Υγραεριοκίνηση

Reaction score
0
Έχω ένα Citroen Picasso το οποίο έκανα υγραεριοκίνητο. Έχει κάνει 210000 χιλ. Αν υπολογίσετε ότι το υγαέριο πάει 0.5 ευρώ το λίτρο και η βεζίνη 1 ευρώ, και το αυτοκίνητο καίει περίπου 10 λίτρα/100 χιλ. κερδίζω 0.5 ευρώ κάθε 10 χιλ., 5 κάθε 100 χιλ, 50 κάθε 1000, 500 κάθε 10000, 5000 κάθε 100000 και 10000 ευρώ στα 200000 χιλ. μου. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα αν θέλω να δώσω το αυτοκίνητό μου στην αντ/πεία και να αγοράσω ένα καινούριο μόνο με το κέρδος μου! Ενοείτε ότι θα κρατήσω το σύστημα του υγραερίου για να το βάλω στο καινούριο και να συνεχίσω το κέρδος! Οι προδιαγραφές ασφαλείας που έχουν τα σύγχρονα συστήματα υγραερίου ξεπρενούν αυτές της βενζίνης! Επίσης μετά από τόσα χιλ. να σας πω ότι δεν καίει γραμμάριο λάδι!
Μου κάνει εντύπωση όμως το εξής:
Παλιά που η υγαεριοκίνηση ήταν παράνομη είχαν ξεσκιστεί οι ταρίφες πρώτοι από όλους να έχουν κρυφά συστήματα υγρερίου στο αυτοκίνητό τους (αλλά και πολίτες). Τότε τα συστήματα ήταν προτώγονα και κάνανε καρμιρασιόν (σκάγανε), δεν είχανε βαλβίδες ασφαλείας, και ο "εγκέφαλός" τους ήταν πολύ προτώγονος και έκανε το αυτοκίνητο να αποδίδει λιγότερο και να καίει περισσότερο οπότε το κέρδος ήτανε μικρό και τα συστήματα κάπως επικύνδινα...
Και ερχόμαστε στις μέρες μας που τα συστήματα είναι πλέον τόσο σύγχρονα που οι κατασκευαστές τα βγάζουν από το εργοστάσιο π.χ. Renault Clio bi-Fuel αλλά δεν εισάγονται στην Ελλάδα, τα αυτοκίνητα αποδίδουν και καίνε το ίδιο και φυσικά γίνανε νόμιμα (περνάν ΚΤΕΟ) αλλά δεν ασχολείται ΚΑΝΕΙΣ!
Γιατί;

Reaction score
5
Γιατί το νόμιμο δεν το θέλει ο Έλληνας. Το παράνομο είναι πιο γλυκό!:114:
Χάνουν το ενδιαφέρον μόλις νομιμοποιηθεί! :114:

Εκτός της πλάκας, δώσε σε παρακαλώ μερικές λεπτομέρειες, πού έγινε η μετατροπή, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν και πού 'γεμίζεις' υγραέριο; Βρίσκεις παντού;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Υγραεριοκίνηση

Γιατί το νόμιμο δεν το θέλει ο Έλληνας. Το παράνομο είναι πιο γλυκό!:114:
Χάνουν το ενδιαφέρον μόλις νομιμοποιηθεί! :114:

Εκτός της πλάκας, δώσε σε παρακαλώ μερικές λεπτομέρειες, πού έγινε η μετατροπή, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν και πού 'γεμίζεις' υγραέριο; Βρίσκεις παντού;
Τώρα μου θύμισες τον θρύλο με τις πατάτες που δεν τις ηθελαν οι Έλληνες μεχρι που τις κάνανε παράνομες και άρχισε ο κόσμος να τις καλιεργεί στα κρυφά...
Η μετατροπή έγινε στην Αθήνα. Το site τους:
http://www.ygraeriokinisi.gr/
Ήταν μιας μέρας δουλειά. Έχει αρκετά βενζινάδικα σε όλη την Ελλάδα... Όπου δεις το σήμα Autogas. Είναι λίγο πρόβλημα τα βενζινάδικα γιατι στην Ελλάδα δεν είναι πολλά. Ούτε αυτοι ενδιαφέρονται βλέπεις...Αλλά αν είναι να γλιτώσεις ένα σωρό λεφτά δεν είναι και τόσο μεγάλο...

Reaction score
3
Απάντηση: Υγραεριοκίνηση

Και από οτι ξερω μπορει να δουλεψει και με συνδυασμό βενζίνης - αέριο...

Reaction score
5
Μερικές ερωτήσεις ακόμα που μπορεί να ενδιαφέρουν κόσμο:
1. Κόστος εγκατάστασης (χοντρικό);
2. Αυτονομία; Αυξήθηκε ή μειώθηκε;
3. Ιπποδύναμη; Θεωρητικά μειώνεται, αλλά τι παρατήρησες; Ροπή;

Reaction score
0

Όποτε θέλω με ένα κουμπάκι το "γυρνάω" στη βενζίνη.
Τότε πήγαινε 1100, τώρα ναχει πάει 1500;
Βάζεις ότι ρεζεβουάρ θέλεις, εγώ έβαλα 60λιτρο.
Σε δυναμομέτρηση έβγαλε 90Ηρ με βενζίνη, 87Ηρ με αέριο. Στο δρόμο δεν καταλαβαίνεις διαφορα, ούτε και κατάλαβα διαφορά στο trip computer στην κατανάλωση...

Reaction score
5
Δηλαδή χρειάζεται να αφιερωθεί και κάποιος χώρος στο πορτ μπαγκάζ για το νέο ρεζερβουάρ;
Επίσης, τι συντήρηση χρειάζεται το υποσύστημα υγραερίου;

Reaction score
1

συνήθως βλέπω ρεζερβουάρ τύπου ρεζέρβας ... δεν νομίζω ότι χρειάζεται συντήρηση , ούτε τρόμπα χρειάζεται ούτε τίποτα ...

Reaction score
0

συνήθως βλέπω ρεζερβουάρ τύπου ρεζέρβας ... δεν νομίζω ότι χρειάζεται συντήρηση , ούτε τρόμπα χρειάζεται ούτε τίποτα ...
Ακριβώς. Και εγώ έχω ρεζεβουάρ σε σχήμα ρεζέρβας.

Reaction score
5
Με την ασφάλεια τι έγινε; Υποθέτω πρέπει να δηλώσεις την μετατροπή. Είχες κάποιο πρόβλημα με ασφάλιση, αύξηση ασφαλίστρων κλπ;

Reaction score
3

Επίσης μήπως πρέπει να γίνει και δήλωση στο μηχανολογικό;

Reaction score
0

Η ασφάλιση δεν αλλάζει αφου βάζεις ένα σύστημα πιο ασφαλές από το εργοστασιακό. Το τεπόζιτο της βενζίνης είναι από απλό πλαστικό που σε μια τράκα απλά ανοίγει και ενδέχεται να πάρεις φωτιά, ενώ του υγραερίου είναι από ειδικό μέταλο που αλλάζει σχήμα αλλά δεν ανοίγει ούτε σχίζεται. Επίσης σε περίπτωση πυρκαγιάς το τεπόζιτο της βενζίνης δεν παρεχει καμία ασφάλεια αφού απλά εκρύγνυται ενώ το τεπόζιτο του υγραερίου βγάζει ελεγχόμενα υγραέριο από μια βαλβίδα και αποτρέπεται η έκρηξη. Έχουνε και ενα βιντεάκι που δείχνει ένα αυτοκίνητο με υγραέριο που το βάζουν φωτιά. Σε όλη τη Βουλγαρία τα αυτοκίνητα ειναι με αέριο, 40% στην Ολανδία, και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Η Ελλάδα πάλι είναι στα χαμηλότερα ποσοστά... Όταν ήρθε το φυσικό αέριο στα σπίτια άκουγα ιστορίες για το πως ολόκληρες πολυκατικίες γκρεμίζονταν από εκρήξεις στο εξωτερικό κλπ. αλλά δεν άκουσα κάτι τέτοιο να γίνεται εδω. Μετά που το συνήθισαν σταμάτησαν και οι ιστορίες. Ποιος ξερει... συμφέροντα...
Ναι κάνεις δήλωση στο μηχανολογικό με τα χαρτιά που σου δίνουνε: TUV, έγκρισης τύπου κλπ.

Reaction score
4.934
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Ωραία θα ήταν να το βλέπαμε από κοντά το αμάξι ή έστω κάποιες φώτο από την μετατροπή.

Reaction score
1

Σε εκθέσεις τα βλέπεις , αλλά βλέπεις κάτι παλιά αυτοκίνητα ... δεν σε εμπνέουν ...

Reaction score
0

Έχει και μερικά πολύ ακριβά αυτοκίνητα γιατί καίνε τον άμπακο και τους πονάει: κάτι αμερικάνικα V8, κάτι VW Touareg, είδα Jaguar και ένα Toyota Prius! (άκρον άωτον οικονομίας) και φυσικά μην ξεχνάμε και την Rols Royce της βασίλισας της Αγγλίας που θέλει να δίνει το καλό παράδειγμα οικονομίας και οικολογίας...
Θα προσπαθήσω να βγάλω μερικές φωτο αν και έχει στο site τους και ένα άλλο Picasso.

Reaction score
0

Επίσης υπάρχουν πολλά ταξι στην Αθήνα με αέριο, που βγάζουν 1.000.000 χιλ με τον ίδιο κινητήρα, που δεν θα άντεχαν τόσα χιλ. αν καίγανε βενζίνη απόδειξη των λιγότερων φθορών που έχει η υγρεριοκίνηση... Και δεν χαλάνε και οι καταλύτες αφού δεν παράγονται μόρια αιθάλης για να τους "βουλώσουν".
Ειλικρινά δεν μπορώ να βρώ 1 μειονέκτημα στην υγραεριοκίνηση εκτός από το ότι δεν έχουν αέριο πολλά βενζινάδικα...

Reaction score
1

Ειλικρινά δεν μπορώ να βρώ 1 μειονέκτημα στην υγραεριοκίνηση εκτός από το ότι δεν έχουν αέριο πολλά βενζινάδικα...
Να υποθέσω ότι η μεγάλη οικονομία οφείλεται στην χαμηλή τιμή του υγραερίου (περίπου 0,5Ε/λιτρο); Που σημαίνει ότι δεν έχει ειδικούς φόρους κατανάλωσης όπως η βενζίνη. Δηλαδή μπορεί πολύ απλά να ξυπνήσει μια μέρα στραβα ο Αλογοσκούφης και η τιμή να ...διπλασιαστει???:133:

Reaction score
0

Να υποθέσω ότι η μεγάλη οικονομία οφείλεται στην χαμηλή τιμή του υγραερίου (περίπου 0,5Ε/λιτρο); Που σημαίνει ότι δεν έχει ειδικούς φόρους κατανάλωσης όπως η βενζίνη. Δηλαδή μπορεί πολύ απλά να ξυπνήσει μια μέρα στραβα ο Αλογοσκούφης και η τιμή να ...διπλασιαστει???:133:
Θεωρητικά ναι. Αλλά μέχρι τώρα ήταν το καύσιμο με την πιο σταθερή τιμή: περίπου στα μισά της βενζίνης.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.677
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts