Υγραεριο?

Reaction score
2.263
Παραμένει λοιπόν φτηνότερο από τη βενζίνη, αλλά πλέον είναι ακριβότερο από το ντίζελ. Άρα με απλά λόγια όποιος πάει για καινούριο αμάξι πάει για ντίζελ, όποιος έχει βενζίνη και δεν μπορεί να αλλάξει αυτοκίνητο πάει για υγραέριο και όφελος αντί για 45% κάτω 35-40% χονδρικά.

Πάντως ήταν θέμα χρόνου πότε θα το "μυρίζονταν". Αν και θα έλεγα ότι μάλλον τώρα ήταν η "κατάλληλη" στιγμή για την αύξηση, που πλέον αρκετός κόσμος έχει κάνει τη μετατροπή και υπάρχει η "κρίσιμη μάζα" που θα συνεχίσει να βάζει υγραέριο για να αποσβέσει το κόστος της μετατροπής.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.881
Απάντηση: Υγραεριο?

Χαιρεσαι ή λανθανω;:):):)
Είδες πού μας έχουν φτάσει; Να μην κοιτάμε τα χάλια μας αλλά να χαιρόμαστε που χτυπούν τον δίπλα μας τα νέα μέτρα και όχι εμάς. Λες και θα μείνει κανείς ανεπηρέαστος...

Και ακόμη χειρότερα, λες και δεν το ξέραμε. Μάλλον, λες και δεν το ξερανέ όσοι ψήφισαν την τριολέτα που κυβερνάει.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Είδες πού μας έχουν φτάσει; Να μην κοιτάμε τα χάλια μας αλλά να χαιρόμαστε που χτυπούν τον δίπλα μας τα νέα μέτρα και όχι εμάς. Λες και θα μείνει κανείς ανεπηρέαστος...
......................................
Δε νομιζω - πλακα κανουμε!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.881

Δεν λέω για εσένα, αλλά μετά λύπης μου διαπιστώνω τριγύρω μου ότι αρκετοί με αυτή την παλιοκατάσταση βγάζουν μια, χαιρεκακία να την πω; Κανεντρέχεια;

Σαν να χαίρονται που καίγεται στο σπίτι του παραπέρα γείτονα αντί του δικού τους, ενώ φλέγεται όλη η πλαγιά...

Reaction score
181

Προσπαθάνε οι άνθρωποι να φέρουν μια σταθερότητα στη χώρα, μια αξιοπιστία ώστε να προσελκύσουν επενδυτές και ναρθει η ανάπτυξη...
Χούντα πρεπει ναρθει, αριστερη ή δεξια ποσώς μ' ενδιαφέρει, να κρεμάσει τα λαμόγια κατά μήκος των δρόμων να τους βλέπουμε με τη γλώσα απ' όξω.
Έτσι όπως το πάνε ούτε το χειμωνα δε βγάζουν...

Και άντε έχασε ο κόσμάκης το χιλιάρικο, οι άλλοι οι επαγγελματίες που χρεώθηκαν για να βάλουν δεξαμενές/αντλίες lpg τι να πούνε?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.180

Προσπαθάνε οι άνθρωποι να φέρουν μια σταθερότητα στη χώρα, μια αξιοπιστία ώστε να προσελκύσουν επενδυτές και ναρθει η ανάπτυξη...
Απ΄το στόμα μου το πήρες...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.116

Δεν αυξάνεται η τιμή του υγραερίου κίνησης.

Πριν από μερικές εβδομάδες η είδηση ότι θα αυξηθεί η τιμή του υγραερίου κίνησης οδήγησε σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου αλλά και 90.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Αυτομάτως «πάγωσαν» οι όποιες παραγγελίες υπήρχαν και, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η «είδηση» που άφησαν κάποιοι να διαρρεύσει έχει μείνει στα λόγια αφού δεν έχει υπάρξει αύξηση στην τιμή του υγραερίου κίνησης.

Ωστόσο το οικονομικό σοκ που υπέστησαν οι εταιρείας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ήταν τεράστιο και όπως φαίνεται δεν το θα αφήσουν να περάσει έτσι. Με ανακοίνωσή τους οι επαγγελματίες της Βορείου Ελλάδος δηλώνουν αποφασισμένοι να στείλουν στη δικαιοσύνη όσους «διαρρέουν» ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν πιθανής αύξησης της τιμής του υγραερίου.

Αύξηση το πολύ 5-6 λεπτά
Σε συνέντευξη που έδωσε στον Βασίλη Σαρημπαλίδη και στην εκπομπή «Μπιπ Μπιπ» στο Zougla Radio, ο εκπρόσωπος των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στα κιτ υγραερίου Στέλιος Μπατσιούδης, τόνισε χαρακτηριστικά πως «κανένας κρατικός φορέας δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις φήμες αυτές, ενώ αντίθετα, πολλοί ειδικοί, επιβεβαιώνουν την άποψη ότι το υγραέριο κίνησης, θα εξακολουθεί να έχει την τιμή που γνωρίζουμε ή θα αυξηθεί ελάχιστα, το πολύ 5 με 6 λεπτά στο λίτρο».

Από εκεί και πέρα με ανακοίνωση του, ο υπό ίδρυση φορέας των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στο υγραέριο, αναφέρει, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει την οδηγία (96/2003), σύμφωνα με την οποία σε καμία περίπτωση η φορολογία του υγραερίου δεν μπορεί να είναι περισσότερο από 25%, ενώ στην βενζίνη είναι 100% έως το 2018».

Πηγή

Reaction score
957

Και εγώ σε Hyundai sonata 2.0cc έχω ενα λίτρο επιπλέον κατανάλωση στα 100 απο τη βενζίνη με το αυτοκίνητο να έχει πιο στρωτή απόκριση (με τη βενζίνη μου κρέμαγε στις χαμηλές στροφές) και τολμώ να πω πως δουλεύει γενικά πολύ καλλίτερα απο τη βενζίνη.

Reaction score
0

Και εγώ σε Hyundai sonata 2.0cc έχω ενα λίτρο επιπλέον κατανάλωση στα 100 απο τη βενζίνη με το αυτοκίνητο να έχει πιο στρωτή απόκριση (με τη βενζίνη μου κρέμαγε στις χαμηλές στροφές) και τολμώ να πω πως δουλεύει γενικά πολύ καλλίτερα απο τη βενζίνη.
Το ίδιο και εγώ σε ένα Hyundai lantra .
Έχω περισσότερη ροπή χαμηλά ,εκεί που είχα πρόβλημα με την βενζίνη.
Στις πολύ υψηλές στροφές όμως,το υγραέριο υστερεί .Δεν μου πολυχρειάζεται όμως εκεί η ροπή.

Reaction score
957

Το ίδιο και εγώ σε ένα Hyundai lantra .
Έχω περισσότερη ροπή χαμηλά ,εκεί που είχα πρόβλημα με την βενζίνη.
Στις πολύ υψηλές στροφές όμως,το υγραέριο υστερεί .Δεν μου πολυχρειάζεται όμως εκεί η ροπή.
Δεν είναι η ιδέα μου λοιπών πως πολύ ψηλά κρεμάει λίγο?

Στην πράξη βλέπω διαφορά μετά τα 170χλμ οπότε μάλλον για την ιστορία το αναφέρω και εγώ μιας και σπάνια περνάω τις 3000 στροφές.

Reaction score
0

Δεν είναι η ιδέα μου λοιπών πως πολύ ψηλά κρεμάει λίγο?

Στην πράξη βλέπω διαφορά μετά τα 170χλμ οπότε μάλλον για την ιστορία το αναφέρω και εγώ μιας και σπάνια περνάω τις 3000 στροφές.
Στις υψηλές στροφές έχει σημαντική πτώση με το υγραέριο.
Την πρώτη φορά που το δοκίμασα ,είπα τι γίνεται εδώ.
Νομίζω ότι μέχρι τις 4.000 στροφές υπερτερεί σε απόδοση με το υγραέριο.
Από 4.000-4.500, και μετά η βενζίνη.

Πιο πολύ μου αρέσει η συμπεριφορά του αυτοκινήτου με το υγραέριο.

Άλλαξες μπουζί ;
Ρώτησα εγώ για μπουζί για υγραέριο ,πήρα και μια τιμή ,θα δω τι θα κάνω Όταν θα έρθει η ώρα να άλλάξω μπουζί.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Άλλαξες μπουζί ;
Ρώτησα εγώ για μπουζί για υγραέριο ,πήρα και μια τιμή ,θα δω τι θα κάνω Όταν θα έρθει η ώρα να άλλάξω μπουζί.
Προχθες αλλαξα μπουζι στο Insignia, Bosch "πλατινας" με 60 € (τετραδα φυσικα), λογω αυξημενης καταναλωσης και μετριας αποδοσης (τα παλαια ειχαν 46000χλμ, απο τα οποια 1000χλμ με αεριο)

Reaction score
0

Προχθες αλλαξα μπουζι στο Insignia, Bosch "πλατινας" με 60 € (τετραδα φυσικα), λογω αυξημενης καταναλωσης και μετριας αποδοσης (τα παλαια ειχαν 46000χλμ, απο τα οποια 1000χλμ με αεριο)
Τι ήταν τα παλιά;
Τι τάξης ήταν η βελτίωση σε κατανάλωση και απόδοση ;

Reaction score
957

Άλλαξες μπουζί ;
Εκανα γενικό service λίγο πρίν την μετατροπή αλλά έβαλα τα κλασσικά μπουζί.

Δεν είχα ιδέα πως θέλει άλλα μπουζί το αέριο.

Τι διαφορά έχουν στην τιμή και ποιο το όφελος?

Οταν δουλεύεις με βενζίνη υπάρχει μείωση των επιδόσεων ή κάποιο άλλο θέμα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.193
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon