Υπόγα

Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
Rt μιλώντας για 200-20. μπορείς ισορροπημένα πάντα να το φέρεις σχετικά εύκολα όπου επιθυμεις, τα νουμερα δεν κάνουν όλα σε όλους κυρίως γιατί όλοι δεν ακουν στις ίδιες εντάσεις* δεν βλέπουν και όλες τις ταινιες στις ίδιες εντάσεις... δεν έχουν τον ίδιο αριθμό καναλιών και τέλος είναι και θέμα γουστου...
*Το ιδανικό θα ήταν dynamic rt o_O τυπου λαουντνες....
Καλα σαφως οταν ,μπαινουμε στον τομεα της ψυχοακουστικης ειναι και λιγο θεμα γουστου σιγουρα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.660
Το θέμα "γούστου" έχει διερευνηθεί πλήρως και διεξοδικά από την επιστήμη της ψυχοακουστικης, και δεν είναι κάποια αφηρημένη έννοια.

Οι χρόνοι αντήχησης ομοίως.

Οι επιτρεπόμενες διακυμάνσεις στους χρόνους αντήχησης είναι συγκεκριμένες, και έχουν εξηγηθεί οι προϋποθέσεις ακροάσεων υπό τις οποίες οι λίγο διαφορετικοί και ποιοι ακριβώς χρόνοι αντήχησης είναι προτιμότεροι ή ανεκτοί, αναλόγως μουσικού περιεχομένου, στάθμης, πολλαπλών πηγών ήχου, κλπ.

Ο σοκος μιλάει εντελώς συγκεκριμένα σε αυτό το ποστ, αναφερόμενος στην στάθμη ακρόασης και ορθώς συσχετίζοντας αυτό με τις καμπύλες ακουστοτητας.

Άλλωστε, οι χαμηλής ενέργειας ανακλάσεις σε χαμηλής στάθμης ακροάσεις, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν την ουδό ακουστοτητας για να γίνουν ...ακουστές, και γι'αυτό πολλοί μπορούν να ακούν μουσική σπίτι τους μέχρι κάποιο επίπεδο στάθμης, πάνω από το οποίο η αντήχηση αποκτά ακουστή στάθμη και επιβάλλεται και ενοχλεί.

Η δική σου προσέγγιση είναι λάθος. Δεν τίθεται θέμα γούστου έτσι όπως το εννοείς και οι χαμηλοί χρόνοι αντήχησης είναι γενικώς δυσάρεστοι, ασχέτως αν θεωρήσεις (εσφαλμένα) ότι δε σε ενοχλούν, θα σε ενοχλήσουν.
 


Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
Δεν είπα ότι είναι αφηρημένη έννοια αλλά δεν είναι και μαθηματικά. Είναι κάτι σαν την ιατρική και τα κλινικά συμπεράσματα απλά οι ασθενείς είναι οι ακροατές στην ψυχοακουστικη.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.155
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top