Υπάρχει κάποιος με τον A/V Pre-Pro AV8003 της Marantz?

Reaction score
3.085
Έκανα χτες μια βόλτα στα μαγαζιά, έτσι "χωρίς πρόγραμμα", που έλεγε και η αείμνηστη Μ. Ρεζάν.

Έπεσα πάνω σε ένα setup της Marantz με τους AV8003 + MM8003. Τα ηχεία που χρησιμοποιούσε το μαγαζί (καθώς και μια 32άρα TV) ήταν αστεία για να μπορώ να εκτιμήσω αυτά που άκουγα κι έβλεπα, αλλά εξετίμησα το γενικό look του setup των μηχανημάτων της Marantz.

Και επειδή ο τελικός δεν με ενδιαφέρει, εστίασα την προσοχή μου στον Pre-Pro. Έχοντας ήδη διαβάσει εδώ την παρουσίαση του AV8003 (μαζί με τον MM8003), έχω μείνει με την απορία αν κάποιος από το AVSite έχει ήδη αποκτήσει τον συγκεκριμένο προενισχυτή και ποιές είναι οι εντυπώσεις του.

Θα με ενδιέφεραν κάποιες λεπτομέρειες, π.χ. με τί τελικό τον συνοδεύει, τα ηχεία, το πώς συμπεριφέρεται στο κομμάτι του video processing, τί προβολικό τον συνοδεύει, κλπ.

Ευχαριστώ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Υπάρχει κάποιος με τον A/V Pre-Pro AV8003 της Marantz?

οπως ξερεις τα γιαουρτια και οι προ εχουν μικρη ημερομηνια ληξης, και ο μαραντζακος εχει ληξει απο καιρο.

Reaction score
3.085
Αντικαταστάτες και τιμές

οπως ξερεις τα γιαουρτια και οι προ εχουν μικρη ημερομηνια ληξης, και ο μαραντζακος εχει ληξει απο καιρο.
Αργύρη, τίποτα δεν είναι αιώνιο. Πάντως δεν ξέρω κάποιον αντικαταστάτη του αυτή τη στιγμή.

Εκτός κι αν μιλάμε για Denon AVP-A1HD ή Anthem AVM-50v & Statement D2v ή Integra DHC-9.9 ή Cary 11a, αλλά όλοι πλην του Integra, είναι ακριβότεροι έως πολύ ακριβότεροι του Marantz.

Για πες μου τί τον αντικαθιστά αυτή τη στιγμή;

Θα μου πεις ότι μπορεί κάποιος να πάρει έναν μέσης τιμής ραδιοενισχυτή (ή ολοκληρωμένο) AV και να τον χρησιμοποιήσει σαν pro με αυτά τα λεφτά. Πάλι θα έχει πετάξει κάποια χρήματα για κάποια ενισχυτικά κανάλια που θα του είναι άχρηστα.

Φυσικά, μιλάω πάντα για τους ανθρώπους που έχουν ξεχωριστό ή ξεχωριστούς τελικούς.

Και μένα με ενδιαφέρει ο AV8003.:121:

Και όπως φαίνεται η τιμή του πέφτει… :107:
Αυτή καλή φαίνεται. Πόσο κάνει να τον φέρεις Ελλάδα (μεταφορικά, εννοώ); Μήπως ξέρουμε;

Αυτή δεν συζητιέται, διότι λόγω εισαγωγής και μεταφοράς από ΗΠΑ είναι απαγορευτική.

Reaction score
47
Το να παραθετουμε τιμες απο το Αμερικανικο ebay ή το audiogon ειναι τελειως παραπλανητικο καθως για να ερθουν Ελλαδα τα μηχανηματα υπαρχει το θεμα του τελωνειου.

Reaction score
29.546

Σωστά και το τελωνείο μαμάει.δεν περνά τίποτα χωρίς τσεκούρεμα.

Reaction score
29.546

Παναγιώτη μελά σκέψου ίσως και κάποιον ολοκληρωμένο όπως προείπες και οτι θα εχεις κάποια κανάλια να κάθονται , αλλά θα έχεις κορυφαίο μηχανάκι. Πολύ καλός αλλά ψιλοακριβός είναι ο DENON AVR 4810 που θα έρθει σε λίγο.Με όλα τα νεα μπλιμπλίκια.

Reaction score
1.973
Originally Posted by ssim
Και μένα με ενδιαφέρει ο AV8003.
Και όπως φαίνεται η τιμή του πέφτει…”

"Αυτή καλή φαίνεται. Πόσο κάνει να τον φέρεις Ελλάδα (μεταφορικά, εννοώ); Μήπως ξέρουμε;"

ΔΩΡΕΑΝ!

Και πέφτει ...

"Αυτή δεν συζητιέται, διότι λόγω εισαγωγής και μεταφοράς από ΗΠΑ είναι απαγορευτική.”

USD 300.00 Greece Standard Int'l Flat Rate Shipping USPS

USD 1799.99+300=2099.99 USD 20099.99 X 1.19 ΦΠΑ=2499 USD = 1669 EURO

Δεν υπάρχει τίποτα παραπλανητικό και όσοι αγοράζουν από το USA το ξέρουν καλά.

Οι δασμοί που έχω πληρώσει μέχρι τώρα κυμαίνονται από 0% έως 19% επί του συνολικού ποσού στο τιμολόγιο. Χρησιμοποιώ όμως αυστηρά USPS. Με ιδιωτικές εταιρίες υπάρχουν «καπέλα».

Όποιος έχει διαφορετική συγκεκριμένη εμπειρία με USPS ας την καταθέσει να μαθαίνουμε...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Αντικαταστάτες και τιμές

Αργύρη, τίποτα δεν είναι αιώνιο. Πάντως δεν ξέρω κάποιον αντικαταστάτη του αυτή τη στιγμή.

Εκτός κι αν μιλάμε για Denon AVP-A1HD ή Anthem AVM-50v & Statement D2v ή Integra DHC-9.9 ή Cary 11a, αλλά όλοι πλην του Integra, είναι ακριβότεροι έως πολύ ακριβότεροι του Marantz.

ξερεις ολοι αυτοι ειναι λιγοι απο μπλιμπλικα μπροστα σε ενα πανοπλο ονκιο

Για πες μου τί τον αντικαθιστά αυτή τη στιγμή;

Θα μου πεις ότι μπορεί κάποιος να πάρει έναν μέσης τιμής ραδιοενισχυτή (ή ολοκληρωμένο) AV και να τον χρησιμοποιήσει σαν pro με αυτά τα λεφτά. Πάλι θα έχει πετάξει κάποια χρήματα για κάποια ενισχυτικά κανάλια που θα του είναι άχρηστα.

αναλογα πως θα το δει κανεις , αν το δει λιγο πιο σοφα θα δει οτι δεν ειναι ετσι

Φυσικά, μιλάω πάντα για τους ανθρώπους που έχουν ξεχωριστό ή ξεχωριστούς τελικούς.

εχω και εγω τελικο

Αυτή καλή φαίνεται. Πόσο κάνει να τον φέρεις Ελλάδα (μεταφορικά, εννοώ); Μήπως ξέρουμε;

Αυτή δεν συζητιέται, διότι λόγω εισαγωγής και μεταφοράς από ΗΠΑ είναι απαγορευτική.
οτι σκεφτεσαι μου λες

Reaction score
3.085
Και οι δασμοί;

Και μένα με ενδιαφέρει ο AV8003.
Και όπως φαίνεται η τιμή του πέφτει…”

"Αυτή καλή φαίνεται. Πόσο κάνει να τον φέρεις Ελλάδα (μεταφορικά, εννοώ); Μήπως ξέρουμε;"

ΔΩΡΕΑΝ!

Και πέφτει ...

"Αυτή δεν συζητιέται, διότι λόγω εισαγωγής και μεταφοράς από ΗΠΑ είναι απαγορευτική.”

USD 300.00 Greece Standard Int'l Flat Rate Shipping USPS

USD 1799.99+300=2099.99 USD 20099.99 X 1.19 ΦΠΑ=2499 USD = 1669 EURO

Δεν υπάρχει τίποτα παραπλανητικό και όσοι αγοράζουν από το USA το ξέρουν καλά.

Οι δασμοί που έχω πληρώσει μέχρι τώρα κυμαίνονται από 0% έως 19% επί του συνολικού ποσού στο τιμολόγιο. Χρησιμοποιώ όμως αυστηρά USPS. Με ιδιωτικές εταιρίες υπάρχουν «καπέλα».

Όποιος έχει διαφορετική συγκεκριμένη εμπειρία με USPS ας την καταθέσει να μαθαίνουμε...
Δέχομαι όλα όσα παραθέτεις και δεν αντιλέγω.

Κάπου όμως σου έφυγαν οι δασμοί. Κάθε εισαγόμενο προϊόν από χώρα εκτός ΕΕ, υπόκειται - εκτός από φόρο - και σε εισαγωγικό δασμό. Μιλάς για 0 έως 19%. Για σκέψου καλύτερα, πάει μάλλον προς το 19% και λιγότερο προς το 0%.

Τους οποίους δεν τους ξέρω αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είναι αμελητέοι. Οπότε αν τους συνυπολογίσουμε, ίσως - λέω - το συνολικό κόστος να έρθει στα ίδια ή περίπου στα ίδια. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Θα άξιζε αν για κάποιο λόγο έκανε ένας ταξείδι στις ΗΠΑ (και όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλα μέρη με χαμηλότερες τιμές) και έφερνε το είδος ο ίδιος. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως - λέω, τώρα - να μπορούσε να το περάσει ανέξοδα ή με λίγο κόστος, διότι σήμερα οι τελωνειακοί είναι λιγότερο υποψιασμένοι από ότι ήταν στα χρόνια που εγώ κουβάλαγα όλων των ειδών τα μηχανάκια από Αμερικές, Σιγγαπούρες, Χονγκ-Κονγκια και Ντουμπάϊα.

Νομίζω

Reaction score
1

λοιπον για να το τελειωνουμε το θεμα με το τελωνειο σας παραθετω τα ακολουθα

1. Καθε αντικειμενο αξιας ανω των 50 δολλαριων υποκειται σε δασμοφορολογικες επιβαρυνσεις
2. Οι δασμοι ειναι αναλογα με το αντικειμενο και για την δικη μας περιπτωση ειναι κοντα στο 14%
3. Ο ΦΠΑ ειναι 19%

στην αξια του τιμολογιου αγορας προστιθενται τα μεταφορικα και τα ασφαλιστρα. Αν δεν υπάρχουν ασφαλιστρα η τελωνειακη αρχη οριζει ως ασφαλιστρα το 1τοις χιλιοις του τιμολογιου.

Αξια +μεταφορικα + ασφαλιστρα αθροιζομενα μας κανουν την δασμολογητεα αξια η οποια αφου μετατραπει σε ευρω χρησιμοποιειται ως βαση υπολογισμου του εισαγωγικου δασμου.

στην συνεχεια υπολογιζετε ο ΦΠΑ.

Ξεχασα να αναφερω οτι αναλογα την εταιρια μεταφορας υπαρχουν πρακτορειακα δικαιωματα, διατακτικες καθως και εξοδα εκτελωνισμου ....αν δεν εχετε ορεξη να φατε μια ημερα τουλαχιστον στο τελωνειο και τις διατυπωσεις.

Η περιπτωση με την USPS ειναι η εξαιρεση στον κανονα, αφου κατα περιπτωση ανοιγονται λιγοτερα δεματα και αυτα δειγματολειπτικα. Αν δουν κατι κραυγαλεο ομς σιγουρα θα εχει δασμους. Απλα γλιτωνει κανεις τα νταβατζιλικια των πρακτορειακων δικαιωματων, διατακτικων αποθηκευτικών και εκτελωνισμου, καθως ολα γινονται απο τα ΕΛΤΑ σε συνεργασία με ελληνα Τελωνειακο.....εσυ απλα πληρωνεις ( δασμους και φόρους ) στην παραλαβη στο ταχυδρομειο.

Αν επιλεξεις FEDEX, DHL, UPS, κλπ απλα το τελωνειο το εχεις σιγουρο. Αν επιλεξεις USPS υπαρχει πιθανοτητα να το γλιτωσεις.

Αυτα απο την εμπειρια μου.....η οποια δεν ειναι μικρη....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

λοιπον επειδη διαβασα πολλα , θα πω και εγω κατι.Συνολικα 40 διαφορετικες εισαγωγες σχεδον ολες με ups , μονο σε δυο πληρωσα εκτελωνισμο.Το ποσο που φορολογειται ειναι απο 75 και πανω.Για ποσο 80 $ σε δυο διαφορετικες εισαγωγες με ιδιο αντικειμενο (καλωδιο) πληρωσα γιαφορετικους φορους.Κοντα στα 45 ευρω την φορα.Οσο αφορα το να φερει κατι καποιος μονος του απο εξω υπαρχει τροπος να μην πληρωσει μια.Αρκει να τον ξερει βεβαια.-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Επειδη τα εκτελωνισα μονος μου 3 φορες συνολικα (δυο καλωδια 1 ρακ) σε μιαμιασι ωριτσα το καθαρισα χαλαρα.7.30 ανοιγουν λιγο μετα τις 8.30 παντα ειχα τελειωσει.Και χωρις μιζες εννοηται.

Reaction score
1

Επειδη τα εκτελωνισα μονος μου 3 φορες συνολικα (δυο καλωδια 1 ρακ) σε μιαμιασι ωριτσα το καθαρισα χαλαρα.7.30 ανοιγουν λιγο μετα τις 8.30 παντα ειχα τελειωσει.Και χωρις μιζες εννοηται.
μεσα στην μια ωρα βαζεις και την παραλαβη απο το πρακτορειο, την συνταξη της διασαφησης?, ( δεν ειναι και το πιο απλο πραγμα ιδιαιτερα αν το κανεις για πρωτη φορα). Επισης και την επιστροφή στην αποθηκη για την παραλαβη του αντικειμενου που εκτελωνισες?

Αισιοδοξο μου φαινετε αυτο το σεναριο...και μπορει να γινει μονο αν

1. εχεις ξανακανει την διαδικασια

2. Η αποθηκη ειναι απεναντι απο το τελωνειο ( 2 μονο ειναι εκει της ολυμπιακης και της goldair -ups) Οι αλλες 2 ( DHL και αλλη μια που δεν θυμαμαι ειναι 5 λεπτα με το αμαξι) Μεσα σε ολα αυτα βαλε και την διαδικασια παρκαρισματος που ειναι απο δυσκολη εως αδυνατη και με κινδυνο αν παρανομησεις να σου παρουν πινακιδες

ισως ολα τα παραπανω για καποιον μη εμπειρο να ειναι παραπανω απο μια ωρα.

Η μιζα που λες ειναι 5 -10 ευρω και αν θελεις δινεις...δεν την ζητανε...ειδικα απο ιδιωτες...εδω δεν την ζητανε απο την εταιρια που εργαζομαι που εισαγουμε 70 εκ. ευρω το χρονο υλικα.

ειδικα παντως για ενισχυτη που συζηταμε εδω ....τα πραγματα ειναι δυσκολα....

οποιος καταλαβε καταλαβε...

τωρα αν υπαρχει κανενα κολπο οπως η διαφημιση με την κιτκατ για να περνας τελωνεια .....σιγουρα ειναι χρησιμη για τους ενδιαφερομενους....εγω παντως το εχω λύσει το προβλημα αυτο...δια παντως....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μεσα στην μια ωρα βαζεις και την παραλαβη απο το πρακτορειο, την συνταξη της διασαφησης?, ( δεν ειναι και το πιο απλο πραγμα ιδιαιτερα αν το κανεις για πρωτη φορα). Επισης και την επιστροφή στην αποθηκη για την παραλαβη του αντικειμενου που εκτελωνισες?

ολα μαζι
Αισιοδοξο μου φαινετε αυτο το σεναριο...και μπορει να γινει μονο αν

1. εχεις ξανακανει την διαδικασια

την εχω ξανακανει, αλλα και την πρωτη φορα αντε να εκανα κανα 10λεπτο παραπανω

2. Η αποθηκη ειναι απεναντι απο το τελωνειο ( 2 μονο ειναι εκει της ολυμπιακης και της goldair -ups) Οι αλλες 2 ( DHL και αλλη μια που δεν θυμαμαι ειναι 5 λεπτα με το αμαξι) Μεσα σε ολα αυτα βαλε και την διαδικασια παρκαρισματος που ειναι απο δυσκολη εως αδυνατη και με κινδυνο αν παρανομησεις να σου παρουν πινακιδες

ισως ολα τα παραπανω για καποιον μη εμπειρο να ειναι παραπανω απο μια ωρα.

δεν ξερω αν εχεις παει προσφατα? ειναι ολα κοντα πλεον

Η μιζα που λες ειναι 5 -10 ευρω και αν θελεις δινεις...δεν την ζητανε...ειδικα απο ιδιωτες...εδω δεν την ζητανε απο την εταιρια που εργαζομαι που εισαγουμε 70 εκ. ευρω το χρονο υλικα.

μια στις τοσες μου την ζητησαν , και ειναι και ιδιωτες

ειδικα παντως για ενισχυτη που συζηταμε εδω ....τα πραγματα ειναι δυσκολα....

οποιος καταλαβε καταλαβε...

τωρα αν υπαρχει κανενα κολπο οπως η διαφημιση με την κιτκατ για να περνας τελωνεια .....σιγουρα ειναι χρησιμη για τους ενδιαφερομενους....εγω παντως το εχω λύσει το προβλημα αυτο...δια παντως....
ευκολα οποιος ενδιαφερεται να φερει κατι εκτος σεγκεν μου λεει

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis