Υπογούφερ αυτοκινήτου για λειτουργεία στο σπίτι.Αναζητώ ενισχυτή.

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους κ όλες, ως νέο μέλος.

Έχω το εξής γούφερ: Kicker solo-baric 15" L7 1000watt rms, το οποίο είναι διπλοπηνικό με 4Ω το κάθε πηνίο, μερικά χαρακτηριστικά του ηχείου είναι συχνότητες απόκρισης 18Hz-100Hz, 89db.
Επειδή έχω αυτό το ηχείο κ δεν το χρησιμοποιώ πλέον στο αυτοκίνητο θα ήθελα να ρωτήσω τι θα χρειαστεί για να το χρησημοποιήσω στο σπίτι.

α1) Έχω σκεφτεί ότι αντι να βρω έναν 8Ω ενισχυτή αν θα μπορούσα πολύ απλά να χρησιμοποιήσω το 1 απο τα 2 πηνία του γούφερ κ ας παίξει με την μισή ένταση ή θα είναι πολύ φτωχή η απόδοσή του ? α2)μήπως είναι καλύτερα να το συνδέσω παράλληλα να πέσει στα 2Ω κ να παίξει με έναν ενισχυτή 2Ω πχ 500-600 βαττ ? α3) μπορούν να συνδεθούν 2 ενισχυτές 4Ω ένας σε κάθε πηνίο κ εννοείτε να ρυθμιστούν το ίδιο ?

β) βρήκα κάτι ενισχυτές στο ebay σαν αυτούς εδώ http://www.parts-express.com/cat/subwoofer-plate-amplifiers/332 δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν, αλλά λογικά θα χρειάζομαι έναν ενισχυτή πέρα απο τα βαττ να βγάζει κ τις συχνότητες που αποδίδει το ηχείο σωστά; θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω να φτάσω το ηχείο στα άκρα αλλά ας το ξεσκονίζει το ταβάνι όταν θα παίζει..να το νιώθουμε το μπάσο όχι να παίξει σαν να είναι δεκαράκι γούφερ..

ο τυπος χρήσης που θα έχει θα είναι γενικής χρήσης δηλαδή κ στον υπολογιστή για παιχνίδια κ για μουσική κ για ταινίες..επίσης θα χρειαστεί να φτιάξω κ κουτί αν κάποιος μπορεί να συμβουλέψει σε αυτό όσο αναφορά τις διαστάσεις θα ήταν καλό, θα είναι τοποθετημένο σε ένα δωμάτιο που οι τοίχοι του είναι 3,10μ χ 3,70μ περίπου 12 τετραγωνικά.

θα περιμένω νέα σας κ ξανασυζητάμε,
ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σεραφείμ.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Υπογούφερ αυτοκινήτου για λειτουργεία στο σπίτι.Αναζητώ ενισχυτή.

δεν δινεις αρκετα στοιχεια.το κροσοβερ που θα ειναι;τι ηχεια εχεις;ενας επαγγελματικος 2χ400 στα 4 θα σου κανη δουλεια.επισης και ο 1000αρης Plate amp απο το λινκ που εβαλες αλλα το μαγαζι ειναι αμερικη και θα εχει μεταφορικα και τελωνειο.

Reaction score
0

δεν δινεις αρκετα στοιχεια.το κροσοβερ που θα ειναι;τι ηχεια εχεις;ενας επαγγελματικος 2χ400 στα 4 θα σου κανη δουλεια.επισης και ο 1000αρης Plate amp απο το λινκ που εβαλες αλλα το μαγαζι ειναι αμερικη και θα εχει μεταφορικα και τελωνειο.

To κροσοβερ λογικα θα ειναι ενσωματωμένο με τον ενισχυτή.. τι άλλα στοιχεία χρειάζεται ?? :0

Reaction score
1.772

και τα κυριως ηχεια πως θα τα κοβεις;θα δινης σημα απο τον υπολογιστη που;πες μας το συστημα σου.εχεις καποιον ολοκληρωμενο ενισχυτη τωρα;ηχεια;

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
επειδη εχω παρομοιο, το orion h2 και προσπαθησα να το δουλεψω στο σπιτι.
μην περιμενεις πολλα πραγματα, ειναι σχετικα αναισθητο και ιδιως στις χαμηλες συχνοτητες.
οπωσδηποτε να κανεις ported μεγαλη καμπινα και για να δουλεψει χρειαζεται μεγαλο ενισχυτη.
ειναι διπλοπηνικο στα 4 ohm αρα θα το δουλεψεις αναγκαστικα στα 8 ohm αφου στα 2ohm γεφυρωμενος ενισχυτης σχετικα φθηνος δεν υπαρχει.
ο ενισχυτης που θα παρεις να εχει τουλαχιστον 1600watt στα 8 ohm γεφυρωμενος.
ισως τον behringer ep4000 αλλα με αλλαγη ανεμιστηρων λογω θορυβου.

Reaction score
0

και τα κυριως ηχεια πως θα τα κοβεις;θα δινης σημα απο τον υπολογιστη που;πες μας το συστημα σου.εχεις καποιον ολοκληρωμενο ενισχυτη τωρα;ηχεια;
Το μόνο που έχω τώρα είναι ένα έτοιμο πεντακάναλο σύστημα αλλά θα αντικατασταθεί αργότερα από ξεχωριστά κομάτια ηχεία ενισχυτή κτλ προορίζεται για ένα δωμάτιο διασκέδασης & σινεμά αλλά δεν με απασχολούν τα υπόλοιπα τώρα εγώ απλά θέλω να δω αν αξίζει να ασχοληθώ με αυτό το γούφερ να το κάνω να παίζει μόνο του, ή να πάω να πάρω πχ ένα psb έτοιμο..για αυτό δεν μπήκα στην διαδικασία να γράψω για το υπόλοιπο σύνολο ας υποθέσουμε ότι τώρα θα είναι συνδεμένο στον υπολογιστή κ στο έτοιμο σύστημα που έχει έξοδο για γούφερ..

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Υπογούφερ αυτοκινήτου για λειτουργεία στο σπίτι.Αναζητώ ενισχυτή.

επειδη εχω παρομοιο, το orion h2 και προσπαθησα να το δουλεψω στο σπιτι.
μην περιμενεις πολλα πραγματα, ειναι σχετικα αναισθητο και ιδιως στις χαμηλες συχνοτητες.
οπωσδηποτε να κανεις ported μεγαλη καμπινα και για να δουλεψει χρειαζεται μεγαλο ενισχυτη.
ειναι διπλοπηνικο στα 4 ohm αρα θα το δουλεψεις αναγκαστικα στα 8 ohm αφου στα 2ohm γεφυρωμενος ενισχυτης σχετικα φθηνος δεν υπαρχει.
ο ενισχυτης που θα παρεις να εχει τουλαχιστον 1600watt στα 8 ohm γεφυρωμενος.
ισως τον behringer ep4000 αλλα με αλλαγη ανεμιστηρων λογω θορυβου.
Γιατί 800watt στα 8Ω δεν θα παίξει, το συγκεκριμένο ηχείο έχει πολύ ψιλό σύρμα στα πηνία του, όταν είχα στο αμάξι δυο σαν αυτά τα γούφερ παίζαν κ τα δυο συνολικά στα 4Ω με έναν ενισχυτή ροκφορντ παουερ 800 4Ω το ένα γούφερ έλιωσε το πηνίο του..

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Re: Υπογούφερ αυτοκινήτου για λειτουργεία στο σπίτι.Αναζητώ ενισχυτή.

Γιατί 800watt στα 8Ω δεν θα παίξει, το συγκεκριμένο ηχείο έχει πολύ ψιλό σύρμα στα πηνία του, όταν είχα στο αμάξι δυο σαν αυτά τα γούφερ παίζαν κ τα δυο συνολικά στα 4Ω με έναν ενισχυτή ροκφορντ παουερ 800 4Ω το ένα γούφερ έλιωσε το πηνίο του..
μουσικη θα παιξει, στο hc στις χαμηλες συχνοτητες θα θελει πολυ ρευμα.
και μην ξεχνας τα αυτοκινητα συνηθως εχουν πολυ μεγαλο room gain.

Reaction score
1.815

...απλά θέλω να δω αν αξίζει να ασχοληθώ με αυτό το γούφερ να το κάνω να παίζει μόνο του, ή να πάω να πάρω πχ ένα psb έτοιμο..
Να πας σε έτοιμη λύση.
Τα sub αυτοκινήτου προορίζονται για τη δουλειά που πωλούνται. Δηλαδή "Car audio subwoofer".

Το συγκεκριμένο κατ' αρχήν είναι ένα από τα καλύτερα μεγάφωνα sub, που έχουν κατασκευαστεί ...ever!
Το πλεονέκτημα του μεγαφώνου είναι ότι χρειάζεται μικρότερη σε λίτρα καμπίνα (πάντα κλειστού τύπου και όχι bass reflex), για να παίξει έτσι όπως παίζουν τα υπόλοιπα μεγάφωνα, αλλά λειτουργώντας σε καμπίνες με ...τριπλάσιο μέγεθος!!
Εξ' ου και η σειρά που ανήκει: Solobaric (Iσοβαρική)

Σε ένα χώρο σαλονιού ή ακόμα και υπνοδωματίου, η συμπεριφορά του μεγαφώνου αλλάζει άρδην, καθώς είναι φτιαγμένο και μετρημένο για πλήρη χαρακτηριστικά μέσα σε ένα πορτπαγκάζ.

Έχεις τις εξής επιλογές:

1) Αν δεν το χρειάζεσαι το πουλάς και συμπληρώνεις χρήματα για ένα κανονικό Hi-Fi sub.
2) Το κρατάς και το φτιάχνεις για το ήδη υπάρχον αυτοκίνητό σου, ή το φυλάς για μελλοντική χρήση σε επόμενο αυτοκίνητο. (Το ίδιο έχω κάνει κι εγώ με το δικό μου αλλά το μετάνιωσα, γιατί δεν το έχω ακόμα χρησιμοποιήσει και κάθεται στην αποθήκη...)
3) Το κάνεις δώρο στην κοπελιά σου για το αυτοκίνητό της, την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, μαζί μ' ένα κουτί σοκολατάκια!
(Να είσαι σίγουρος ότι θα εκτιμήσει τα σοκολατάκια, αλλά εσύ θα γουστάρεις μουσική, όποτε θα μπένεις στο αμάξι της!):lolsign:

Reaction score
0
Απ: Υπογούφερ αυτοκινήτου για λειτουργεία στο σπίτι.Αναζητώ ενισχυτή.

Έχω και εγώ ενα 15" KEF 350Wrms που δεν ξέρω τι να το κάνω. Αν μπορεί να γίνει κάτι πείτε το και σε μένα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.272
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale