Τρόπος χρήσης ethernet σε streamer όταν το router είναι μακριά

Reaction score
67
Καλησπέρα
Έχω το router του internet σε διαφορετικό δωμάτιο από το χώρο του streamer/ ηχοσυστήματος , γεγονός που κάνει αδύνατη τη χρήση καλωδίου απευθείας στο streamer...
Μου πρότεινε κάποιος γνώστης της χρήση power line ώστε να πάρω σήμα από πρίζα ρεύματος και να μπορέσω να κάνω χρήση καλωδίου ethernet audio grade αντί για τη wi fi σύνδεση που κάνω τώρα.
Έχει κανείς γνώση σε αυτό και εμπειρία ώστε να έχω καλύτερο ήχο?
Ευχαριστώ

Reaction score
12.637
Το μόνο στο οποίο θα βοηθούσε ένα ( οποιοδήποτε ) καλώδιο έναντι του wifi, θα ήταν μια καλύτερη σύνδεση στη περίπτωση που με το wifi είχες προβλήματα αποσυνδέσεων ή διακοπής του ήχου λόγο επαναποστολής των πακέτων ( δηλαδή, αν είχες τραγική διασύνδεση ).
Μπορείς άμα θέλεις να χρησιμοποιήσεις powerline, αλλά αν δεν έχεις προβλήματα με το wifi, δεν χρειάζεται.
Τώρα, στα περί audio grade ethernet, there is no such thing και μην ακούς τις μπουρδολογίες του καθένα. Πέραν τούτου, ακόμα και να είχε κάποιο αισθητό ( και μετρήσιμο πάνω απ'όλα ) αποτέλεσμα η χρήση ενός τέτοιου καλωδίου, η παρουσία του powerline θα υπερτερούσε έναντί του όποιου οφέλους θα είχες με τη χρήση ενός τέτοιου καλωδίου. Επειδή όμως, πρόκειται για μπουρδολογία, απλά μην ασχολείσαι.

Reaction score
67
Καλημέρα
Μου το έχουν πει διάφοροι γνωστές μεταξύ κάποιων και μέλος του φόρουμ.
Δεν έχω αντιληφθεί κανένα πρόβλημα σύνδεσης και ο επαγγελματίας μου πρότεινε τη λύση power line για σταθερότητα στη σύνδεση και να δοκιμάσω και ένα καλό ethernet γιατί μπορεί και να ακούσω διάφορα στο σύστημα μου ...
Δυστυχώς δεν είμαι από αυτούς που όλα μου ακούγονται ίδια στο σύστημα μου αλλάζοντας streamer πχ αλλάζει ο ήχος στο σύστημα μου, αλλάζοντας USB καλώδιο επίσης , οπότε όσο και να είναι ψηφιακή η πηγή του ήχου επηρεάζει το ηχητικό αποτέλεσμα κατά εμε ... και απο τη στιγμή που μου το είπαν άτομα που εμπιστεύομαι ψάχνω να βρω, αν υπάρχει, αποδεδειγμένη λύση σε κάποιους στην ομάδα που έχει αποτέλεσμα. Πχ διάβασα και στο διαδίκτυο για χρήση hub.... Αλλά ας μου πει κάποιος που το έχει δοκιμάσει πρώτα.
Ευχαριστώ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp