- Reaction score
- 3.485
Μπορεί να μου πει κάποιος που γνωρίζει σίγουρα για ένα αμάξι 1400 δεκαετίας αν βάλει αέριο ποια θα είναι η κατανάλωση του στα 100χλμ ???
Δηλαδή αν ένα αμάξι σε μικρό κύκλο καταναλώνει 8 λττ/100 θα συνεχίσει να καταναλώνει 8λτ/100 απλά αντί για 1.5 ευρώ το λίτρο θα πληρώνει 0.9 ευρώ.Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ένα τόσο γενικόλογο ερώτημα. Η κατανάλωση εξαρτάται από το αυτοκίνητο, τις συνθήκες οδήγησης και τον τρόπο οδήγησης.
Επίσης, να ξέρεις ότι η κατανάλωση υγραερίου σε λίτρα/100 χλμ. δεν είναι απαραίτητα μικρότερη από αυτή της βενζίνης (πάλι σε λίτρα/100 χλμ.). Το όποιο κέρδος προέρχεται από τη σημαντικά χαμηλότερη τιμή πώλησης του υγραερίου.
Αγόρασα ένα μικρό μεταχειρισμένο πριν 2 χρόνια (Renault Clio 1400, 98PS , μοντέλο 2005) το οποίο είχε εγκατεστημένο σύστημα LPG. Κατανάλωση: 7,8 λίτρα LPG/100Km σε εθνική οδό με ταχύτητα 120-130Km/h.Μπορεί να μου πει κάποιος που γνωρίζει σίγουρα για ένα αμάξι 1400 δεκαετίας αν βάλει αέριο ποια θα είναι η κατανάλωση του στα 100χλμ ???
Όχι μόνο δεν είναι μικρότερη η κατανάλωση, αλλά σε σωστά ρυθμισμένο αυτοκίνητο, περίπου 15% μεγαλύτερη. Το κέρδος προέρχεται από τη διαφορά τιμής, όπως σωστά ειπώθηκε.Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ένα τόσο γενικόλογο ερώτημα. Η κατανάλωση εξαρτάται από το αυτοκίνητο, τις συνθήκες οδήγησης και τον τρόπο οδήγησης.
Επίσης, να ξέρεις ότι η κατανάλωση υγραερίου σε λίτρα/100 χλμ. δεν είναι απαραίτητα μικρότερη από αυτή της βενζίνης (πάλι σε λίτρα/100 χλμ.). Το όποιο κέρδος προέρχεται από τη σημαντικά χαμηλότερη τιμή πώλησης του υγραερίου.
Πολλά δεν είναι 7.8 λίτρα με τόσο "καλές" ταχύτητες εθνικής;Αγόρασα ένα μικρό μεταχειρισμένο πριν 2 χρόνια (Renault Clio 1400, 98PS , μοντέλο 2005) το οποίο είχε εγκατεστημένο σύστημα LPG. Κατανάλωση: 7,8 λίτρα LPG/100Km σε εθνική οδό με ταχύτητα 120-130Km/h.
Σε 1600 κεκ ,matrix 14 χρόνων έχω βάλει lovato και αναλόγως της τιμής και των συνθηκών οδήγησης με 10 ευρώ διανύω από 120 ως 150 χλμ.Μπορεί να μου πει κάποιος που γνωρίζει σίγουρα για ένα αμάξι 1400 δεκαετίας αν βάλει αέριο ποια θα είναι η κατανάλωση του στα 100χλμ ???
Το ίδιο αυτοκίνητο στα 100 χλμ θα κάψει λίγο παραπάνω σε υγραέριο απ ότι βενζίνη.Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ένα τόσο γενικόλογο ερώτημα. Η κατανάλωση εξαρτάται από το αυτοκίνητο, τις συνθήκες οδήγησης και τον τρόπο οδήγησης.
Λιγότερη κατανάλωση απ' ότι με βενζίνη φίλε μου σημαίνει φτωχό μείγμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.... Στο αντίστοιχο forum θα βρεις πολλές πληροφορίες επί του θέματος.- σωστά ρυθμισμένο ίσως καταναλώνει και λίγο λιγότερο σε ποσότητα από βενζίνη , λόγω αύξησης οκτανίων ( 110 περίπου το υγραέριο )
LPG: Το «πράσινο» καύσιμο που συμφέρει στην τσέπη! - Autotriti
Ακριβως αυτο. Η καταναλωση μπορει να φτασει μεχρι και το 20% πανω απο τη βενζινη. Απλως το υγραεριο ειναι (ακομα) πολυ φθηνοτερο. Αν η βενζινη ειχε 1ε ή 1,20 δε θα συνεφερε ουτε η εγκατασταση υγραεριου...Το ίδιο αυτοκίνητο στα 100 χλμ θα κάψει λίγο παραπάνω σε υγραέριο απ ότι βενζίνη.
Πχ αν έκαιγε 10 λίτρα βενζίνη, με υγραέριο θα κάψει 10-11 λίτρα υγραέριο ! Απλά πάλι συμφέρει λόγω τιμής.
Και πόσο είναι 1 λίτρο σε κιλά??Το υγραεριο οπως και το φυσικο αεριο μετριουνται σε κιλα ενω βενζινη και πετρελαιο σε λιτρα
Οποτε συγρινουμε ανομοια πραγματα
Οπως και να'χει η χρηση των δυο πρωτων ειναι οικονομια στην τσεπη μας λογω χαμηλοτερης τιμης
1 lt =1kgΚαι πόσο είναι 1 λίτρο σε κιλά??
Εξαρτάται από το ειδικό βάρος.Και πόσο είναι 1 λίτρο σε κιλά??
[DOUBLEPOST=1543594188][/DOUBLEPOST]
1 lt =1kg