Υπάρχει προενισχυτής με χαμηλή ευαισθησία εξόδου;

Reaction score
295
Φυσικα ...θα κατεβαζε την σταθμη μεν με αντιτιμο τα δυναμικα σε χαμηλες σταθμες

Απορια μου κανει γιατι ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβει καποιος ..... ειχα την εντυπωση οτι πιο απλα δεν μπορει να γραφτει ...
Μην απορείς Σάκη. Δεν είναι θέμα μυαλού.Είναι θέμα γνώσης ,που εγώ δεν έχω και γι αυτό έβαλα ερωτηματικό. Δεν ξέρω πως δουλεύει αυτό το πράγμα.
Γιατί δηλαδή χαλάει τα μικροδυναμικά αυτό και δεν τα χαλάει το ποτενσιόμετρο του προ οταν χαμηλώνουμε την ένταση? Η μήπως τα χαλάει κι αυτό?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.736
Αν ηταν δικος μου θα αλλαζα το συνολικο κερδος του ενισχυτη ωστε να αλλαξει η ευαισθησια εισοδου ....αυτο θα τον εκανε συνεργασιμο , αλλα και αρκετα πιο ησυχο
Αλλαζωντας το gain στο συνολο ( απαιτει ηλεκτρονικη επεμβαση ) κρατας τα οποια καλα δυναμικα και μιρκοδυναμικα του προενισχυτη σου και κερδιζεις οπως ειπα καλυτερη συνεργασια και χαμηλοτερο θορυβο ....

Με εκτιμηση
Σακης Πετροπουλος
Σαν επιλογο ξαναγραφω οτι η μονη αρτια λυση για να μπορεσει να λειτουργησει τελεια το συστημα του ΟΡ ειναι να αλλαξουν οι προδιαγραφες του YAMAHA ωστε να αποκτησει εισοδο 1,2 V με τα ποτενσιομετρα στο 100% και την εισοδο απειραχτη .
:whistling:

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Μην απορείς Σάκη. Δεν είναι θέμα μυαλού.Είναι θέμα γνώσης ,που εγώ δεν έχω και γι αυτό έβαλα ερωτηματικό. Δεν ξέρω πως δουλεύει αυτό το πράγμα.
Γιατί δηλαδή χαλάει τα μικροδυναμικά αυτό και δεν τα χαλάει το ποτενσιόμετρο του προ οταν χαμηλώνουμε την ένταση? Η μήπως τα χαλάει κι αυτό?
Ακριβως οπου και εαν μπει ποτενσιομετρο κατι θα επιβαρυνει για αυτο χρειαζονται προενισχυτες και μπαφερ

αν και το θεμα του ΟΡ δεν ειναι ακριβως αυτο .... γιατι εκτος ολων των αλλων εχει και ενα ιδιομορφο μηχανημα στα χερια του

Reaction score
31
Καθίστε γιατί μόλις έπαθα μια αποκάλυψη. Ο Pass Labs Buffer B1 δεν είναι προενισχυτής?????

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Καθίστε γιατί μόλις έπαθα μια αποκάλυψη. Ο Pass Labs Buffer B1 δεν είναι προενισχυτής?????
ΟΧΙ φυσικα και οχι αφου δεν εχει καποιο κερδος( δλδ καμμια προενισχυση )
Αυτο που κερδιζεις απο την χρηση του ( αν το χρησιμοποιησεις σωστα ) ειναι ενα ελαχιστο κερδος σε δυναμικα , μικροδυναμικα το οποιο θα σου στερουσε η χρηση του ποτενσιομετρου σε καποιο σημειο στην αλυσιδα ( ολα αυτα οταν μιλαμε για χαμηλε εντασεις στις ψηλες εντασεις δεν υπαρχει κανενα κερδος απο την χρηση του εκτος αν σου αρεσει η ηχητικη του ταυτοτητα )

Συναμα το B1 εχει μια συγκεριμενη ηχητικη ταυτοτητα και αν το χρησιμοποιησεις πχ σε μια πηγη που ο ηχος της ειναι σε γενικες γραμμες σκληρος θα δεις αρκετες αλλαγες και λιανσεις σε γλύκα μετα απο αυτο ...

Αντιθετα αν το χρησιμοποιησεις σε μια πηγη που ο ηχος της ειναι γλυκαναλατος και μαλακος πχ CD player με λαμπατο σταδιο εξοδου φοβαμαι οτι εκει το αποτελεσμα θα ειναι εξαιρετικα γλυκο εξω απο τα ορια του αληθινου .

με εκτιμηση
Σακης Πετροπουλος ( τι τραβαω θεε μου )
[DOUBLEPOST=1530264738][/DOUBLEPOST]Ενα Νερακι ....ενα νερακι κρυο ...επαθε αποκαλυψη ....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.398
Απορια μου κανει γιατι ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβει καποιος ..... ειχα την εντυπωση οτι πιο απλα δεν μπορει να γραφτει ...
τι τραβαω θεε μου
:lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:

Γουέλκαμ του avsite! :lol::lol::lol:

Reaction score
31
ΟΧΙ φυσικα και οχι αφου δεν εχει καποιο κερδος( δλδ καμμια προενισχυση )
Αυτο που κερδιζεις απο την χρηση του ( αν το χρησιμοποιησεις σωστα ) ειναι ενα ελαχιστο κερδος σε δυναμικα , μικροδυναμικα το οποιο θα σου στερουσε η χρηση του ποτενσιομετρου σε καποιο σημειο στην αλυσιδα ( ολα αυτα οταν μιλαμε για χαμηλε εντασεις στις ψηλες εντασεις δεν υπαρχει κανενα κερδος απο την χρηση του εκτος αν σου αρεσει η ηχητικη του ταυτοτητα )

Συναμα το B1 εχει μια συγκεριμενη ηχητικη ταυτοτητα και αν το χρησιμοποιησεις πχ σε μια πηγη που ο ηχος της ειναι σε γενικες γραμμες σκληρος θα δεις αρκετες αλλαγες και λιανσεις σε γλύκα μετα απο αυτο ...

Αντιθετα αν το χρησιμοποιησεις σε μια πηγη που ο ηχος της ειναι γλυκαναλατος και μαλακος πχ CD player με λαμπατο σταδιο εξοδου φοβαμαι οτι εκει το αποτελεσμα θα ειναι εξαιρετικα γλυκο εξω απο τα ορια του αληθινου .

με εκτιμηση
Σακης Πετροπουλος ( τι τραβαω θεε μου )
[DOUBLEPOST=1530264738][/DOUBLEPOST]Ενα Νερακι ....ενα νερακι κρυο ...επαθε αποκαλυψη ....
Άσε τι κερδίζω από την χρήση του, ποια είναι η χρήση του θα μου πει κάποιος? τι είναι, selector πηγών?
και βέβαια έπαθα αποκάλυψη, εσύ τι θες πάθαινες αν ρώταγες τι αμάξι να πάρεις κ σου έλεγα πάρε σαξόφωνο.
Πείτε μου δεν υπάρχει τέτοιος προενισχυτής που ζητάς γι αυτό και σου προτείνουμε άλλη λύση στο πρόβλημα σου. Τι να κάνω να μυρίσω τα νύχια μου?

Reaction score
1.147
εσύ τι θες πάθαινες αν ρώταγες τι αμάξι να πάρεις κ σου έλεγα πάρε σαξόφωνο
Δεν υπάρχει πρόβλημα .ίσως δεν αξιολογήσαμε σωστά το ερώτημα του τίτλου του νήματος.
Αν το είχαμε κάνει θα γλυτώναμε από πολύ ανάλυση...

Timaras

Reaction score
2.153
Βασικά το b1 έχει 2 εισόδους για τις πηγές και μία έξοδο για τον τελικό.
Απλά δεν προενισχύει την τάση εξόδου των πηγών στην έξοδό του όπως κάνει ο προενισχυτής ούτε έχει ρυθμιστικά τονικότητας και τέτοια.

Reaction score
31
Βασικά το b1 έχει 2 εισόδους για τις πηγές και μία έξοδο για τον τελικό.
Απλά δεν προενισχύει την τάση εξόδου των πηγών στην έξοδό του όπως κάνει ο προενισχυτής ούτε έχει ρυθμιστικά τονικότητας και τέτοια.
Ωραία τέλεια απλά δεν μου κάνει τότε γιατί θέλω 4 πηγές. Οπότε πάμε ξανά απ' την αρχή.. Αγαπητοί φίλοι του AVSite μήπως γνωρίζεται αν υπάρχει ή έχει υπάρξει ποτέ προενισχυτής με υποδοχές 4 πηγών και ευαισθησία εξόδου 245mV?? 245mV γιατί 245mV είναι η ευαισθησία εισόδου του τελικού κ με τα λίγα που ξέρω αυτό παίζει ρόλο για καλό ταίριασμα. Αν κάνω λάθος όσο αναφορά αυτό παρακαλώ πείτε το μου.
Δέχομαι όποια άλλη πρόταση έχετε στο νου και σας ευχαριστώ πολύ αλλά παρακαλώ εξηγήστε την μου γιατί είμαι άσχετος.
Να είστε καλά!

A

AKARL

Guest
Ωραία τέλεια απλά δεν μου κάνει τότε γιατί θέλω 4 πηγές. Οπότε πάμε ξανά απ' την αρχή.. Αγαπητοί φίλοι του AVSite μήπως γνωρίζεται αν υπάρχει ή έχει υπάρξει ποτέ προενισχυτής με υποδοχές 4 πηγών και ευαισθησία εξόδου 245mV?? 245mV γιατί 245mV είναι η ευαισθησία εισόδου του τελικού κ με τα λίγα που ξέρω αυτό παίζει ρόλο για καλό ταίριασμα. Αν κάνω λάθος όσο αναφορά αυτό παρακαλώ πείτε το μου.
Δέχομαι όποια άλλη πρόταση έχετε στο νου και σας ευχαριστώ πολύ αλλά παρακαλώ εξηγήστε την μου γιατί είμαι άσχετος.
Να είστε καλά!
Δύο ερωτήσεις:

1) Ποια ηχεία έχεις;

2) Γιατί να μην αλλάξεις τον τελικό και να κρατήσεις τον προ;

Reaction score
31
Δύο ερωτήσεις:

1) Ποια ηχεία έχεις;

2) Γιατί να μην αλλάξεις τον τελικό και να κρατήσεις τον προ;
Πολύ καλή ερώτηση. Ο συγκεκριμένος τελικός είναι ο μοναδικός τελικός που γνωρίζω να κολλάει ολόσωστα με τα χαρακτηριστικά των Yamaha NS10M. Η Yamaha των σχεδίασε γι αυτά και για άλλο ένα μοντέλο το οποίο δεν θυμάμαι.
Μη με ρωτήσετε γιατί δεν αλλάζω ηχεία.

Reaction score
30.455
Και τώρα the million dollars question...

H Yamaha ποιόν προενισχυτή της προτεινε για αυτόν τον τελικό, ξέρει κανείς;
Δε μπορεί.. σε κάποιο διαφημιστικό ή κατάλογο της εποχής, με κάποιον προ θα τον έχει παντρεμένο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.398
Ωραία τέλεια απλά δεν μου κάνει τότε γιατί θέλω 4 πηγές.
Κατασκευή είναι, όποιος στο φτιάξει, μπορεί να σου βάλει 12 πηγές, μη σκας.
Πάρε 1 μπάφερ, βάλε 10 εισόδους, βγάλε τα ποτενσιόμετρα από τους τελικούς, και θα παίζεις πολύ χαμηλά τη στάθμη. Αν νομίζεις (στην πράξη θα το δεις) ότι δε σε βολεύει να παίζεις τη στάθμη με Μαξ πχ το "παρά είκοσι", πάρε και δεύτερο μπάφερ.
Με το μπάφερ στο τέρμα θα ακούς λίιιιγο πιο χαμηλά από ότι απ'ευθείας η πηγή, διότι συνήθως το μοναδιαίο κέρδος δεν τηρείται, λίγο χάνει (χωρίς να τσεκάρω τις μετρήσεις, αλλά συνήθως έτσι είναι.)
Θα έχεις ένα επιλογέα πολλών θέσεων (4 αν θες 4 εισόδους, 6 αν θες 6 εισόδους, κλπ), κι η έξοδος του επιλογέα στο ποτενσιόμετρο, και μετά στο μπάφερ, κι η έξοδος του μπάφερ στον τελικό, χωρίς ποτενσιόμετρο.

Last edited:

Timaras

Reaction score
2.153
Βασικά το b1 έχει 2 εισόδους για τις πηγές
Από το σαϊτ στης Pass labs σαν αρχικό σχέδιο παρακάτω φαίνονται οι δύο είσοδοι

Pass labs.JPG

Το link

Ωραία τέλεια απλά δεν μου κάνει τότε γιατί θέλω 4 πηγές
Κατασκευή είναι, όποιος στο φτιάξει, μπορεί να σου βάλει 12 πηγές, μη σκας.
Εδώ αυτός έχει βάλει τρεις πηγές..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.398
Να σημειωθεί ότι καμιά πηγή δεν έχει πρόβλημα να βλέπει ποτενσιόμετρο στην έξοδό της, καθώς βλέπει πάντα και σταθερά την συνολική αντίσταση του ποτενσιόμετρου (συνδέεται ως γνωστόν στα άκρα της αντίστασης του ποτενσιόμετρου), ασχέτως σε τι στάθμη ακούς εσύ (κεντρική έξοδος του ποτενσιόμετρου, δίκην διαιρέτη τάσης).

Απλώς, η έξοδος του ποτενσιόμετρου, πρέπει να περάσει από ένα ενεργό στάδιο, πριν πάει στην είσοδο του τελικού, για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι και για να μην μασάει από το καλώδιο σύνδεσης. ;)

Αυτό, το επιτυγχάνει άριστα ένα μπάφερ. Γι'αυτό τα φτιάχνουν, όχι για μόστρα...:D:p

A

AKARL

Guest
1502 και τελειώνει η ιστορία με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas