Τρόποι καθαρισμού βελόνας.

Reaction score
1.685
Ενα υγρο κατα την εξατμιση του προκαλει αναθυμιασεις.
Δεν υπαρχει περιπτωση αυτες να ειναι εντελως αβλαβεις οσον αφορα την ελαστικη αναρτηση των κεφαλων MC.
Οταν δε, παιζουμε με ενδοτικοτητες ακριβειας τοτε πρεπει να ειμαστε ιδιαιτερα προσεκτικοι και ποτε απολυτοι.

Στις περιπτωσεις των ΜΜ που η αναρτηση δεν ειναι της ιδιας μορφης, τοτε η πιθανη ζημια μπορει να ειναι μικροτερη η και καθολου (οντως). Να θυμισω πως ολα τα υγρα καθαριστικα που αναφερθηκαν εδω (εκτος απο της Clearaudio) ειναι φτιαγμενα κυριως για κεφαλες ΜΜ.
Εχω ακομα υγρα της ΑΜ, το μπλε μπουκαλακι με το βουρτσακι, που ενω ηταν για ΜΜ μια χαρα, λιωνει στην κυριολεξια την ελαστικη αναρτηση των MC (ιδια εμπειρια).

Κατα την γνωμη μου λοιπον, η απολυτοτητα ως 'οδηγος' βλαπτει.

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν εχω ξανακουσει οτι υπαρχουν διαφορετικα καθαριστικα για ΜΜ η MC .Εχεις καποιο λινκ με λεπτομερειες? Η κατι που να επιβεβαιωνει οτι αυτο ισχυει για ολες τις ΜΜ και ολες τις MC ? Απ'οτι ξερω τα ελαστικα υλικα αναρτησης ειναι λιγο πολυ "συγγενικα" .Οι κολλες που χρησιμοποιουνται για σταθεροποιηση των ακιδων στα στελεχη,ακουσα οτι καποτε χαλανε/φθειρονται με καποια υγρα,αλλα προσωπικα δεν ειχα ουτε τετοιο προβλημα ποτε, πλην μιας περιπτωσης σε κεφαλη φιλου,που επαιζε τους δισκους του βρεγμενους και ο κατασκευαστης της κεφαλης,εκει απεδωσε το προβλημα.

ryk

Reaction score
925
Και γω πάνω-κάτω θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Δεν χρειάζεται κάθε μέρα υγρό στην βελόνα. Βουρτσάκι δίσκου-βουρτσάκι κεφαλής και μετά υγρό. Καλύτερα μετά από έλεγχο με μεγεθυντικό. Και πάντα μιλάω για την εμπειρία μου με ΜΜ κεφαλές.
Πάντως είναι απίστευτη η διαφορά στη μάκα που μαζεύει η βελόνα όταν παίξεις έναν καθαρό (και απαλλαγμένο από στατικό ηλεκτρισμό) και έναν βρώμικο δίσκο. Βάλτε το προτεραιότητα το πλύσιμο!

Reaction score
5
Anyway ευχαριστώ όλους σας για τις υποδείξεις/ απόψεις
Θα ληφθούν υπόψη για την καινούργια DL-103 που παρήγγειλα (κολλημένος με την DL θα μου πείτε, ίσως αλλά για τα λεφτά της δεν παίζεται)
Παρεμπιπτόντως που μπορω να βρω για να τυπωσω απο το internet ενα καλό alignment protractor για RB-300?

Reaction score
596
Εγω με βουρτσακι εχω κοψει το καντιλεβερ απο μια DL 160 !!! Αλήθεια γιατι να σταματήσει η denon μια κεφαλη σαν την 160 ???

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.937
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm