Υψηλή πιστότης...

Reaction score
11
Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

Και τελικά θα πει κανένας, γιατί νομίζω πως είναι λάθος αφού αναφέρθηκε να μην διευκρινιστεί, πως άλλης τάξεως είναι οι παραμορφώσεις των τρανζιστοράτων και άλλης, (λιγότερο ενοχλητικής στο αυτί έως και ευχάριστης μέχρι ένα βαθμό), των λαμπάτων;

Η είναι και αυτό μύθος;

:107:

Reaction score
11

Αν είναι καλοφτιαγμένο το mp3, ακούγεται υπέροχα παντού.
Κατά 99% είναι θέμα ηχογράφησης.

Υπάρχουν βινύλια η 24/192 αρχεία που παίζουν χειρότερα από MP3!

O μεγάλος "εχθρός" είναι οι ηχολήπτες & Σια!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.547

Κώστα έως εδώ ωραία ....

Εως εδώ όμως είναι καλά και πάει καλά όσο παραμένει αυτό το κλίμα, (που και μερικές φορές λόγο εγωισμού ξεφεύγει), αλλά και πάλι φίλοι είμαστε.
Αυτό όμως δεν δίνει κανένα δικαίωμα σε κανένα ΜΑΣ σε οποιαδήποτε ιεραρχική κλίμακα σε αυτό το site βρίσκεται και όποιες γνώσεις κατέχει, να εκφράζει εκτός από την γνώμη του και την επιστημονική του άποψη (που είναι χρήσιμες) ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ SITE ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ή όπως αλλιώς το λέτε επειδή αυτή η λέξη ξεφτιλίστηκε.

...Με αυτά και αυτά ξανασκέψου περί αντικειμενικότητας και ορθότητας και σε άλλους τομείς πρίν πάμε στο hi-fi (μην χ...σω όπως λες)

Κατά τα άλλα καλή καρδιά και σας αγαπώ όλους
Συμφωνούμε αγαπητέ.

Οφείλουμε όλοι μας να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.

Όλοι μας. ΟΚ?

Δηλαδή, μπορεί και γω να προσπαθώ να αναλύσω και να κατανοήσω ένα "σχεδιάγραμμα" (που λέτε), όπως και να βοηθήσω άλλους για το ίδιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ακούω σχεδιαγράμματα και ψηφία και άλλες κοτσάνες ή δε ξέρω να ακούω μουσική ή οτιδήποτε άλλο μου προσάπτουν.:126:

Απλά, προσπαθώ να κατανοώ και τα τεχνικά θέματα. Όλοι με τα αυτιά ακούμε, δε ακούμε με τα σχεδιαγράμματα....:126:

Φιλε Geovaz, συμφωνω μαζι σου κατ αρχην σε κατι λεξεις αστοχες και νομιζω σιγουρα προσβλητικες ("ηλιθιοι").

Ομως απο την αλλη δεν ειναι σωστο να απαντας στο λαθος με καινουριο λαθος. Γιατι και συ ησουν ερειστικος οταν εγραφες οτι "εγω ακουω με τ αυτια και οχι με διαγραμματα".
Αυτό α-κρι-βώς....:126:

Το συγκεκριμένο thread είναι άκρως εκπαιδευτικό ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ.

Ο "βιασμός" των τεχνικών threads από ασχετοσύνες και προσπάθειες υποβιβασμού της αξίας τους, είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε σε αυτό το site. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί πρέπει κάποιοι να επιβάλετε την υποκειμενική σας άποψη επί παντός, ακόμη και επί όσων δεν καταλαβαίνετε.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό.:144:

Ρε παιδιά, αλήθεια δηλαδή, έχει καταντήσει κουραστικό.

Όποιο τεχνικό θέμα ξεκινά, βγαίνει κάπχιος να το "βιάσει", ρίχνοντας στο παιχνίδι τον υποκειμενισμό, λες και ταιριάζει!

Μα τι σχέση έχουν οι φιλοσοφίες περί μουσικής και πως ακούει ο καθένας, σε σχέση με ένα αμιγώς τεχνικό θέμα?

Όλα αυτά τα "άσχετα", είναι μεν φυσιολογικά και λογικά και εν πολλοίς γνωστά, κι ενδιαφέροντα και επικερδέστατα για όλους, αλλά δε ταιριάζουν με τίποτα σε μια καθαρά τεχνική ανάλυση, που ως μόνο στόχο έχει την "απόκτηση γνώσης" πάνω σε ένα θέμα.

Νομίζω πως σε αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Τα τεχνικά θέματα συμφωνώ πως πρέπει να μένουν "καθαρα", ώστε ο αναγνώστης που επιθυμεί να ανατρέξει σε αυτά, να ενημερωθεί χωρίς να χρειάζεται να διαβάσει 20 σελίδες άσχετων ποστ.

ΙΜΗΟ η ευθύνη πέφτει στους διαχειριστές.

Από τη μία είναι καλό να πέφτουν όλες οι άσχετες απόψεις στο τραπέζι και να υπάρχει συζήτηση επί παντός επιστητού, από την άλλη είναι σωστό κάπχια θέματα να παραμένουν όσο περισσότερο "καθαρά", ώστε όλοι μας να μπορούμε σε κάπχια στιγμή να ανατρέξουμε σε αυτά για ενημέρωση ή για να ξαναθυμηθούμε ρε παιδί μου κάπχια βασικά πράγματα.

Προσωπικά δε ξέρω τι είναι προτιμότερο να γίνει. Ίσως θα μπορούσα να προτείνω οι διαχειριστές σε κάπχια φάση, ίσως σε δεύτερο χρόνο, αφού ξεθυμάνει κάπως το "θέμα", να "καθαρίζουν" τα άσχετα από τα σχετικά, δημιουργώντας ένα δεύτερο θρεντ με παραπλήσιο όνομα με το πρώτο και με λινκ που να δείχνει από που ξεκίνησαν όλα. πχ στο συγκεκριμένο θέμα με τίτλο "Υψηλή πιστότης..." να δημιουργηθεί ένα δεύτερο θέμα με τίτλο "συζητήσεις επί του θέματος: Υψηλή πιστότης..." ώστε να διαχωριστεί το καθαρά τεχνικό θέμα από τον υπόλοιπο αχταρμά, που κάθε άλλο παρά άχρηστος είναι.

Reaction score
777
ε κοίτα δέν έχεις άδικο.όμως απο την άλλη το ίδιο το θέμα ξεκινάει με συγκρίσεις και εριστικό τίτλο...

οπότε...μήν τσαντίζεσαι...

βέβαια απο την άλλη προσωπικά θα απορήσω αν ακούσω αυτόν τον ενισχυτή(με τα στραβά διαγράμματα) και μου αρέσει.

τον έχει κανείς ακούσει που να του άρεσε?
αν και νομίζω οτι κάτω απο πολύ ειδικές συνθήκες θα παίξει καλά.

Reaction score
20

:106:Τα δικά μου ποστ σας εξουσιοδωτώ να τα διαγράψετε!
:106:Και θα νιώσω και πολύ καλύτερα να μην υπάρχουν πια!
:112:Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Γιατι μπρε...οι αλλοι παρακατιανοι ειμαστε και δε σε αρεσουμε για .......:136:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Επι της ουσιας του ξεκαθαρισματος τωρα.
η ο συντονιστης σκριναρει εξ αρχης τα ποσταρισματα οποτε και τα μελη εκπαιδευονται αναλογως και δεν δημιουργουνται και παρεξηγησεις
η αστα οπως ειναι.Μια χαρουμενη αναρχοαυτονομη συμαζωξη

Σκεψου μονο τα χαμενα ποσταρισματα με τις σφαιρικες αποψεις επι του θεματος

Reaction score
11

Oτιδήποτε άσχετο θα έπρεπε να σβήνεται!

Έχει τύχει πάντως, (και όχι μία φορά), σε τεχνικό θέμα, να έχει γυρίσει η συζήτηση στο εάν η γειτόνισσα ενός εκ' των ιθυνόντων του site είναι "κάπως" και τι θα έπρεπε να της πει! (Περίπου τα λέω γιατί έχει περάσει καιρός και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες!)

Και σε πολλές άλλες περιπτώσεις και ενώ "μαίνεται" η συζήτηση, να πέφτουν θεϊκές μεν φιγούρες του αντίθετου φύλλου, (εν. θηλυκού), που όμως όσο θεϊκές και αν είναι, δίνουν το έναυσμα για την πλήρη μπαχαλοποίηση της "επιστημονικής" κατά τα άλλα ανάπτυξης του θέματος.

Άρα πάρτε το απόφαση, αν είναι να υπάρχουν "καθαρά" thread που έχουν σχέση μόνο με τον τίτλο του θέματος να τηρούνται έτσι και αυτό να ισχύει για όλους ακόμα και για τους ειδικούς η τους εξουσιαστές του site!

Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με το αν μας την "σπάει" ο γράφων τις κουταμάρες του η όχι!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.547

...να πέφτουν θεϊκές μεν φιγούρες του αντίθετου φύλλου, (εν. θηλυκού)...
α, μη μπερδεύεσαι, το αντίθετο φύλλο και οι "θεϊκές φιγούρες" είναι ΠΑΝΤΑ εντός θέματος! :136:

δεν έρχονται σε αντίθεση με καμιά επιστήμη, ούτε προσπαθούν να καταργήσουν την αξία κανενός σχεδιαγράμματος!
ίσα ίσα, τονίζουν την αξία της επιστημονική σκέψης, της σε μεγάλο βάθος ανάλυσης και της σε άγνωστους χώρους ...διείσδυσης! :136:

άσε που πάντα αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα, καθώς η σκέψη και η προσπάθεια για μάθηση χρειάζεται και ...χαλάρωση!

πάρε:

τι θέλω να πω:

Άλλο το ευχάριστο διάλειμμα, κι άλλο η αντικειμενική επιστημονικά άποψη να βρίσκει συνεχώς δήθεν αντίλογο στον υποκειμενισμό των ακροάσεων του καθενός, ώστε η κουβέντα να πηγαίνει στο αν έχει περισσότερη αξία ο υποκειμενισμός, ή στο ότι καλή η θεωρία, αλλά ως ένα σημείο, καθώς όλα δεν εξηγούνται κι η επιστήμη έχει ακόμα κενά και οι μετρήσεις δεν είναι τέλειες και πόσο τέλειο είναι το αυτί και όλα τα υπόλοιπα... :145:

μπερδεύτηκες, ε?:126:

...αν μας την "σπάει" ο γράφων τις κουταμάρες του η όχι!
Και πάλι μπερδεύεσαι. κανείς δε λέει "κουταμάρες" και κανένας δε τη "σπάει" σε κανέναν.

Οι προτιμήσεις του καθενός στον ήχο είναι σεβαστές, κι εντελώς προσωπικές. Δεν αποτελούν "κουταμάρες".

Απλά είναι κουραστικό αυτές οι όπχιες προτιμήσεις σε κάθε αντικειμενική ανάλυση κάπχιων πχ τεχνικών χαρακτηριστικών να προσπαθούν να περάσουν ως "αντικειμενικότερη του αντικειμενικού" θέση-άποψη, υποβιβάζοντας δήθεν την αξία των όποιων τεχνικών θεμάτων και αλλάζοντας αναπόφευκτα την ροή της εξέλιξης ενός ενδιαφέροντος τεχνικού θρεντ.

Δε τη "σπάει" σε κανέναν η παραπάνω πρακτική. Είναι κουραστικό, διότι είναι συνεχές, επαναλαμβανόμενο σε κάθε παρόμοιο θρεντ, αλλά ο διάλογος συνεχίζει και τα επιχειρήματα πέφτουν από κάθε μεριά. Αλλάζει η ροή της συζήτησης, αυτό γίνεται.

Οι διαχειριστές εδώ στο avsite έχουν επιλέξει η λειτουργία του φόρουμ να είναι απλή, όπως σε οποιοδήποτε πραγματικό ...φόρουμ (!!!), δίνοντας πλήρη ελευθερία σε καθέναν να γράφει το μακρύ του και το κοντό του, όπως δηλαδή γίνεται σε κάθε φόρουμ ελεύθερης συμμετοχής από οπχιονδήποτε, όπου δηλαδή δεν απαιτείται οι συμμετέχοντες να είναι ...ηλεκτρολόγοι μηχανικοί!

Όταν όμως γίνεται το ίδιο κατ'επανάληψη, όταν δηλαδή σε κάθε θρεντ "τεχνικό" (μπλιαχ) γίνονται τα ίδια και τα ίδια, ε, καταντάει κουραστικό.
Να, αυτό. σιγά τα ωά θα μου πεις....

Reaction score
11

Θα ήθελα όμως να προσθέσω και τα εξής (επιστημονικοφανή και ημισόβαρα):

1)Όπως κάθε σημαντική ανθρώπινη δραστηριότητα που ξεκίνησε αγνά και απλά μετεξελίχθηκε αντλώντας όλο το ανθρώπινο διανοητικό δυναμικό σε μία προσπάθεια βέλτιστης προσαρμογής δηλαδή σε επιστήμη, έτσι και ένα site όπως αυτό, μπορεί να ξεκίνησε σαν δραστηριότητα μιας παρέας αλλά όσο μεγαλώνει και δυσκολεύει η κατάσταση, και αν θέλει να επιβιώσει, ιδανικά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει την σχετική επιστήμη, αυτή δηλαδή της επικοινωνίας και των Μ.Μ.Ε..

2)Οι διάφοροι ειδικοί περί τα τεχνικά καθόλου δεν νομιμοποιούνται ως ειδικοί στον χειρισμό ενός Μ.Μ.Ε., όπως το παρόν.

Ειδικά θέλω να αναφερθώ στους αρκετούς ιατρούς που δίνουν το παρόν τους και λαμπρύνουν με την παρουσία τους το site, οι οποίοι όμως σε θέματα χειρισμού του μέσου και επικοινωνίας δύσκολα ξεπερνούν την βάση!

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν!

Αμάν, πάει μπερδεύτηκα!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

Μιας και το πας μακρυά, το ξαναλέω γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες.
Μπούρδες, άσχετοι και παραμάγαζα, υπάρχουν αρκετά στο internet. Εδώ είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Προτιμούμε να κρατήσουμε τους γνώστες παρά να γίνουμε άλλο ένα ράντσο αμπελοφιλοσοφίας. Αν αυτό έχει κόστος σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων, έχουμε προαποφασίσει (εδώ και πολύ καιρό) ότι είμαστε διατεθειμένοι να το πληρώσουμε. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει. Καλή καρδιά. :126:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ξέρεις καλά τι είναι. Δεν σε παρεξηγώ λέγε ότι θες.
Από την άλλη. Αν δεν σου αρέσει... ο δρόμος είναι ελεύθερος και τα σκυλιά δεμένα. Να θυμάστε ότι εσείς μπαίνετε στο AVSite, δεν έρχεται αυτό σε εσάς. :126:

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

...
Ειδικά θέλω να αναφερθώ στους αρκετούς ιατρούς που δίνουν το παρόν τους και λαμπρύνουν με την παρουσία τους το site, οι οποίοι όμως σε θέματα χειρισμού του μέσου και επικοινωνίας δύσκολα ξεπερνούν την βάση!
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν!Αμάν, πάει μπερδεύτηκα!:107:

:126:
Oι επιλογές που κάνει καθένας εξαρτώνται και από το χρόνο που έχει στη διάθεσή του.

Πέραν αυτού όμως,πιστεύω πως ο χώρος της υψηλής πιστότητας όπως έχει διαμορφωθεί δεν χρειάζεται κι άλλους ΄΄χειριστές δημοσίων σχέσεων΄΄,αλλά περισσότερα άτομα που θα εκφράσουν την αντικειμενική αλήθεια χωρίς να λογαριάζουν πόσες ΄΄ζαχαρένιες΄΄ θα χαλαστούν.:612:

Είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο να ζούμε πληρώνοντας δίχως να πληγώνουμε ή το να ζούμε πληγώνοντας δίχως να...πληρώνουμε:126:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Τις προσεχείς ημέρες η θερμοκρασία ανεβαίνει και η υγρασία αυξάνεται...:142:

Reaction score
777
Ξέρεις καλά τι είναι. Δεν σε παρεξηγώ λέγε ότι θες.
Από την άλλη. Αν δεν σου αρέσει... ο δρόμος είναι ελεύθερος και τα σκυλιά δεμένα. Να θυμάστε ότι εσείς μπαίνετε στο AVSite, δεν έρχεται αυτό σε εσάς.

...
Νίκο.Κατα καιρούς γνωρίζω άτομα τα οποία μου λένε να γράφω σε άλλους διαδικτυακούς audio τόπους γιατί...
Απλά ξέρεις τί γίνεται?
Μπαίνω εκεί και παρατηρώ οτι η κουβεντούλα δέν μου αρέσει.
Δέν το λέω για να προσβάλλω αυτούς ή εσάς.Απλά μου αρέσει η γνώση, μου αρέσουν οι μετρήσεις και έτσι κινούμαι.
Καλώς ή κακώς στα άλλα φόρουμ δέν μου αρέσει το κλίμα.δέν μου αρέσει διότι πραγματικά δέν έχω καμία όρεξη να συζητάω με τις ώρες για εταιρείες και αν το άκουσα καλά ή όχι.Προτιμώ να ακούω τον ίαρ να μιλάει για τεχνικά, για μετασχηματιστές και κλόκς.Αυτό σπούδασα και αυτό γουστάρω.
Βέβαια σε πολύ κόσμο αρέσει η παράθεση και αντιπαράθεση εμπειριών και γι αυτό το λόγο γεμίζει τις σελίδες.
Όμως αν μπορούσα να πάρω κάτι απο εκείνα τα φόρουμ θα ήταν ο σεβασμός στις απόψεις.Και δέν εννοώ απόψεις του τύπου 'μου αρέσει" αλλα απόψεις επιστημονικές οι οποίες έχουν κάποια βάση απλά δέν τυγχάνουν ευρείας αποδοχής.Αλλα ακόμα και αν οι απόψεις προέρχονται καθαρά απο υποκειμενικούς παράγοντες οφείλουν να είναι σεβαστές.

Το να μου λές "εσύ μόνος έρχεσαι" και στο τέλος θα μου πείς "χάρη σου κάνουμε που σου μιλάμε" δέν μου λέει κάτι.
Αν δέν τυγχάνω αποδοχής και ενοχλώ μπορώ πολύ απλά να κλείσω το pc και να φύγω απο τον χώρο μιάς και δέν βρίσκω κάτι να με εκφράζει τόσο όσο αυτό το σάιτ.

Στο μεταπτυχιακό και στη δουλειά που είμαι τώρα μου υπενθυμίζουν καθημερινά οτι χάρη μου κάνουν που είμαι μαζί τους.Και δέν είναι οτι φτάινε αυτοί.Η ίδια η χώρα με το χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο που διατηρεί λειτουργεί έτσι.Έξω είναι αλλιώς τα πράματα.και στη δουλειά, και στις σχολές και όπως βλέπω τώρα και στις παρέεςΑν θέλετε να συνεχίσετε το σημερινό "τίποτα" της χώρας δέν θα σταθώ εμπόδιο.εγώ έχω μάθει να σέβομαι τους ανθρώπους και όταν οι απόψεις και οι φιλοσοφίες διίστανται να αποχωρώ(εκτός αν μαλώσω).

Οπότε αν περισσεύουμε εγώ και καμια άλλα 100στή άτομα μπορούμε να μήν "ενοχλούμε" πλέον.Απλά μετά αυτό δέν λέγεται φόρουμ αλλα blog. τουλάχιστον έτσι νομίζω.Αν πάλι δέν ενοχλούμε αλλα κάτι δίνουμε και εμείς θα σε παρακαλούσα να μήν αναφέρεσαι σε εμάς με εκφράσεις του τύπου Αν δεν σου αρέσει... ο δρόμος είναι ελεύθερος και τα σκυλιά δεμένα..Τουλάχιστον εγώ δέν πιστεύω οτι το αξίζω αυτό.
Στην τελική το βρόμισμα του κάθε θέματος εσείς το προκαλείτε...πάρτα ένα ένα και δές.εγώ ούτε φιγουρατζίδες ούτε "λεφτάδες" βλέπω στο σάιτ.
τα χουμε πεί τα ξανάπαμε και τα ξαναλέμε...
αν θέλετε μπορείτε να σβήσετε τα μηνύματα μου απο το παρών θρέντ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos