ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Reaction score
14
Ειλικρινά, μένω αναυδος.

Δεν περιμενα ποτέ το καλοπροαίρετο χιουμορ να μετατραπέι τελικά σε εμπάθεια, και λυπάμαι κυριολεκτικά να βλέπω πως ενας συντονιστής κατηγορίας πέρνει μια στάση τόσο radical και ακραία. Νίκο σου έχω ξαναπεί είσαι πολύ απόλυτος και στο ξαναλέω. Δεν θέλω να ελθουμε σε αντιπαράθεση απλά σου λέω τι πιστεύω απο αυτά που διάβασα.

Ο Ανδρεάδης με κάλυψε απόλυτα και δεν εχω να προσθέσω τιποτε απλά την ευχή να μην τα παιρνουμε όλα τις μετρητοίς πληηηζ και να σκεφτόμαστε και την άλλη πλευρα.

Κανουμε πλάκα, και εννίοτε με το χιούμορ μας περνάμε και τα σοβαρά μυνήματα μας. Ετσι ειναι η ζωή πρεπει να μαθεις να καζουριάζεσαι αν θες να καζουριάζεις, έτσι δεν είναι

Νομίζω ότι είναι αμαρτία να χαλάσουμε το όμορφο μας κλιμα με υπερβολικές θέσεις και αντιθέσεις που δεν οφελούν κανέναν. Ισως ο Ακης να ξεπέρασε κάποιο όριο που εσύ είχες βάλει, ομως αυτό σταματάει με ένα private Message και λίγει πριν καν δημιουργηθεί. Ενας συντονιστής μου έστειλε ενα μυνημα πριν καιρό ότι κάτι που έιχα κάνει (γράψει) δεν αρμοζε στο υφος και στο ήθος του avsite. Το κατάλαβα απόλυτα, είχε δίκιο, δεν ηταν υπερβολικός ήταν κατανοητότατος και φυσικά εγώ το ασπάστηκα. Δεν το παρεξήγησα και το βασικότερο εν την γεννεση του έλληξε πριν καν ενοχλήσει κανέναν.

Νικο απευθυνομαι προσωπικά σε εσένα γιατί την κριση σου την εχω καταταξει στο high-end (της καθαρής σκεψηε) και μου σρέσει ο τρόπος που αναλύεις και απαντάς σχεδόν σε όλα τα θέματα που ανακατεύεσαι. Ομως εδώ επετρεψε μου να παρέμβω σαν πυροσβέστης και όχι σαν σπιθουργός (τι είπα ο bagassas..!!) και να κατεβάσετε τους δημόσιους τόνους. Ο Ακης όσο και εσύ εχετε τόσα να μας δώσετε μεσα στο Avsite και είναι αμαρτία να κάνετε το τόσο τοοοοσοοοοο...!!!

ΗΡΕΜΙΑ, ΓΑΛΗΝΗ και ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ απο όλους πληηηηζ!

Reaction score
2
παντως εγω απο τον Andrew δεν παρεξηγω τιποτα...... :lol: :lol:
ΧΩΣΤΑ!!!!

Reaction score
164
Με τη σειρά μου θα συμφωνήσω και εγώ με τον Γιώργο.
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το Hi-end, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι και εγώ και οι υπόλοιποι βέβαια, δεν έχω κρίση, βασιζόμενος απλά και μόνο στην απλή λογική και στις ελάχιστες γνώσεις μου.
Το ότι δεν ασχολούμαι με τον στίβο πχ δεν θα με εμποδίσει να κράξω κάποιον, έστω και επαγγελματία πρωταθλητή, αν πει ότι βάζοντας σκούρες κάλτσες βελτίωσε το χρόνο του στα 100m κατά 3 δέκατα. Έχω άδικο;
Πολλές φορές δεν έχω γράψει αυτά που θέλω βρίσκοντας την παρέα σας σφιχτή, αυστηρή και απόλυτη. Αν πει κάποιος από εσάς κάτι, τον ακούτε, γιατί είναι του κύκλου. Αν πει κάποιος άλλος το ίδιο πράγμα, είναι άσχετος και δεν καταλαβαίνει τι ακούει. Και έχω την εντύπωση ότι δεν είμαι ο μόνος που σκέφτομαι έτσι...
Το πώς είναι η παρέα σας και το πώς λειτουργεί είναι δικαίωμά σας να το καθορίζετε μόνοι σας. Αλλά αυτές οι δημόσιες καταγγελίες νομίζω ότι είναι τουλάχιστον υπερβολικές.
Στην θέση του αγαπητού (ειλικρινά) Τσαρουχίτο :) με εξέπληξαν δύο σημεία:
Οι άνθρωποι εδώ μέχρι της ελεύσεως του παραπάνω μεσιέ, αγαπιούνται. Εδώ ουσιαστικά προβλήματα δεν είχαμε ποτέ. Ούτε συμφέροντα, ούτε αγοραπωλησίες, ούτε κάτι άλλο σοβαρό.
Σε άλλους τομείς του site δηλαδή τι γίνεται; Έχουμε αγοραπωλησίες, με την κακή έννοια του όρου; Έχουμε συμφέροντα; Ή κάτι άλλο σοβαρό; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι υπονοείς. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό, πες το μαε να προστατευτούμε.
Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, ο ak1s βρίσκει δίοδο στην κατηγορία μας για να βγάλει την εμπάθειά του σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους. Χαρακτηριστική επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, από τους χαϊεντάδες μέχρι τα υπερπατριωτικά αισθήματα του videomix ή την Γιώτα, που την επέπληξε δεόντος κάποτε, γιατί ασχολείται λέει με μ@λ@κίες. Και αυτά τα λέει ποιός? Αυτός που ανάθεμά με αν κάποιος έχει καταλάβει με τι ασχολείται. Αμπελοφιλοσοφίες και κριτική επί παντός είναι στην ημερήσια διάταξη άντε και κανα link…
Μπορώ να σε χαρακτηρίσω υπερβολικό, τουλάχιστον. Δεν θέλω να πιστέψω ότι κάθεσαι και σημειώνεις το ιτι λέει κάποιος στη Γιώτα ή στο Σάκη. Που στο κάτω-κάτω δεν άκουσα τους ίδιους να διαμαρτύρονται. Και στο κάτω-κάτω θα πρέπει να γράψει κανένα επιστημονικό paper για να τον παραδεχτούμε. Στο κάτω-κάτω γενικά το υπόλοιπο forum είναι χαλαρό και ο Άκης δεν ξεχωρίζει αρνητικά.
Το χόμπυ μας κάνουμε εδώ. Και οι υπόλοιποι, εκτός hi-end, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι το έχουμε πάρει όπως πρέπει: πολύ χαλαρά. Μιλάμε, χαβαλεδιάζουμε, τσακωνόμαστε, για καλώδια, ενισχυτές, προβολείς, παιχνιδομηχανές, ηχεία (όχι σαν τα "δικά σας"), για το Kiss, μαζεύουμε hd, αλλά πάνω απ' όλα περνάμε καλά, έχω την εντύπωση, περισσότερο μιλώντας γι' αυτά παρά χρησιμοποιώντας τα. Έχουμε πάρει χαμπάρι ότι μιλάμε για διασκέδαση. Και όταν μιλάς για διασκέδαση και ψυχαγωγία, χωρίς να διασκεδάζεις, υπάρχει πρόβλημα.

Να πω και κάτι άλλο;
Αν είχα πει σε εσάς το 1/10 απ' ό,τι έχω πει στον Αντρέα για τους DLP του, θα με είχατε σταυρώσει, είμαι σίγουρος.

Τα τελευταία μηνύματα θεωρώ ότι είναι απλά μια κακή στιγμή, που θέλω να πιστεύω ότι θα ξεχαστούν σύντομα, γιατί έτσι πρέπει. Για το καλό όλων.

Reaction score
3
unforgiven,σέβομαι και εκτιμώ αυτό που είπες,ότι δηλ. εδω είμαστε για να περνάμε καλά και κάνουμε το χόμπυ μας.

Εμείς όμως, οι τακτικοί τουλάχιστον που γράφουμε σε αυτήν την κατηγορία,δεν μένουμε μόνο σε αυτό.
Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι,μαθαίνοντας κάποια παραπάνω πράγματα με τον διάλογο,με ακροάσεις,με συγκεντρώσεις, με παρουσιάσεις καινούργιων μηχανημάτων,με κέφι και υπομονή,χωρίς να είμαστε "κλειστοί",δηλ.κάτι σαν "γκέτο"  στον οποιονδήποτε θέλει να έρθει στην μικρή μας παρέα,που σιγά,σιγά,μεγαλώνει.
Το μόνο που θέλουμε είναι η υπομονή και η θέληση για μάθηση.

Αν και έχουμε πολλά χρόνια απασχόλησης με το άθλημα,τουλάχιστον εμείς οι συντονιστές,δεν είμαστε οι φωστήρες,όμως κάνοντας κάποια σεμινάρια με γνωστούς του χώρου,ή πηγαίνοντας σε κάποια γνωστά και καταξιωμένα καταστήματα με έμπειρους ανθρώπους μαζί και με μέλη που ενδιαφέρονται,προσπαθούμε να κατανοήσουμε το ακατανόητο για κάποιους άλλους και γράφουμε ο καθένας την γνώμη του,όποια και αν είναι αυτή πάντα καλοπροαίρετα και χωρίς κάποια σκοπιμότητα,μόνο βασιζόμενοι στην προσωπική μας εμπειρία και προτίμηση.

Εκείνο όμως που εγώ προσωπικά  αλλά και όλοι οι φίλοι της κατηγορίας μας δεν θα συγχωρέσουμε,είναι η απαξίωση του οποιουδήποτε γράψει κάτι,μόνο και μόνο για να μειώσει τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες κάνουμε,που εαν συνεχίσεις να είσαι μαζί μας,θα καταλάβεις.

Ο Ακης,το τελευταίο του μήνυμα το έγραψε χιουμοριστικά,όμως το όχι και τόσο καλό του παρελθόν,έδωσε αφορμή για να υπάρξει αυτή η παρεξήγηση.
Πιστεύω ότι ωφείλει και πρέπει να σκεφθεί σοβαρά τι θα γράφει τουλάχιστον στην δικιά μας κατηγορία,απο δω και πέρα.

Υπάρχει ένα παλαιότερο σλόγκαν της κατηγορίας,το όποίο μάλλον έχει ξεχαστεί.
"Καλύτερα να μασσάς παρά να μιλάς", γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε και τα μαθαίνουμε σιγά σιγά ,με υπομονή και πειράματα με σκοπό να τα δεχθούμε ή να τα απορρίψουμε δια μέσου των πολλών και επαναλαμβανομένων ακροάσεων.

Μην την ψάχνεις,έχουμε "ξεφύγει" και είμαστε μπροστά σε πολλάαααααα θέματα. :D
Απόδειξη τα θέματα που αναπτύσουμε και το ότι γίναμε η πρώτη κατηγορία στο Avsite.Και κάπου αλλού παλαιότερα το ίδιο είχαμε καταφέρει,όμως δεν τους άρεσε... :) :lol: :lol:

Reaction score
164
Γιώργο, σεβαστά όλα αυτά που λες και δεν ήθελα να μειώσω καθόλου το χόμπυ σας ή πιο σωστά την τρέλα σας. Κάθε άλλο. Σε πολλούς θαυμάζω τις τεχνικές γνώσεις που ξεπερνούν τα όρια ενός απλού χομπίστα. Και όλα αυτά, για να περνάτε καλά. Αυτό δεν είναι το νόημα; :)
Δεν είχα ποτέ αντίρρηση ότι το Hi-end αντιπροσωπεύει την κορυφαία μορφή αναπαραγωγής μουσικής. Μου αρέσουν οι συζητήσεις που κάνετε και πολύ θα ήθελα να βρεθώ κάποια στιγμή μπορστά από ένα τέτοιο σύστημα. Μπορεί να μην πειστώ με τίποτα να καθήσω να ακούω πολύμπριζα :) αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Μην την ψάχνεις,έχουμε "ξεφύγει" και είμαστε μπροστά σε πολλάαααααα θέματα.
Το σωστό είναι "έχετε ξεφύγει εντελώς" :lol:

Ως άσχετος και, κατά πεποίθηση χαβαλετζής τύπος, θα παρατηρήσω κάτι. Πολλοί που ασχολούνται με το hiend, και δεν εννοώ απαραίτητα από εδωμέσα, δείχνουν από τη μία μια τάση ελιτισμού, είναι απόλυτοι και δεν το βλέπουν το θέμα χαλαρά και γιατί όχι, με λίγο χιούμορ. Πλάκα πχ κάνετε εκτός της κατηγορίας σας, αλλά εδώ δεν σηκώνετε και πολλά-πολλά. Δεν το λέω ως μομφή, απλά έτσι λειτουργείτε. Και όσο πιο πολύ το καταλάβουμε πολλοί, θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα.
Ομολογώ ότι έχω αρκετές απορίες στο hiend, θεωρητικά μιας και σου είπα ότι ποτέ δεν έχω ακούσει, αλλά το σύστημα μου φαίνεται κάπως κλειστό στους μη γνωρίζοντες και μη κατέχοντες. Οι περισσότερες απορίες έχουν να κάνουν με "ματζούνια" οπότε, άστο καλύτερα... :lol:
Πάντως νιώθω τυχερός που δεν έχω τη μούρλα σας και δεν ακούω τα διάφορα που ακούτε. Θα έπρεπε να πουλήσω το σπίτι μου για να ακούω μουσική.
Μακάριοι οι μη ακούοντες τη συμπίεση του δυναμικού στις μεσοϋψηλές που προέρχετα από unballanced συνδέσεις ηλεκτροστατικών ηχείων που οδηγούνται από ενισχυτές κλάσεως A, ότι αυτοί ευχαριστηθήσονται. :lol: :lol:

Reaction score
14
unforgiven said:
Μακάριοι οι μη ακούοντες τη συμπίεση του δυναμικού στις μεσοϋψηλές που προέρχετα από unballanced συνδέσεις ηλεκτροστατικών ηχείων που οδηγούνται από ενισχυτές κλάσεως A, ότι αυτοί ευχαριστηθήσονται.  :lol: :lol:
Είναι μακάριοι unfo , όχι γιατί δεν ακούνε αλλά γιατί απλά δεν δίνουν τόση σημασία. Ή έχουν άλλες προτεραιότητες.
Ή στο κάτω κάτω της γραφής δεν θεωρούν σημαντικες τις υποψίες περιπλεόντων στασίμων ώστε να γκρεμίσουν το σπίτι για να τα ελευθερώσουν :p :p 8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεκτά όλα και αν κάποιοι στεναχωρήθηκαν ζητώ συγγνώμη.
Δεν μπορώ σε καμία των περιπτώσεων όμως να δεχτώ ότι η κατηγορία μας είναι ανούσια, είναι κάτι που δεν έχει λόγο ύπαρξης...

Είναι άλλο πράγμα η αμφισβήτιση και άλλο η ειρωνία.
Πιστέψτε η κατηγορία είναι ανοιχτή. Μπορείτε να πείτε ότι θέλετε. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα όμως να κοροϊδεύει κάποιους, οι οποίοι έχουν φάει τη ζωή τους για το θέμα. Ο ήχος είναι το πιο αρχαίο σπορ στον πλανήτη. Ανάμεσά μας υπάρχουν 40άρηδες, 50άρηδες και 60άρηδες. Κριτική έχει το δικαίωμα να κάνει όποιος θέλει. Αλλά να τους να τους χλευάζει δεν έχει κανένας το δικαίωμα.

Κάνετε λάθος παιδιά. Δεν υπάρχει ελιτισμός. Ούτε για πλάκα. Πόσα λεφτά νομίζετε ότι έχει το καβουρντιστήρι μου ή του gkar? Με μεταχειρισμένα, παλιά μοντέλα, επαγγελματικά και άλλες αλχημείες, προσπαθούμε να ακούσουμε μουσική. Και ο κόσμος νομίζει ότι δίνουμε μια περιουσία για καλώδια. Είναι απλά ένας μύθος...

Υπάρχουν ανάμεσά μας παιδιά που δεν έχουν αυτοκίνητο για να έχουν καλό δικάναλο σύστημα. Αυτό είναι ελιτισμός?
Όταν λέμε κάτι εδώ, ο μόνος τρόπος να το υποστηρίξουμε είναι οι ακροάσεις. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ να μας πει ανεύθυνους ή ελιτιστές ή ηλίθιους, όταν προσκαλούμε όλους για ακρόαση και για test των όσων λέμε. Δεν λέμε ποτέ κάτι γιατί έτσι μας αρέσει. Το διαβάσαμε, το ακούσαμε, το κρίναμε εκ του αποτελέσματος.

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι ακούμε μαλακίες, ότι είμαστε υπερβολικοί, ότι κάνουμε την τρίχα, τριχιά. Ελάτε, ακούστε, κρίνετε μόνοι σας και μετά έχετε κάθε δικαίωμα να θεωρείτε την κατηγορία ανούσια. Πολλοί είχαν την ίδια άποψη. Αυτοί λοιπόν ακούσανε φελλούς επάνω σε πλατώ...πράγματα που ούτε εγώ ο ίδιος δεν τα πιστεύω... και προκαλώ αυτόν που είχε την εμπειρία να σας την πει.

Και μετά από όλα αυτά, μετά από χιλιάδες ώρες ενασχόλησης με το χόμπυ μας, έρχεται κάποιος, όχι να μας κρίνει, αλλά να μας πει ότι είμαστε ντεμέκ, ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, ότι θέλουμε ψυχίατρο...

Ε, όχι λοιπόν. ΔΕΝ θέλουμε ψυχίατρο...

Αγαπητέ Γιάννη (dream GR) και φίλε μου Γιώργο Ανδρεάδη, δεν είναι καλοπροαίρετο χιούμορ αυτό. Αυτό είναι χλευασμός, στην στάση ζωής κάποιου. Είναι πολύ σκληρό και πολύ άδικο να έχεις κοπιάσει, να έχεις ξενυχτίσει, να έχεις δώσει μια περιουσία και να έρχεται κάποιος και να σου λέει έτσι απλά, ότι είσαι βλάκας. Να πολεμάς από τον Αύγουστο του 2004 για να κάνεις μια κατηγορία δημοφιλή, να φιάξεις μια καλή παρέα, και να έρχεται κάποιος και να σου λέει ότι απλά κοροϊδεύεις τον κόσμο και ότι η κατηγορία δεν έχει ουσιαστικά λόγο ύπαρξης.

Εγώ απλά αυτό δεν το δέχομαι. Δεν καίει τζάμπα η λάμπα της κατηγορίας...

Πραγματικά όμως, κουράστικα να προσπαθώ να πείσω, όποιον έχει αντίθετη άποψη. Και πραγματικά μένω έκπληκτος με την αδράνεια της γενικής διαχείρισης αλλά και του ιδρυτή. Η αδράνεια αυτή για μένα ισοδυναμεί με αποδοχή των απόψεων του καταγγέλοντος, του μεσιέ ak1s, ότι δηλαδή εδώ συχνάζουν μόνο οι βαρεμένοι...

Συμφωνούν με την σιωπή τους, στο γεγονός ότι κάποιοι δεν θέλουν να πουν την άποψή τους γιατί φοβούνται πλέον τον χλευασμό.

Ούτε εγώ βαρεμένος δεν είμαι, ούτε κανένας άλλος που προσπαθεί να πει κάτι σε αυτήν την κατηγορία. Αλλά τελικά, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος δεν έχει ανάγκη να πείσει κανέναν. Αν θέλετε hi end κατηγορία στο AVSite πείτε το. Αν όχι, δεν κρατάω κακία σε κανέναν...

Καληνύχτα.

Reaction score
5
Βρε είπα να μπω να δω τι γίνεται στο avsite για να χαλαρώσω μετά τις βόλτες, και κοίτα τι διάβασα!!! :shock: :shock: :cry:

Sorry βρε Νίκο που σου χάλασα την κατηγορία, sorry που δεν έχουμε τις ίδιες πεποιθήσεις, ειλικρινά δηλαδή. Τι να κάνουμε, δύο άνθρωποι είμαστε, με διαφορετικές εμπειρίες.
Πάντως αφού σε στενοχωρεί τόσο πολύ, δεν θα ξαναγράψω στην κατηγορία σου βρε αδερφέ. Δεν τα έχω χαλάσει ποτέ με κάποιον τόσο πολύ, γιατί να το κάνω τώρα.

Επίσης να πω ότι θεωρώ ότι με προσέβαλες πολύ με αυτά που έγραψες, ειδικά με τον τρόπο που τα έγραψες, αλλά επίσης θεωρώ ότι τα έγραψες εν βρασμώ ψυχής. Άσε που πολλά από αυτά που είπες ότι είπα (!), εγώ δεν τα είπα ποτέ, οπότε μάλλον για παρεξήγηση πρόκειται. Και τα smilies τα βάζω για κάποιον λόγο, για να δείξω και το mood μου, που δεν είναι για κανένα λόγο περιπαικτικό. Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι "εν οίδα ότι ουδέν οίδα".

Έχουμε την υγειά μας, όμορφοι είμαστε :mrgreen:, πλούσιοι είμαστε :mrgreen:, καλά παιδιά είμαστε :roll:, άρα τέλος καλό όλα καλά. Δεν χρειάζεται να το τραβήξουμε άλλο.

Ευχαριστώ
Ακης

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν είναι θέμα εμπειριών, δεν είναι θέμα γνώσεων, δεν είναι θέμα πεποιθήσεων. Είναι θέμα συμπεριφοράς.
Το τι είπες είναι καταγεγραμμένο.

Νιώθω πολύ άσχημα αλλά άλλη λύση δεν είχα.
...

Reaction score
2
Καλημερα....λιγο ηρεμια βρε παιδια...καταλαβετε λιγο και το Νικο που προσπαθει τοσο καιρο να κανει κατι αξιολογο σε αυτη τη κατηγορια με πολυ κοπο.....απλα ξεσπασε ο ανθρωπος γιατι ασχολειται συνεχως με τα  ιδια πραγματα......
κανεις δεν θελει να γραφει μυνηματα για να τσακωνετε......
ας  συνεχισουμε.... :D :D

Reaction score
164
mixalis kanakakis said:
Καλημερα....λιγο ηρεμια βρε παιδια...καταλαβετε λιγο και το Νικο που προσπαθει τοσο καιρο να κανει κατι αξιολογο σε αυτη τη κατηγορια με πολυ κοπο.....απλα ξεσμασε ο ανθρωπος γιατι ασχολειται συνεχως με τα ιδια πραγματα......
κανεις δεν θελει να γραφει μυνηματα για να τσακωνετε......
ας συνεχισουμε.... :D :D
Ελπίζω να μην έδωσα την εντύπωση ότι απαξιώνω το έργο του Νίκου ή το πάθος του. Υπήρξα συντονιστής και ξέρω τι μανίκι είναι :)
Ο ελιτισμός Νίκο δεν πηγάζει (και το ξαναλέω, μιλάω γενικά και όχι απαραίτητα για εδώ) μόνο από το κόστος των μηχανημάτων, αλλά από το ότι "εγώ καταλαβαίνω, εγώ ακούω, εγώ έχω δοκιμάσει, εγώ έχω διαβάσει πράγματα που ούτε φαντάζεστε".

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
To οτι δεν λαμβανω μερος σε μια αντιπαραθεση δεν σημαινει και υποχρεωτικα πως ασπαζομαι θεσεις του ενος η του αλλου συντονιστη.
Μπορει ομως να σημαινει απογοητευση για την μη τηρηση μιας σιωπηρης συμφωνιας που νομιζα πως ειχε εξασφαλιστει εξ αρχης.
Μπορει επισης να σημαινει πως δεν πιστευω υποχρεωτικα και στην αναγκη υπαρξης ενος δικατατορισκου με τεντωμενο δακτυλο που αναβοσβηνει στις φρασεις "καλο παιδι" η "κακο παιδι" αναλογα με την περισταση.

Οι περισσοτεροι απο εμας δραπετευσαμε απο την αποτυχια , για ποιο λογο?
Για να δημιουργησουμε μια νεα?

Εαν το "deja vu" η μια καλη βολτα για να ηρεμησουν τα νευρα δεν φερνει αποτελεσματα , γιατι θα πρεπει να φερει η παραμβαση του Χρηστου η η δικη μου?

Παρακαλω επιτρεψατε μου να σας πω, λογω εμπειριας ,  ενα μικρο μυστικο ομως:
Εαν ερθει καποια στιγμη που θα θελετε να μπειτε στο AVSite και θα φοβοσαστε να το κανετε για να μην δειτε την λασπη που σας περιμενει , τοτε να ξερετε πως εχουμε αποτυχει και καλο θα ηταν να παμε ολοι στα σπιτακια μας.

Μεχρι να ερθει εκεινη η στιγμη εαν ξανακουσω καποιον να λεει "το AVSite ειναι παιδι σου" ειλικρινα θα θυμωσω πολυ.
Το AVSite ειναι παιδι μας και το χτισαμε ολοι μας με πολυ κοπο και προσθετοντας ολα αυτα τα στοιχεια που το κανουν να ξεχωριζει.
Εμπρος ρωτηστε τον εαυτο σας , δεν το βλεπετε σαν δικο σας παιδι?
Δεν βλεπετε οτι δεν εξαρταται απο πουθενα και κανεναν?
Δεν κοιμαστε ομορφα τα βραδια γιατι δεν εχετε υπογραψει κρυφα συμβολαια με κανενα δαιμονα?
Δεν λατρευετε το γεγονος πως μπορειτε να πειτε οτι θελετε διχως να σας ενοχλει κανεις?
Δεν θαυμαζετε το γεγονος πως ειστε εσεις στην θεση οσων διαβαζατε τοσα χρονια?
Δεν σας εξιταρει το γεγονος πως τα εχετε ολα πρωτοι?

Εαν οι απαντησεις σας ειναι θετικες , τοτε σημαινει οτι καναμε καλη δουλεια εως τωρα.

Η δικη μου προταση , ως μερος του συνολου οσων απαρτιζουν το υπεροχο αυτο site , ειναι να συνεχισουμε στα ιδια μονοπατια...

Reaction score
3.554
Ειλικρινά πιστεύω ότι το θέμα μας εκτροχιάστηκε.
Ξεκίνησε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε τα μυστικά της ακοής μας και με ποιο τρόπο αντιλαμβανόμαστε τα ηχητικά ερεθίσματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον.
Η ψυχοακουστική εξετάζει αυτά ακριβώς τα αντικείμενα που μας ενδιαφέρουν στον χαϊφιντελισμό και όχι μόνο.
Έχοντας βασικές γνώσεις ψυχοακουστικής θα μπορούσαμε καλύτερα να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς της ακοής μας. Η αντίληψη που έχουμε για τον ήχο είναι ίσως διαφορετική για κάθε άνθρωπο.

Τίθενται επομένως αρκετά ερωτήματα :

1. Πως θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε καλύτερα μεταξύ μας και ποιους όρους είναι σωστό να χρησιμοποιήσουμε ?

2. Μήπως πρέπει να μας εξηγήσει ένας ειδικός επιστήμονας ψυχο-ακουστικής κάποια πράγματα ?

3. Μήπως θα ήταν καλό να ενδιαφερθούμε κάποτε και για την υγεία της ακοής μας ?

4. Γιατί να μας ενδιαφέρει περισσότερο η όραση από την ακοή ?

5. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την υποκειμενικότητα της ακουστικής μας αντίληψης σε σχέση με την αξιολόγηση συσκευών που αναπαράγουν μουσική ?

Reaction score
3.554
Η High-End κατηγορία είναι η μόνη κατηγορία που κάνει την αυτοκριτική της και ψάχνετε σε θέματα που άλλοι δεν θα τολμούσαν ποτέ να αγγίξουν και για πολλούς λόγους.
Είναι γεγονός ότι μετά και από τις συναντήσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει, έχουμε γνωρίσει από κοντά αρκετούς θαμώνες της κατηγορίας. Έχουμε πάει στα σπίτια τους για ακροάσεις, έχουμε γνωρίσει τις οικογένειές τους, έχουμε βγει μαζί για φαγητό και γενικώς έχουμε βρει τρόπο να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο.
Αυτό δεν μπορεί κανένας outsider να το ονομάσει κλίκα. Δεν θα το επιτρέψουμε σε κανέναν και για κανένα λόγο.

Μπορεί στους βιντεοπροβολείς και στο Home Cinema τα πράγματα να είναι δεδομένα , με την έννοια ότι όλοι περιμένετε να βγει στην αγορά το καινούργιο μοντέλο της Χ εταιρείας που θα είναι σίγουρα καλύτερο και φθηνότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Δεν έχω ασχοληθεί με τους βιντεοπροβολείς αλλά θέλω όσοι το γνωρίζουν να μου απαντήσουν αν έχω βγάλει λάθος συμπέρασμα.
Παράδειγμα για να το καταλάβουν όλοι :

Υπάρχει περίπτωση ένας βιντεοπροβολέας της Χ εταιρείας, που κόστιζε 3.000 € το έτος 2000, να είναι καλύτερος από έναν βιντεοπροβολέα της ίδιας περίπου αξίας το έτος 2006 ?
Θέλω να μου απαντήσετε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ .

Στον χαϊφιντελισμό αυτό δεν ισχύει. Μηχανήματα νέας σχεδίασης και κατασκευής ακούγονται αρκετές φορές χειρότερα από τα προηγούμενα μοντέλα.
Υπάρχουν για παράδειγμα λαμπάτα ενισχυτικά που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 50 και του 60, που ακόμα και σήμερα θεωρούνται Hi-Εnd, και με απόλυτα κριτήρια.
Με τα σχόλια αυτά θέλω να σας δώσω να καταλάβετε πόσο δύσκολη είναι η αναζήτηση του καλύτερου ήχου στην αναπαραγωγή της μουσικής στον χαϊφιντελισμό ή στο Hi-End. Είναι πολυσύνθετο, ακριβό και πολύ δύσκολο να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα στο χώρο σου.
Ενας βιντεοπροβολέας που θα παίζει καλά στο demo room του αντιπροσώπου έχει τις ίδιες περίπου πιθανότητες να παίξει το ίδιο καλά και στο σπίτι μας.
Με τα μηχανήματα ήχου αυτό είναι αδύνατον να συμβεί .

Βλέπετε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει ένας outsider τις αναζητήσεις ενός χαϊφιντελιστή ή ενός χαϊεντά, όπως θέλετε πείτε το.

Reaction score
3.554
Θέλω δημόσια να συγχαρώ τον Νίκο Τσαρουχά για τις αναζητήσεις του και για τη στάση του.

Πάντα γράφω αυτό που αισθάνομαι.

Λυπάμε για την προσωπική επίθεση που δέχεται, σε καθημερινή πλέον βάση.
Εγώ τον Νικο θα συνεχίσω να τον στηρίζω, όσο είναι ο εαυτός του.

Reaction score
3.554
Αν θέλετε να συνεχίσουμε με το αρχικό θέμα της επιστήμης της ψυχοακουστικής , θα μπορούσαμε να διαγράψουμε όλα τα εκτός θέματος μηνύματα.

Το χιούμορ να συνεχιστεί αλλά με όμορφο τρόπο. Τα αστειάκια που κάνουμε μεταξύ μας είναι καλοπροαίρετα και βοηθάνε να γίνει ευχάριστη η συζήτηση.

Reaction score
5
Πολύ ευχαρίστως θα δεχόμουν να λάβω μέρος σε ένα διαγνωστικό τεστ εξέτασης της ακοής μου  αν. Τα ιατρικά μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό τροφοδοτούνται από μπαταρίες και όχι από το ρεύμα της ΔΕΗ.

Σας κάλυψα?

Reaction score
0
Αν θέλετε να συνεχίσουμε με το αρχικό θέμα της επιστήμης της ψυχοακουστικής , θα μπορούσαμε να διαγράψουμε όλα τα εκτός θέματος μηνύματα.
Επειδη ηθελα να το κανω αυτο ,μετα το χαμο που εγινε ,
εγω προχωρω στην διαγραφη των post μου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm