Τραγούδια με κρυστάλλινη απόδοση

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Τραγούδια με κρυστάλλινη απόδοση

Καλησπέρα.Θα ήθελα να μου προτείνετε τραγούδια (παντός τύπου) που να έχουν άριστη ηχητική εγγραφή-απόδοση για να τα παίξω σε ανάλογο ηχοσύστημα.Κυρίως στην τζαζ βάζουνε κάτι πεντακάθαρες εγγραφές που ακούς τον τραγουδιστή λες και είναι δίπλα σου σε κατάσταση απόλυτης ησυχίας..Αν έχετε και ωραία κομμάτια σε πιο γρήγορους ρυθμούς dance,rock ακόμα καλύτερα!
Επίσης νομίζω αυτά που λένε "digital remastered" ή "import Japan,Germany" είναι 100% κατάλληλα.
Ευχαριστώ...................
Xωρίς σειρά τα άλμπουμ
Patricia Barber-οποιοδήποτε
Daft Punk-Discovery,Human after All
Portishead-
Nine Inch Nails-Spiral
Harry Belafonte at Carnegie Hall
Norah Jones
Tsuyoshi Yamamoto trio-Misty,Shuko Mizuno-Jazz Orchestra'75(Three Blind Mice)
Yello-the Flag,One Second
Alan Parsons Project-Tales of Mystery and Imagination,I robot
Lou Reed-Ecstasy,Rock'n'Roll Animal,Set the Twilight Reeling,Best of(2002)
Mike Oldfield-Tubular Bells
King Crimson-Tongues in Lark's Aspic
Jacintha goes to Hollywood
Miles Davis/Gil Evans-Complete Recordings
Kraftwerk-Autobahn,Man Machine
Oscar Danon/Montreal Philharmonic-Petrouchka(Chesky)
Ana Caram-Rio After Dark(Chesky)
Jeff Buckley-Grace 2CD Edition
Jean Michel Jarre-Zoolook
Free-Fire and Water 2CD edition
PJ Harvey-To bring you my Love
Cannonball Adderley-72 Miles Away
Return to Forever-Return to Forever,Light as a Feather
Patti Smith-Trampin
Creedence Clearwater Revival-Pendulum
John Coltrane-Blue Train
Μάνος Χατζηδάκης-Το Χαμόγελο της Τζοκόντας
κ.π.α.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Διόρθωση: King Crimson-Lark's Tongues in Aspic
Συμπλήρωμα:
Mambo Kings-OST
Massive Attack-Mezzanine
Τιτο Puente-Top Percussion
Εagles-Hotel California
Charles Mingus-Ah Um,Mingus Mingus Mingus
Dave Brubeck-Take Five
Concord Latin Jazz

Καλές Ακροάσεις

Reaction score
1.269
Re: Απάντηση: Τραγούδια με κρυστάλλινη απόδοση

Επαναφέρω το θέμα με δύο τρομερούς δίσκους που κατέβασα (σε μορφή flac) και έχω πάθει εθισμό στα blues!!!!!!!!!!
Λες και η μουσική έχει και μία επιπλέον διάσταση!

Συνιστώ σε FLAC !

1)Dire Straits - Brothers in arms
2)Keb Mo - The reflection (ακούστε τα The Whole Enchilada & Walk Through Fire)

Μέρες τώρα ψάχνω μπας και βρώ τίποτα σχετικό σε blues αλλά πολύ πολύ δύσκολα.
Καμμία βοήθεια?

Επίσης μία τεράστια απορία:

Βρήκα τον εξής δίσκο>>

Τι είδος δίσκου είναι αυτός που έχει τόσα λίγα τραγούδια και ποιάνει τόσο πολύ χώρο?
Τι μορφή αρχείου?Σε τι συσκευή παίζει?

(DSD 2.8 MHZ - 9 tracks - 18.31 GB)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.573

Οδυσσέα κάνε edit και σβήσε το παράνομο λινκ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Eίναι SACD,που εκτός και απο δικάναλο περιέχει και 5.1 ήχο.
Παίζει απο SACD players ή γενικότερα απο players που αναγνωρίζουν τέτοια δισκάκια.

Reaction score
1.269

abcd δεν μπορώ να "επέμβω" στο παραπάνω ποστ,πέρασε ο χρόνος του edit.Ξεχάστηκα σόρρυ!

Γιώργο το blu ray player μου που παίζει SACD,οπότε προχωρώ άφοβα..Να'σαι καλά για τις info!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Παίζει γνήσια SACD.

Reaction score
1.269

Καλά δεν το κατεβάζω γιατί θα φάω 3 μέρες και μην πάει άδικα ο κόπος.Αλλωστε το sacd πετάει.

Επίσης να προσθέσω το εξής εξαιρετικό τραγούδι blues του Joe Bonamassa - Blues deluxe (απο τον ομώνυμο δίσκο).Συγκαταλέγεται στα 3 καλύτερα σε ήχο κομμάτια που έχω..

Και πως το ξέχασα,το αριστουργηματικό...... Hans Theessink - Mississippi

Θα με θυμηθείτε (!)

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τραγούδια με κρυστάλλινη απόδοση

Dead Can Dance-Into the Labyrinth sacd

Reaction score
1.269
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τραγούδια με κρυστάλλινη απόδοση

Παιδιά άκουσα εχθές στο σύστημα μου τον δίσκο Foreigner 4 σε SACD - Japan - Remaster και έπαθα τραλαλά!
Ισως οτι καλύτερο έχω ακούσει.Επιβάλλεται να υπάρχει στη συλλογή σας!Και ας μην σας αρέσει το είδος.
Ξεκινάει με μία δυνατή ροκιά,τι να σας πω...

http://ftdworld.net/spotinfo.php?id=649879

Reaction score
1.269
Αγαπητοί συνφορουμήτες,

θέλω με αυτό το πόστ να καταθέσω,όλη την δικιά μου εμπειρία από την πολύωρη και επίπονη αναζήτηση μουσικής για Audio Test.Θεωρώ οτι θα απαλλάξω πολλούς από το να ψάχνουν στα τυφλά,για ακούσματα επιπέδου αναφοράς και θα οι μουσικές μου προτάσεις θα αρέσουν στους περισσότερους.
Δοκιμασμένα στο 5.1 σύστημα μου.

Οτι βοήθεια-διευκρίνιση χρειαστείτε,απλά στείλτε προσωπικό μήνυμα!

Εύχομαι καλή απόλαυση λοιπόν (!)

5.1ch Super Audio CD

• Foreigner - 4 ... Απλά ανατριχιαστικό !Μπορώ να πω το καλύτερο μου !
  • Dire Straits - Brothers in arms ... Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις αυτό που ακούς...
  • Henry Mancini - Ultimate Mancini ... Το soundtrack "ροζ πάνθηρας",είναι σκέτη μαγεία!
  • Fleetwood Mac - Rumours ... Το "never going back again",πιστεύω κλέβει την παράσταση.
  • The eagles - Hotel California ... Το ομώνυμο τραγούδι και το "Victim of love" (που 1η φορά το άκουσα) με υπερ-εντυπωσίασαν!
  • Toto IV ... Γνωστά & αγαπημένα κομμάτια,σε τρομερό ήχο!
  • Pink Floyd - Dark side of the Moon ...Ήχος σε άλλο επίπεδο,με το κομμάτι "money" να είναι όλα τα λεφτά !
  • Peter White - Glow ... Φανταστικό ορχηστρικό δισκάκι,με πολύ καλό ήχο και χαλαρωτική μουσική.
  • Celline Dion - All the way___a decade of song ... Η γνωστή ποιότητα,στην γνωστή ποσότητα...
  • Destiny's child - Survivor...Πολύ εντυπωσιακός δίσκος...
  • Mark Knopfler- Shangri La...Ήχος από άλλο πλανήτη!

5.1ch DVD Audio

Metallica - Black Album - Φοβερός ήχος και η αίσθηση του surround τρομερή

5.1ch DTS Surround CD

Η έκπληξη του θέματος.Περίμενα να ακούσω κάτι υποδιέστερο του 5.1 SACD και ΈΠΑΘΑ ΖΗΜΙΑ ! ! !
Απαγορεύεται να μην τα έχετε στη συλλογή σας!

• Richard Marx - Greatest Hits...Η αίσθηση του περιβάλλοντα ήχου είναι το κάτι άλλο!
  • Ringo Starr - The surround sound collection...Το κομμάτι "Fading in,fading out" είναι αποθέωση!
  • Various Artists - DTS Multichannel Music Compact Disc Sampler - Vol 1...Το "Yesterday" είναι κορυφή!
  • Various Artists - DTS Multichannel Music Compact Disc Sampler - Vol 2...Το "the end of innocence"(6.1ch) απλά αριστούργημα!

2.1ch DVD Audio CD

Alphaville - Forever young...Αν και δικάναλο,πετούσε!!!

Τι δεν μου άρεσε...

Καλός ήχος,αλλά όχι για το γούστο μου μουσική σε 5.1 SACD:

Miles Davis - Kind of blue
Beck - Sea change
Steely Dan - Gaucho
Keb Mo - Just like you

Απογοήτευση όσο αφορά τον ήχο σε 5.1 SACD:

Muddy Waters - Folk singer...σαν να άκουγα το cd!
Iron maiden - Dance of death...τίποτα το ιδιαίτερο...

Reaction score
28
Απάντηση: Re: Τραγούδια με κρυστάλλινη απόδοση

Αγαπητοί συνφορουμήτες,

θέλω με αυτό το πόστ να καταθέσω,όλη την δικιά μου εμπειρία από την πολύωρη και επίπονη αναζήτηση μουσικής για Audio Test.Θεωρώ οτι θα απαλλάξω πολλούς από το να ψάχνουν στα τυφλά,για ακούσματα επιπέδου αναφοράς και θα οι μουσικές μου προτάσεις θα αρέσουν στους περισσότερους.
Δοκιμασμένα στο 5.1 σύστημα μου.

Οτι βοήθεια-διευκρίνιση χρειαστείτε,απλά στείλτε προσωπικό μήνυμα!

Εύχομαι καλή απόλαυση λοιπόν (!)

5.1ch Super Audio CD

• Foreigner - 4 ... Απλά ανατριχιαστικό !Μπορώ να πω το καλύτερο μου !
  • Dire Straits - Brothers in arms ... Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις αυτό που ακούς...
  • Henry Mancini - Ultimate Mancini ... Το soundtrack "ροζ πάνθηρας",είναι σκέτη μαγεία!
  • Fleetwood Mac - Rumours ... Το "never going back again",πιστεύω κλέβει την παράσταση.
  • The eagles - Hotel California ... Το ομώνυμο τραγούδι και το "Victim of love" (που 1η φορά το άκουσα) με υπερ-εντυπωσίασαν!
  • Toto IV ... Γνωστά & αγαπημένα κομμάτια,σε τρομερό ήχο!
  • Pink Floyd - Dark side of the Moon ...Ήχος σε άλλο επίπεδο,με το κομμάτι "money" να είναι όλα τα λεφτά !
  • Peter White - Glow ... Φανταστικό ορχηστρικό δισκάκι,με πολύ καλό ήχο και χαλαρωτική μουσική.
  • Celline Dion - All the way___a decade of song ... Η γνωστή ποιότητα,στην γνωστή ποσότητα...
  • Destiny's child - Survivor...Πολύ εντυπωσιακός δίσκος...
  • Mark Knopfler- Shangri La...Ήχος από άλλο πλανήτη!

5.1ch DVD Audio

Metallica - Black Album - Φοβερός ήχος και η αίσθηση του surround τρομερή

5.1ch DTS Surround CD

Η έκπληξη του θέματος.Περίμενα να ακούσω κάτι υποδιέστερο του 5.1 SACD και ΈΠΑΘΑ ΖΗΜΙΑ ! ! !
Απαγορεύεται να μην τα έχετε στη συλλογή σας!

• Richard Marx - Greatest Hits...Η αίσθηση του περιβάλλοντα ήχου είναι το κάτι άλλο!
  • Ringo Starr - The surround sound collection...Το κομμάτι "Fading in,fading out" είναι αποθέωση!
  • Various Artists - DTS Multichannel Music Compact Disc Sampler - Vol 1...Το "Yesterday" είναι κορυφή!
  • Various Artists - DTS Multichannel Music Compact Disc Sampler - Vol 2...Το "the end of innocence"(6.1ch) απλά αριστούργημα!

2.1ch DVD Audio CD

Alphaville - Forever young...Αν και δικάναλο,πετούσε!!!

Τι δεν μου άρεσε...

Καλός ήχος,αλλά όχι για το γούστο μου μουσική σε 5.1 SACD:

Miles Davis - Kind of blue
Beck - Sea change
Steely Dan - Gaucho
Keb Mo - Just like you

Απογοήτευση όσο αφορά τον ήχο σε 5.1 SACD:

Muddy Waters - Folk singer...σαν να άκουγα το cd!
Iron maiden - Dance of death...τίποτα το ιδιαίτερο...
Μπράβων για την ωραία παρουσίαση!!!
Που μπορούμε να τα βρούμε ομως ολα αυτα;

Reaction score
1.269
Ξέχασα να αναφέρω,υπάρχουν ακόμα και άλλα δισκάκια cd τα οποία είναι προέλευσης Japan και έχουν την ένδειξη SHM-CD (Super high material cd),είναι πιο ακριβά και παίζουν ένα-δύο κλικ πιο καθαρά απο τα δικά μας Ευρωπαϊκα.Να σκεφτείτε της Whitney Houston που έχω ένα best 18€,το Ιαπωνικό κάνει 50€ είχε 2-3 τραγούδια παραπάνω (και μάλιστα το ένα κομματάρα) και παίζει ακόμα πιο καθαρά.Ο αδερφός μου από τότε που του έγραψα μερικά SHM-cd έρχεται κάθε λίγο και λιγάκι και μου ζητάει να του βρω cd που είχε αλλά αν υπάρχουν απο Ιαπωνία και μου λέει "πάνω που έλεγα πως ολοκλήρωσα τη συλλογή μου,ήρθες και μου τα ανέτρεψες όλα"...
Άντε πάλι από την αρχή...

Και τα δισκάκια αυτά,είναι πολλά σε σχέση με τα SACD που είναι λίγα.Επίσης για εμένα είναι λίγο πιο κάτω απο τα SACD και αρκετά πιο πάνω από τα συμβατικά CD.

Δείτε ένα εδώ (προσέξτε το σύμβολο πάνω αριστερά)...

Επίσης υπάρχουν και κάποια άλλα,τα HDCD High definition cd (Gold limited edition) τα οποία έχουν εξαιρετική απόδοση σε σχέση με τα κοινά cd.
Στον ενισχυτή μου ανάβει επιπλέον η ένδειξη "HDCD"...

Reaction score
15.469
ωραιες μουσικες συνανθρωποι , λαβατε αυτο το κομματι κι απο 'μενα

THE SMITH - Baby It's You

Reaction score
1.269
Κατέβασα μερικά ακόμη αξιόλογα 5.1 SACDs τα οποία ηχητικά σκίζαν !

1) Chris Botti - Night sessions. ΤΡΟΜΕΡΟ,με τα κομμάτια Miami Overnight & Lisa να ξεχωρίζουν.

2) Cinema Classics - Carl Davis and the royal philharmonic orchestra. Με γνωστά sountrack ταινιών και προσωπικά το 1ο κομμάτι A space Odyssey 2001,ήταν απλά ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ,παρακαλούσα να μην τελειώσει.Τα τύμπανα ήταν το κάτι άλλο!

3) Zucchero - Zucchero Sugar fornaciari. Καταπληκτικό και μάλιστα περιέχει το αγαπημένο μου "senza una donna"

4) Erich Kunzel & Cincinnati Pops Orchestra - Great Film Fantasies. Περιέχει soundtracks από Star Wars,Harry Potter & Lord of the rings και όπως ήταν αναμενόμενο έκλεβε τις εντυπώσεις.

5) Los Angeles Guitar Quartet (LAGQ) - Guitar heroes... Βαρετό σαν είδος,εκτός του κομμ.13 που είχε κάποια ηχητικά εφέ απο κιθάρες και με κέρδισε.Άκουγα τα ηχεία να παίζουν όλα διαφορετική κιθάρα και ήταν φοβερό συναίσθημα.

6) Ennio Morricone & Dulce Pontes - Focus. Το κατέβασα για τον πατέρα μου,δεν ακούω τέτοιο είδος αλλά ομολογώ πως ήταν απίστευτο ηχητικά και η τραγουδίστρια είχε φωνή το κάτι άλλο.

A

amoustakas

Guest
Stimela - hugh masekala. Σε σαβουροσυστημα ακουγεται μια κακοηχογραφημενη θολουρα. Σε σοβαρο προκαλει ανατριχιλα.

Reaction score
126
Stimela - hugh masekala. Σε σαβουροσυστημα ακουγεται μια κακοηχογραφημενη θολουρα. Σε σοβαρο προκαλει ανατριχιλα.
Μια περιγραφή του σοβαρού.....

A

amoustakas

Guest
Ένα καλοστημένο σύστημα με μηχανάκια max του χιλιάρικου είναι ένα σοβαρό σύστημα κατ' εμέ.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7