Φ+, Φ-

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Εφ' όσον μας είναι τελείως αδιάφορο αν ακούμε σε ή εκτός φάσεως και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η δυνατότητα να πάμε από το ένα στο άλλο και ΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΤΟΙΑ να ακούσουμε αν σε κάποια θέση είναι καλύτερα, και να την επιλέξουμε, που εσύ βλέπεις το απαράδεκτο?

Ο Σταματάκος απλά το παρατήρησε χωρίς να συμπεράνει οτι είναι κάτι κατακριτέο.
"Τέλος, ο μετατροπέας εμφανίζεται ως αναστρέφων την φάση (με την επιλογή μέσω του μενού στο “+”). Αυτό, αν και αξιοπερίεργο, απλώς σημαίνει ότι οι ενδείξεις στην οθόνη θα πρέπει να εκλαμβάνονται αντίστροφα (δηλαδή ο DAC 202 είναι μη αναστρέφων όταν επιλέξετε την αναστροφή της φάσης από το μενού!).

Γιατρέ, λιγότερη "φόρα" και απολυτότητα θα ωφελούσε. (Συμβουλή υπερήλικος κατά Ημίθεον)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963
Απάντηση: Re: Φ+, Φ-

Εφ' όσον μας είναι τελείως αδιάφορο αν ακούμε σε ή εκτός φάσεως και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η δυνατότητα να πάμε από το ένα στο άλλο και ΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΤΟΙΑ να ακούσουμε αν σε κάποια θέση είναι καλύτερα, και να την επιλέξουμε, που εσύ βλέπεις το απαράδεκτο?
την φάση που ακούμε την αλλάζουμε αν θέλουμε κι από τα ηχεία, συνδέοντάς τα ανάποδα.

για σένα μπορεί να είναι τελείως αδιάφορο αν ακούς με τη φάση ανάποδα, για μένα μπορεί και να μην είναι, μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα.:126:

ταυτόχρονα, τα χρυσά αυτιά μπορούν και να κρίνουν "καλύτερα" το εκτός φάσης, αυτό σημαίνει ότι καλά θα κάνουν να έχουν ανεστραμμένη τη φάση γιατί έτσι κάτι τους ακούστηκε "καλύτερα"?

κι αν ακούγεται απλά "διαφορετικά" κι όχι με βεβαιότητα "καλύτερα" ή "χειρότερα", γιατί να μη ξέρεις ποιό είναι το σωστό? κι άντε καλά, οι 10 που διάβασαν το θρεντ αυτό καθώς και τα γραφόμενα του σταματάκου, εντάξει, ενημερώθηκαν, το υπόλοιποι? θα τους το λες εσύ όταν το αγοράζουν?

εγώ ρωτώ, δε ξέρω, αλλά εσύ νομίζω απλά "κουκουλώνεις" ένα θέμα. εύκολο είναι το "κουκούλωμα", δύσκολο το να το ψάξεις και να το διορθώσεις.

Το να είναι απαιτητικός ένας πελάτης όταν σκάει ένα μάτσο ευρώπουλα την σήμερον ημέρα, δεν είναι "πολυτέλεια", είναι "δεδομένο".

[/I]Γιατρέ, λιγότερη "φόρα" και απολυτότητα θα ωφελούσε. (Συμβουλή υπερήλικος κατά Ημίθεον)
συμβουλές δώσε όσες θες θέμη μου, ξέρεις πως σ'εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά:

1. δεν είμαι γω ο "ημίθεος", με μπέρδεψες με τον κόγια :136:

2. ούτε συ είσαι "υπερήλικας", ο καφάτος είναι ο μαθουσάλας εδώ μέσα.

3. δεν έχει καμιά σχέση η προσωπική μου "απολυτότητα" ή όχι, καθώς κι ο τρόπος ζωής μου, με τα λάθη στις ενδείξεις του 202. :142:

4. τέλος, δεκτές οι συμβουλές σου αγαπητέ μου, αλλά θα προτιμούσα να έπαιρνες το "δύσκολο δρόμο" του να προσπαθήσεις να διορθώσεις ένα "θέμα" που αφορά προϊόν που εμπορεύεσαι, παρά να το καλύπτεις ως ασήμαντο, κι ας είναι ασήμαντο, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πράγματα...:126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.154

αν σου έστειλε αυτή την απάντηση, πες του πως είναι απαράδεκτη.:143:

εγώ θα του έγραφα το εξής:

<<αν δε χρειάζεται να γνωρίζουμε την πολικότητα, εφόσον έχουμε μια χαρά γραμμικά συστήματα αναπαραγωγής, τότε για ποιό λόγο υπάρχει ενσωματωμένη στο μηχάνημα η δυνατότητα επιλογής πολικότητας από το χρήστη, κι ακόμα ακόμα και ένδειξη θετικής ή αναστρέφουσας? ...
Για να έχουν κουμπάκια να ασχολούνται οι μηχανάκηδες. Είναι Ηλίου φαεινότερον. Σου λέει ο άλλος δηλαδής, έδωκα τόσα λεφτά, και να μη κάνει το παλιοτζιβιτζιλόνι αναστροφή φάσης στο σήμα όποτες θέλω; Μη λέμε κι ό,τι θέ'με... Τς!

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Φ+, Φ-

για σένα μπορεί να είναι τελείως αδιάφορο αν ακούς με τη φάση ανάποδα, για μένα μπορεί και να μην είναι, μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα.:126:

Οκ για μένα δεν έχει σημασία, πες μου όμως γιατί έχει για σένα ή για οποιοδήποτε άλλον. Κι αν ακόμα ακούς διαφορετικά και όχι καλύτερα ή χειρότερα, σε τι σε ωφελεί να ξέρεις αν είσαι σε ή εκτός φάσεως?

Και σε τελική ανάλυση εγώ δεν προσπαθώ να κουκουλώσω κάτι, απλά μεταφέρω αυτό που είπε ο κατασκευαστής. Δηλαδή οτι
δίνει σημασία ΜΟΝΟΝ στο να μας παρέχει την δυνατότητα να επιλέξουμε την φάση. Τώρα αν νομίζεις οτι με το να δίνεις περισσότερη σημασία σε κάτι από τον κατασκευστή σε καθιστά αυτόματα και απαιτητικό πελάτη, τότε απλά μην το υπολήπτεσαι.

Τελειώνοντας, το αν έχω πάρει δύσκολο ή εύκολο δρόμο, διακρίνεται μέσα στα 30 τελευταία χρόνια.

Γιατρέ, δεν μπέρδεψα τον Ημίθεο, μπερδεύεται ο Κόγιας με κανένα, αυτός με είπε υπερήλικα ένα βράδυ στο Βόλο και ήταν και η κόρη μου μπροστά, η οποία με ρώτησε: γιατί αυτός ο φίλος σου σε είπε έτσι και δεν του απήντησες? ε! που να της πώ οτι Ημίθεος είναι οτι θέλει λέει στους θνητούς του φίλους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963
Απάντηση: Φ+, Φ-

κακώς! έπρεπε να της το πεις!:143::135::143::135:

Reaction score
29.753

Ρε σεις σε αναστροφή φάσης το woofer βαράει προς τα μέσα. Αντί προς τα εξω.
Οχι μόνο σε ατάκα θα χάνει , αλλά και κάπου αλλού.Η αντιστροφή φάσης δεν παίζει μόνο σε μη γρμμικά μηχανήματα , αλλά και σε μη γρμμικούς χώρους.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.154
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φ+, Φ-

Μη τον ακούς αυτόνε ρε! Για να καταλάβει τη φάση, βάζει Καζαντζίδη σε flac, γιατί με wav δε βγάζει άκρη. Άκου πάνελ με Καζαντζίδη! Μετά λέει ισοπεδωτικούς εμένα και το Μελίδη, που ακούμε Γαβαλά...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963

βάζω κρουστικούς τόνους ρε άσχετε!:135::143::135:

ας είν'καλά το εάκ! "μπάμ" κάνει!:126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.154

Ρε σεις σε αναστροφή φάσης το woofer βαράει προς τα μέσα. Αντί προς τα εξω.
Οχι μόνο σε ατάκα θα χάνει , αλλά και κάπου αλλού.Η αντιστροφή φάσης δεν παίζει μόνο σε μη γρμμικά μηχανήματα , αλλά και σε μη γρμμικούς χώρους.
Wanna try?? :105:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Για να ακουσεις γιατρε την αναστραμμενη φαση, βαλε ενα κονσερτο για πιανο .Σολο.
Ας πουμε του Keith Jarret.
Aν ειναι αναστραμμενη η φαση , τα πληκτρα θα βγαινουν προς τα ΕΞΩ αντι να πιεζονται προς τα μεσα...
Καλο εε??:138::138::138::139:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963

άμα πάρω το καινούριο μου φλας κι έρθω και σε φλασάρω 2-3 φορές, θα σου πω εγώ...:137::138:

3 μέρες θα κάνεις να δεις το πικάπ σου!:143::135:

Reaction score
1.788

Για να ακουσεις γιατρε την αναστραμμενη φαση, βαλε ενα κονσερτο για πιανο .Σολο.
Ας πουμε του Keith Jarret.
Aν ειναι αναστραμμενη η φαση , τα πληκτρα θα βγαινουν προς τα ΕΞΩ αντι να πιεζονται προς τα μεσα...
Καλο εε??
δηλαδη Γιαννη το κλαρινο αντι να το φυσαει ο Σαλεας το ρουφαει!!!!

Reaction score
498
:142::142:

Πάντως, σε κάτι subs που είχα παλιά κατά περιόδους,εκεί που είχανε 0 & 180 μοίρες επιλογή, δεν μπορούσα ποτέ να βγάλω άκρη.Είτε δεν άκουγα διαφορά, είτε δεν μπορούσα να καταλάβω ποιό είναι το σωστό..Και μια δυο τρεις δεν ξανασχολήθηκα..(Λες και παίζανε σωστά ούτως η άλλως..:136:..)

Reaction score
4

Μια μόνο ερώτηση για απόψε :137:

Όταν λέμε "φάση" εννοούμε όλοι το ίδιο ; ..γιατί δεν είδα να μιλάτε για κάτι διαφορετικό.
Η "φάση" που μας απασχολεί, είναι μια δηλαδή ;

Σημ.
1.Ντάξει έχω ακούσει που λένε για την "καλή φάση" και γελάνε αλλά μάλλον είναι "άλλη φάση" αυτή και δεν μας ενδιαφέρει.. :137:
2.Και ντάξει και πάλι που..: θα υπάρχουν κάποιοι που θα πιστεύουν ότι η δική τους φάση είναι πιο πιγοιοτική από των άλλων :407: ...ντάξει . . , πέρα από αυτά, τι γίνεται ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.154

...
2.Και ντάξει και πάλι που..: θα υπάρχουν κάποιοι που θα πιστεύουν ότι η δική τους φάση είναι πιο πιγοιοτική από των άλλων :407: ...ντάξει . . , πέρα από αυτά, τι γίνεται ?

Μετά έρχεσαι στο στάδιο της αφασίας! :114:

Reaction score
4

Μια μόνο ερώτηση για απόψε :137:

....
Ψεμααά... :138:

αφού είναι κάτι που δεν το ακούς ή δεν παίζει ρόλο γιατί υπάρχει η επιλογή.. ;
Να πάμε στους μάγους του χωριού..., να του ρωτήσουμε..

:614:

Οι επαγγελματίες τι έχουν να πουν για την φάση ?

Χρειάζεται αυτό το kουμπάkι (-6) σε κάθε 'φέτα' και τι κάνει άραyes...?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Φ+, Φ-

Οι επαγγελματίες τι έχουν να πουν για την φάση ?

Χρειάζεται αυτό το kουμπάkι (-6) σε κάθε 'φέτα' και τι κάνει άραyes...?
Το κουμπάκι αυτό υπάρχει για να διορθώσει κάποιο τυχόν ανάποδης φάσης μικροφωνικό καλώδιο που μπήκε σε αυτή τη φέτα του μίκτη.

D

Deleted member 23222

Guest

Ερώτηση:
Η γραμμικότητα της κίνησης του μεγαφώνου,παραμένει ίδια με αναστροφή φάσης?
Για παράδειγμα η scan speak αναφέρει σε πόσο εύρος της διαδρομής, η κίνηση είναι απολύτως γραμμική...

D

Deleted member 23222

Guest

Και ερώτηση 2:
Εφόσον μια αλλαγή της πολικότητας μπορεί να συμβεί,εσκεμμένα ή όχι,σε οποιοδήποτε κρίκο του συστήματος,τι νόημα έχει η ένδειξη της πολικότητας?
Εκτός αν με κανένα τρόπο δεν φαίνεται η ενεργοποίηση ή όχι της δυνατότητας, κάτι που όντως είναι φάουλ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop