθηκε.

υγ. σε καθε συναντηση εχουμε ολο και λιγοτερο μαλλι εκτος απο εναν...

Reaction score
2.243

Προσωπικά πέρασα ένα καταπληκτικό τρίωρο χθες το απόγευμα. Γνώρισα και μίλησα με ανθρώπους που τους "ξέρω" εδώ και κάποιο καιρό, ακούγοντας και βλέποντας μηχανηματάρες σε ένα (βασικά... τρεις!) πολύ όμορφο χώρο, ακούγοντας όμορφες μουσικές! Τι καλύτερο;

Ηχητικά αυτό που μου μένει είναι το χαμηλό των Utopia παρέα με τα Mark Levinson. Έκταση, έλεγχος, σφικτό, άψογο!! Όχι μόνο σε τύμπανα, αλλά και στο ηλεκτρικό μπάσο, συγκλονιστικό! Θα έλεγα ότι ο συνδυασμός αυτός τόσο στο ροκ, όσο και στα ηλεκτρονικά που άκουγα την ώρα που έφευγα, ήταν εκπληκτικός. Αντίστοιχα πολύ όμορφος ήταν ο συνδυασμός με τις λάμπες σε χαλαρά τζαζ ακούσματα, και στα γυναικεία φωνητικά, που πέρασαν αρκετά από το μουσικό πρόγραμμα!

Είχε και άλλα πολύ ωραία πραγματάκια που έπαιζαν, όπως τα ηχεία (και κυρίως το σαμπ) της Paradigm στο μικρό δωμάτιο, αλλά και που δεν έπαιζαν, όπως όλος ο χώρος ακρόασης του μεγάλου συστήματος! Θα τα δείτε φαντάζομαι σε φωτογραφίες, αλλά ρε παιδιά αυτό δεν ήταν ντεμο ρουμ, αλλά λουνα παρκ!! Krell, Jadis, Mark Levinson, VTL, Usher, Nautilus, Martin Logan. Ζαλίστηκα!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Εγω δεν ξαναρχομαι.............:404:

Δεν ειχα παρει και τα φαρμακα για την καρδια μου(υπερηλιξ γαρ) και δεν αντεχω τετοοιες συγκινησεις.Ολοι οι μυθοι της νιοτης μου σε ενα δωματιο.
Χαλαρα εστηνα αντισκηνο για κανα μηνα εκει μεσα.Μεχρι να παρεις μια ιδεα απο ολα αλλαζει χρονια .Απογειωτικος ηχος,αναγκαστικη προσγειωση οι τιμες τους.Μακαριοι οι εχοντες γιατι μπορουν να γινουν και κατεχοντες.
Συγχαρητηρια στον Αποστολο για το μερακι του και την ανδρειωσυνη του να στησει ενα μαγαζι κοσμημα σε τετοιους δυσβατους καιρους.

ΥΓ.Εκτος του Hiend σε μια γωνια της κυριας αιθουσας ανακαλυψαμε και το Hi mam.

Reaction score
777

λοιπόν επειδή δέν βλέπω να ανεβάζετε θα ξεκινήσω....

κατα το μεσημεράκι λοιπόν ξεκίνησα το ταξίδι για εκεί.10 ολόκληρα χιλιόμετρα...πωπω...στην διαδρομή λοιπόν...

ο notiskas έπαιζε με τη μηχανή.

προσπαθώντας να βγάλει τα τοπία του Χαλανδροψυχικού.

Reaction score
777

αλλα και εμένα

επειδη΄λοιπόν είχε τη μηχανή στην manual εστίαση οι φωτογραφίες ήταν περίεργες.
όμως ρε Νότη αυτή εδώ πώς την έβγαλες?επαθα σόκ

Reaction score
777

ξεκινώντας λοιπόν την εκδήλωση πέρασα απο τα δίπλα δωμάτια που ήταν στημένα τα home cinema

Reaction score
777

με τον Βλάση να σημειώνει...ούτε που ξέρω τί.κάτι σημείωνε...ίσως του άρεσε αυτή απο το avatar.
αφού λοιπόν μαζεύτηκε ο κόσμος

ξεκίνησε η παρουσίαση του συστήματος όπως προείπα.

με τον Απόστολο και τον Βασίλη να μας εξηγούν τα τεχνολογικά του ηχείου.

οι φωτογράφοι του event κάθονται στους krell.ώχ..ο Βλάσης με τους Κρέλ.τυχαίο?

Reaction score
777

ο καναπές ήταν ένας και τριθέσιος.ήμασταν όλοι όρθιοι γύρω απο τα σαντουιτσ..... εεεε ήθελα να πώ και ακούγαμε ενώ εναλάξ γινόταν και η ακρόαση του συστήματος.

τα κομμάτια τα έφεραν διάφορα μέλη όπως κατάλαβα...

ενώ και εδώ βλέπουμε τον Βασίλη να μας αναλύσει τα των μεγαφώνων.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.133
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop