Υπάρχει media player στο οποίο...

Reaction score
0
να μπορώ να συνδέσω ηχεία υπολογιστή 5.1 ή 2.1 ??

Καλησπέρα λοιπόν σε όλους! Και μόνο η ερώτηση φτάνει για να καταλάβει κανείς πόσο σχετικός είμαι! Γι'αυτό σας παρακαλώ να με βοηθήσετε!

Ψάχνω για ένα media player και καθώς η τηλεόραση μου είναι μια 17αρα sony χωρίς καλό ηχείο, θα ήθελα να μπορέσω να χρησιμοποιήσω για τον ήχο τα ηχεία αυτά!
Είναι της Logitech τα κλασσικά τα 5.1 !
Να βλέπω ταινία στην τιβί και να ακούω απο αυτά τα ηχεία! Γίνεται?
Καθώς και μουσική!

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει media player που να παίζει ράδιο!

Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
49
Απάντηση: Υπάρχει media player στο οποίο...

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο AVsite!
Καλή συνέχεια :107:

Ποια Logitech έχεις?
Αν πχ είναι τα Ζ5500 θα μπορέσεις να συνδέσεις το media player με τα ηχεία για πολυκάναλο ήχο!
Ουσιαστικά αναζητούμε συστηματάκι ηχείων 5.1 (Logitech ή κάποιας άλλης εταιρίας) που έχει είσοδο optical/toslink ή coaxial in

Αν είναι τα Z5500 έχουν σίγουρα.
Πες μας το μοντέλο των ηχείων σου για να σου πούμε.

Αν δεν αναζητάς πολυκάναλο ήχο (και είναι αρκετό το 2.1 για σένα) τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά και σίγουρα θα βρούμε λύση

Ραδιόφωνο...
Χμ...
Από όσο θυμάμαι, υπάρχουν κάποια με internet radio.
Όχι κλασικό ραδιόφωνο.

Reaction score
0

Καλημέρα!
Καλώς σας βρήκα εδώ και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!

Τα ηχεία 5.1 που έχω είναι τα logitech τα x 530 , ενώ τα 2.1 είναι τα logitech τα x 210 !

Στην ουσία το πρόβλημα μου είναι το εξής... Έχω ένα pc που κάνει πολύ θόρυβο και είναι αδύνατο να δείς ταινία και να είναι ον ο υπολογιστής...
Έτσι σκέφτομαι με χαμηλό κόστος (max 300 E) χρησιμοποιώντας τα ηχεία και το μόνιτορ να κάνω κάτι..
(πέρα απο ταινίες, θέλω μουσική και ράδιο )

Αν τα 5.1 δεν κάνουν τι αναζητώ να έχει το Media box για να συνδέσω τα 2.1 ?

Η άλλη λύση είναι να αγοράσω ένα φτηνό netbook, μια κάρτα ήχου και με vga να το έχω μόνιμα πάνω στο μόνιτορ? Δεν με ενδιαφέρουν τρελές ποιότητες κτλ απλά να είναι υποφερτά!
Τι αξίζει? Στη θέση μου τι θα προτιμούσατε? Δώστε μου τα φώτα σας!!

Ευχαριστώ και πάλι πολύ..

Reaction score
26

Τα 2.1 συνδέονται εύκολα σε μια απλη αναλογική εξοδο που σιγουρα θα εχει οποιοδήποτε player. Για να συνδέσεις τα 5.1 θα πρεπει τα ηχεια να εχουν… καποια ψηφιακή εισοδο, δηλαδη να ενσωματώνουν αποκωδικοποιητή. Πολλα μοντέρνα εχουν, αλλα δυστυχώς όχι τα δικα σου.

Reaction score
0

Στράτο ευχαριστώ για την απάντηση.

Και απο ότι βλέπω σε διάφορα τυχαία κουτιά δεν έχουν ούτε έξοδο vga για να μπορώ να το συνδέσω στο μόνιτορ πέραν της τηλεόρασης?

Reaction score
49

Τα 2.1 συνδέονται εύκολα σε μια απλη αναλογική εξοδο που σιγουρα θα εχει οποιοδήποτε player. Για να συνδέσεις τα 5.1 θα πρεπει τα ηχεια να εχουν… καποια ψηφιακή εισοδο, δηλαδη να ενσωματώνουν αποκωδικοποιητή. Πολλα μοντέρνα εχουν, αλλα δυστυχώς όχι τα δικα σου.

Όπως πολύ σωστά στα ανέφερε ο Στράτος, αν τα ηχεία σου έχουν είσοδο ήχου (είτε διπλή είτε mini-jack) δε θα έχεις πρόβλημα.
Απλά δε θα έχεις πολυκάναλο ήχο με διακριτά τα διαφορετικά κανάλια
Όμως, σε μια μικρή οθόνη ένα συστηματάκι 2.1 είναι μια χαρά!

Αν τα ηχεία σου έχουν είσοδο mini jack αγοράζεις ένα πολύ φθηνό καλώδιο (κόστους 1€ χοντρικά), 2πλο rca --> mini jack

και βάζεις τα 2 αρσενικά RCA στο audio out του media player και το mini jack στα ηχεία σου!
Και είσαι έτοιμος!!

Αν εξαιρέσω κάποια απίθανη περίπτωση, όλα τα media players έχουν έξοδο stereo (L-R audio)

Το δικό μου πχ, Mede8er MED400X, έχει έξοδο ήχου στέρεο

Δες:

Είναι τα δύο βυσματάκια, κόκκινο και μαύρο!
Το κίτρινο δίπλα τους είναι η απλούστερη (και χειρότερη) αναλογική έξοδος εικόνας, composite
Αν η οθόνη σου έχει hdmi δεν συζητώ άλλη μέθοδο σύνδεσης!!

Reaction score
0

Wow...

Χίλια ευχαριστώ για το υπέρ-αναλυτικό πόστ!!

Για τον ήχο τα κατάλαβα όλα! Αυτό με το rca και το καρφάκι σίγουρα κάνει στα 2.1 που έχω οπότε είμαστε τζετ!

hdmi δυστυχώς δεν έχω..οπότε ψάχνω για έξοδο vga να συνδέσω το μόνιτορ ή αναλογικά την τηλεόραση μου!

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!

Reaction score
49

hdmi δυστυχώς δεν έχω..οπότε ψάχνω για έξοδο vga να συνδέσω το μόνιτορ ή αναλογικά την τηλεόραση μου!

Επομένως χρειάζεσαι κάτι τέτοιο:

Ή κάτι ανάλογο
Για να βρω κάτι

Reaction score
49

Υπάρχει και αυτό, αλλά κάνε λίγη υπομονή να φτιάξουν τον server τους (Ελλάδα και αξιόπιστο κατάστημα)

Reaction score
49

Και τα αντίστοιχα στην tele

Όπως το περιγράφουν το κατάλληλο για σένα είναι το VCT-750
Ρώτα αν σου κάνει και το VCT-200 (δείχνει πως κάνει την ανάποδη δουλειά. Παίρνει σήμα από pc και στέλνει εικόνα σε composite ενώ εσύ θες το ανάποδο)

Reaction score
49

Με άλλα λόγια πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα πως η συσκευή πρέπει να παίρνει σήμα από composite και να το στέλνει σε VGA
Αλλιώς μπορεί να κλαις τα € σου!!!

Πάντως, για να μη λέμε κουταμάρες, εγώ προσωπικά 70€ για έναν τέτοιο μετατροπέα δεν θα έδινα!
Που θα έδινε και αμφίβολα αποτελέσματα εικόνας

ΩΩΩΠΠΠΠΠΠ......
Στάσου!!
Ξαναδιάβασα από την αρχή
Η 17άρα είναι οθόνη pc ή τηλεόραση? Στην αρχή μιλάς για τηλεόραση και μετά για οθόνη!!
Μήπως έχει scart πίσω?
Γιατί αν έχει scart καθάρισες με ελάχιστα €

Και έλεγξε αν τα ηχεία σου έχουν mini-jack in. Γιατί παίζει να είναι out αυτό που είδες
Τα καλώδια των ηχείων σου λογικά συνδέονται στο sub
Εκεί αναζήτησε rca in....

Reaction score
0

Ευχαριστώ και πάλι..

Λοιπόν...όσον αφορά τα ηχεία... απο το subwoofer φεύγει ένα καλώδιο το οποίο καταλήγει σε καρφάκι που κουμπώνει στην κάρτα ήχου πίσω απο το pc.. Αν έχω καταλάβει σωστά αντί για το pc θα βάλω το καρφάκι στο mediabox και είμαστε εντάξει..σωστα?

Όσο για την οθόνη...17άρα είναι η οθόνη του Pc...lcd..tft...Και θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω αυτή για να είναι αρκετά συχνά on λόγω μουσικής και ράδιο..
Αν πάρω μόνο το πρώτο καλώδιο " αυτό που είναι vga απο τη μία και 2 απο την άλλη" θα είμαι εντάξει? Η άκρη με το vga θα μπεί πίσω απο το μόνιτορ και τα άλλα 2 στο mediabox??

Αν δεν γίνομαι κουραστικός , και τα λύσαμε όλα τα θέματα με τα καλώδια κτλ.. προτείνετε μου σας παρακαλώ και ένα media box...γιατί φοβάμαι ότι θα πάω να πάρω και θα με αρχίσουν έχει κι αυτό κι αυτό κι αυτό και θα χάσω τη μπάλα..

Στην ουσία, να μου κάνει στα ηχεία και στο μόνιτορ και να έχει Internet radio.. έτσι κι αλλίως με τα αντικείμενα που έχω ποιότητα δεν βλέπω να βγαίνει ...οπότε κάτι φτηνό.. ( και όλα αυτά γιατί το Pc Κάνει θόρυβο...χαχα) αλλά απο ότι βλέπω netbook δεν αξίζει και καινούριο pc (γιατί για αναβάθμιση ούτε λόγος) έχει κόστος!

Ευχαριστώ πολύ..

Reaction score
49

Πριν σου απαντήσω διεξοδικά, μια ερωτησούλα φίλε μου!
Το pc σου (πέρα από το θόρυβο) παίζει νερό τις ταινίες που έχεις?
Σηκώνει άνετα 1080p ή έστω 720p?

Βέβαια, για οθόνη 17" (που πιθανολογώ δεν είναι fullHD αλλά έχει μέγιστη ανάλυση γύρω στα 1366 Χ 768) το να κατεβάζεις υλικό 1080p είναι υπερβολή
Διότι δε θα καταλάβεις διαφορά σε σχέση με 720p, θα καταναλώνεις πολύ χώρο στους σκληρούς σου και θα ζορίζεις άδικα και το pc σου!!

Άρα....Επαναλαμβάνω...
Το pc σου (προσπερνάμε για λίγο το θόρυβο) παίζει νερό αρχεία 720p?

Reaction score
49

Γιατί σε ρωτάω....

Πάμε να δεις....

Για να στήσεις το σύστημα θέλεις:

Σύνολο 162€ (και δεν υπολογίζω εξωτερικό σκληρό γιατί υποθέτω πως έχεις)

Μήπως να έριχνες στο pc σου αυτά τα χρήματα για να το κάνεις λιγότερο θορυβώδες?
Πχ να αλλάξεις ένα τροφοδοτικό (συνήθως εκεί ξεκινά ο θόρυβος), να βάλεις 2-3 ανεμιστηράκια low noise και καμιά extra ψύκτρα (παθητικής ψύξης) σε κάρτα γραφικών ή motherboard?

Το κόστος θα είναι χαμηλό θεωρώ και πιθανότατα (με ελάχιστα χρήματα) να άλλαζες και κουτί στο pc σου ή απλά να άλλαζες τη θέση του στο δωμάτιο για να πέσουν πολύ τα db που ακούς.....

Και θα είχες 5κάναλο ήχο, χωρίς βάλε-βγάλε καλωδίων, θα είχες και το internet radio που αναζητάς, θα είχες όλα τα αρχεία σου επιτόπου κοκ....

Για σκέψου το λίγο...

Δοκίμασε τον classic media player (κατέβασε το mega pack), κάνε ένα καλό καθάρισμα/ρύθμιση με το ccleaner (τέρμα δεξιά, download latest version) ή ακόμα καλύτερα με το Advanced System Care Pro, ρίξε ένα disk defragment, ένα καλό antivirus να ελέγξει και πιστεύω θα είσαι ΟΚ

Reaction score
0

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

Δυστυχώς το pc μου είναι σε άθλια κατάσταση...θέλει απο όσο το υπολόγισα πάνω απο 300 ευρώ για να είναι οκ. Είναι παλιό πολύ..

Όπως είχα αναφέρει μια άλλη λύση είναι ένα φτηνό netbook το οποίο με vga θα είναι μόνιμα πάνω στο μόνιτορ..ένα πολύ φτηνό αρκεί να είναι ικανό να παίζει καμία ταινία...
Το γεγονός ότι τα περισσότερα netbook έχουν ανάλυση 1024χ600 ...αν συνδεθεί στο μόνιτορ θα δείχνει εντάξει??

Όλα αυτά ως άλλη λύση απο ένα media box...ανάμεσα σ αυτές τις λύσεις είμαι...αν ξοδέψω πάνω απο 150 ευρώ για ένα Media box ίσως αξίζει η αγορά ενός netbook...

δεν ξέρω..πραγματικά! Τι θα επιλέγατε?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas