Τροποποίηση κανονισμών και νέο σύστημα infractions...

Reaction score
1.213
Βρε Μελέτη μου.
Δεν υπάρχει ένα άτομο που προβληματίζεται. Υπάρχουν πενήντα. Όσα εσύ ή κάποιο άλλο μέλος σκέφτεται μια φορά το εξάμηνο, κάποιοι άνθρωποι τα σκέφτονται και τα αντιμετωπίζουν καθημερινά, προσπαθώντας να φτιάξουν συνεχώς καλύτερο αυτόν τον χώρο. Όλα αυτά που λες, για εμάς είναι καθημερινότητα.

Ακριβώς γι αυτό, είπα και πιο πάνω ότι καλές οι θεωρίες αλλά θα εκτιμούσαμε (αν υπάρχει) κάτι πιο πρακτικό, κάτι πιο ουσιώδες, κάτι συγκεκριμένο, μια ρεαλιστική πρόταση που θα έχει πρακτική εφαρμογή. Δεν θα αρχίσουμε τώρα να ψάχνουμε εμείς. Εμείς έχουμε ψάξει προ πολλού, αλλά ευχαρίστως θα συζητούσαμε νέες ιδέες.

...
Nικο για μενα δεν υπαρχει πρακτικη λυση απο τη στιγμη που η φυση του avsite ειναι αυτη η παρειστικη και γεματη χιουμορ διαθεση.Εκει ειναι η στηριγμενη η ΔΟΘ..δεν μπορει να αλλαξει αυτο με μερικους κανονες.Οχι χωρις προβληματα και αντιπαραθεσεις.Σιγουρα αυτο προξενει καποια προβληματα προσαρμογης σε νεα μελη..αλλα απο την αλλη προσελκυει καποια μελη.Βλεπεις οτι τα περισσοτερα θεματα ειναι χιουμοριστικα..και σε αυτα υπαρχει και η μεγαλυτερη ανταποκριση..τι να κανουμε..δεν ειναι κακο για εμενα..αντιθετως εχει μια ζηλευτη ελευθερια το πραγμα. Και δεν καταλαβαινω το ιδιατερο ζορι με τα οφφ τοπικ και το chatting/spamming πχ.Ενταξει να συμφωνησω οτι η αναρτηση καποιων φωτογραφιων πχ προκαλει και θα πρεπει να γινεται η με μετρο η και καθολου.Ωραια...αλλα ολα τα υπολοιπα πως θα εφαρμοστουν ?
Μερικες φορες δεν χρειαζονται κανονες...μερικες φορες πρεπει να επισημανεις τις εξαιρεσεις αυτων.
Τωρα αμα θες κατι πιο συγκεκριμενο..να το σκεφτουμε..:137:.. απο την αλλη δεν θεωρω οτι θα βρεθει κατι παραπανω απο αυτα που εχουν προβληματισει και τον Στεφανο και τα δουλευει προφανως..σαν υπευθυνος δημοσιων σχεσεων.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μερικες φορες δεν χρειαζονται κανονες...μερικες φορες πρεπει να επισημανεις τις εξαιρεσεις αυτων.
Αυτό δεν γίνεται. Φυσικά και χρειάζονται κανόνες, ακόμη και σε μια κατηγορία όπως η ΔΟΘ που εκ φύσεως είναι πιο χαλαρή. Φυσικά και δεν πρέπει να γίνουν εξαιρέσεις. Αν γίνουν εξαιρέσεις, αυτές πολύ γρήγορα θα μεταραπούν σε κανόνες. Το κακό Μελέτη είναι ότι αν συνηθίσει κάποιος να τσατάρει, να τρολάρει, να κάνει πλάκες και να ανεβάζει περίεργες φωτογραφίες στην ΔΟΘ, μετά το κάνει και στις άλλες κατηγορίες και εκεί αρχίζει το σοβαρό πρόβλημα.

Συνεπώς, ΚΑΙ η ΔΟΘ, θα λειτουργήσει στα πλαίσια των κανόνων που έχουν θεσπιστεί. Οι συντονιστές της όμως (και όχι τα μέλη), θα καθορίσουν τον τρόπο και τον βαθμό τήρησης αυτών των κανόνων σε κάθε περίπτωση, γνωρίζοντας ακριβώς τι πρέπει να κάνουν σε μια κατηγορία που οφείλει να είναι λίγο πιο χαλαρή.

...

Reaction score
14
Απάντηση: Τροποποίηση κανονισμών και νέο σύστημα infractions...

"Με τη βοήθεια του Ερμή «νέμει» στους ανθρώπους την «αἰδῶ καὶ τὴν δίκην» "

ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ

...και συμπληρώνω ότι εκεί όπου δεν υπάρχει "αιδώς", θα πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη και εν' προκειμένω, τιμωρία.

Reaction score
1.844

Όταν και σ' αυτό εδώ το νήμα, μπήκε μήνυμα εμπρηστικό (που έχει διαγραφεί), 4ο ή 5ο στη σειρά, σημαίνει πως υπάρχει ανάγκη για "παραμετροποίηση".
Από την άλλη, το banιο που έφαγε χθες μέλος το βρίσκω άδικο και αποτέλεσμα μικρού πανικού, γι' αυτό ίσως και ανακλήθηκε.

Η ζωή, εκεί έξω, άρα κι' εδώ μέσα δεν είναι αντικειμενική. Όποιος δεν μπορεί να ζήσει μ' αυτό, απλά δεν ξέρει πράγματα και χρειάζεται φροντιστήριο.

Ο πρότερος έντιμος βίος πιάνεται σαν ελαφρυντικό ακόμα και στα δικαστήρια, άρα λογικό είναι να μετράει κι' εδώ.

Από την άλλη, μια περίοδος χάριτος αναφέρθηκε ήδη σαν αντίληψη απο την 1η σελίδα. Πριν πέσουν οι ποινές, να διαμορφωθεί δηλ μια κοινή αντίληψη στη Ο.Δ. και μια ενημέρωση περί της αντίληψης αυτής σε παρεκτρεπόμενους. Οι οποίοι όμως, αν δεν καταλαβαίνουν πως σε μια κοινωνία, ακόμα και εικονική, αυτός που δεν παραδέχεται ΠΟΤΕ πως κάνει λάθη αποξενώνεται, τότε όχι μόνο παρατήρηση χρειάζονται αλλά και τζακούζι. :119:

Έχω ένα καλό παράδειγμα στην υπογραφή μου, που είναι η καλύτερη στιγμή να την διαβάσουν οι μελετηροί! :107:

Και στην τελική, αν φάω και κάποιο ifraction, γιατί μου ξέφυγε μιά λέξη, σιγά, γίνανε τα μούτρα μου κρέας. Αν όμως το φάω γιατί πρόσβαλα κάποιον, το τελευταίο που θα σκεφτώ θα είναι η ποινή. Μοναδική μου προτεραιότητα θα είναι το να δικαιολογήσω στον εαυτό μου την παρεκτροπή μου. :416:

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Τροποποίηση κανονισμών και νέο σύστημα infractions...

Και στην τελική, αν φάω και κάποιο ifraction, γιατί μου ξέφυγε μιά λέξη, σιγά, γίνανε τα μούτρα μου κρέας. Αν όμως το φάω γιατί πρόσβαλα κάποιον, το τελευταίο που θα σκεφτώ θα είναι η ποινή. Μοναδική μου προτεραιότητα θα είναι το να δικαιολογήσω στον εαυτό μου την παρεκτροπή μου. :416:
Να αγιασει το στομα σου ρε Δημητρη. Επιτελους, ας καταλαβει το αναγνωστικο κοινο οτι τα infractions δεν ειναι ενας τροπος να σας διωξουμε απο το avsite, αλλα ενας τροπος για να σας "υπενθιμισουμε" οτι... παρεκτρεπεστε. Ουτε να σας τιμωρησουμε, ουτε να πληγωσουμε τον εγωϊσμο σας, ουτε τιποτα τετοιο. Χαιρομαι οσο δεν φανταζεστε που διαβαζω τετοιες αντιμετωπισεις.

Reaction score
14

Να αγιασει το στομα σου ρε Δημητρη. Επιτελους, ας καταλαβει το αναγνωστικο κοινο οτι τα infractions δεν ειναι ενας τροπος να σας διωξουμε απο το avsite, αλλα ενας τροπος για να σας "υπενθιμισουμε" οτι... παρεκτρεπεστε. Ουτε να σας τιμωρησουμε, ουτε να πληγωσουμε τον εγωϊσμο σας, ουτε τιποτα τετοιο. Χαιρομαι οσο δεν φανταζεστε που διαβαζω τετοιες αντιμετωπισεις.
100% σωστός και μακάρι και άλλα 18χρονα να είχαν τόσο πηγμένο μυαλό όσο εσύ Σταύρο.

Να συμπληρώσω οτι και αν ενας της Σ.Ο. δώσει κάποια ποινή ή επίπληξη σε κάποιο άλλο μέλος, προς θεού αυτό δεν θα έπρεπε να κρατιέται μανιάτικο απο το μέλος...

καμμιά ποινή που επιβάλεται δεν είναι αποτέλεσμα εμπάθειας, και προσωπικών διαφορών... αυτό το διαβεβαιώνω 1000% για το ατομο μου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Από την άλλη, το banιο που έφαγε χθες μέλος το βρίσκω άδικο και αποτέλεσμα μικρού πανικού, γι' αυτό ίσως και ανακλήθηκε.
Πάντα κάποιος θα διαφωνεί με μια απόφαση. Είναι λογικό. Τίποτα δεν ανακλήθηκε όμως, δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι.

...

Reaction score
1.213

Σε εσας ποιος θα θυμισει οτι παρεκτρεπεστε μου λες ?

Η εσεις ειστε στο απυροβλητο ?

Reaction score
1
meletov, είσαι κλασσική περίπτωση #7 (Baiting/Trolling).

Το ότι σου επιτρέπουν να συνεχίζεις το βιολί σου είναι κλασσική περίπτωση avsite.

Reaction score
0
Αγαπιε απο ολα αυτα το νοημα δλδ ειναι πως εχεις δει ανεκαθεν αντικειμενικη αντιμετωπιση της ΔΟ, ΣΟ ( κτλ κτλ ) απεναντι σε ολους ? Αν ναι καλως , αν παλι οχι εσυ τι νομιζεις πως πρεπει να αλλαξει για να γινει κατι τετοιο ?
Αντικειμενική αντιμετώπιση δεν έχω δει από κανέναν και από τίποτα στην ζωή μου. Ούτε καν από μένα για μένα.
Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει, γίνεται. Όπως προκύπτουν τα πράγματα και εξελίσσεται αυτός εδώ ο οργανισμός, αλλάζουν και τα δεδομένα. Αν δεν νόμιζα κάτι τέτοιο, θα την είχα κάνει προ πολλού.
Πάρα πολλές φορές η κατάσταση έδειχνε έτοιμη να βγει εκτός ελέγχου. Πάρα πολλά μέλη, με σημαντική παρουσία, ακόμα και με "τίτλους" την έκαναν, τις πιο πολλές φορές για εγωϊστικούς λόγους. Πολύ απλά, γιατί δεν κατάφεραν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, όπως ο πόθος τους ήταν. Και εννοώ μέλη με μεγάλη συμμετοχή, που αναρωτιόταν κανείς πότε προλάβαιναν να γράφουν τόσα ποστς.
Το "μαγαζί", όμως, παρέμεινε ακλόνητο γιατί υπάρχει μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα που το θέλει και το στηρίζει. Αυτό από μόνο του είναι ενδιαφέρον. Δεν έχει σημασία τι αρέσει και τι δεν αρέσει σε μένα. Δεν προτάσσω τον εαυτό μου. Απλά παρατηρώ. Διότι αν πάρει κανείς ένα καθρέφτη στη ζωή του και πορεύεται κοιτώντας τον, δεν θα καταλήξει πουθενά και, κυρίως, δεν θα καταλάβει τίποτα....
Αμέτρητα τα νήματα που έχουν ανοιχτεί για αλλαγές, και κόντρα αλλαγές και προτάσεις επί προτάσεων. Κυριολεκτικά αμέτρητα. Πολλά από αυτά με σοβαρούς προβληματισμούς και προτάσεις. Άλλα με σκέτη γκρίνια. Σχεδόν τίποτα από αυτά δεν υιοθετείται, ούτε υλοποιείται. Γιατί, νομίζεις; Πολύ απλά, γιατί υπάρχει η διάθεση διατήρησης του σάιτ από τόσους πολλούς, ώστε αυτό αυτορυθμίζεται, αποβάλλει τα "προς αποβολή", "ξεχνάει" τις κακές στιγμές και συνεχίζει.....
Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ εδώ μέσα, είναι το γεγονός ότι δεν περιμένεις ένα συντονιστή να "σου την πει" κάθε δεύτερο ποστ. Σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα βήματα συζητήσεων που έχω συμμετάσχει στην ζωή μου, τα λουκέτα και τα μπαναρίσματα πέφτουν εκεί που οι περισσότεροι συμμετέχοντες τα επιθυμούν. Είτε είναι σωστά, είτε λάθος. Γιατί και λάθη γίνονται. Ή και αμφίβολες καταστάσεις υπάρχουν. Π.χ. προχθές....
Φαντάζεσαι κάτι πιο δημοκρατικό από αυτό;
Πραγματικά έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς την εξέλιξη αυτού του ιστότοπου στην πορεία του προς το μέλλον και να μην "σφίξει τα λουριά". Μια χαρά είναι έτσι!:114:

@anemelos: Θαυμάσια. :622:

Reaction score
4

Οι υπολοιποι συντονιστες και κανεις δεν ειναι στο απυροβλητο.
Γινεται και συζητηση και κριτικη που πολλες φορες ειναι και αρκετα σκληρη αναμεταξυ μας.

Reaction score
1.213
meletov, είσαι κλασσική περίπτωση #7 (Baiting/Trolling).

Το ότι σου επιτρέπουν να συνεχίζεις το βιολί σου είναι κλασσική περίπτωση avsite.
Μαλιστα ...μπηκαμε στο ψητο.

Ενας διαχεριστης λεει σε ενα μελος που διατυπωνει καποιους προβληματισμους και καποιες αντιρρησεις για την σταση καποιων διαχειριστων...χαρακτηριστικο παραδειγμα trolling.

Τοτε μπορειτε να ενεργησετε συμφωνα με τους κανονισμους..δεν θυμαμαι ποτε να ζητησα ειδικη μεταχειριση.

Συγνωμη αλλα δεν θα αφησω καποιον να μου λεει οτι απο την αρχη που γραφτηκα μεχρι τωρα οτι spammarω συνεχως..καποιον που εν χορω μαζι με αλλους εβριζαν ενα απλο μελος...μιλωντας τωρα για παρεκτροπη.

Αλλα οπως ειπα μπορειτε να πραξετε συμφωνα με τους κανονισμους..το trolling τιμωρειται αν δεν κανω λαθος

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Σε εσας ποιος θα θυμισει οτι παρεκτρεπεστε μου λες ? Η εσεις ειστε στο απυροβλητο ?
Έχω ήδη απαντήσει στις ερωτήσεις σου, διάβασε πιο πάνω.
Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω όμως το πρόβλημά σου. Επαναλαμβάνω λοιπόν. Λαμβάνοντας μέρος στις συζητήσεις αυτού του site, είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τηρήσεις τους κανονισμούς, όπως τους ερμηνεύει η εκάστοτε συντονιστική ομάδα. Και δόξα το Θεό, η Σ.Ο. του AVSite είναι απίστευτα μεγάλη, άρα περιπτώσεις εμπάθειας ή προσωπικών διαφορών δεν μπορούν να υπάρξουν. Επίσης μέσω του συστήματος infraction, γνωρίζεις πότε ακριβώς παραβαίνεις κάτι και τι ακριβώς κοστίζει αυτό. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι πιο δημοκρατικό.

Φυσικά η Δ.Ο. είναι πάντα πίσω από κάθε απόφαση, αλλά όπως ξαναέγραψα, όλες οι αποφάσεις, ανακοινώνονται σε όλους τους συντονιστές και αυτοί λένε την άποψή τους.

- Τι δεν μπορείς να δεχτείς; Τους κανονισμούς ή την Σ.Ο.; Και γιατί το κάνουμε θέμα; Και γιατί κάνουμε θέμα την προοπτική ότι κάποιος θα σου κάνει παρατήρηση, πριν σου την κάνει; Αυτό που ορθώς λέει ο zoglair είναι ότι συζητάμε για να συζητάμε, άνευ λόγου. :117:

...

Reaction score
1.213

Έχω ήδη απαντήσει στις ερωτήσεις σου, διάβασε πιο πάνω.
Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω όμως το πρόβλημά σου. Επαναλαμβάνω λοιπόν. Λαμβάνοντας μέρος στις συζητήσεις αυτού του site, είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τηρήσεις τους κανονισμούς, όπως τους ερμηνεύει η εκάστοτε συντονιστική ομάδα. Και δόξα το Θεό, η Σ.Ο. του AVSite είναι απίστευτα μεγάλη, άρα περιπτώσεις εμπάθειας ή προσωπικών διαφορών δεν μπορούν να υπάρξουν. Επίσης μέσω του συστήματος infraction, γνωρίζεις πότε ακριβώς παραβαίνεις κάτι και τι ακριβώς κοστίζει αυτό. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι πιο δημοκρατικό.

Φυσικά η Δ.Ο. είναι πάντα πίσω από κάθε απόφαση, αλλά όπως ξαναέγραψα, όλες οι αποφάσεις, ανακοινώνονται σε όλους τους συντονιστές και αυτοί λένε την άποψή τους.

- Τι δεν μπορείς να δεχτείς; Τους κανονισμούς ή την Σ.Ο.; Και γιατί το κάνουμε θέμα; Και γιατί κάνουμε θέμα την προοπτική ότι κάποιος θα σου κάνει παρατήρηση, πριν σου την κάνει; Αυτό που ορθώς λέει ο zoglair είναι ότι συζητάμε για να συζητάμε, άνευ λόγου. :117:

...
Eυχαριστω Νικο για την τοποθετηση.Δεν θελω να συνεχισω αλλο αυτη την κουβεντα , γιατι αυτα που ειπες με ηρεμο τροπο με καλυψαν.

Οσο για την τελευταια παραγραφο..η παρατηρηση μου εγινε ηδη ....αφου γραψανε οτι δεν κανω τιποτα αλλο απο το να spammarω.Και αυτο ειναι ενδεικτικο της στασης που θα κρατησουν μερικοι στο μελλον ως προς αυτα.Αλλα οπως ειπες η αποφαση παιρνεται απο μια ομαδα ανθρωπων και οχι απο ενα η δυο ατομα..οποτε..

Reaction score
4
Πάρτε το απόφαση παιδιά !!!

Δέν υπάρχει γιατρειά :117:

Δέν βγαίνει νόημα ότι και αν γράψουμε.

Το ότι ο Μελέτης είναι κλασσικό παράδειγμα AVSite αυτό είναι αλήθεια. Όπως επίσης είναι αλήθεια οτι για αυτό το AVSite έχει τόσες συμπάθειες.
Πολλοί απο εσάς που σήμερα είστε διαχειριστές, εκπρόσωποι, κτλ θυμηθήτε τι έγινε στο AVForum.

Τα πολλά infractions bans και πάει λέγοντας, μου θυμίζουν καταστάσεις AVForum. Που οι διαγραφές γινόντουσαν για την πλάκα. Ωσπου ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά και έφευγε.

Το θέμα είναι ότι ίσως το ΑV Site με την περίσσια ελευθερία έκφρασης, και την μεγάλη ανοχή που δείχνει στις πλάκες, ίσως έχει χάσει λίγο την σοβαρότητα του ως τεχνικό φόρουμ.

Π.Χ. θα μπεί κάποιος να διαβάσει για τους προβολείς και θα πέσει πάνω στον Zoglair. Εκεί που θα πεί ''ok εδώ είμαστε'' και θα αρχισει να διαβάζει τις πολύτιμες πληροφορίες του zoglair, στο επόμενο post μπορεί να διαβάσει κάτι ασχετο με το θέμα ή, μία πλάκα που θα τον κάνει ίσως να πει. Χμμ.. Τελικά εδώ δέν είναι πολύ σοβαρά τα θέματα. Γίνεται χαβαλές. Ας ψαξω να βρώ ενα forum που θα είναι σοβαρό.

Σε αυτή την περίπτωση πάω πασο. Είστε τεχνικό forum και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ θα κάνετε να σοβαρέψουν τα πράγματα σε ότι αφορά την τραβηγμένη πλάκα κτλ.

Απο την άλλη όμως δέν είναι μόνο η ΔΟΘ που παρουσιάζει μερικές φορές τραβηγμένα πράγματα.
Να πάρουμε για παράδειγμα την HI END?
Εκεί και αν θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικοί στις εκφράσεις τους και στους τσακωμούς τους. Απο τους τσακωμους στην ΗΙ END και στα τεχνικά θέματα θα πάρει ο άλλος το καπελάκι του και θα φύγει για άλλο forum.
Γιατί εκεί που θα θέλει να ενημερωθεί για να βρεί που θα σκάσει τα ωραία του χρήματα, δέν θα μπεί στην διαδικασία να διαβάσει τσακωμους για την μία η την αλλη μάρκα.
Απλά θα τρομάξει και θα φύγει !!!

Η πρόταση η δικιά μου είναι απλή.
ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΚΑ στα τεχνικά θέματα.

Στην ΔΟΘ μπορούμε να κάνουμε όση θέλουμε με το ανάλογο μέτρο.
Και στην τελική δέν νομίζω να παίζει ρόλο η ΔΟΘ στην τεχνική όψη του site. Δέν νομίζω οτι του κάνει ζημιά. Το αντίθετο μάλιστα. Μαζευει μέλη.

Απο εκεί και πέρα προστατέψτε τα τεχνικά θέματα και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Οι σοβαροί περιορισμοί που θέτετε στην ΔΟΘ δέν χρειάζονται για μένα.
Δέν κάνει η ΔΟΘ ζημιά. Και να θέλει να κάνει ΔΕΝ μπορεί γιατι δέν είναι τεχνική και ΄δεν παρουσιάζει κάτι για να πουλήσει ή, για να ενημερώσει.

Reaction score
2

Τυγχανει να μην ξερεις την ενδοσυνενοηση και την κριτικη μεταξυ συντονιστικης ομαδας.

Τερη, θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Κατα τη γνωμη μου, κανενα thread δεν θα πρεπει να στερειται της φιλικης διαθεσης του AVSite. Αλλα υπαρχει μεγαλη διαφορα απο 2 off posts και απο 2 off σελιδες...

Reaction score
4

Τερη, θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Κατα τη γνωμη μου, κανενα thread δεν θα πρεπει να στερειται της φιλικης διαθεσης του AVSite. Αλλα υπαρχει μεγαλη διαφορα απο 2 off posts και απο 2 off σελιδες...
Ε ναί εννοειται Σταύρο.
Δέν είπε κανείς να γεμίσει ενα χαλαρό thread της ΔΟΘ με σελιδες off topic.
Όπως το λες να υπάρχει φιλική διάθεση. Να μήν γίνεται όμως αυτή η φιλική διάθεση καταχριστική. Δυστηχώς γίνεται πολλές φορές όμως.

Reaction score
14

Το θεμα του τόπικ είναι:

Τροποποίηση κανονισμών και νέο σύστημα infractions...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis