Έχω ένα Citroen Picasso το οποίο έκανα υγραεριοκίνητο. Έχει κάνει 210000 χιλ. Αν υπολογίσετε ότι το υγαέριο πάει 0.5 ευρώ το λίτρο και η βεζίνη 1 ευρώ, και το αυτοκίνητο καίει περίπου 10 λίτρα/100 χιλ. κερδίζω 0.5 ευρώ κάθε 10 χιλ., 5 κάθε 100 χιλ, 50 κάθε 1000, 500 κάθε 10000, 5000 κάθε 100000 και 10000 ευρώ στα 200000 χιλ. μου. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα αν θέλω να δώσω το αυτοκίνητό μου στην αντ/πεία και να αγοράσω ένα καινούριο μόνο με το κέρδος μου! Ενοείτε ότι θα κρατήσω το σύστημα του υγραερίου για να το βάλω στο καινούριο και να συνεχίσω το κέρδος! Οι προδιαγραφές ασφαλείας που έχουν τα σύγχρονα συστήματα υγραερίου ξεπρενούν αυτές της βενζίνης! Επίσης μετά από τόσα χιλ. να σας πω ότι δεν καίει γραμμάριο λάδι!
Μου κάνει εντύπωση όμως το εξής:
Παλιά που η υγαεριοκίνηση ήταν παράνομη είχαν ξεσκιστεί οι ταρίφες πρώτοι από όλους να έχουν κρυφά συστήματα υγρερίου στο αυτοκίνητό τους (αλλά και πολίτες). Τότε τα συστήματα ήταν προτώγονα και κάνανε καρμιρασιόν (σκάγανε), δεν είχανε βαλβίδες ασφαλείας, και ο "εγκέφαλός" τους ήταν πολύ προτώγονος και έκανε το αυτοκίνητο να αποδίδει λιγότερο και να καίει περισσότερο οπότε το κέρδος ήτανε μικρό και τα συστήματα κάπως επικύνδινα...
Και ερχόμαστε στις μέρες μας που τα συστήματα είναι πλέον τόσο σύγχρονα που οι κατασκευαστές τα βγάζουν από το εργοστάσιο π.χ. Renault Clio bi-Fuel αλλά δεν εισάγονται στην Ελλάδα, τα αυτοκίνητα αποδίδουν και καίνε το ίδιο και φυσικά γίνανε νόμιμα (περνάν ΚΤΕΟ) αλλά δεν ασχολείται ΚΑΝΕΙΣ!
Γιατί;
Μου κάνει εντύπωση όμως το εξής:
Παλιά που η υγαεριοκίνηση ήταν παράνομη είχαν ξεσκιστεί οι ταρίφες πρώτοι από όλους να έχουν κρυφά συστήματα υγρερίου στο αυτοκίνητό τους (αλλά και πολίτες). Τότε τα συστήματα ήταν προτώγονα και κάνανε καρμιρασιόν (σκάγανε), δεν είχανε βαλβίδες ασφαλείας, και ο "εγκέφαλός" τους ήταν πολύ προτώγονος και έκανε το αυτοκίνητο να αποδίδει λιγότερο και να καίει περισσότερο οπότε το κέρδος ήτανε μικρό και τα συστήματα κάπως επικύνδινα...
Και ερχόμαστε στις μέρες μας που τα συστήματα είναι πλέον τόσο σύγχρονα που οι κατασκευαστές τα βγάζουν από το εργοστάσιο π.χ. Renault Clio bi-Fuel αλλά δεν εισάγονται στην Ελλάδα, τα αυτοκίνητα αποδίδουν και καίνε το ίδιο και φυσικά γίνανε νόμιμα (περνάν ΚΤΕΟ) αλλά δεν ασχολείται ΚΑΝΕΙΣ!
Γιατί;