Το home cinema του Argi

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Το home cinema του Argi.

.....εδω και δυο βδομαδες ζει στην υπογα ενα 18ρακι και περιμενει υπομονετικα το αδερφακι του, σε αυτες τις δυο βδομαδες με ενα περασμα απο audyssey ειδα περιπου τι ψαρια παινει μονο του, το αλλο εχει Ο Θεος, αλλα εγω ψιλοροπιασα και εκανα κανα δυο τηλεφωνα και μεχρι να μου ερθει ενα για fresh out of the box , δανειστηκα ενα να κανω τις μετρησεις - αποφασεις μου ( αν θα μεινω με τα 2 18ιντσα ή θα κρατησω και κατι για χαμηλοτερα των οσων {ισως} κροταλισουν τα 18ιντσα.Μια απαρατητη ισοσταθμιση γιατι και μονο το ενα δειχνει αλλα για αλλα, και μετα αποφαση......(που και αυτη παιζει) ή με 2 18ιντσα, ή με 2 18ιντσα + 2 κλιπσακια + ενα svs.........H πρωτη ακροαση εδειξε τι εργο θα ζω συντομα.......(πεθανα απο μπασα)..........Μεχρι το απογευμα θα εχω παρει τις αποφασεις μου........αν καποιος κουνηθει δεν θα ειναι ο νεος σεισμος θα λυσανε τα θερια για να μου ματωσουν τα τυμπανα....(ελα που θα φοραω αυτιοασπιδες auralex)...........................

Reaction score
6.607

στην προσπαθεια να οριοθετησεις το χωρο σου με χαμηλες συχνοτητες και μιας και θεωρω οτι ως db πρεπει να τον ειχες οριοθετησεις και με τα προηγουμενα σετ σαμπ(υποθετω τουλαχιστον) θα μπορουσε να αποφευθει ολη αυτη η σκατζα των σαμπ ως κινηση ουσιας παντα μιας και τα db των οριων ακουστικης συχνοτητας τα ειχες και απλα σου ελειπε η αισθηση ,η εξτρα εξτρα αισθηση που κινηγας και να προβεις σε τοποθετηση καποιων μπας σεικερς και να ειχες παραπλησια αποτελεσματα και ποιο οικονομικα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τα σεικερακια τα εχω πουλησει εδω και χρονια, και τους καναπεδες ενα κλιπς εφτανε για να τους κανει @#$%^ ......τα σεικερακια ειναι για οσους τους ψηνει το ψευδοεφε τους, εγω θελω το μπορστινο εφε και μονο να με ξετρυπα απο μπροστα, γιαυτο και δεν εχω σαν οπουδηποτε αλλου, περα απο αυτο, ζηταω παντα κατι παραπανω....Για το αν θα αποδειχτει κινηση ουσιας θα το δω σε λιγο..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

...........τα καλωδια ηταν απλωμενα απο την προηγουμενη μετρηση.Ανοιγω το κουτι του μικροφωνου , κουμπωνω μετραω (επι τροχαδην τα λεω) .Με κλειστω τελικο και σταθμες ντεμο χωνω γκαζιδια να δω αν τερματιζουν οι κωνοι των 18ιντσων και αν κροταλιζουν χαμηλα.Οι ταινιες οι γνωστες ....τα 2 θηριακια, ευκολα συντονιζουν το χωρο, (εχω ιδεες για μαζεματα) ψηλα η πιεση σε πιανει στον οισοφαγο....χαμηλα ? ανυπαρκα......Σε σχεση παντα με 2 κλιπς.Η μετηση με 2 18ιντσα κλεινει τρυπες χαμηλα (αναμενομενο) (οσο προσθετα σαμπ τοσο γεμιζα χαμηλα).Το σημερινο γραφημα ? μια χαρα.....αλλα η αισθηση του χαμηλου (κατω των 25 κυκλων αισθητη.Οταν ξαναρθουν τα κλιπς πισω (τουλαχιστον) πιστευω οτι το θεμα μπασου θα εχει κλεισει .(που λεει ο λογος) το σκουληκι εδω και 16 χρονια με εχει κανει να αλλαξω 13 σαμπ.....που θα τερματισω ? αγνωστο.....πιθανο με τα κλιπς και τα ev να μεινω πολλα χρονια γιατι ο χωρος ευκολα φωναζει hello .......energy makes me feel bad...........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το svs (της μουφας αγγελιας) u no ειναι καθ οδον, προσεχως μετρηση .....και σωτηρης (μετα ποδηλατου) και μανωλης ερχονται για ακροασουλα........ποιος ξερει ισως ερθουν πισω και τα κλιπς...........πολυ της μουφας ειμαι..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

....για την ιστορια, πριν ενα μηνα ο play ηρθε να ακροαστει το svs , και ετσι εγινε.Ζητησε μαι βδομαδα να το σκεφτει , και ετσι εγινε.και σε μια βδομαδα ερχεται απο εδω αποφασισμενος να το παρει.Στην πορεια του επεσε λαθος.Οπως ο ιδιος εγραψε αλλα διαβαζεις και αλλα ακους.Τελικα πηρε τα 2 κλιπς.Πριν καμποσες μερες ηρθε ο μακης να παρει το svs , και μου λεει να παρω και τα κλιπς να τα ακουσω.και τελικα πηρε (μαλλον τα κλιπς).Το svs ηρθε πισω για να ζησει απρεα με τον μεγαλο τελικο της electrovoice , και τα 2 18ιντσα σαμπακια της.Το δωματιο ηδη συντονιζει....οπως ειπα του μακη τα καταφερα.......Μενει το κουρδισμα ..........Ο σωτητηρακης θα περασει με το βαρεμενο dbμετρο του , και θα εχω κανα δυο ακομα για να δουμε τι ψαρια πιανω......Ενα βιντεακι στο utub ειναι αναμενομενο με τις σταθμες που θα <γραψω> ...........

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Το home cinema του Argi.

Τελικά το SVS PB-13Ultra σε ποιους τομείς συγκεκριμένα χάνει πόντους σε σύγκριση με το ζευγάρι της Klipsch?
Τόσο ο Μάκης όσο και ο Play προτίμησαν τα Klipsch βλέπω, και μάλιστα μετά από ακρόαση και του SVS.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Aν ρωτας εμενα ,.....εμενα προσωπικα...δηλαδη χανει παντου (το αν βουτα λιγο χαμηλοτερα) και σε ολους τους αλλους τομεις βλεπει τα κλιπς με τα κυαλια.....Δηλαδη αν διαβασεις (οπως λεει μια ψυχη ) το area dvd θα δεις οτι στα - του svs ειναι ο ελεγχος.Ειναι αναμενομενο τετοια μοναδα και ενας αναλογος ενισχυτης , να μην μπορει να εχει διαδρομες ελεγχομενα ισες με ενα σερβοελεγχομενου σαμπ.Αν βεβαια η svs ,μελετησει το θεμα , και αντεξει το κοστος θα εχει αλλο ενα ασο στο μανικι της.Περα του ελεγχου , ενα σαμπ (αν μπορει να τοποθετηθει το ιδιο ευκολα με ενα μικροτερο ) ειναι ενα + Και εδω το svs δεν προτιμηθηκε γιατι δεν ηταν (για διαφορετικους λογους) αποδεκτο .Αν υποθεσουμε οτι καποιος εχει 2 svs και 2 κλιπς , τα svs θα ειναι πιθανο φτηνοτερα , αλλα σιγουρα δεν θα μπαινουν με την ιδια ευκολια σε ενα νορμαλ χωρο.Εχεις την εντυπωση οτι αν πουλαγα 1500 ευρω το φοβερο και τρομερο wisdom θα τολμουσε καποιος να το παρουσιασει σπιτι του (και δεν μιλαω για τον Play Και μακη) γενικα μιλαω .Αρα η τοποθετηση στον χωρο μας ειναι το Α και το Ω , αν δεν μπορει να μπει το καλυτερο σαμπ του κοσμου απλα δεν ειναι για μας.Περα του ελεγχου και του μπαινει ΖΩΤΙΚΟΤΑΤΟ θεωρω να κανεις ενα τηλεφωνο στην εδω αντιπροσωπια και να εχεις ανταλλακτικο το πολυ σε μια βδομαδα.Εμπειρια απο το svs δεν εχουμε...ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει.....οπως ολοι θεοποιουσαν τα τεουφελ και ο γερμανος δεν ειχε ανταλλακτικα και υποστηριξη ,......Προσωπικα δεν ξαναγοραζω προιον που δεν εχει αντιπροσωπια στην ελλαδα.Περα απο αυτα το svs εχει μια ισοσταθμιση (η οποια ξεπερνιεται αν εχεις ενα σοβαρο av) και καποια μπλιμπλικια που δεν εχει το κλιπς.Σαν ποιοτητα κατασκευης το svs οπως εχω ξαναπει ειναι ξελυμα χρηματος.Τοσο ποιοτικη καμπινα και σε τοσα λιγα λεφτα δεν υπαρχει.In the other hand το κλιπσκακι ρεφαρει με ενα εξωτερικο ενισχυτη ( με οτι αυτο σημαινει ) πιστοποιηση thx (οποιος εχει audyssey software εχει ακομα ενα οπλο στα χερια του ) καμπινα με επαγγελματικο προσανατολισμο.Και ποιο ευκολη τοποθετση στον χωρο........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το home cinema του Argi.

Συνεχιζοντας , ακομα ενα - ειναι (οπως εχω κοπιαρει απο την svs) ρικον κιτ.Που σημαινει , εσκισες αναρτηση (που ειναι ραμενη με τον κωνο.Πας για μοναδα...Στο κλιπς (για αυτο ρωτας ) δοξα Το Θεο εχει ανταλλακτικα απο το κλιπςχορν , μεχρι οτι τραβα η ψυχη σου , και στοκαρισμενα στην ελλαδα.Προσφατα πρωην συναδερφο αλλαξε μοναδες και ηταν ετοιμοπαραδοτες.Το svs δεν ειναι κακο σαμπ, σε αυατ τα ποσα δεν υπαρχει κακο σαμπ, εχει να κανει με το τι μπορει και θελει να βαλει ο καθενας στο χωρο του.Γιαννη η αποψη μου ειναι αυτη , και θα κανω ακομα μια προσπαθεια να πουλησω το svs (για να παρω πισω τα κλιπς μου).Τοσο απλα, αν τωρα εσυ ψαρωνεις απο πινακακια, ή απο την γνωμη του καθε αδαη.....τι να πω the choice iz yours.....Και κατι ακομα....φιλος οταν τον ρωτησα πιο γρηγορο το κλιπς ή το svs .Μου λεει το svs .TΟυ λεω τα εχεις ακουσει διπλα διπλα ? Μου λεει οχι......Ξανα τα συμπερασματα δικα σου.

Reaction score
5.684
ο λογος που το εδωσα πισω ηταν καθαρα η γυναικα μου .
με τον ογκο που εχει ηταν λογικο να πει ( την ρωτησα οτι υπαρχει δηθεν αγοραστης για το 1 απο τα 2 και ποιο προτιμαει να φυγει πρωτο. απ'οτι καταλαβατε η αγγελια για τα σαμπ ηταν για τα ματια της γυναικας μου :whistling: )προτιμα πρωτα να φυγει το svs κατω απο την σκαλα παρα τα κλιπς .

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Γιαννη κλεινοντας περι svs , οπως εχω ξαναπει η ισως η μονη εταιρια που στο σαιτ της (in one hand) εχει πινακα (απο πιθανο ? αλισβερισι ?) και in the other hand (ειναι η πρωτη φορα που εταιρια αναφερει) Frequency response graph does not denote maximum output capability. Αστεια πραματα δηλαδη, απο την μια ανεβαζεις ενα πινακα,(οχι δικο σου) και απο της αλλη λες οτι δεν τελικιαζει εκει το σαμπ σου.Και ρωταω της ειναι δυσκολο να σαξει κατι δικο της,ετσι και αλλιως η φημη ειναι οτι οι κατασκευαστες τα παραλενε στο σαιτ τους.Γιατι αραγε να μην εχει δικο της πινακακι <επιδοσεων> ? ωεω ?

Reaction score
15.548

κλεινοντας παρε στην μαπα τα διαγραμματα ωστε να θυμασαι το post και να μην γραφεις μαλθακιες...

KW - 120 - THX dual subwoofer amplitude response, scaled to 1m, on-axis, various voltage drive levels

επισης αυτα που αναφερει η klipsch στο site της για την εξοδο 2 sub σε spl ανα hz ισχυει το εξης:

Pairing 2 KW-120s and firing their combined acoustic output into 1/8th space (ie, 2 KW-120s placed side by side in a corner of a listening room) and the dB spl levels listed in the Klipsch spec sheet are reasonably obtainable.

οποτε μην ξαναβαλεις νουμερακια που λεει στο site της.....θαναι για γελια.:roflmao:

οσο για το svs pb13 ultra με τις ιδιες συνθηκες μετρησης εκτος της αποστασης δλδ ενα μετρο παραπανω απο τα sub της klipsch.....εχουμε την εξης εξοδο:

All measurements of the PB13-Ultra were taken with the sub placed sitting on the ground as per normal use, facing directly at the Earthwork’s M30 microphone which was at a 2 meter distance as measured from the front baffle of the sub and laying directly on the ground.

Looking at the comparison of the maximum level long term sweeps completed in each mode, in 20Hz configuration the PB13-Ultra has the highest long term output everywhere above about 18Hz and it is a substantial amount of output indeed. Remember that this is a 2 meter ground plane measurement. If it were a 1 meter measurement you would add 6dB across the board and the overall output would be in the 115-120dB range from 20-120Hz with great bandwidth uniformity.

...αν τωρα το βαλεις και σε γωνια προσθετης αλλα 12db περιπου στο svs

φουστιες οπως στο site της klipcsh για να δειχνουν μεγαλη εξοδο spl δεν κανουν αλλου.

μερικες εταιριες δεν εχουν αναγκη ξερεις.....οποτε σωστα εγραψαν στην svs

Frequency response graph does not denote maximum output capability.

το δε γραφημα που εχουν βαλει στο site της ουτε ξερεις τι απεικονιζει...:laugh:

Reaction score
15.548

εαν παλι εχεις τον κωλο να βγαλεις αναποδα τα αποτελεσματα και να μας πεις την μεθοδολογια σου...οκ.

....εαν δεν μπορεις μην ξαναγραψεις μαλθακιες....

Reaction score
5.614
Argi, αφού ήσουν ικανοποιημένος με τα Klipsch, για ποιον λόγο αγόρασες αρχικά το SVS; Σου έλειπε κάτι και ήθελες να το καλύψεις με το SVS; Ή έτσι απλά για να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και βλέπουμε;

Reaction score
15.548

θα σου πω εγω.....χαμηλο μηδεν.....και οταν λεω μηδεν εννοω μηδεν...
βαραγε ο τοπος απο 40 και πανω και απο εκει κατω τιποτα......νεκρα,οπως ειναι και χωρος του.
...δεν ειναι τυχαιο το 50-90hz που του βγηκε.

οταν πηρε το svs.....μου ειπε στην υπογα του(μετα απο καμια 15 μερες που ειχε παιξει)οτι θα δωσει τα κλιπς και θα παρει αλλο ενα svs γιατι μαμανε....

εγω λογο των καιρων του ειπα να τα κρατησει και να μην τα δωσει τζαμπα,ειναι κριμα....
.....και οταν βρει χρηματα να παρει αλλο ενα svs

Τωρα εσυ ψαχνεις τι και πως......εδω ο ανθρωπος εβγαλε τον ενισχυτη του svs απεξω για να μην χαλασει απο τους κραδασμους..!!!!! τι περιμενης να σου πει......!!!!!!!

αυτος ζει για να κανει τα χεριασματα του σε καθε μηχανημα και να κανει ρυθμισεις με τα αυτια του(ο ιδιος τα λεει)

σε λιγο θα μας πει για τα καλυτερα 18ιντσα που υπαρχουν....

Reaction score
15.548

για να τελειωνουμε με το θεμα klipsch ......

εφαμιλλο σε αποδοσημε με αυτο που εχεις ειναι το svs 12nsd που στοιχιζει 800e
...με το svs να κατεβενει λιγο πιο χαμηλα και να παιζει λιγο πιο δυνατα.

ενα klipsch KW120 THX

ενα svs 12nsd

αν θες να το συγκρινης προς τα εκει να κοιτας...

και στο ξαναλεω....αν εχεις αλλη αποψη απο τα τεστ που εχουν γινει με βαση καποιες στανταρ προδιαγραφες (που εχω ανεβασει) και μπορεις να γυρισεις τουμπα αυτα,κανε τις δοκιμες σου,ανεβασε μας τα διαγραμματα σου και πες μας την μεθοδολογια σου...

δεν θελουμε να μας πεις τι λενε τα αυτια σου......

και μην κοιτας που στα λεω εγω.....κιαλλοι θελουν να στα πουν απλα προσφερθηκα εγω.:biggrin:

εαν θες να σου πω για το κεντρικο σου και τα περιφερειακα σου,μου λες.:tongue:

συνοψιζοντας.....

βαζεις ενα svs και 2 klipsch(που τα εχεις)κανεις τις δοκιμες σου με στοιχεια και μας λες....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Το home cinema του Argi.

Argi, αφού ήσουν ικανοποιημένος με τα Klipsch, για ποιον λόγο αγόρασες αρχικά το SVS; Σου έλειπε κάτι και ήθελες να το καλύψεις με το SVS; Ή έτσι απλά για να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και βλέπουμε;
γιαννη επειδη ακομα αισθανομαι οτι ειμαι ο αρτζι θα μιλησω για τον αρτζι παπατζες απο πινακακια, σε αυτους που μασανε απο πινακακια οχι σε μενα (για αλλον χτυπα η καμαπανα) Βασικα κακως παρασυρθηκα, περα απο αυτο , το svs ειναι μια χαρα σαμπακι , οπως καθε svs απλα εμενα δεν μου κανει.Οσο για το τι γραφει ο καθε παπατζας πλεον δεν ασχολουμαι, για την ωρα αγορασα χυμα 3 μετρα να σαξω ενα μπαλανς, να κουμπωθω για να παιζω , και αν φυγει το svs εφυγε.Απλα πραματα που λεει η διαφημηση.Α αν θες μπορω να ανεβασω (καπως μια δυναμομετρηση παπιου 72cc):whistling: με 80 αλογα στον τροχο.....ετσι για να γελαμε με τους πινακακηδες.Κατα τα αλλα εχω ενα θεμα....να βαλω αιχμαν ? μουντουρφ (ολες τις εχω) βε μπε τε , ? γιενσεν ? γουοντερ σολντερ ? στα μπαλανς γιατι ειμαι του κολλαειν ...και εχω ενα κολλημα τι κολληση θα βαλω.......οσο αφορα τον τελικο των ev (να δω ποτε θα μου ερθει το κανονικο) θα του βαλω δυο ανεμηστηρακια 12βολτα με αντιστασεις (γιατι τα μαμα ειναι 24βολτ) και αν χρειαστει θα κροσαρω τον τελικο να παιζει απο καποιους κυκλους και πανω, dsp δεν χρηζω .Για την ωρα οτι δοκιμη εκανα (μονα τους) με ενα ρετουσαρισμα με το οντισι, δεν καταφερα να τερματισω - κροταλισω μοναδα....οποτε βλεπουμε.Και ξαναλεω ο χωρος οταν στηθηκε , στηθηκε για πολλα db , τωρα πλεον συντονιζει.....που σημαινει μαλλον θελει και αλλες μπασοπαγιδες...τι να κανω ειμαι αχορταγος ο ατιμος....οσο πιο πολλα db τρωω , τοσα περισοτερα ζηταω......Κατα τα αλλα με το σωτηρη θα κανουμε ενα περιποιημενο downhill εδω στο βουναλακι μου , και μετα θα παμε για υδατανθρακοση στο μπορα και..........καλημερες τζων

Reaction score
5.614
Κι εγώ αυτή τη στιγμή κολλήσεις xlr κάνω, χαχα! Mundorf Supreme χρησιμοποιώ για κόλληση. Φτιάχνω 6 interconnect xlr, για FH, FW, SB.

Για τα σαμπ ποιο καλώδιο balanced προτείνεις;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

γιαννη πηγα μια γλυφαδα στο δημητρη (arc) και πηρα μπελντεν, δεν μπορω αυτη τη στιγμη να βρω καλωδιο απο κουλουρα, στο μελλον θα δω.....

Reaction score
5.614
A, σκέφτηκα μήπως χρησιμοποιούσες κάποιο καλώδιο balanced εξειδικευμένο για σαμπ.

Στα rca βγάζουν οι εταιρίες μοντέλα καλωδίων για σαμπ, στα xlr όχι;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.986
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas