Υπάρχει σοβαρό Φανοποιείο?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.210
Ένα θέμα (ίσως το μοναδικό) που με απασχολεί σχετικά με την συντήρηση του αυτοκινήτου είναι το Φανοποιείο.
Είμαι κάτοχος ΙΧ από το 1975 περίπου.
Ο μοναδικός τομέας που δεν έχει βελτιωθεί μέχρι τώρα είναι κατά την γνώμη μου η επισκευή ύστερα από ένα ατύχημα στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου.
Εκτός από την προχειρότητα στην συναρμολόγηση, την επισκευή του επισκευασμένου τμήματος, μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται και στην βαφή αυτού:

Κυρίως το πρόβλημα έχει να κάνει με την διαφορά στην απόχρωση στο βάψιμο. Υπάρχει δηλαδή εμφανείς διαφορά στο στο επισκευασμένο τμήμα από το υπόλοιπο.

Η συνήθεις κίνηση που γίνεται κατά την επισκευή είναι: Με την βοήθεια κάποιου τμήματος στο χέρι (συνήθως το καπάκι της εισόδου του καυσίμου) ο υπάλληλος της επιχείρησης επισκέπτεται εταιρεία πωλήσεων χρωμάτων που συνεργάζεται, και με.... το μάτι, προσπαθεί ο υπάλληλος του χρωματοπωλείου να πετύχει την απόχρωση! Κάποιες φορές υπάρχει (σχετική) επιτυχία κάποιες φορές το αποτέλεσμα είναι για κλάμματα.

Ερώτηση και παράκληση:

Έχετε υπ 'όψη σας κάποια σοβαρή εταιρεία σε αυτό το θέμα?
Εντός Αττικής φυσικά...........

Δηλώνω πλήρως απογοητευμένος.
Τρείς φορές έχω βάψει μέχρι τώρα τον εμπρός προφυλακτήρα (σε τρία διαφορετικά συνεργεία φυσικά), χωρίς αποτέλεσμα.
Η διαφορά στην απόχρωση δηλαδή είναι εμφανείς. (Ford Kuga st line 2017 λευκό)....

Σημειώνεται επίσης ότι το αμάξι έχει υποστεί πλήρη συντήρηση χρώματος στη κορυφαία εταιρεία για τον σκοπό αυτό:
Auto-Star Detailing Center.... Που σημαίνει ότι παρ όλο που το αμάξι είναι του 2017 δεν υπάρχει διαφορά στο χρώμα ή στην ποιότητα του, από την παροδο του χρόνου. Επίσης το αμάξι από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας στεγάζεται σε εσωτερικό χώρο στάθμευσης...

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.094
Σημειώνεται επίσης ότι το αμάξι έχει υποστεί πλήρη συντήρηση χρώματος στη κορυφαία εταιρεία για τον σκοπό αυτό:
Auto-Star Detailing Center....
Με τόσα αυτοκίνητα που βλέπει ο Πλάτωνας, δεν μπορεί να σου συστήσει κάποιον καλό φανοποιό;

Reaction score
11.665
Με το μάτι; Πλάκα κάνεις; Δεν υπάρχει κωδικός για το χρώμα σου; Εγώ τελευταία φορά που πήγα σε χρωματοπωλείο να πάρω χρώμα για το αμάξι είπα το BMW 181 και τελείωσε η υπόθεση.

Reaction score
24.824
Λαμπρινος με κλειστά μάτια , cartime.gr
δεν θα ξανασχοληθείς ποτέ με τέτοια θέματα , αλλά είναι ο ακριβότερος και έχει πολύ δουλειά.

TGD

Reaction score
9.831
Το χρώμα ξεβάφει με τον καιρό κι αν βάλεις το αρχικό με τον κωδικό θα είναι πιο έντονο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.210
Να τολμήσω να ρωτήσω πόσο κάνει έτοιμος καινούργιος, βαμμένος στο εργοστάσιο; Ή δεν πωλείται βαμμένος;
Δεν νομίζω να υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Reaction score
1.262
Να τολμήσω να ρωτήσω πόσο κάνει έτοιμος καινούργιος, βαμμένος στο εργοστάσιο; Ή δεν πωλείται βαμμένος;
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα… ποτέ δεν υπήρχε. Όλοι έρχονται σε μαύρο χρώμα και βάφονται.
Το χρώμα ξεβάφει με τον καιρό κι αν βάλεις το αρχικό με τον κωδικό θα είναι πιο έντονο.
Αυτό δεν είναι σίγουρο, μπορεί ναι μπορεί και όχι. Στο δικό μου που είναι μοντέλο 2007 έβαψα πέρυσι πίσω προφυλακτήρα και δεν υπάρχει διαφορά. Ασημί χρώμα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.210
και λευκό και κλειστο γκαράζ και σχετικά καινουργιο και detailing και τέτοια αστοχία….κάτι δεν μου κολλάει :p

Ευτυχώς υπάρχει ανταπόκριση εδώ μέσα.

Τελευταία φορά:
Πάω σε σχετικό κατάστημα. Ύστερα από συζήτηση μου αναφέρει πως έχει η κατάσταση (πως γίνεται δηλαδή η όλη δουλειά). Κάποια στιγμή μου λέει, κάτσε να πάρω τον ειδικό στα χρώματα. Μιλάει λοιπόν και στην συζήτηση του λέει, να στον στείλω να δεις και το αμάξι του? Πηγαίνω στον σχετικό κατάστημα. Βγαίνει έξω ο ... ειδικός με ένα δειγματολόγιο για τον κωδικό του αμαξιού μου. Υπήρχαν 4-5 πλάκες με μικρές αποκλίσεις μεταξύ τους, που πρέπει να έκαναν για αυτό. Τις δοκίμασε αν ταιριάζουν σε ένα σημείο (στο εμπρός φτερό). Μου λέει αυτοί οι κωδικοί είναι για το αμάξι σου.
Κάποια κάρτα από αυτές, επί τέλους ήταν κοντά στο δικό μου. Πάει στο μηχάνημα (σαν αυτό, ή μάλλον αυτό που φτιάχνει και το πλαστικό χρώμα για τους τοίχους μας) και ετοιμάζει το χρώμα. Το πηγαίνω στο συνεργείο και στην επόμενη ήταν έτοιμο το αμάξι. Όμως τσαπατσοδουλειά! Τρεξίματα σε κάποια σημεία κλπ.
Απογοήτευση η όλη διαδικασία....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.210
Με τόσα αυτοκίνητα που βλέπει ο Πλάτωνας, δεν μπορεί να σου συστήσει κάποιον καλό φανοποιό;
Δεν το ρισκάρει και δεν θέλω να τον φέρω σε δύσκολη θέση.
Όπως καταλαβαίνετε αφού το έχει αναλάβει ο Πλάτωνας, το αμάξι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, κατά άλλα.
Δυστυχώς έτυχε αυτό το μικρό... ατύχημα και έχω μπλέξει.

Reaction score
5.622
Θα πας σε αυτους https://www.bissias.gr η με το αυτοκινητο η με το πορτακι της βενζινης σαν δειγμα οπως ειπες. Οτι χρωμα μου εχουν βγαλει ηταν ακριβως ιδιο με αυτο που τους πηγα.

Reaction score
706
Ο Λαμπρινός που ειπώθηκε πιο πάνω είναι πολύ πολύ σοβαρό συνεργείο αλλά έβαγλε μια ανακοίνωση τύπου αν δεν είσαι πελάτης έλα πάλι από το '24 και βλέπουμε WTF φάση. Επίσης ακριβός δεν είναι σε καμία περίπτωση, το αντίθετο θα έλεγα, τίμιος μέχρι εκεί που δε παίρνει, έχω ακούσει για ακριβότερους που προφανώς δε κάνουν τη δουλειά που κάνει ο Λαμπρινός.
Επίσης πολύ καλό φανοποιείο και κάπως πιο προσγειωμένο είναι ο Γαμπιεράκης με αρκετή προσοχή στη λεπτομέρεια και έχει βγάλει και μερικές πολύ σοβαρές δουλειές τώρα τελευταία.
Έχουμε και ένα σοβαρό φανοποιείο προς Πειραιά μεριά (Markou Auto Styling στη Λεύκα) με ένα νέο άνθρωπο που ασχολείται αρκετά και είναι πολύ συνενοήσιμος, αν σε βολεύει, έχω κάνει 3 δουλειές μέχρι τώρα και έχω μείνει ικανοποιημένος. Να σημειώσω ότι έχω Mazda με κωδικό χρώματος 32S (έχει μέσα 2-3 πέρλες δε πετυχαίνεις ίδια απόχρωση ούτε αν είσαι η Mazda Ιαπωνίας και φτάσαμε στο 95%).

Reaction score
24.824
μετά τον Λαμπρινό δεν έχω ξανασχοληθεί με τίποτα άλλο.
Είναι φορές που παίρνω κάποιο από τα οχήματα μετά από επισκευή και μπορεί να μην το ελέγξω καν - δεν έχει νόημα ιδιαίτερο, το έχει ελέγξει και το έχει γυαλίσει πριν φτάσει να στο δώσει.
αστειότητες τύπου, μπιμπικάκι, τρέξιμο και λοιπά μένουν έξω απο το μαγαζί σε απόσταση ασφαλείας.
είναι ακριβός και φθηνός μαζί.
όταν σου λέει κάποιος ολική βαφή 3500 + ΦΠΑ σου κάθεται κάπως , γιατί σίγουρα για το ίδιο όχημα θα βρεθεί ένας άσχετος να σου πει 2500 όλα.
όμως πέρνα της ποιότητας της εργασίας που περιλαμβάνουν τα 3500+ΦΠΑ που είναι σε κορυφαίο επίπεδο, περιλαμβάνονται κορυφαία υλικά (τα αναλώσιμα του , χαρτάκια ταινίες κλπ πχ είναι ότι πιο ακριβό υπάρχει) χρώματα και βερνίκια κορυφαίας ποιότητας και 2 γυαλίσματα.
έχω κάνει 3 ολικές βαφές εκεί (μία κανονική και δύο απο χαλάζι) και αρκετές μικροεπισκευές, δεν ασχολούμαι καθόλου, το αφήνω και ξέρω ότι όταν το πάρω θα είναι άριστο, υπεράνω κριτικής.
και - μακρυά απο μας - είναι κορυφαίος στις επαναφορές με καλίμπρα, έχει 4 καλίμπρες στο μαγαζί, την τελευταία την αγόρασε πρόσφατα γιατί λόγω των αναπαλαιώσεων που κάνει (εκεί να δεις δουλειά που πέφτει, σε οχήματα 50 και 60 ετών) έχει μονίμως 1-2 κατειλημμένες.
το μόνο πρόβλημα είναι οτι έχει μόνο 2 γιους , αν ήταν πολύτεκνος θα είχε περισσότερο κόσμο στο μαγαζί να δουλεύει όπως πρέπει, τώρα είναι μόνο 3.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.770
Εγώ, μετά από παρότρυνση του @pankrok δοκίμασα πέρυσι να πάω στον Λαμπρινό. Μετά από κάποιους μήνες και 3-4 επικοινωνίες παραιτήθηκα. ΟΚ, δεν επέμεινα "μέχρι τελικής πτώσης" αλλά δεν έχω και τον χρόνο να κυνηγάω τον φαναρτζή τόσο πολύ.

Στον Γαμπιεράκη είχα στείλει νωρίτερα (λόγω των καλών reviews που είχα διαβάσει) μου απάντησε αμέσως με τις πληροφορίες που ζήτησα, φάνηκε δηλαδή πολύ πιο άμεσος. Τελικά βέβαια λόγω της έλλειψης χρόνου που έλεγα δεν πήγα ούτε εκεί, οπότε δεν έχω ιδία άποψη για τη δουλειά του.

Τέλος, στο σημάδι που ήθελα να φτιάξω τότε προστέθηκε και ένα μικρο-τρακάρισμα/γρατσούνισμα που μου έκαναν και θα μου το καλύψει η ασφαλιστική (πριν 3 μήνες, αλλά ούτε με αυτό έχω ασχοληθεί ακόμα). Οπότε, αν βγάλουμε εκτός τον παράγοντα "κόστος", την αντιπροσωπεία τη θεωρούμε χειρότερη λύση από έναν καλό φανοποιό (εξαιρώντας τον Λαμπρινό γιατί δεν θα ξαναπροσπαθήσω, ας πούμε τον επόμενο καλύτερο); Ή είναι μια καλή/εγγυημένη λύση και απλά την αφήνουμε στην άκρη λόγω (φαντάζομαι) πιο αυξημένου κόστους;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.210
Αντιπροσωπεία!
Είπα και εγώ να δοκιμάσω την.... σιγουριά της! ... Μούφα.
Ότι κάνουν όλοι οι άλλοι, κάνει και αυτή! Αν πέσεις στην στραβή του υπαλλήλου που φτιάχνει το χρώμα..... την έβαψες.
Και αυτοί με το παρτάκι της βενζίνης δουλεύουν.
Για τον Γαμπιεράκη έχω ακούσει καλά λόγια και από αλλού. Στο ford club αυτόν προτίνουν.
Θα τους δω και τους δύο και βλέπουμε.
Από Σεπτέμβρη φυσικά....
Σας ευχαριστώ πάντως όλους.

Reaction score
784
Αφοι Προβατά φανοποιείο - Χειμάρρας 19, Μοσχάτο τκ 183 45

εξαιρετικοί, από προσωπική εμπειρία.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.477
Μια ψιλοασχετη ερώτηση: Έχω ένα αμάξι 15ετιας που έχει μεγαλουτσικο χτύπημα σε εμπρός φτερό και μικρότερη ζημιά στις δύο πόρτες της ίδιας πλευράς. Είναι πολύ καιρό έτσι. Επίσης πολύ καιρό του έχω μεικτή με 500 ευρώ απαλλαγή αλλά δεν έχω ασχοληθεί.

Επειδή σκέφτομαι να το πουλήσω, θέλω να το σουλουπωσω. Έχω δει ένα φανοποιειο στην Κατεχάκη που λέει διεκπεραίωνει ασφάλειες. Δεν έχω προλάβει να ασχοληθεί. Θα μου το φτιάξουν με 500 ευρώ;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.213
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος