Υπόγα

Μηνύματα
3.944
Reaction score
6.234
Rt μιλώντας για 200-20. μπορείς ισορροπημένα πάντα να το φέρεις σχετικά εύκολα όπου επιθυμεις, τα νουμερα δεν κάνουν όλα σε όλους κυρίως γιατί όλοι δεν ακουν στις ίδιες εντάσεις* δεν βλέπουν και όλες τις ταινιες στις ίδιες εντάσεις... δεν έχουν τον ίδιο αριθμό καναλιών και τέλος είναι και θέμα γουστου...
*Το ιδανικό θα ήταν dynamic rt o_O τυπου λαουντνες....
Καλα σαφως οταν ,μπαινουμε στον τομεα της ψυχοακουστικης ειναι και λιγο θεμα γουστου σιγουρα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.101
Reaction score
143.564
Το θέμα "γούστου" έχει διερευνηθεί πλήρως και διεξοδικά από την επιστήμη της ψυχοακουστικης, και δεν είναι κάποια αφηρημένη έννοια.

Οι χρόνοι αντήχησης ομοίως.

Οι επιτρεπόμενες διακυμάνσεις στους χρόνους αντήχησης είναι συγκεκριμένες, και έχουν εξηγηθεί οι προϋποθέσεις ακροάσεων υπό τις οποίες οι λίγο διαφορετικοί και ποιοι ακριβώς χρόνοι αντήχησης είναι προτιμότεροι ή ανεκτοί, αναλόγως μουσικού περιεχομένου, στάθμης, πολλαπλών πηγών ήχου, κλπ.

Ο σοκος μιλάει εντελώς συγκεκριμένα σε αυτό το ποστ, αναφερόμενος στην στάθμη ακρόασης και ορθώς συσχετίζοντας αυτό με τις καμπύλες ακουστοτητας.

Άλλωστε, οι χαμηλής ενέργειας ανακλάσεις σε χαμηλής στάθμης ακροάσεις, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν την ουδό ακουστοτητας για να γίνουν ...ακουστές, και γι'αυτό πολλοί μπορούν να ακούν μουσική σπίτι τους μέχρι κάποιο επίπεδο στάθμης, πάνω από το οποίο η αντήχηση αποκτά ακουστή στάθμη και επιβάλλεται και ενοχλεί.

Η δική σου προσέγγιση είναι λάθος. Δεν τίθεται θέμα γούστου έτσι όπως το εννοείς και οι χαμηλοί χρόνοι αντήχησης είναι γενικώς δυσάρεστοι, ασχέτως αν θεωρήσεις (εσφαλμένα) ότι δε σε ενοχλούν, θα σε ενοχλήσουν.
 


Μηνύματα
3.944
Reaction score
6.234
Δεν είπα ότι είναι αφηρημένη έννοια αλλά δεν είναι και μαθηματικά. Είναι κάτι σαν την ιατρική και τα κλινικά συμπεράσματα απλά οι ασθενείς είναι οι ακροατές στην ψυχοακουστικη.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.735
Μηνύματα
3.025.732
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab
Top