Υπάρχει προενισχυτής με χαμηλή ευαισθησία εξόδου;

Reaction score
15.469
Ευχαριστω, το εχω δει αλλα δε καταλαβαινω και πολλα απο τα τεχνικα :( ισχυει οτι αναλογως των εξαρτηματων που χρησιμοποιει ο καθε ντιουερ:)o) καποια χαρακτηριστικα του διαφοροποιουνται ελαφρως ?
... με ενδιαφερει η αντισταση εξοδου του ...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Αφου δεν καταλαβαινεις το τεχνικο μερος που θα σε βοηθησει η αντισταση εξοδου ?

Reaction score
1.147
Αν δεις το κύκλωμα η αντισταση εξόδου είναι 1 kom , ελπίζω να σε βοηθήσει.

Reaction score
6.602
Φανταζομαι οτι το αυτο μπορει να γινει και στο να φτιαχτει αντι τελικου και το" καρμπυρατερ(προ) με μικροτερα ζιγκλερ?"
Αλλα επεμβαινουμε στις γενικες προδιαγραφες των μηχανηματων της αγορας οποτε βελτιωνουμε το σπανιο και οχι μετατρεπωντας το ευρεως σε σπανιο?

Reaction score
15.469
Το οτι δεν γνωριζω, δεν σημαινει οτι δεν μπορω να προσπαθησω να μαθω ε ?
ηθελα να τη ξερω για να δω αν οδηγει πληρως τον τελικο μου ...

Reaction score
1.147
Ωραιος ! Φαντάζομαι με cd player θα οδηγείται άριστα .Τον έχω δοκιμάσει με τελικούς αντίστασης εισόδου από 10kom μεχρι 40 kom με άριστα αποτελέσματα.Δεν εχει ενισχυση αλλά το επίπεδο πληροφορίας και ακρίβειας που παρέχει είναι από άλλη κατηγορία τιμής.

Timaras

Reaction score
2.153
Η εισοδος θα παρα μεινει απειραχτη , το ποτενσιομετρο θα ειναι παντα στο 100% και θα αλλαξουν 4 εξαρτηματα μεσα στον ενισχυτη τα οποια θα εχουν σαν αποτελεσμα να αλλαξουν συνολικα οι προδιαγραφες του ενισχυτη και εκει που χρειαζοταν 500mv για να βγαλουμε 100W θα χρειαζονται 2V για να βγαλουμε 100W
Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί και για αντίστροφο αποτέλεσμα?
Δηλαδή αντί για 1,4ν να χρειάζεται 0,775ν για την ίδια ισχύ?

Reaction score
31
Αυτη ειναι η τελευταια μου προσπαθεια πανω στο θεμα απο την στιγμη που δεν δειχνει να εχεις τις γνωσεις να καταλαβεις αυτο που σου λεω .....

υποθεσε οτι εχεις εναν τελικο ο οποιος αν παιρνει στην εισοδο του 500mv θα βγαλει στην εξοδο του πχ 100W ηχου ...

Αν για καποιους λογους αυτο δεν σου κανει και εχεις μια πηγη που εχιε εξοδο κατα πολυ μεγαλυτερη εχεις δυο λυσεις

η πρωτη λυση ειναι να πνιξεις το σημα της πηγης στην εισοδο με εναν διαιρετη τασης ....φαντασου οτι φορτωνεις την εξοδο του προενισχυτη και το πλεονασμα καταναλωνεται σε θερμοκρασια σε μια αντισταση πανω στην εισοδο του τελικου ....
Τεχνικα δεν ειναι λαθος αλλα συνηθως εχει πολυκακο impact στα δυναμικα τα μικροδυναμικα και καμμια φορα ισως και στο συνολικο ευρος της πηγης ...
Σε αυτη την φαση και εαν κανεις κατι τετοιο δεν εχει απολυτως καμμια διαφορα απο το να εχεις το ποτενισομετρο στην θεση ενα η στην θεση δυο. αυτο ειναι αυτο που εκανες μεχρι τωρα και πηγαινωντας το μηχανημα σε καποιο τεχνικο να σοτ πειραξει αντι να εχεις το ποτενσιμετρο στην θεση 2 για να δουλεψεις ο τεχνικος στην ουσια στο εκανε αυτο μονιμα ....αρα τα δυναμικα πανε βολτα

Αυτο που σου προτεινω εγω δεν εχει καμμια σχεση με το πνιξιμο της πηγης στην εισοδο η με ποτενσιομετρα .
Η εισοδος θα παρα μεινει απειραχτη , το ποτενσιομετρο θα ειναι παντα στο 100% και θα αλλαξουν 4 εξαρτηματα μεσα στον ενισχυτη τα οποια θα εχουν σαν αποτελεσμα να αλλαξουν συνολικα οι προδιαγραφες του ενισχυτη και εκει που χρειαζοταν 500mv για να βγαλουμε 100W θα χρειαζονται 2V για να βγαλουμε 100W

H διαφορα μεταξυ αυτου του ενισχυτη που εχεις εσυ με ευαισθησια εισοδου 450mv με εναν οποιονδηποτε αλλο που εχει ευαισθησια εισοδου 2v Δλδ πανω απο 4 επανω οι οποιες διαφορες δεν ειναι στην εισοδο ειναι ΣΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ .....

Αντε να στο κανω σε αυτοκινηταδικους ορους μηπως και το καταλαβεις .....

Φαντασου οτι εχεις ενα αυτοκινητο το οποιο φοραει ενα πολυ μεγαλο καρμπυρατυερ με αποτελεσμα καθε φορα που πατας το γκαζι το αυτοκινητο μπουκωνει ....
Αυτο που πας να κανεις ειναι να μαθεις να οδηγας χωρις να πατας πολυ το γκαζι να εισαι πολυ τρυφερος μαζι του για να μην μπουκωνει το αυτοκινητο
Αυτο που σου λεω εγω ειναι να αλλαξεις πραγματα στον κινητηρα ωστε να μπορει να συνεργαστει με το μεγαλο καμρπυρατερ
Να 'σαι καλά, κατάλαβα
[DOUBLEPOST=1530155456][/DOUBLEPOST]
Το συγκεκριμένο buffer υπάρχει έτοιμο αλλά η τιμή του είναι εξωπραγματική.
Ο Nelson Pass όμως έχει δώσει στην diy audio κοινότητα ,τα σχέδια και παρέχει με πολύ λογικό κόστος την πλακέτα και 4 ταιριασμένα τρανσίστορς με τιμή αν θυμάμαι καλά 40 δολ.
Έχω φτιάξει κάμποσα και πραγματικά αυτό το πραγματάκι ...παίζει όνειρο.
Προτείνω να βρείς ένα φίλο που πιάνουν τα χέρια του να στο φτιάξει.
Θα το έκανα εγώ,free φυσικά ,αν ήθελες, αλλά ετοιμάζομαι για Κρήτη οπότε καλό φθινόπωρο...
Αυτό που μπορώ να κάνω είναι ,αν θες πάντα,να σου δανείσω για 2-3 μέρες το δικό μου για να δείς του λόγου το αληθές.
Σε ευχαριστώ πολύ ευγενικό εκ μέρους σου, δεν μπορώ να στο κρατήσω τόσο πολύ όμως. Θα σου στείλω ΠΜ κ όταν ξεμπλέξω κ γω από φθινόπωρο έρχεσαι το κουμπώνουμε κ αν είμαι ικανοποιημένος φτιάχνουμε ένα.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Για το Β1 θα γραψω αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος οτι εχει νοημα .....

Το B1 και γενικα τα buffer εχουν σχεδιαστει ακριβως για τον ιδιο λογο ... στην ουσια οταν πας απο μια πηγη στον τελικο , το ποτενσιομετρο του τελικο σου παρεχει την δυνατοτητα να ρυθμιζεις την ενταση του ηχου ....
Συνηθως ενα τετοιο configuration ενω ειναι εξαρετικο συνηθως σε ηχο αλλα εχει πολυ μετρια δυναμικα σε χαμηλες εντασεις .... Αν θελεις ειναι ενα κλικ καλυτερο απο αυτο εσφαλμενα ονομαζουμε παθητικο προενισχυτη σε οτι αφορα τα δυναμικα .

Συνεπως οποιος ακοροατης εχει το περισσοτερο ακουσμα του σε χαμηλες η μετριες εντασεις εχει και το σοβαροτερο προβλημα ενω απο την μεση και πανω και γενικα ακροατες που ακουνε δυνατα δεν εχουν τετοιου ειδους προβληματα ....

Για τον ΟΡ που εθεσε το ερωτημα για τον ενισχυτη του αυτο που σου χαλαει τον ηχο ειναι το ποτενσιομετρο του τελικου που βαζεις στην θεση 1-2 για να μπορει να εχει ενα καλο ευρος λειτουργιας ο προενισχυτης σου . Η ιδια λογικη οταν καποιος τεχνικος σου πειραξε την μια εισοδο.
Ολα αυτα εχουν σαν αποτελεσμα να πνιξεις τα δυναμικα του προενισχυτη και για αυτο δεν σου αρεσε ο ηχος .
Τεχνικα ο τροπος που σου προτεινα ειναι μονοδορομος και θα εχει το καλυτερο αποτελεσμα απο ολα οσα δοκιμασες.

Για το Β1 εχει κερδος Χ1 σημαινει οτι αν το CD απο μονο του μπορουσε να οδηγησει τον τελικο σου τοτε ο συνδυασμος CD+B1 επισης θα οδηγει τον τελικο σου ....Ποιο ειναι το κερδος λοιπον σε αυτη την ιστορια , ποιο ειναι το μυστικο και τελικα ποσοι απο εμας χρησιμοποιησαν το β1 σωστα ? ( η αντισταση εξοδου που ρωτησε καποιος δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με αυτο )

---Το δεδομενο προβλημα ειναι οτι το ποτενσιομετρο στην υπαρξη της αλυσιδας σκοτωνει τα δυναμικα σε χαμηλες εντασεις για να κερδισουμε ικανοτητα ρυθμισης οποτε οι λυσεις εναι 3 και μαζι και το γιατι ....

ΛΥΣΗ ΠΡΩΤΗ
--Εχουμε ενα CD σαν πηγη βαζουμε ενα Β1 μπροστα του ενα ποτεσνιομετρο και απο εκει και μετα τον τελικο
---Κερδισαμε οτι η εξοδος του cd δεν βλεπει ενα σκετο ποτενσιομετρο μπροστα του και αρα η εξοδος του δεν ζοριζεται καθολου και βγαζει το σημα του ατοφιο Ομως ετσι μεταφεραμε το προβλημα στην εξοδο του Β1 που πλεον αυτο βλεπει το ποτενσιομετρο μπροστα του και θα τραβηξει ενα σχετικο ζορι απο την στιγμη που το κερδος ειναι Χ1και σαφως και εκει θα υπαρχει ιδιο η παρομοιο προβλημα στα δυναμικα συν οτι εχουμε επιβαρυνει την αλυσιδα με ενα σταδιο ακομα συν οτι πλεον το σημα μας αποκταει και την ηχητικη ταυτοτητα του Β1.Ακροατης που ακουει απο την μεση και ψηλοτερα δεν εχει κανενα θεμα δυναμικων .

ΛΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
---Εχουμε ενα CD σαν πηγη βαζουμε ενα ποτενσιομετρο μπροστα του αμεσως μετα ενα Β1 το οποιο πλεον οδηγει τον τελικο
---κερδισαμε οτι η εισοδος του τελικου ειναι απολυτως ελευθερη δεν υπαρχει κει ποτενσιομετρο ολα τα δυναμικα και ολη η ποιοτητα ειναι φατσα καρτα στην εισοδο του τελικου σε μικρες και μεγαλες εντασεις το συστημα κενταει ...
---Χασαμε οτι υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να ζοριζουμε την εξοδο του CD με το ποτενσιομετρο αλλα στις μερες μας τα περισσοτερα CD πλευερ εχουν την ικανοτητα να οδηγησουν χωρις προβλημα ....Αυτη ειναι μακραν πιο σωστη λυση και θα παρεχει το καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα Προβλημα θα υπαρξει στην περιπτωση που για καποιον λογο η πηγη μας εχει πολυ ψοφια εξοδο ...

ΛΥΣΗ ΤΡΙΤΗ ( Προτεινει και ο σχεδιαστης του B1 )
Προτεινεται να βαλουμε 2 φορες B1 οπου το πρωτο θα φροντιζει να μην φορτωνουμε την εξοδο του CDplayer και το δευετρο φροντιζει να μην φορτωνουμε την εισοδο του τελικου .... Τεχνικα ειναι αρτια λυση και υλοποιησεις τετοιου τυπου εχουμε δει παρα πολλες φορες απο την Marantz την Denon και την NAD μεσα σε ολοκληρομενους ενισχυτες .
Ο ακροατης ομως εκει πρεπει να σταθμισει κατα το ποσο θελει δυο ενεργα πραγματα στην αλυσιδα .... και τον οποιο θορυβο η παραμορφωση απο καλωδιωσεις τροφοδοσιες κλπ κλπ

Το Β1 απο ηχο ειναι αψογο ενω εχει μια ταση να στρογγυλευει ελαχιστα τα ακρα και να λιαινει το αποτελεσμα στα ακρα που σου δινει επισης την αισθηση οτι ο ηχος του ειναι γλυκος edgy ειναι η πιο σωστη λεξη .... επιτηδευμενο αλλα μονο εκει Γενικοτερα αυτο το ηχητικο αποτελεσμα παραγουν τα τρανσιστορ που χρησιμοποιει ...

Τελος οι προενισχυτες Vintage και νεοτεροι εχουν προενισχυση Χ10 και πολλες φορες παραπανω Χ20 ο λογος ειναι οτι προσπαθουν με αυτο τον τροπο να πουσαρουν οσο μπορουν περισσοτερα δυναμικα στην εισοδο ενος τελικου ...ΜΑζι με αυτο φυσικα πουσαρουν και αρκετο θορυβο και αρκετη παραμορφωση
Στις μερες μας με συχρονες πηγες θα ελεγα οτι μια προενισχυση Χ6 θα ηταν ενα εξαιρετικα λογικο νουμερο που αρκει να μας παρεχει καλα δυναμικα και χωρις θορυβο σε χαμηλες εντασεις ενω με τοσο χαμηλο κερδος θορυβος και παραμορφωση εχουν πεσει απιστευτα κατω .

Σαν επιλογο ξαναγραφω οτι η μονη αρτια λυση για να μπορεσει να λειτουργησει τελεια το συστημα του ΟΡ ειναι να αλλαξουν οι προδιαγραφες του YAMAHA ωστε να αποκτησει εισοδο 1,2 V με τα ποτενσιομετρα στο 100% και την εισοδο απειραχτη .

Με εκτιμηση
Σακης Πετροπουλος

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Στην Τριτη λυση μου διεγυγε να γραψω οτι το ποτενσιομετρο μπαινει αναμεσα πλεον στα 2 Β1

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Ξεχασα επισης να προσθεσω οτι λογω του gain Χ1 στο Β1 και γενικοτερα της σχεδιασης του σε οποιο configuration και αν το χρησιμποιησει καποιος ειναι οτι πιο ησυχο εχεις ακουσει ποτε .

Reaction score
15.469
Καλη η αναλυση του east electronics και τον ευχαριστω (-ουμε),
ωστοσο μπερδευτηκα με τη θεση του "ποτενσιομετρου" και του "Β1" - για τους γνωστες μαλλον αυτα ειναι δεδομενα - οποτε εαν θελει κανεις καλος ανθρωπος ας μου πει
- στη δική μου κατασκευη (συσκευη - δεν το 'φτιαξα εγω)
DSCN2751.JPG

το ποτενσιομετρο (εδω δυο , ενα για καθε καναλι) ειναι πριν το Β1 ή μετα ?
(εαν μπορει να βγει ακρη απο μια φωτο ...)

Reaction score
1.147
Μην μπερδεύεσαι καθόλου ,το ποτενσιόμετρο είναι πρίν το ενεργό σκέλος του b1 .
Η περιγραφή του east είναι η απόδοση στα Ελληνικά του κειμένου του pass όταν
παρουσίασε το buffer του.Ο pass λοιπόν αναλύει τι επιλογές υπάρχουν για κάποιον που
θέλει να πειραματιστεί με το κύκλωμα του.
H υλοποίηση σου είναι πιστή αντιγραφή του πρωτότυπου με σταθεροποιημένο τροφοδοτικό.
NICE !

Reaction score
15.469
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και την υπομονη.Και μια συγνωμη στον nikkap που του κουρσεψαμε το νημα.
:drinks:

Reaction score
31
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και την υπομονη.Και μια συγνωμη στον nikkap που του κουρσεψαμε το νημα.
:drinks:
Μη ζητάς συγνώμη oldy, ίσα ίσα μάθαμε περισσότερα γι αυτόν τον B1.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Φυσικα ...θα κατεβαζε την σταθμη μεν με αντιτιμο τα δυναμικα σε χαμηλες σταθμες

Απορια μου κανει γιατι ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβει καποιος ..... ειχα την εντυπωση οτι πιο απλα δεν μπορει να γραφτει ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas