Φυσημα στην τηλεφωνικη γραμμη - πριν βαλω DSL

Reaction score
786
Εχω αγορασει το Conn-X πακετακι μου (αρχαριοι ειμαστε, μπορουμε να κανουμε και λαθη για να μαθουμε) και περιμενω ενεργοποιηση. Αυτο που εχω παρατηρησει και με ανυσηχει, ειναι οτι η τηλεφωνικη γραμμη εχει πολυ φυσημα, θορυβο, σαν να φυσαει βοριας μεσα απο το ακουστικο. Ακουγεται δε, και κατα την διαρκεια μιας κλησης αλλα και αν απλα σηκωσω το ακουστικο και ειμαι στο "τουτ-τουτ".

Το διαμερισμα ειναι καινουριο και η γραμμη του ΟΤΕ μπηκε προσφατα. Υπαρχουν τεσσερεις πριζες τηλεφωνου και σε ολες εχω το ιδιο ακριβως αποτελεσμα. Εχω δοκιμασει με δυο διαφορετικα τηλεφωνα και δυο διαφορετικα καλωδια συνδεσης πριζας/συσκευης, καμια διαφορά.

Για να αποκλεισω την πιθανοτητα βλαβης των συσκευων, δοκιμασα τα τηλεφωνα/καλωδια στο αποκατω διαμερισμα και εκει δεν παρουσιαζεται θορυβος, η γραμμη εκει ειναι πεντακαθαρη και με τις δικες μου συσκευες.

Οι πριζες στο διαμερισμα μου ειναι "καλης" μαρκας ενω οι γραμμες καταληγουν σε πινακα συστηματος συναγερμου, ο οποιος εχει την δυνατοτητα να "τηλεφωνει" αν ενεργοποιηθει το alarm.

Επειδη ειμαι βεβαιος οτι αυτος ο θορυβος της γραμμης θα εχει επιπτωσεις στην λειτουργια της DSL, προσπαθω να βρω ποιος ειναι ο αδυνατος κρικος της αλυσιδας πριν αντιμετωπισω καταφατσα το προβλημα...

Φταιει ο ΟΤΕ και πρεπει να δηλωσω βλαβη?
Φταινε οι πριζες ή/και τα εσωτερικα καλωδια?
Φταιει ο συναγερμος που παρεμβαλεται στην γραμμη?
Φταιει ο ηλεκτρολογος? Εχει κανει καμμια πατάτα με "στριφτες" ενωσεις καλωδιων ας πουμε?

Βοηθηστε συντροφοι...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.812
Αν σου έχουν ενεργοποιήσει τη DSL γραμμή, το φύσημα είναι λογικό και με τη βοήθεια των φίλτρων (πρέπει να έχει σίγουρα ένα μέσα στο Conn-x πακέτο), που παρεμβάλλονται μεταξύ της πρίζας και του τηλεφώνου λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει κάθε τηλεφωνική συσκευή να έχει από ένα.
Η ενεργοποίηση μπορεί να έχει γίνει απλά να μην έχεις ακόμα πάρει internet από τον ΟΤΕΝΕΤ.
Έχεις συνδέσει το modem/router στη γραμμή για να δεις αν ανάβει το λαμπάκι του DSL;
Αν δεν έχει γίνει σύνδεση του DSL, τότε πρέπει να πάρεις τηλέφωνο στον ΟΤΕ για δήλωση του προβλήματος.

VG

Reaction score
0
Εγω με φιλτρα ή χωρις,εχω ακριβως τον ίδιο ήχο,δεν ξερω πως γίνεται αυτο αλλα τα φιλτρα μου ειναι αχρηστα.

Reaction score
41
Φταιει ο ΟΤΕ και πρεπει να δηλωσω βλαβη?
Φταινε οι πριζες ή/και τα εσωτερικα καλωδια?
Φταιει ο συναγερμος που παρεμβαλεται στην γραμμη?
Φταιει ο ηλεκτρολογος? Εχει κανει καμμια πατάτα με "στριφτες" ενωσεις καλωδιων ας πουμε?

Βοηθηστε συντροφοι...
Το 1ο είναι το τελευταίο που θα ψάξεις.
Το 2ο δύσκολο
Για το 3ο έχεις βάλει dsl φίλτρο στο συναγερμό?
Το 4ο θέλει τσεκάρισμα καλωδίων στην κεντρική πρίζα για να το αποκλείσεις.

Για μένα το 3 και το 4 κοίταξε.

Reaction score
180
Μη μασας. Αυτα τα φυσηματα μονο στην dial up συνδεση πειραζουν. Στις συχνοτητες του ADSL δεν υπαρχει προβλημα.

Reaction score
786
Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις. Λεω να αναφερω καλου-κακου και βλαβη στον ΟΤΕ, εκτος αν υπαρχει κινδυνος να με ριξουν σε κανενα PCM για να "καθαρισει" η γραμμη!

Μακαρι παντως να μην επηρεαζεται η DSL απο το φυσημα... Συνηθισμενος απο τα modem (οπου θορυβος στην γραμμη = συνδεση με 28 kbps το πολυ) εχει φοβηθει το ματι μου - ή μαλλον το αυτι μου.

Xfader, η DSL αποκλειεται να εχει ενεργοποιηθει, καθως εκανα την τηλεφωνικη αιτηση μολις την περασμενη Παρασκευη!

minas

Πισιά
Reaction score
4.208
Μη μασας. Αυτα τα φυσηματα μονο στην dial up συνδεση πειραζουν. Στις συχνοτητες του ADSL δεν υπαρχει προβλημα.
Δυστυχώς αυτό δεν είναι απόλυτο... Μπορεί να υπάρχουν και υψίσυχνες παρεμβολές που θε επηρεάσουν και το DSL, αλλά δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το διαπιστώσεις.
Συμφωνούμε πάντως ότι η πιθανότητα είναι σχετικά μικρότερη...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv