Φακος για Canon 5D mkii

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.990
Απάντηση: Φακος για Canon 5D mkii

Ακραίο ίσως το παράδειγμα. ΣΤα 24 προσωπικά τα χρησιμοποιώ χωρίς πρόβλημα -εννοώ τέτοιου είδους, γιατί λόγω του εύρους του κάδρου υπάρχει η εγγενής ανομοιομορφία της φωτεινότητας του ουρανου, που επιτείνεται από το πολωτικό. Πάντως για 20mm δεν το συζητάμε.

Reaction score
0

πολυ καλο παραδειγμα οι εικονες με φιλτρο πολοτικο και χωρις ...
ευχαριστω ..

Reaction score
0

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας στο θεμα μου για τις οποιες απαντησεις δωσατε ηταν ολες κατατοπιστηκες και με βοηθησατε σε πολλες αποριες πανω στο ειδος ..
η αποφαση φακου δεν εχει παρθει ακομα αλλα το σημαντικο ειναι οτι βοηθησατε και με κανετε να σκεφτω ποιο καθαρα ωστε να παρω μια σωστη αποφαση κατω απο τον φακο που θελω (ευρυγωνιος)...
σε συνδιασμο με την κουβεντα μας και τα οσα ειπαμε και θα ερθει και η αποφαση και θα ανακοινωθει...

επισης επειδη οι αποριες δεν τελειωνουν ποτε στην φωτογραφια στους φακους και γενικα στην τεχνολογια ...
ο Distagon ειναι αποχρωματικος φακος τι σημαινει αυτο σε σχεση με τους μη αποχρωματικους φακους ??

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.990

Όλοι οι παραπάνω έχουν αποχρωματικά στοιχεία, νομίζω. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν στον περιορισμό των χρωματικών εκτροπών. Όλοι σχεδόν οι καλοί φακοί έχουν "ειδικά" στοιχεία, φλουοράιντ, χαμηλής διασποράς, ασφαιρικά, κλπ κλπ. Αυτό από μόνο του δεν σημαίνει και πολλά ούτε εγγυάται 100% το αποτέλεσμα. Υπάρχουν απλούστερες οπτικές φόρμουλες (σταθερών φακών βέβαια), με πολύ λίγα "απλά" στοιχεία που κάνουν παπάδες (πχ η παμπάλαια Τέσσαρ, με μόνο 4 στοιχεία, το λέει και τ' όνομα), και άλλες με καμιά 20ριά στοιχεία εκ των οποίων 3-4 "ειδικά" που είναι μετριότητες.

Reaction score
298

Επειδή έχω χρησιμοποιήσει και τον 16-35 markii και έχω τον 17-40 , θα σου έλεγα πως στα διαφράγματα 8-16 ( στα οποία λογικά θα δουλεύεις ) η διαφορά είναι δυσδιάκριτη σε κομμάτια που δεν έχουν σφάλμα κατασκευαστικό. Η διαφορά στην τιμή τους απο την άλλη είναι αισθητή. Ο Nikon 14-24 που ανέφερες νωρίτερα δεν είναι πανάκεια γιατί ο αντάπτορας για να παίρνει φίλτρα είναι πανάκριβος και τοπίο χωρίς φίλτρα.. χλωμό. Ο Zeiss 21 είναι υπέροχος αλλά κατα τη γνώμη μου όχι για αρχάριο χρήστη. Ο αρχάριος θα ωφεληθεί πολύ περισσότερο απο το AF και τη δυνατότητα zoom παρά απο την σουπερ οξύτητα του zeiss στο 2.8. ( ο οποίος zeiss παρεπιπτόντως έχει μουστακοειδή παραμόρφωση αρκετά δύσκολη στη διορθωση του σε απαιτητική φωτογράφηση τοπίο ή αρχιτεκτονικη ).

Καλές αγορές :)

Reaction score
0

καταρχην να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις στο θεμα μου και για τις αποριες μου ...

σημερα πηγα σε ενα μαγαζι στην αθηνα που εχω παρει απο εκει πολλα πραγματα ...
ηξερα οτι ειχε καποιους απο τους φακους που θελω και ειπα να τους δοκιμασω στην 5d να δω ποιος μου κανει γενικα σε αυτο που θελω ..
νομιζω ειναι το καλυτερο πραγμα ψαχνοντας καποιος για καποιον φακο διοτι εκει βλεπει ολη την αληθεια στα παντα..
δυστηχος δεν ειχε τον distagon μονο παραγγελια ..
ετσι δοκιμασα τον 17-40mm canon
τον 16-28mm tokina
και τον 16-35mm canon
τον σιγμα τον εχω βγαλει απο την λιστα ( παρα ειναι υπερ-ευρυγωνιος για αυτο που θελω )
οπως εχω βγαλει απο την λιστα και τον nikon 14-24mm με ανταπτορα για canon ..

η αποφαση μου κατω απο αυτους που δοκιμασα για εμενα προσωπικα και η αναλυση μου ειναι ..

tokina 16-28mm
καλες φωτογραφιες οντος καλος σε ολο το καδρο..
βαρης φακος (xωρις να με ενοχλει αυτο εχω συνηθισει απο τους αλλους φακους που εχω 24-70mm και 70-200mm) απλα το αναφερω και αυτο κοντα στο κιλο ειναι ...
αυτο που με χαλασε ειναι οτι δεν παιρνει φιλτρα και το θεωρω σημαντικο ιδιος σε τοπιο
αλλα και στην προστασια του φακου οπου παιζει ρολο αναλογα σε τι καταστασεις και συνθηκες τραβας φωτογραφιες μπορει να μην φανει στην αρχη κατι αλλα με την περαση των χρονων θα ειναι γραντζουνιες ..
δεν ειναι τυχαιο που υπαρχουν τα προστατευτικα φιλτρα ..

ο canon 17-40mm

1. μου αρεσε
2.παιρνει φιλτρα 77"
3.ξεκιναει απο τα 17mm και εχεις και μεγαλο φασμα αποστασης ωστε να καδραρεις το θεμα σου εκει που θελεις και οπως θελεις
4.γρηγορος στην εστιαση
5.ειναι canon και (L)
6.η ποιοτητα της φωτογραφιας μου αρεσε
7.εχει μεταπωληση σε περιπτωση που θελεις να τον δωσεις
8.καλος φακος σε σχεση τιμης και αποδοσης

τον 16-35mm οχι απο την αποψη τιμης
θα προτιμουσα καποιον αλλον σε αυτα τα λεφτα γνωμη μου ..
φωτογραφικα ειναι σαν τον tokina σε ποιοτητα φωτογραφιας με την μονη διαφορα οτι ο canon παιρνει φιλτρα αλλα ο tokina εχει την μιση τιμη και εχουν και f/2.8 και οι δυο .. εχει να κανει εκει με την αποφαση του αγοραστη και τι θελει ..

η αποφαση μου και η αγορα μου ειναι 17-40mm (L)
σε σχεση με τους αλλους ..
με σκοπο καποια στιγμη να δοκιμαζα και τον distagon και να αγοραζα ..

σας ευχαριστω πολυ ολους ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.171
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS