- Reaction score
- 15.469
Ευχαριστω, το εχω δει αλλα δε καταλαβαινω και πολλα απο τα τεχνικα
... με ενδιαφερει η αντισταση εξοδου του ...
Ευχαριστω, το εχω δει αλλα δε καταλαβαινω και πολλα απο τα τεχνικα
Φανταζομαι οτι το αυτο μπορει να γινει και στο να φτιαχτει αντι τελικου και το" καρμπυρατερ(προ) με μικροτερα ζιγκλερ?"Αφου δεν καταλαβαινεις το τεχνικο μερος που θα σε βοηθησει η αντισταση εξοδου ?
Το οτι δεν γνωριζω, δεν σημαινει οτι δεν μπορω να προσπαθησω να μαθω ε ?Αφου δεν καταλαβαινεις το τεχνικο μερος που θα σε βοηθησει η αντισταση εξοδου ?
http://www.parasound.com/pdfs/A23Manual.pdfΠοιο τελικό έχεις ;
Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί και για αντίστροφο αποτέλεσμα?Η εισοδος θα παρα μεινει απειραχτη , το ποτενσιομετρο θα ειναι παντα στο 100% και θα αλλαξουν 4 εξαρτηματα μεσα στον ενισχυτη τα οποια θα εχουν σαν αποτελεσμα να αλλαξουν συνολικα οι προδιαγραφες του ενισχυτη και εκει που χρειαζοταν 500mv για να βγαλουμε 100W θα χρειαζονται 2V για να βγαλουμε 100W
Να 'σαι καλά, κατάλαβαΑυτη ειναι η τελευταια μου προσπαθεια πανω στο θεμα απο την στιγμη που δεν δειχνει να εχεις τις γνωσεις να καταλαβεις αυτο που σου λεω .....
υποθεσε οτι εχεις εναν τελικο ο οποιος αν παιρνει στην εισοδο του 500mv θα βγαλει στην εξοδο του πχ 100W ηχου ...
Αν για καποιους λογους αυτο δεν σου κανει και εχεις μια πηγη που εχιε εξοδο κατα πολυ μεγαλυτερη εχεις δυο λυσεις
η πρωτη λυση ειναι να πνιξεις το σημα της πηγης στην εισοδο με εναν διαιρετη τασης ....φαντασου οτι φορτωνεις την εξοδο του προενισχυτη και το πλεονασμα καταναλωνεται σε θερμοκρασια σε μια αντισταση πανω στην εισοδο του τελικου ....
Τεχνικα δεν ειναι λαθος αλλα συνηθως εχει πολυκακο impact στα δυναμικα τα μικροδυναμικα και καμμια φορα ισως και στο συνολικο ευρος της πηγης ...
Σε αυτη την φαση και εαν κανεις κατι τετοιο δεν εχει απολυτως καμμια διαφορα απο το να εχεις το ποτενισομετρο στην θεση ενα η στην θεση δυο. αυτο ειναι αυτο που εκανες μεχρι τωρα και πηγαινωντας το μηχανημα σε καποιο τεχνικο να σοτ πειραξει αντι να εχεις το ποτενσιμετρο στην θεση 2 για να δουλεψεις ο τεχνικος στην ουσια στο εκανε αυτο μονιμα ....αρα τα δυναμικα πανε βολτα
Αυτο που σου προτεινω εγω δεν εχει καμμια σχεση με το πνιξιμο της πηγης στην εισοδο η με ποτενσιομετρα .
Η εισοδος θα παρα μεινει απειραχτη , το ποτενσιομετρο θα ειναι παντα στο 100% και θα αλλαξουν 4 εξαρτηματα μεσα στον ενισχυτη τα οποια θα εχουν σαν αποτελεσμα να αλλαξουν συνολικα οι προδιαγραφες του ενισχυτη και εκει που χρειαζοταν 500mv για να βγαλουμε 100W θα χρειαζονται 2V για να βγαλουμε 100W
H διαφορα μεταξυ αυτου του ενισχυτη που εχεις εσυ με ευαισθησια εισοδου 450mv με εναν οποιονδηποτε αλλο που εχει ευαισθησια εισοδου 2v Δλδ πανω απο 4 επανω οι οποιες διαφορες δεν ειναι στην εισοδο ειναι ΣΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ .....
Αντε να στο κανω σε αυτοκινηταδικους ορους μηπως και το καταλαβεις .....
Φαντασου οτι εχεις ενα αυτοκινητο το οποιο φοραει ενα πολυ μεγαλο καρμπυρατυερ με αποτελεσμα καθε φορα που πατας το γκαζι το αυτοκινητο μπουκωνει ....
Αυτο που πας να κανεις ειναι να μαθεις να οδηγας χωρις να πατας πολυ το γκαζι να εισαι πολυ τρυφερος μαζι του για να μην μπουκωνει το αυτοκινητο
Αυτο που σου λεω εγω ειναι να αλλαξεις πραγματα στον κινητηρα ωστε να μπορει να συνεργαστει με το μεγαλο καμρπυρατερ
Σε ευχαριστώ πολύ ευγενικό εκ μέρους σου, δεν μπορώ να στο κρατήσω τόσο πολύ όμως. Θα σου στείλω ΠΜ κ όταν ξεμπλέξω κ γω από φθινόπωρο έρχεσαι το κουμπώνουμε κ αν είμαι ικανοποιημένος φτιάχνουμε ένα.Το συγκεκριμένο buffer υπάρχει έτοιμο αλλά η τιμή του είναι εξωπραγματική.
Ο Nelson Pass όμως έχει δώσει στην diy audio κοινότητα ,τα σχέδια και παρέχει με πολύ λογικό κόστος την πλακέτα και 4 ταιριασμένα τρανσίστορς με τιμή αν θυμάμαι καλά 40 δολ.
Έχω φτιάξει κάμποσα και πραγματικά αυτό το πραγματάκι ...παίζει όνειρο.
Προτείνω να βρείς ένα φίλο που πιάνουν τα χέρια του να στο φτιάξει.
Θα το έκανα εγώ,free φυσικά ,αν ήθελες, αλλά ετοιμάζομαι για Κρήτη οπότε καλό φθινόπωρο...
Αυτό που μπορώ να κάνω είναι ,αν θες πάντα,να σου δανείσω για 2-3 μέρες το δικό μου για να δείς του λόγου το αληθές.
Μη ζητάς συγνώμη oldy, ίσα ίσα μάθαμε περισσότερα γι αυτόν τον B1.Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και την υπομονη.Και μια συγνωμη στον nikkap που του κουρσεψαμε το νημα.
![]()
Φυσικα ...θα κατεβαζε την σταθμη μεν με αντιτιμο τα δυναμικα σε χαμηλες σταθμεςhttps://www.ebay.com/itm/Rothwell-R...109685&hash=item5b25e931c7:g:jh0AAOSwJdBbI~O2
Κάτι τέτοιο θα έκανε λέτε δουλειά?