Τυφλό τεστ καλωδίων τροφοδοσίας

Μηνύματα
15.034
Reaction score
20.789
α που σαι ναουμ
αμα θες ορθες συνθηκες τραβα καντο σε 10 τουλαχιστον συστηματα το τεστακι.
αλλα ακομα και τοτε η απαντηση στο ερωτημα αν ενα μετρο καλωδιου ρευματος στα 30 βαλε της εγκαταστασης μπορει να αλλαξει τον ηχο θα ειναι ΝΑΙ ακομα και αν ακουστει σε ΕΝΑ μονο συστημα.
δεν φταιω εγω, η φυση της ερωτησης ειναι τετοια.
αν παλι ρωτας αν το μετρο αυτο του καλωδιου ρευματος αλλαζει ΠΑΝΤΑ τον ηχο αυτο φυσικα και δεν ισχυει και δεν απαντιεται με τον παραπανω τροπο.

η τριτη ερωτηση αν γενικα ενα μετρο καλωδιου ρευματος αλλαζει τον ηχο επειδη ειναι ιδιαιτερα γενικη απλα δεν απαντιεται με μια μονο δοκιμη σε ενα μονο συστημα.

αρα σου δειχνω μια κιτρινη καρτα και ξεκιναω διαιτα.
κρεας να υποθεσω ε?
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Άμα μου βρεις 10 τέτοια συστήματα μέσα.
Οι ορθές συνθήκες αφορούν και σε σύστημα και σε διαδικασία. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε επειδή έτσι νομίζουμε ότι είναι, με βάση το τι ακούμε εδώ κι εκεί, όπως να 'ναι. Και γιατί το ένα να λέει κάτι και όλα τα υπόλοιπα να μην λένε? Αν ακουστεί σε ένα μόνο σύστημα, θεωρείς απίθανο κάτι να φταίει με το σύστημα ρε μπόη?...

Κρέας ρε, γιατί καμιά νηστεία έχουμε? :happy_9:
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.614
Η διαδικασία του τεστ έχει ως εξής:

1. Ο ακροατής καλείται να ακούσει ένα όχι ιδιαίτερα γνωστό μουσικό θέμα, αρκετά απαιτητικό φασματικά, διάρκειας 45 δευτερολέπτων, το οποίο είναι τεχνικώς άρτια και σύγχρονης τεχνολογίας παραγωγή. Το άκουσμα αυτό θα προέρχεται από αυθεντικό, εργοστασιακό CD και θα επαναληφθεί 11 φορές.
2. Πριν από κάθε επανάληψη, θα υπάρχει δυνάμει εναλλαγή του καλωδίου τροφοδοσίας του τελικού ενισχυτή, οπότε ο ακροατής θα καλείται να κρίνει, εάν το τρέχον άκουσμα διαφοροποιήθηκε από το προηγούμενο. Δηλαδή, ανάμεσα σε δύο ακούσματα, το καλώδιο τροφοδοσίας ενδέχεται να αλλάξει, ή να παραμείνει το ίδιο.
3. Η σειρά αυτών των τυχαίων αλλαγών ή μη αλλαγών θα εξαχθεί με τον πλέον τυχαίο τρόπο, δηλαδή με 11 ρίψεις νομίσματος, διαδικασία που θα διεξαγάγει ο δεκανέας αλλαγής και θα σημειώνει ο επόπτης αληθείας, δηλαδή το άτομο που θα πιστοποιεί ότι ο δεκανέας θα αλλάξει τα καλώδια, ακολουθώντας πιστά το αποτέλεσμα των ρίψεων. Οι ρίψεις θα πραγματοποιηθούν την τελευταία στιγμή, πίσω από την κουρτίνα και με τους ακροατές απόντες.
4. Φυσικά, αντικειμενικός σκοπός του ακροατή είναι να προσδιορίσει επιτυχώς και τις 11 επαναλήψεις, δηλαδή να προσδιορίσει τα σημεία όπου αλλάχθηκε το καλώδιο, και αυτά όπου παρέμεινε το ίδιο με το εκάστοτε αμέσως προηγούμενο άκουσμα.
5. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο ακροατής θα σημειώνει την κρίση του σε κατάλληλη προτυπωμένη φόρμα, η οποία θα είναι ανώνυμη.
6. Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, ο ακροατής πρέπει να παραδώσει τη φόρμα του συμπληρωμένη πλήρως στον επόπτη αληθείας.
7. Για να πούμε ότι ακούστηκε διαφορά μεταξύ των καλωδίων, θα πρέπει το 90% των ακροατών να επιτύχει ποσοστό επιτυχίας 9/11, δηλαδή 82%.
 

Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
Και εγώ μέσα για Αθήνα, στην ίδια κατηγορία με τον Andrew: δηλώνω κουφός, αλλά αν έχει χώρο θέλω να πάρω μάτι! :cool_3:
 

Μηνύματα
15.034
Reaction score
20.789
να φταιει κατι και να ακουστει αλλαγη σε καλωδιο? αυτο και μονο αναιρει την θεωρια του οτι δεν παιζει ρολο το καλωδιο.
και να σου πω και το αλλο?

προσφατα εγινε σε ενα σπιτι δοκιμη πηγων (εν μεσω σουβλακιων οπως ανακοινωθηκε - με τον σωστο τροπο δηλαδη) με τον ιδιοκτητη του συστηματος να ανακαλυπτει εκ των υστερων οτι η μια μπορνα απο τον ενισχυτη ειχε σπασει απο το σφιξιμο (η κατι παρομοιο μη με βαζετε να ψαχνω) με αποτελεσμα αν υπαρχει ενα θεμα ελεγχου στο χαμηλο (και γενικοτερα).
Τι συμπερασματα βγηκαν απο αυτην τη δοκιμη και τι αξια ειχαν?
#^%&&^& μπλε.

Προσπαθω να πω οτι το θεμα της σωστης δοκιμης προυποθετει ενα σωστο συστημα που να παιζει στοιχειωδως. Και το λεω γαιτι κατα καιρους (εως συχνοτατα) εχουν μπει φωτογραφιες συστηματων με ηχεια κολλημενα σε γωνιες, με ενα ηχειο κολλημενο σε τοιχο και το αλλο με αποσταση 2 μετρα απο τον κοντυνοτερο τοιχο, με θεση ακροασης κολλημενη σε τοιχο, με καναπε να φραζει το ενα ηχειο, με αριστερο τοιχο γυαλινο συνθετο και δεξι πορτα με χοντρη κουρτινα, με με με με ενα σωρο ατελειες που εξ ορισμου δημιουργουν παραπολλα προβληματα. Δοκιμη λοιπον συμφωνα με τις ορθες σου συνθηκες (παναθεμασε μου θες και ρεφερενς) δεν μπορει επουδενι να πραγματοποιηθει σε συστημα που δεν πληρη τις στοιχειωδεις προδιαγραφες στησιματως, οδηγησης και να καλυπτει οσο το δυνατον πιο πληρες φασμα και φυσικα σε φυσικες σταθμες (να μπορει να σηκωσει 108dB c weighted).
πχ τι νοημα θα ειχε μια δοκιμη καλωδιου σε ενα συστημα που δεν μπορει να σηκωσει πανω απο 100 dB (δηλαδη χαμηλη προσληψη ισχυως δηλαδη χαμηλο ρευμα απο το καλωδιο)? αν η διαφορα για παραδειγμα ηταν αισθητη οταν περναγε περισσοτερο ρευμα πως θα την ακουγαμε?
τι νοημα θα ειχε μια τετοια δοκιμη σε ενα συστημα που δεν ειχε χαμηλο κατω απο τους 60? αν η διαφορα ηταν ακουστη στα βαρβατα δυναμικα και σε προγραμμα με εντονο χαμηλο πως θα το ακουγαμε?

και για να παμε πιο μακρυα , αν καποιοι πιστευουν οτι τ χαρακτηριστικα επαγωγης και χωρητικοτητας ενος μετρου καλωδιου εινια αυτα που παιζουν ρολο στο δεσιμο πηγης ισχυως και ενισχυτη , τι γινεται που στην περιπτωση ενος συστηματος η επιλογη των 15 μετρων καλωδιου που φτανουν μεχρι την πριζα ειναι τετοια (πχ απλος αγωγος 2χ0.75 ) θαβουν οποιαδηποτε προσπαθεια για βελτιωση (ακομα και την αλλαγη του τελευταιου μετρου καλωδιου)?
τι γινεται αν το καλωδιο που βρισκεται στον τοιχο μας εχει πολυ υψηλη χωρητικοτητα που μας οδηγει αυτοματα σε ενα ακρο οτι αλλο και να βαλουμε μετα?
τι γινεται αν το καλωδιο στον τοιχο διακοπτεται απο 5 ηλεκτρολογικες κλεμες που σφικτηκαν τελεταια φορα πριν απο 15 χρονια και μαλιστα κατα την προσφιλη συνηθεια ορισμενων μαστορων χωρια να γδαρουν την μονωση?

Τα συστηματα των δοκιμων λοιπον πρεπει να εινια τουλαχιστον 5 και να εινια αρτια σε στησιμο και συνδεσμολογια.

διαφορετικα αυτο το τεστ θα ειναι μια τρυπα στο νερο και οχι οι παρατηρησεις μια μερα που βρεχε κλπ
 

CostasD

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.139
Reaction score
19
Θα ψόφαγα κι εγώ να βρεθώ σε μια τέτοια δοκιμή και δεν ξέρω αν μετράει ως προϋπηρεσία αλλά τότε, τα πρώτα χρόνια του mp3, μεταξύ καλής συμπίεσης mp3 (lame, fraunhoffer) και της απαράδεκτης του Xing encoder, ήμουν σε θέση να τα ξεχωρίζω και με κλειστά αυτιά. :happy_9:

A, βλέπω και rainbow στους dlp αν πιάνει. :crazy_3:

Φυσικά, μιας και υπάρχρουν πιο ειδικοί και πιο άμεσα εμπλεκόμενοι στην αντιπαράθεση, δηλώνω αναπληρωματικός. :crazy_4:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Συμφωνούμε Πάνο.
Στο σύστημα που δίπλα από το ένα ηχείο έχει τοίχο και δίπλα από το άλλο χάος (ξέρω για πιο σύστημα λες :cool_4: ), ότι και να ακούσεις δεν έχει νόημα ούτε καν για να κάνουμε κουβέντα...

- Κάτσε να κάνουμε ένα ρε κουμπάρε όμως και μετά πάμε και στα υπόλοιπα 5 (άμα τα βρούμε)...
 

Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
Να υπενθυμίσω κάτι σχετικό-άσχετο:
Είχαμε κάνει τεστ προβολέων με διάφορα καλώδια τροφοδοσίας (φυσικά δεν ήταν τυφλό, γιατί έπρεπε να βλέπουμε. Ήταν όμως κουφό, γιατί ο μπαρμα-Αντρέας δεν μας είχε ήχο :happy_8: ). Είχαμε και κάτι conditioner που κόστιζαν όσο ένα αυτοκίνητο. Κανένας δεν είδε διαφορά. Το είπαμε εκεί, δεν είχαμε αντίλογο. Το γράψαμε εδώ και τα ακούσαμε ότι είμαστε... τσάτσοι και ότι γράφουμε ψέματα.
Απλά το αναφέρω...
 

Μηνύματα
15.034
Reaction score
20.789
επιπλεον

το 7 για να εχει αξια πρεπει οι ακροατες να εχουν αρτια ακοη.
αν φερουμε 10 ατομα και ο ενας δουλευει σε εργοταξιο χωρις ωτοασπιδες, ο αλλος ειναι 50 χρονων και κανει καταδυσεις σε μεγαλα βαθη απο 10 ετων, ο αλλος ενα αυτι βουλομενο απο την ιωση που περασε πριν 2 βδομαδες κλπ ειναι παντελως ανευ αξιας.
οι ακοη των ακροατων που θα κρινουν το αποτελεσμα πρεπει να ειναι αν οχι αρτια τουλαχιστον ιδια και γι ατα δυο αυτια, χωρις εντονες τρυπες.
σε διαφορετικη περιπτωση πρεπει να αφαιρεσουμε τα ακραια δειγματα (δηλαδη 2 θετικες και δυο αρνητικες διαφορες αν μιλαμε για δειγμα 10-15 ατομων)
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
τζικαρ ξερω εναν @#$%%^ που ειχε δυο διακοπτες στο πολυμπριζο του και μας πεταξε τα ματια εξω με κατι αλλαγες που εκανε, οποτε ναι κατα καποιο τροπο η δοκιμη ηταν παραπλησια με αυτην που λες
Αυτό το μαραφέτι που σου λέω δεν έχει διακόπτες, καλώδια και πολύπριζα.
Είναι εντελώς αθόρυβο και δεν σε ξεγελάει αφού το μηχάνημα δεν χρειάζεται πλέον να σβήνει και να ξανανάβει για να αλλάξεις καλώδιο. Υπάρχει περίπτωση οι αλλαγές που λέμε ότι ακούμε να οφείλονται κυρίως στο τελευταίο.


Οποιος καταφέρει να "ακούσει" τις αλλαγές των καλωδίων που γίνονται "on the fly" του αξίζει πραγματικά το ακριβό καλώδιο αρκεί βέβαια να του αρέσει και ο ήχος του. Στους άλλους πραγματικά δεν αξίζει κάτι καλύτερο και κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουν και οι ίδιοι, για το καλό τους και για την τσέπη τους.
Θα μπορούσαν κάλλιστα τα extra χρήματα να πάνε σε μια καλύτερη πηγή ή ενδεχομένως σε έναν καλύτερο ενισχυτή.

Αν δεν ακους τη διαφορά γιατί να την πληρώσεις ?
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Η διαδικασία του τεστ έχει ως εξής:

1. Ο ακροατής καλείται να ακούσει ένα όχι ιδιαίτερα γνωστό μουσικό θέμα, αρκετά απαιτητικό φασματικά, διάρκειας 45 δευτερολέπτων, το οποίο είναι τεχνικώς άρτια και σύγχρονης τεχνολογίας παραγωγή. Το άκουσμα αυτό θα προέρχεται από αυθεντικό, εργοστασιακό CD και θα επαναληφθεί 11 φορές.
2. Πριν από κάθε επανάληψη, θα υπάρχει δυνάμει εναλλαγή του καλωδίου τροφοδοσίας του τελικού ενισχυτή, οπότε ο ακροατής θα καλείται να κρίνει, εάν το τρέχον άκουσμα διαφοροποιήθηκε από το προηγούμενο. Δηλαδή, ανάμεσα σε δύο ακούσματα, το καλώδιο τροφοδοσίας ενδέχεται να αλλάξει, ή να παραμείνει το ίδιο.
3. Η σειρά αυτών των τυχαίων αλλαγών ή μη αλλαγών θα εξαχθεί με τον πλέον τυχαίο τρόπο, δηλαδή με 11 ρίψεις νομίσματος, διαδικασία που θα διεξαγάγει ο δεκανέας αλλαγής και θα σημειώνει ο επόπτης αληθείας, δηλαδή το άτομο που θα πιστοποιεί ότι ο δεκανέας θα αλλάξει τα καλώδια, ακολουθώντας πιστά το αποτέλεσμα των ρίψεων. Οι ρίψεις θα πραγματοποιηθούν την τελευταία στιγμή, πίσω από την κουρτίνα και με τους ακροατές απόντες.
4. Φυσικά, αντικειμενικός σκοπός του ακροατή είναι να προσδιορίσει επιτυχώς και τις 11 επαναλήψεις, δηλαδή να προσδιορίσει τα σημεία όπου αλλάχθηκε το καλώδιο, και αυτά όπου παρέμεινε το ίδιο με το εκάστοτε αμέσως προηγούμενο άκουσμα.
5. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο ακροατής θα σημειώνει την κρίση του σε κατάλληλη προτυπωμένη φόρμα, η οποία θα είναι ανώνυμη.
6. Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, ο ακροατής πρέπει να παραδώσει τη φόρμα του συμπληρωμένη πλήρως στον επόπτη αληθείας.
7. Για να πούμε ότι ακούστηκε διαφορά μεταξύ των καλωδίων, θα πρέπει το 90% των ακροατών να επιτύχει ποσοστό επιτυχίας 9/11, δηλαδή 82%.
Θέλω να σκίσω τα πτυχία μου!!!
 


Μηνύματα
2.868
Reaction score
250
[SIZE=[SIZE="3"]"3"]Παρεμπιπτόντως μάλλον είμαι πλέον υποχρεωμένος να δημοσιεύσω

και τα δικά μου σχετικά στατιστικά πειράματα .

Αυτά έλαβαν χώρα τους τελευταίους 4 μήνες .

Αφορούν σε διαδικασίες ABX tests και ολοκληρώθηκαν με την συμμετοχή

20 εθελοντών .

Το αντικείμενο των συγκεκριμένων τυφλών tests συνίστατο στα :

1) Διαφορές καλωδίων ρευματοδοσίας .

2) Διαφορές "ιντερκονέκτ" καλωδίων .

3) Διαφορές καλωδίων ηχείων .

4) Διαφορές "ψηφιακών" καλωδίων .

Κάποιοι από εσάς πιθανόν να γνωρίζετε τα αποτελέσματα λόγω των

συζητήσεων που έχουν προκληθεί από κάποιους που συμμετείχαν.

Για τους υπόλοιπους θα ανοίξω thread στο οποίο θα αναφερθεί

λεπτομερώς η μεθοδολογία , οι επιλογές-συνθήκες διεξαγωγής

και τα τελικά συμπεράσματα .

Θα έχει ενδιαφέρον να υπάρξει αντιπαραβολή των δικών μου

συμπερασμάτων με τα συμπεράσματα της διαδικασίας που προβλέπεται

εδώ !

Όπως θα δείτε η μεθοδολογία που ακολούθησα έχει διαφορές από την

προτεινόμενη εδώ . Ο λόγος ήταν κυρίως η εξάλειψη στα πλαίσια του

εφικτού των όποιων αδυναμιών εισάγει η προτεινόμενη μεθοδολογία και

το εύρος των προς εξέταση αντικειμένων …



[/SIZE]
[/SIZE]
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Αναμένουμε λεπτομέρειες και ονόματα συμμετασχόντων.

Θα έχει ενδιαφέρον! :happy_8:
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
Να υπενθυμίσω κάτι σχετικό-άσχετο:
Είχαμε κάνει τεστ προβολέων με διάφορα καλώδια τροφοδοσίας (φυσικά δεν ήταν τυφλό, γιατί έπρεπε να βλέπουμε. Ήταν όμως κουφό, γιατί ο μπαρμα-Αντρέας δεν μας είχε ήχο :happy_8: ). Είχαμε και κάτι conditioner που κόστιζαν όσο ένα αυτοκίνητο. Κανένας δεν είδε διαφορά. Το είπαμε εκεί, δεν είχαμε αντίλογο. Το γράψαμε εδώ και τα ακούσαμε ότι είμαστε... τσάτσοι και ότι γράφουμε ψέματα.
Απλά το αναφέρω...

Αει σεκοντ δατ!
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
επιπλεον

το 7 για να εχει αξια πρεπει οι ακροατες να εχουν αρτια ακοη.
αν φερουμε 10 ατομα και ο ενας δουλευει σε εργοταξιο χωρις ωτοασπιδες, ο αλλος ειναι 50 χρονων και κανει καταδυσεις σε μεγαλα βαθη απο 10 ετων, ο αλλος ενα αυτι βουλομενο απο την ιωση που περασε πριν 2 βδομαδες κλπ ειναι παντελως ανευ αξιας.
οι ακοη των ακροατων που θα κρινουν το αποτελεσμα πρεπει να ειναι αν οχι αρτια τουλαχιστον ιδια και γι ατα δυο αυτια, χωρις εντονες τρυπες.
σε διαφορετικη περιπτωση πρεπει να αφαιρεσουμε τα ακραια δειγματα (δηλαδη 2 θετικες και δυο αρνητικες διαφορες αν μιλαμε για δειγμα 10-15 ατομων)

Σε κάθε έρευνα το δείγμα είναι τυχαίο.

Καμμία έρευνα δεν μαζεύει ...χρυσό κοινό ή χρυσά αυτιά.
Στο φινάλε....δεν μας ενδιαφέρει τι ακούνε οι....ραβδοσκόποι :happy_8: ....αλλά ο μέσος κοινός άνθρωπος.



(Άσε που τα συστήματα που προκρίνουν τις διαφορές ...συνήθως 50άρηδες μπορούν να τα αγοράσουν) :happy_8: :happy_5:
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.614
... Δοκιμη λοιπον συμφωνα με τις ορθες σου συνθηκες (παναθεμασε μου θες και ρεφερενς) δεν μπορει επουδενι να πραγματοποιηθει σε συστημα που δεν πληρη τις στοιχειωδεις προδιαγραφες στησιματως, οδηγησης και να καλυπτει οσο το δυνατον πιο πληρες φασμα και φυσικα σε φυσικες σταθμες (να μπορει να σηκωσει 108dB c weighted).
πχ τι νοημα θα ειχε μια δοκιμη καλωδιου σε ενα συστημα που δεν μπορει να σηκωσει πανω απο 100 dB (δηλαδη χαμηλη προσληψη ισχυως δηλαδη χαμηλο ρευμα απο το καλωδιο)? αν η διαφορα για παραδειγμα ηταν αισθητη οταν περναγε περισσοτερο ρευμα πως θα την ακουγαμε?
τι νοημα θα ειχε μια τετοια δοκιμη σε ενα συστημα που δεν ειχε χαμηλο κατω απο τους 60? αν η διαφορα ηταν ακουστη στα βαρβατα δυναμικα και σε προγραμμα με εντονο χαμηλο πως θα το ακουγαμε?

και για να παμε πιο μακρυα , αν καποιοι πιστευουν οτι τ χαρακτηριστικα επαγωγης και χωρητικοτητας ενος μετρου καλωδιου εινια αυτα που παιζουν ρολο στο δεσιμο πηγης ισχυως και ενισχυτη , τι γινεται που στην περιπτωση ενος συστηματος η επιλογη των 15 μετρων καλωδιου που φτανουν μεχρι την πριζα ειναι τετοια (πχ απλος αγωγος 2χ0.75 ) θαβουν οποιαδηποτε προσπαθεια για βελτιωση (ακομα και την αλλαγη του τελευταιου μετρου καλωδιου)?
τι γινεται αν το καλωδιο που βρισκεται στον τοιχο μας εχει πολυ υψηλη χωρητικοτητα που μας οδηγει αυτοματα σε ενα ακρο οτι αλλο και να βαλουμε μετα?
τι γινεται αν το καλωδιο στον τοιχο διακοπτεται απο 5 ηλεκτρολογικες κλεμες που σφικτηκαν τελεταια φορα πριν απο 15 χρονια και μαλιστα κατα την προσφιλη συνηθεια ορισμενων μαστορων χωρια να γδαρουν την μονωση?

Τα συστηματα των δοκιμων λοιπον πρεπει να εινια τουλαχιστον 5 και να εινια αρτια σε στησιμο και συνδεσμολογια.

διαφορετικα αυτο το τεστ θα ειναι μια τρυπα στο νερο και οχι οι παρατηρησεις μια μερα που βρεχε κλπ
Το θέμα της στάθμης του ακούσματος θα διευθετηθεί επί τόπου, και οπωσδήποτε θα είναι αρμόζον της φύσης και του πλήθους των οργάνων, σε συνάρτηση με την απόσταση που συνήθως θα επέλεγε ένας ακροατής, για να τα ακούσει. Δεν είναι δυνατόν να βάλουμε τον ακροατή να κρίνει, ακούγοντας φλάουτο σε στάθμη καραμούζας, ή τύμπανα που ακούγονται σαν τουμπελέκι.

Δηλαδή, εάν αποτανθείς σε έναν πωλητή ακριβών καλωδίων ρεύματος, και του πεις ότι το σύστημά σου δεν κατεβαίνει κάτω από 60Hz, αυτός θα σου χτυπήσει φιλικά την πλάτη και θα σε στείλει να πάρεις ένα κομπιουτεροκαλώδιο των 3€;

Εάν εξετάσεις το Νόμο του Ohm, τον ορισμό της ισχύος, σε συνδυασμό με τις σχεδιαστικές επιλογές του Tesla, όσον αφορά το πλάτος και τη συχνότητα, θα δεις ότι ουδέν θάψιμο υφίσταται. Όσον αφορά τις επαφές της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, τα πράγματα είναι περισσότερο μελανά, καθώς, συνολικά, μεταξύ του μετασχηματιστή αστικής διανομής και της συσκευής, παρεμβάλλονται 3 ασφάλειες και τουλάχιστον 10 ενώσεις με βίδα, και μήκος αγωγών που μπορεί να φθάνει τα 1000 μέτρα. Αυτό είναι ο κανόνας. Εκτός αυτού, σε ξαναρωτάω, εάν αποτανθείς σε έναν πωλητή ακριβών καλωδίων ρεύματος, και του πεις ότι το ηλικίας 20 ετών σπίτι σου απέχει από ΜΤΣ της ΔΕΗ 300 μέτρα, αυτός θα σου χτυπήσει φιλικά την πλάτη και θα σε στείλει να πάρεις ένα κομπιουτεροκαλώδιο των 3€, ή σε στείλει να αγοράσεις πρώτα καινούργιο σπίτι, και μετά το σούπερ καλώδιό του; Εκτός αυτού, μήπως μπορείς να μου πεις την ηλικία του κτιρίου του Ledra Marriot ή του Intercontinental, όπου τα ηλεκτρικά των δωματίων προορίζονται για την οδήγηση ενός φορτιστή κινητού, μιας ηλεκτρικής σκούπας, ή μιας ξυριστικής μηχανής. Εκτός εάν κάθε χρόνο, πριν το High End Show, αλλάζουν ολόκληρη την ηλεκτρική εγκατάσταση του κτιρίου, μη τυχόν και παχύνει το πιάνο της Sarah Brightman, και μετά την έκθεση ξαναβάζουν την παλιά ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Λοιπόν, άλλοι για συμμετοχή; Γιατί η Θεσσαλονίκη δείχνει μικρότερο ενδιαφέρον; Φταίει το κλίμα, το νερό, ή οι γκόμενες, οι πρώην κι οι επόμενες;
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.614
Αθήνα
1. preve
2. Andrew
3. Πανκροκ
4. Unforgiven
5. Κώστας Δ.
6. NPER

Θεσσαλονίκη
1. Σπύρος Μπλάτσιος
2. Νίκος Τσαρουχάς
 

Μηνύματα
7.461
Reaction score
3
Δεν με βάζετε κι εμενα στην λίστα; θα ηθελα σε αυτη της Θεσσαλονικης αλλα δυστυχώς γυρισα Αθηνα οποτε...
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.614
Αθήνα
1. preve
2. Andrew
3. Πανκροκ
4. Unforgiven
5. Κώστας Δ.
6. NPER
7. regunus

Θεσσαλονίκη
1. Σπύρος Μπλάτσιος
2. Νίκος Τσαρουχάς
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.418
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top