Υπάρχει προενισχυτής με χαμηλή ευαισθησία εξόδου;

Reaction score
31
Να σημειωθεί ότι καμιά πηγή δεν έχει πρόβλημα να βλέπει ποτενσιόμετρο στην έξοδό της, καθώς βλέπει πάντα και σταθερά την συνολική αντίσταση του ποτενσιόμετρου (συνδέεται ως γνωστόν στα άκρα της αντίστασης του ποτενσιόμετρου), ασχέτως σε τι στάθμη ακούς εσύ (κεντρική έξοδος του ποτενσιόμετρου, δίκην διαιρέτη τάσης).

Απλώς, η έξοδος του ποτενσιόμετρου, πρέπει να περάσει από ένα ενεργό στάδιο, πριν πάει στην είσοδο του τελικού, για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι και για να μην μασάει από το καλώδιο σύνδεσης. ;)

Αυτό, το επιτυγχάνει άριστα ένα μπάφερ. Γι'αυτό τα φτιάχνουν, όχι για μόστρα...:D:p
Sorry που ρωτάω και ξαναρωτάω, κάπως αρχίζω να κατατοπίζομαι τώρα αλλά έχω μια ακόμα απορία. Αυτό το μπάφερ δηλαδή είναι ουσιαστικά ένας επιλογέας πηγών (όσο αριθμό θέλω να φτιάξω) και έχει ποτενσιόμετρο έντασης το οποίο βρίσκεται στο κύκλωμα μετά των πηγών και πριν τον επιλογέα που βγάζει έξοδο για τον τελικό σωστά? Και το μηδανικό του κέρδος έχει ως αποτέλεσμα αν βάλω το ποτενσιόμετρο στο τέρμα είναι σαν να έχω την πηγή μου συνδεδεμένη κατευθείαν στον τελικό απλά με λίγο πιο χαμηλή ένταση, κατάλαβα σωστά??
Ευχαριστώ για την υπομονή παιδιά.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Sorry που ρωτάω και ξαναρωτάω, κάπως αρχίζω να κατατοπίζομαι τώρα αλλά έχω μια ακόμα απορία. Αυτό το μπάφερ δηλαδή είναι ουσιαστικά ένας επιλογέας πηγών (όσο αριθμό θέλω να φτιάξω) και έχει ποτενσιόμετρο έντασης το οποίο βρίσκεται στο κύκλωμα μετά των πηγών και πριν τον επιλογέα που βγάζει έξοδο για τον τελικό σωστά? Και το μηδανικό του κέρδος έχει ως αποτέλεσμα αν βάλω το ποτενσιόμετρο στο τέρμα είναι σαν να έχω την πηγή μου συνδεδεμένη κατευθείαν στον τελικό απλά με λίγο πιο χαμηλή ένταση, κατάλαβα σωστά??
Ευχαριστώ για την υπομονή παιδιά.
Το Buffer (απομονωτής) είναι είδος κυκλώματος και μόνο. Το έγραψα και πριν.
Παρουσιάζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αντιστάσεων εισόδου-εξόδου για προσαρμογή σε κυκλώματα, καθώς και κέρδος 1.
Το αν προσθέσεις επιλογέα με μία, δύο ή δώδεκα εισόδους είναι άλλο, το αν επίσης προσθέσεις ποτενσιόμετρο για ρύθμιση του όγκου είναι επίσης άλλο.
Στην περίπτωση του ποτενσιομέτρου απλά παύει να ισχύει η υψηλή αντίσταση εισόδου. Αυτή μειώνεται αναλόγως της τιμής του ποτενσιομέτρου, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα σε απασχολήσει ποτέ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.980
Members
38.524
Νεότερο μέλος